- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
Aktív témák
-
RedMan
tag
válasz
cornelius #39 üzenetére
Ismerős a probléma, nekem ugyanezt csinálta egy Epox lap, nem tudom, hogy pont ugyanez, arra már nem emlékszem. Mindent kipróbáltam, végül az alaplap maradt. A szervízben sem tudták megmondani, hogy mi baja lehet, csak hogy az alaplap halt meg. Szóval alaplapcsere lett a vége :( Remélem nállad nem ez lesz, kiváncsian várom a megoldást... Addig meg elkönyvelem X-aktának :C
[Szerkesztve] -
Chyga
csendes tag
válasz
cornelius #39 üzenetére
HI! Az XP nem vészes. Kell egy normális telepítő. Elkezded telepíteni, amikor előszőr kérdezi telepítsen vagy javítson, válaszd a telepítést. Utánna rákeres az előző verzióra és megint felajánlja a javítást. Itt válaszd az előző XP javítását. Eredmény az összes instalált progi megmarad + az adatok is!
-
gLes
őstag
A prociváltásokat simán bírja az XP (gondojj bele, mi lenne, ha újra kéne aktiválni minden alkalommal, amikor állítottál a frekin :DDD), az alaplapoknál ott lehet gondja, néha háklis az alaplapi drájverekre, nameg az IDE Master-Slave machinálásokra, de arra nagyon! :))
[Szerkesztve] -
fügike
senior tag
válasz
cornelius #35 üzenetére
Tud meglepetéseket okozni az XP, elvileg el kéne indulnia, sőt nem illenék problémát okoznia egy ilyen lépésnek. Persze kérdés, milyen kedvében van?
Nekem egy régebben telepített 98 egy teljesen új környezetbe kerülve is minden gond nélkül felrakta a drivereket, és ment. -
cornelius
tag
Nade másfél év után? A májustól júniusig ki sem volt kapcsolva. Az sokkal hosszabb idő volt. Tavaly karácsony előtt kapcsoltam be és csak 2-szer vagy 3-szor volt kikapcsolva márciusig egy-két napra.
A legrosszabtól tartok: vagyis egy alaplapcsere lesz az egész következménye.
Kérdés:
Fel lehet-e éleszteni az XP-t ha másik alaplapra téve akarom elindítani?
Tehát nem akarom újra installálni (nem addig, amig a registryt le nem mentettem), csak valahogy elindítani, valamilyen csökkentett módban vagy valami hasonló módszerrel. Lehetséges ilyen? -
cornelius
tag
Köszi. Most már csak azt nem értem, hogy a frászba nem volt ennek semmi baja egészen tegnap estig, amig ki nem kapcsoltam?
Teljesen szabályszerűen működött több mint 2 hétig folyamatosan és pont a pihenő nap után nem indul.
Úgy látszik eltévesztette a dátumot, mert a halottak napja még nem ma van. :(( -
cornelius
tag
1) Bad memory
2) Short to standoffs in the case.
3) Bad PSU.
4) Bad North Bridge.
5) Bad Regulator.
6)Bad bios/bioschip
Nem mindent értek:
1. hibás memória
2. rövidzár az házhoz
3. hibás tápegység
4 hibás North Birdge. ---------------------> Ez mi???
5. Hibás regulator --------------------------> Ezt sem tudom, hogy micsoda
6. Hibás bios vagy bioschip. -
cornelius
tag
Nem, nem sípolás. Olyan mint a rendőrautó: szirénázik.
Ha nem teszem fel a billentyűzetet, akkor bippeg.
Igen még a memória maradt, meg a processzor. Ment már valakinek tönkre a processzora? Mert nekem alaplapommal többször volt gondom, de procival soha.
Pedig most ez lenne a jó. -
I_Am
veterán
válasz
cornelius #23 üzenetére
Ha folyamatos rövidet sipol gyors egymásutánban, akkor memória, és az előbb Gézu belinekelte a lehetséges hibák felsorolását, amiben ugyancsak le van irva, hogy memória.
Ha tudod valamelyik ismerősnél nézd meg a meot, mert ha megy akkor már csak a lap marad.
[Szerkesztve] -
cornelius
tag
BIOS reset megvolt, a gombelemet is kivettem egy pár percre, nem segített.
Próbáltam bekapcsolás nélkül is meg bekapcsolással is.
Annyi változás van, hogy a kijelző az alaplapon eddig mindg C3-at mutatott. Most a reset utáni első alkalommam az A5-ös kódnál akad meg. De a második bekapcsolás után már megint eljut a C3-ig.
Persze folyamatosan szirénázik, a monitoron meg semmi nem látszik, nem kapjelet.
Ezek alapján elképzelhető, hogy nem az alaplappal van a gond? Esetleg processzor vagy memória? -
fügike
senior tag
Telefonon keresztül az, hogy ''.....{@&[]÷×´˙`˛`˛°˘^... még mindig nem tuggyuk feltenni a zikszpét, mi a fenét csináljunk???'' És fél óra után jöttünk csak rá, de a 2 és 3. ilyen lapnál már csípőből vágtuk!:DD Asszem K7VTA3 lapok voltak!
Nem volt baja, csak az első bekapcsnál meg kellett csinálni ezt a kis rituálét, és ment - ill. megy most is mind. Panasz egyébként nem volt rájuk.
A pontos üzenetre nem emléxem, majd ha eszembe jut, megírom. -
eddie303
őstag
Szeritnem inkább CMOS Checksum invalid lesz, mint a BIOS méretének szórakozása :)
-
fügike
senior tag
-
PapaMaci
őstag
Az alaplap tipusa nem az, ami az 1. HSZ-ben van?
BIOS reset-hez a tápot is huzd ki, aztán jumper/elem! -
cornelius
tag
EPoX 4PEA az összes típusjel, ami a user manual-on van.
Valamint belül az, hogy: Intel Socket 478 Processor Based Mainboard. (Intel 82845PE+ICH4 chipset)
Továbbá szinte minden az alaplapra van integrálva: soros port, párhuzamos port, USB 6 db, FW, LAN, IDE, SATA, AC97-es audio. -
fügike
senior tag
Általában úgy megy a BIOS reset, vagy CMOS Clear, hogy kikapcsolod a gépet - nálad ez pill. nem él -, majd áramtalanítod teljesen, vagyis táp kihúz, majd megkeresed a CMOS Clear jumpert, és átdugod a jelenlegiről a másik állására.
Ami kb úgy néz ki, hogy van egymás mellett 3 pöcök a lapon. 2-t összköt a jumper, az egyik szélsőt a középsővel. Lehúzod a jumpert, és átdugod a másik szélére meg a középsőre. Vársz kb. fél percet, majd visszateszed az eredeti helyére.
Táp vissza, majd HA indul a gép, belépsz azonnal a BIOS-ba, és nyomsz neki egy LOAD BIOS DEFAULT-ot, vagy egy LOAD FAULT_SAFE BIOS-t, vagy ami hasonszőr van a BIOS-odban. -
I_Am
veterán
-
cornelius
tag
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok, ma reggelre tönkrement a gépen és eléggé tapasztalatlan vagyok a hibakeresés terén. Kellene egy kis segítség, hogy merre induljak el.
Kongigurációm:
P4 2.4 GHZ
512MB Kingston memória
EPOX 4PEA alaplap
AGP Geforce4 videokártya
101 gombos billentyűzet
Windows XP SP1
Két heti folyamatos üzem (napi 24 órát ment) után tegnap estére kikapcsoltam a gépet, rendesen menüből (shutdown) és mindenféle hibaüzenet nélkül ki is kapcsolt.
Ma reggel már nem tudom bekapcsolni. Semmit nem látok a monitoron, úgy tűnik, mintha a monitor jelet sem kapna.
A beépített hangszóró szirénázik, és az alaplapon lévő kijelző mindig a C3-as kódnál áll meg, ami a user manual szerint ezt jelenti:
''Expand compressed BIOS code to DRAM''
A fenti konfiguráció már lecsupaszítás utáni minimum, vinyót, floppyt, CD írót és egyéb multimédia kártyákat már kiszereltem belőle. A videokártya jó, mert másik gépbe téve működik szépen. A másik gép videokártyáját téve a rossz gépbe szintén ugyanez a szituáció. A billenytűzet szintén jó, ezt is kipróbáltam.
Sajnos a másik gépemben lévő memória nem kompatibilis ezzel így ezt nem tudtam tesztelni.
Tudom, hogy nagyon kevés információ, de egy tapasztaltabb kolléga talán már ebből ki tudja szűrni, hogy mi lehet a gond.
Csak egy tippre lenne szükségem, hogy mit csináljak: cserélni kell-e valamit és ha igen, akkor mit?
Még egy kérdés: Alaplap cserében sajnos már volt részem, aminek az lett a következménye, hogy mindent újra kellett installálnom. Windows XP esetén elkerülhető-e ez valami javító lemezzel vagy megint egy hosszú install procedúrának nézek elébe?
Előre is köszi a választ!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- ASRock Z270 Pro4
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest