Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
Nem próbáltam, de talán működik Bővebben: link
... bizonyos esetekben: NOTE: Aspect ratio modification works by changing a flag in the VOL headers, which is ignored by most decoders.
Vagyis nem mindegy, hogy mivel játszod le. -
vtechun
veterán
biztos, hogy deinterlace problem lesz, de sokféle deinterlace eljárás van próbálgass, a flaskmpegé nagyon jó... szerintem azzal sikerülne eltüntetned...
-
vtechun
veterán
Flaskmpeggel szoktam dvd-t rippelni, és ott láttam ezeket a dolgokat... nem vagyok éppen kezdő... csak még abszolút pontosan nem láttam sehol sem leírva, hogy mik is ezek, azért sejtettem..., csak érdekelne a precíz definiciója, meg az hogy egy dvd-t pontosan hogy grebbeljek, hogy minden király legyen, az a rossz hogy avi és mpeg nagyon különbözik mert azt tapasztaltam, hogy mpegnél megadhatom, hogy mi legyen az aspect ratio és azt figyelembe is veszi, de avi nem törődik vele..., ott át kell méretezni és az mér minőségromlással és időveszteséggel jár.. ami az én kis gépemen elég jelentős...
-
rzoli
senior tag
Sziasztok!
Én most ismerkedem a dologgal.
A jóbarátok DVDt szeretném áttenni aviba, mert ezek a kétoldalas dvdk nagyon sérülékenyek, akárhogy vigyázok rájuk csak karcolódnak.
A következő a problémám:
DivX 5.05-öt használok, xmpeg 5.0-val.
Alul fölül a fekete részeket levágom. Át is szerettem volna méretezni, hogy esetleg barátnőm régi gépén is lehessen nézni, de eszméletlenül csíkozódik a mozgásnál. Ha hagyom az eredeti méretben, a tömörítésnél 2200 kbps-t adok meg, akkor elfogadható a dolog.
Miért csinálja ezt, hogyan lehetne normálisan megcsinálni?
kösz
Z -
Overload
csendes tag
Ja még azt is hozzá kell tennem hogy a DVD egy nagy szar!
alapból a minőség hagy némi kívánni valót magaután, ezért a tapasztaltabb ripperek nemcsak átméreteznek, vágnak, kódolnak, hanem filtereket is alkalmaznak pl: zajszűrés, képélesítés, stb. És ezekből lesznek az igazán jó rippek. -
Overload
csendes tag
Egyet értek. A lámák tanuljanak, hogy minden szebb és jobb legyen.
-
VladimirR
nagyúr
felreertettel
1. tudom, hogy at kell meretezni, es csak a fekete csikot illik levagni
2. nem tv-re szanom
3. a kerdesem ezektol fuggetlenu volt, hogy masok, akik a dvd-ket rippelik, miert ugy csinaljak, ahogy fentebb irtam
mieret jobb lecsapni a kep (nem a fekete csikot) aljat/tetejet, mint atmeretezni a kepet (szinte mijnden dvd-rip ilyen) -
LordX
veterán
Ha felül-alul egy fekete csík van, azt le kell vágni. Ha nincs, akkor ez pancserság.
Ettől függetlenül ha DivX-be akarod átpakolni, át kell méretezni, mert a DVD-nek (ill. a TV-nek) a képpont aspect ratio nem 1:1, mint a VGA képernyőé, különben úgy fog kinézni mindenki, mint a csúcsfejekben (na nem olyan durván, de az effekt ugyanaz) -
VladimirR
nagyúr
es miert nagy divat, hogy ezt (720*576=>720*420) nem atmeretezessel oldjak meg, hanem lecsapjak a kep tetejet es aljat?
sokszor lathato dvd-rippeken, hogy a ''lopasvedo'' felirat alja hianyzik, mintha kilogna a kepbol
vagy pl a kill bill-ben k....a zavaro, hogy nem latni, lucy liu fejen, hogy levagtak belole egy darabot -
Overload
csendes tag
A letterbox a dvd-k nél a kép két szélén levő fekete csíkot jelenti, ha berippeled akkor le kell vágni őket (crop).
Az aspect ratio pedig az eredeti képarányt jelöli, DVD-knél nem a tényleges képarányban van a film, a megadott arány alapján alakítja megfelelővé a képet. (eredeti DVD-nél a függőleges felbontás nagyobb (nyújtott) ezt azonban te nem fogod észrevenni amig nem akarsz dvd-t rippelni mert akkor neked kell korigálnod azt) -
vtechun
veterán
Hello! érdekelne a fent említett téma, végeredményben azt szeretném elérni, hogy ha akármilyen filmet csinálok akkor akárhol nézik meg mindig ugyanolyan arányban jelenjen meg, tehát ne torzuljon vizszintesen és függőlegesen sem...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPad topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Új Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 2024 - SpaceBlack (3év garancia)
- Macbook Air M2 15,3 512GB SSD Ezüst
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- NZXT Riser Cable PCIe 4.0 x16 20cm fekete (Kishibás) INGYEN FOXPOST
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HP szerverek áron alul
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest