Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
shadoan
tag
Na, megvettem a kabelt... hat igy mindjart mas
Nagyon popec!!! Koszi sracok, jok vagytok... -
shadoan
tag
Oké, nem offolok, köszi az eddigi tippeket.
USA-ban vagyok, 40 dolcsi egy Sony I-link kábel. Lehet van noname olcsóbban, amjd szétnézek, most ezt találtam.
Nagyon jó tanácsokat adtatok, köszi még egyszer, elkezdek kísérletezni...
Ciao,
Shad -
Tersius
tag
Bitrate novelesevel jobb minoseg erheto el (a bitratak csak azonos tomoritesnel osszevetendok, pl divx-ben 1500 korul van az igen magas, mpeg2-ben pedig 8000).
Tulajdonkepp azt adja meg, hogy egy masodpercnyi adas hany kb-ot foglal el (ertelemszeruen, minel tobb info jut egy masodpercre, annal jobb a minoseg, meg persze nagyobb a meret).
Mindenkepp Firewire kabelen kell atvinni. Ott meg lesz a kamera altal nyujtott felbontas. Ugy egy ora kb 13 giga lesz.
De errol viszont mar van sok topic, erdemes olvasgatni (DV es hasonlo kereso szavakra).
40 dolcsi? Az eleg sok. Hol vagy te? En 600 forintert vettem a nyaron fw kabelt Pesten, az AMP-nel. -
khalox
őstag
A RAW-DV-ből DVD-t írva éred el a legjobb minőséget.
Ha nem akarod így, akkor RAW-DV-> DivX 5 AVI-val éred el a legjobb hatást. Ha növeled a bitrátát, azzal elvileg jobb minőséget érsz el (bár ez egy bizonyxos határ felett már nem vehető észre annyira . kísérletezz).
A vinyó ne FAT32-es legyen, mert akkor darabolnod kell (4GB fájlméret korlát miatt). -
shadoan
tag
na akkor kábel
kutyamegamacska, az jó drága... 40 dolcsi, mind1.
Az USB lehúzott file mérete általában 4 giga (teljes 60 perces kazetta). Azt megvágom (VideoRedo) és a Divx-xel tomorítem. Az így nyert file-ok általában 3-50 megások.
Hely az van, azzal nincs gond, komplett 80 gigás winyó csak erre a célra.
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy a filmeknek a lehető legjobb minősége legyen és a lehető legnagyobb felbontásban tudjam lejátszani? Akkor ebben segítsetek pls.
A mostanit nagyítóval kell nézni, ha 200%-ra veszem a media playert akkor emg erősen romlik a minősége... jól látható meg minden, de nem az igazi. Főleg a homályos felvételek.
Ja és a Bitrate növelése mire jó? -
shadoan
tag
Akkor valamit rosszul csinálok?
USB-n lemásolom azzal a szoftverrel amit a kamera mellé adtak (ImageMixer), aztán betömörítem Dr. Divx-xel.
Van a gépen is és a kamerán is I-link port, de kábelt nem adtak hozzá, ezért használok USB-t. Az I-linkkel jobb a minősége ha digizem, mert akkor veszek egyet...
Húúúúú de érzem, hogy lama vagyok -
khalox
őstag
-
shadoan
tag
nem szaladtam el, de megörültem
Szóval JVC GRD-7x
MiniDV videókamera
SP a default, csak azért kérdezem, mert ha bedigizem, elég gyenge minőségű és ráadásul max 320x240 (asszem) felbontású videókat lehet vele csinálni...
Ennyi a háttér -
And
veterán
-
Pá
addikt
Nem, inkább úgy mondanám, hogy lp=hosszabb felvétel
Sptől nem lesz jobb a minősége, legalábbis ha jól tudom, akkor az sp a sima felvétel, az lp pedig rosszabb minőségben kétszer olyan hosszú idő. De javítsatok ki ha tévedek.
Én egyébként szinte mindig lpben veszem, legalábbis sima videon, videokamerán meg nem is nézem, úgy veszem ahogy be van állítva...
szerk: lassú voltam, közben leírták mások is
[Szerkesztve] -
And
veterán
Hi! SP: standard play (1órás névleges kapacitású kazira 60 perc felvétel), LP: long play (ugyanarra 90 perc felvétel). Elvileg nincs különbség a rögzített bitfolyamban, tehát a minőség sem lesz rosszabb LP-módban mint SP-ben. A kisebb szalagsebesség miatt a hibatűrő képesség viszont romlik LP-ben, azaz gyakrabban lehetséges pl. lejátszáskor jelkiesés, dropout.
-
khalox
őstag
NEM!
Digitálisnál az SP és az LP mód ugyanolyan videominőséget jelent, csak az LP módban a kazetta lassabban tekeredik, így a sérülésnél keletkező kihagyás nagyobb lehet. Ezért elméletileg az SP mód ''biztonságosabb''. (Úgy kezdted, hogy van egy MiniDV kamerád...)
[Szerkesztve] -
shadoan
tag
Szóval SP = jobb minőség.
Köszönöm szépen! -
_cirmos_
őstag
az lp mód rosszabb minőség mellett kétszer akkora időtartamra képes.
ehh nem tudok írni...
[Szerkesztve]
vmit a képkockákkal buherál, ha kimerevíted a képet akkor az lp-nél fekete-fehérre vált. van egy harmadik, az slp, ott 3 vagy négy órát vesz 1 helyett, de elég tré minőségben.
[Szerkesztve] -
shadoan
tag
Sziasztok,
Van egy videókamerám (JVC MiniDV) és kétféle módon tud felvenni, LP és SP, melyik mi?
Nagyon hülye a kérdés és tudnom kéne, mea culpa, de nem tudom
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest