- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Aktív témák
-
Robaj
addikt
Hello!
A speedfan sm keresőjével meg lehet oldani ezt a dolgot!
Nekem legalábbis műxik!
Tök véletlenül történt a dolog, mivel csak fel akartam húzni
a 950-es Thunderbird procimat!
Kösz mindenkinek minden segítséget! -
Allien
veterán
Most frissitettem biost, és nekem is megjelent ez a ''dolog''. Majd megpróbálom az alaplaphoz kapott cd-vel betömni a poff áját. :)) Külömben, ecs k7s5a pro-rol van szó.
-
rATdrAgOn
senior tag
SM-buszvezerlo az nem mas mint egy I2C rendszeru busz az alaplapon... itt mennek peldaul a homerok, itt tortenik a hardverek allapotvaltozasanak felismerese stbstb...
SM-bus: System Management bus
Soros szervezesu buszrendszer.
Tedd fel az alaplaphoz tartozo SiS drajvereket, az valszeg megoldja a problemat... :) -
wassermann
addikt
Tényleg, nekem SP nélkül megy csupaszon az XP-m.
-
neduddgi
aktív tag
De Igen! Szerintem is Szado Mazo, ha meg nem, akkor a BIOS setupban még meg lehet próbálni a biztonsági beállításokat,... aztán ha bejön akkor egyenként végigpróbálni, hogy mit nem bír. / Lehet, hogy a Wxp Sp1-et nem bírja...akkor használj Wme op rendszert, az nem fog ilyen üzenetekkel nyaggatni persze lehet, hogy 10 percenként majd lefagy.../
-
wassermann
addikt
Na ez érdekes, mert nekem is ECS K7S5A-m van és nincs ilyen gondom!
Az egyetlen dolog ahonnan tudom, hogy van ilyenem: a Speedfan nevü
FSB állítgató progiban van egy ilyen gomb ''Find SMSbus devices'' és ha
megnyomom meg is talál párat.
Lehet, hogy azért mert BIOS-ból a sok IRQ miatt engedélyeztem a
hardver IRQ-osztó APIC-ot és így is telepítettem F5-el a Win-t
telepítéskor?
[Szerkesztve] -
zso73
veterán
Hali!
Nekem is ilyen alaplapom volt./K7S5A/Az SM Bust nem lehet vele megetetni.Eleve SiS csipes,tehát az intel inf nem jó!!Bármelyik SiS drájvert teszed fel semmire sem jó./Legalább is nekem nem ment!/ :)Én kikapcsoltam és kész.Többet nem kereste a dolgokat.Az MBM attól még működött.Minden hőfokot érzékelt.Minden ventit látott.És még a wiyó hőfokot is érzékelte.
Tudod olcsó hús........................ :) -
customi
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is hiányolt drivert az SM buszvezérlőhöz, de csak addig, amíg meg nem etettem vele az alaplaphoz kapott CD-n lévő Intel inf drivereket. Így tehát nagyon valószínű, hogy az Intel driver megoldja a problémát.
De hogy nem Intel chipsetes gépekkel mi a helyzet, azt nem tudom, és tapasztalatom sincs, Intel párti vagyok.
Egyebet nem tudok elmondani az ojjektumról... -
Kary
csendes tag
Az Intel oldaláról le lehet tölteni a legújabb INF drivert. Vagy keress rá az alaplap oldalán (pl. AbitBD7II-nel már 5.xx és az Abit oldalán fent is van a driverek között). 100%, hogy segítani fog. Aztán meg jöhet a USB2.0 és IAA2.3 is.
-
Nekem is van ilyen SM Bus vezérlőm, amit nem ismer fel. De ha felrakom az Intel Chipset Indef.-et, akkor okés minten. Ja, intel chipsetes a lapom.
Esetleg VIA-soknak új Hyperion, nFORCE-osoknak meg új indef? Hátha...
Üdv: Balu -
szesa
senior tag
System Management
Amennyiben tamogatott a hw reszesgysegek lekerdezese - monitorozasa - kezelese biosbol vagy OS-bol.
Pl Szenzorok, HDD homerseklete, FAN speed, Elemallapot stb... -
krinyó
csendes tag
Hali!
Ha valamilyen drivert nem találtok,akkor próbáljátok meg ezt: :))
A driver letöltéshez jelszót kér.
Login: driver
Pass: all
[L]http://www.driverguide.com[/L] -
L3zl13
nagyúr
Az alaplap saját drivereit felrámoltad?
Lehet, hogy abban benne van. -
syss
csendes tag
Esetleg nem tudna valaki valamilyen jó kis weboldalat alyánlani ahol megtalálható ''az alaplap története A-Z-ig'' vagy valami hasonló téma :F
-
Robaj
addikt
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom.
Minden ok, de rohadtul idegesít, hogy a Winxp + sp1 azt csinálja, hogy minden indításnál jelez egy új eszközt.
Az eszköz neve Sm buszvezérlő.
Neten nincs róla semmi (google), winxp-nek nincs semmi drivere.
Légyszi segítsetek
K7sa5 alaplapom van, Xp prof. (sp1, de előtte is megvolt a gond),
256 DDR (266Mhz), Gf2 mx 440.
Aktív témák
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- AKCIÓ! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest