Aktív témák
-
Thomos
csendes tag
Okes, egyenlore elvan elol a sunon hadd szivja amit lehet, egyebkent egy kicsit gaz ez a haz, mert elmeletileg pormentesre terveztek, igy nehez benne kereszthuzatot csinalni, nem nagyon van hol szivni a levegot, addig nem bantom amig ossze nem rakom a vizhutesem, majd kivagom a haz oldalat es a holeadon keresztul szivatom be a levegot, az mar felulet lesz, hatulra meg visszarakom a sunont. Sajna a szoba homerseklete nem tudok valtoztatni, mert kolesz, es kozponti futes. :)
-
Aram
tag
Mindenképpen. Ez biztostja ugyanis a teljes kereszthuzatot a gép belsejében. 25 fok pedig sok otthonra, na de gondolj bele, nyáron mennyi lesz és akkor hogy fog izzadni szerencsétlen ''pára''.
A másik. Alaphelyzetben nekem kb. 1300-at forog a tápventim. De már sikerült 2000 fölé is mennie (micsoda tuning :))), mivel a házam mögött nincs elég hely, és nem távozik a meleg levegő megfelelő mértékben. Mondjuk nem véletlenül kerül ennyibe egy Chieftec táp.
Aram -
Thomos
csendes tag
Szia, a hazam egyebkent egy codegen 7002-es haz, ebbe vettem a chieftec tapot (seasonic), elol pillanatnyilag van egy sunon csuszocsapagyas venti 5 volton jar igy eleg halk, lenyegeben a gepbol csak a procihutot hallani. A tapventi csatlakozot akkor az alaplapi fan2-re dugjam? Bar en meg nem vettem eszre kulonbseget a sebessegeben. Egyebkent a szobaban eleg meleg van nemtom de ugy 25 korul is.
szerinted erdemes meg egy ventit betenni hatulra, ami kufujna a levegot? -
Aram
tag
Hi!
Nekem is 300W-os Seasonic van benne, és keveset forog, de állítja a fordulatszámot a teljesítménytől függően. Pl. DivX dekódolásnál 2000/perc fölé is fölmegy, de idlében van amikor csak 1300/perc körül van. És ventillátorcsatlakozó az a kis csatlakozó, a tápventi fordulatszámának méréséhez.
A másik, rakj be egy régi, ám halk tápventit a házba. Ezek még sokkal kisebb táphoz lettek méretezve, tehát nem nagy-fordulatúak, de arra mindenképpen elég, hogy kivigye a házból a levegőt. Ha beteszel előre is egyet, ami kintről befelé dolgozik, komoly hőmérséklet-csökkenést érhetsz el. Ez biztosan megoldja a hőmérsékletporoblémádat.
Aram -
dshk
aktív tag
a két szélső a fordulatszámmérést jelenti. Akkor a sleep módhoz nincs köze, mert ahhoz a középső kellene.
Hogy belenéztem az alaplapom leírásába van egyébként egy kéttűs csatlakozó is, amiről még soha nem halottam, JTPWR, Power Supply Thermal Sensor Connector. A leírás szerint egy tápban lévő hőérzékelőt kellene rácsatlakoztatni. -
dshk
aktív tag
két eres, rendben, de két tűs is?
Az ASUS alaplapokon 3 ventillátor csatlakozó van, processzor, ház - és táp. Sleep módban lekapcsol a ventillátor, és ellenőrzi a fordulatszámot. Az ENERMAX tápoknak (de nem mindegyiknek) biztosan tudom, hogy van alaplapi ventillátor csatlakozója. -
Thomos
csendes tag
Lenne egy erdekes kerdesem, vettem egy Chieftec tapot (seasonic 300W), de alig fujja a levegot, jo nem is hangos, de szinte alig fuj, kovetkezeskeppen nem jaratja a levegot a nagytornyomban, igy a proc felmegy 52 fokra max. Ami kicsit soknak tunik. A proc egyebkent egy 900TB, alaplap meg egy ECS k7s5a, a huto rajta wbk68.
Szoval a seasonic tapok csak picit fujjak a levegot? Ja es kiall belole egy 2 eres csatlakozo, ami mondjuk ramegy az alaplapra a fan-csatlakozora, e nemtom mi lehet. Otlet?
Aktív témák
Hirdetés
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest