- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mini-ITX
- Androidos fejegységek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsolo2225
tag
Tehát most pedig azt akarjátok kifejezni, hogy bár egyes típusok ugyan tudnak akkut tölteni, viszont nem profi szinten teszik, mert nem külön kezelik az akkukat. Nem áll ám szándékomban ilyen fényképezőt vásárolni, tehát engem ez a veszély nem fenyeget!
Ez a sokadik után az első állítás, amiben egyetért ottkar és Degeczi is.
Nagya21: Tehát mindkettővel megy. Ok, értem. -
vzsolo2225
tag
válasz ottkar #14865 üzenetére
Nem napi 24 órában használnám a gépet, tehát engem nem zavarna. Nem nagy terhelés két garnitúra akkut tartani, de nem is azért kérdeztem, hanem azért mert nem tudtam, hogy ez tud-e tölteni.
Tudom, hogy melegszik, ezt nem is vitatom, de abban a fényképezőben is melegszik amibe kivételesen raktak töltési lehetőséget, tehát olyan nagy akadályt ez nem jelent a gyártóknak, ha egyes típusoknál meg tudják oldani. De mint már mondottam tudomásul vettem, hogy ezek nem tudnak tölteni... -
vzsolo2225
tag
válasz ottkar #14861 üzenetére
Onnan, hogy nem jár védőfelszerelés egy töltő mellé.
Komolyra fordítva a szót, nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy felrobban egy akku, hisz bármi megtörténhet, de nem gondolom, hogy ennek számottevő lenne a valószínűsége, és töltés közben rettegni kéne az akkuktól, hátha felrobbannak...
Valószínűleg én sem úgy értettem azt amit írtam, hogy soha a büdös életben nem robbanhat fel egy töltés alatt álló akksi, de ennek az esélye úgy gondolom elég kicsi.[ Szerkesztve ]
-
vzsolo2225
tag
válasz #27070592 #14854 üzenetére
Addig oké hogy egyedi vs. AA, meg már túl is tettem magam azon, hogy nem tudják tölteni (A570, ZD710), úgyhogy mostmár csak azt szeretném megtudni, hogyha mégis ZD710-et vennék, akkor mindenképp CR-V3-as akksira kellene beruháznom, vagy vehetnék egyszerűbb, mégis sokoldalúbb AA-s Ni-Mh akksi+töltő párost, mert valaki szerint hamar lemerül vele, valaki szerint meg elviszi az is.
Na igen, a gari! Hát mondjuk beleírhatnák, hogy az akkumulátor meghibásodásából eredő károkra nem vonatkozik, vagy valami... -
vzsolo2225
tag
válasz #27070592 #14851 üzenetére
Olyannyira képlékeny, hogy most már nem tudom, hogy elég Ni-Mh AA akksikat vennem, amit akár más készülékben is használhatok, vagy csak a cr-v3 a jó megoldás, ha nem akarom, hogy hamar lemerüljön majd... Kinek higgyek?
Hát véletlen semmiképp nem lehet, de szerintem inkább lehet köze az akkutöltőket gyártó cégek, és a fényképezőt gyártó cégek közötti megállapodáshoz, mint az _esetleges_ átforrósodáshoz, hisz ha az egyik fényképezőgépgyártó meg tudja oldani, hogy a gép képes legyen tölteni a gép károsodása nélkül, akkor a másik is megtehetné (ha akarná).
Ezt a gombelemes példát most nem tudom hova tenni... Mi köze van ennek a tölthető akkuk töltéséhez??? Az akku azért akku, mert tölthető, a töltő meg azért töltő, mert nem 220 V-ot küld rá a töltendő akkura, épp ezért nem is robban fel... -
vzsolo2225
tag
Hy
Zozzant: Köszi, így már tudom mire való.
ottkar: Ezt a kifelé jön a gépből kérdést irónikusan kérdeztem, csak túl késő (vagy inkább már korán) volt ahhoz, hogy kifejezzem valódi mondanivalómat. Elektronikát tanultam több mint 4 évig.
Bár nekem azért más emlékeim vannak a csatlakozó, meg a bemnet fogalmát illetően, de ez most lényegtelen...
Nem hallottam még arról, hogy a fényképezőknek milyen káros a melegedés. Szoktak melegedni 2 AA elemtől?
Általánosan ismert tény annak, aki általánosan ért hozzá, de épp te írtad, hogy annyi rossz kérdést tettem fel, tehát nem túl valószínű, hogy pont ezzel lennék tisztában. Egyébként az USB-n nem tud annyit felvenni képtovábbítás közben ami neki kell?
És akkor most Degeczinek, vagy ottkarnak van igaza egyébként?
Nagya21: De a topikjában valami DR-V3-as akkuról volt szó, mert hogy érzékeny a feszre és ez neki a tuti. De akkor a Kodak megy sima Ni-Mh AA akkuval is rendesen?
Canon: nem olyan messzire, de nagyon "pontosan", Kodak: közelre-, és nagyon távolra sem "pontos".[ Szerkesztve ]
-
vzsolo2225
tag
válasz ottkar #14844 üzenetére
"- csatlakozók: AV kimenet, DC bemenet, USB 2.0" [link]
És az egyenáramú tápfeszültség kifelé jön a gépből? Vagy a csatlakozó és a bemenet kizárják egymást?
Egyébként konkrétan mi célt szolgál "az egyenáramú tápfeszültség csatlakozó" egy fényképezőnél? Konnektorközelben lehet vele fényképezni?
Kinek lenne abnormális a gépben akkut tölteni? Nekem kifejezetten tetszene, ha 2008-ban sikerülne egy roppan bonyolult akkumulátor töltő kapcsolást beépíteni egy fényképezőbe... Az akksitöltőket gyártó cégnek azonban lehet, hogy tényleg abnormális lenne a helyzet. -
vzsolo2225
tag
válasz Szten Márs #14841 üzenetére
A linkelt oldalon lévő gyújtótáv összehasonlítós képet látva szerintem elegendő lenne nekem ez a 140 mm is. Ezt leszámítva mellette szól a képstab., a hosszabb záridő, meg hogy a Kodakkal ellentétben ezek szerint ez nem kényes az elemekre.
Viszont tudja tölteni az akksikat, vagy ilyet egyik sem tud és mindenképp kell töltőt is vennem?
A leírásában szereplő DC bemenet mit takar? -
vzsolo2225
tag
válasz Szten Márs #14838 üzenetére
Az nem probléma ha nem néz ki komolynak, én sem nézek ki annak
Nem tudom mekkora veszteség lenne számomra hogy a Kodakkal ellentétben (38 - 380mm) ennek 35 - 140 mm a zoomja (vagy mi?). Nem megy ez a távolság rovására?
Meg ez milyen akksival megy? Elviszi a sima AA-s elem is, vagy ennek is CR-V3 kell? Töltő?
Bocsi ha sokat kérdezek... -
-
vzsolo2225
tag
válasz Cassidey #14830 üzenetére
Elhiszem, hogy nem nyerészkedni akarsz. De az túl drágás nekem, vagy talán 30-ba odaadod?
ottkar: Hát ősrégiből szívesebben vennék használtat, mint újabból. Nem nagyon bízom a profitmaximalizálás, meg beépített élettartam csillagjegye alatt született dolgokban, bár nem tudom a fényképezőknél mennyire tapasztalható ez.[ Szerkesztve ]
-
vzsolo2225
tag
Hy!
Köszi mindenkinek aki válaszolt!
OK, 5800 elfelejtve, de a használtakra nem tudom miért, de ferde szemmel nézek, pedig még nem nagyon ért csalódás használt cuccal kapcsolatban. Lehet, hogy túl bizalmatlan vagyok, meg anyagilag sem vagyok egy Rockefeller, így ha mellényúlnék a vásárlásnál, elég gáz lenne, hogy nincs gari. Én nem értek a fényképezőkhöz (de nagyon nem), és olyan ismerősöm sincs, aki olyan szinten értene hozzá, hogy bele merjek fektetni egy használtba. A képminőség nálam jelen esetben nem olyan meghatározó (persze azért fontos), mint a megbízhatóság/ár, hisz semmi komoly célom nem lenne vele, átlagos használatra kell, de ha már veszek, akkor "jót" veszek.
A ZD710-el nem szívnak a tulajok, mint az 5800-al? -
vzsolo2225
tag
Hy!
Előre bocsátom, hogy nem értek a fényképezőkhöz, de vásárolni szeretnék egyet átlagos használatra. Komolyabban is belemerülnék a gép rejtelmeibe a későbbiekben, tehát nem feltétlenül valami "egygombosra" vágynék, és a manuális beállítás is jól jönne.
Tehát olyan 35e ft-ig terjedő árkategóriában milyen nevesebb gyártótól származó, jóféle, strapabíró gépet ajánlotok inkább szabadtéri fotózásra?
6-7 MP-nél többre igazából úgy gondolom nincs szükségem, de ha belefér az árba, nem zavarna egy nagyobb...
Így elsőre nekem az S5800-as Finepix keltette fel az érdeklődésemet. Mi a véleményetek, a fenti feltételeimnek megfelel, vagy valami más gépre van szükségem?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Szólánc.
- Delta Force - Nyáron jönnek a mobilos kiadások
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Külpolitika
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Óra topik
- További aktív témák...