Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• FunPro

őstag

Sziasztok!

Nem is tudom melyik topikba kéne írnom (a HDD részlegen már próbálkoztam), remélem nem nagy off.

Karácsony környékén összeraktam egy gépet, amibe egy Antec VP500PC típusú tápegység került. Eleinte nem is volt baj (vagy csak nem tűnt fel), aztán észrevettem egy kis cicergő hangot.

Eleinte nem is foglalkoztam vele, mert nem volt állandó. Aztán egyre idegesítőbb lett a dolog, rászántam magam, megnéztem mi az, és kiderült, hogy a HDD adja a hangot.

Kiszedtem, beraktam egy másik gépbe, semmi hangja. Visszaraktam az alap gépbe, kipróbáltam másik kábellel, ugyanúgy cicereg.

Innentől csak a tápra tudok gondolni, viszont más jelét nem látom a gépben, hogy bajos lenne.

A gépben van egy giga gtx 1060 wf2 oc, a cicergős hdd-vel együtt 2 db merevlemez, egy ssd, egy i5-6500, valamint 8 giga ram, asrock alaplap. Erre az 500W-nak elégnek kéne lennie, és amint mondtam, másnak nincs is baja vele.

Most azon gondolkoztam, hogy lecserélem a tápot, de:

1) koránt sem biztos hogy ott van a hiba.
    2) lövésem nincs mire kéne cserélni.

Végső soron, egy EVGA W1 500W-ot néztem, de előtte még jobban utána kéne járni a dolognak.

Esetleg valakinek van valami ötlete?

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

• FunPro

őstag

válasz Enter65 #107520 üzenetére

Tegnap kicsit jobban belemerültem.

Átraktam ugye egy másik gépbe, lefuttattam rajta egy hdd tesztet, meg sem nyekkent.
    Amikor visszavittem az alap gépbe, akkor már a kábelt is vittem magammal, mert azzal ugye jó volt. Bedugtam egy teljesen új sata slotba.

Első próbálkozásra mindent úgy dugtam össze ahogy volt. Második próbálkozásra kihúztam a cicergősön kívüli vinyót, így csak az SSD maradt mellette, mind a kettő külön ágon. Harmadik próbálkozásra már az SSD-t sem dugtam rá, hanem egyedül a cicergős maradt.

A hang nem szűnt meg, egy alkalmat kivéve, amikor véletlenül félredugtam a tápot, és így a nem cicergős vinyó ment az SSD-vel. Szóval elmondhatom, hogy a másik merevlemez köszöni, de jól megvan a táppal.

Ezért nem értem én sem, hogy mi lehet ez. :D

#syberia

A tápokhoz annyira nem értek sajnos. Azért választottam a VP500PC-t, mert olcsó volt, de mégis nagyon jókat olvastam róla.

Am, olyan 16-17 ezer körüli összeget szánnék egy új tápra.

U.I.: azért ide is belinkelem, hogy mégis milyen hangot ad ki:
    [link]

[ Szerkesztve ]

I'll try my best, and that's the best anyone can do.

Új hozzászólás Aktív témák