- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Hővezető paszták
- Jön a neurális leképezés a DirectX API-ba
- OLED TV topic
Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz sourcer #4295 üzenetére
Keldor papa: remélem hamarosan meg lesz küldve..
EQMontoya: saját negativ tapasztalat, ismerős negativ tapaszalata, de ha mindezt nem is nézem is hangos, gyengébb a corsairnél, és kevesebb rá a gari.
[ Szerkesztve ]
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
válasz sourcer #4293 üzenetére
márpedig ehhez a konfighoz nem árt vmi jobb, nforce lap is eszik rendesen, ha ennyi cuccot tudsz venni, ne a tápon spórolj! csifit nem ajánlom, egy corsair vx450-et vegyél, az még nem olyan drága, szolidabb tuninggal elég is lesz.
[ Szerkesztve ]
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
megérkezett a drágaszágom
btw, akit érdekelnek PcPower&Cooling tápok [link]
stol: a tesztek sajnos elmaradtak a PNF400-zal, mert nem tudtam szerezni, de ami késik nem múlik, mult héten, egy 850-es enermax galaxy fogyott el nekünk extrém tuning közben, és ezt ne ugy értsd, hogy instabil lett volna vele a gép, vagy eldurrant volna, az ágak amper határát érhettük el valszeg, egértelmü jelét adta tuning közben, sajnos erről beszéltem, ha nem egyágas és nem tud magas ampereket, az ilyen "kisérleteknél" ahogy te nevezted, úgy elfogy mint a pinty, ettől persze nem kell mindenkinek kw-os tápot venni, meg 800-ast se, csak azt akarom mondani, hogy nem mind1 mit vesz valaki és mire
[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
jön [link]
-
Achill3uS
nagyúr
miaz te FSP-nél dolgozol? mert én nem vagyok Corsair alkalmazott
mod. nem kell válaszolni[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
bocs, de nem vagyok műszerész, én csak azt tudom leírni neked amit tapasztalok. pl hogy x táppal a "tesztkonfig" proci és a vga csak eddig ment, meg ilyen terhelésnél halt be, y táppal meg nem. de akkor igyekszem majd megfelelni a Te igényeidnek is amennyire tőlem telik.
Ha sok szabad tőkém és sok támogatóm lenne én is tuningolgatnék ilyen konfigokat, de mivel nincs és nem is érdekel ez a része a dolognak, így megmaradok a földön és éppésszel gondolkozok.
köszi, az elismerésed végtelenül sokat jelent.. sztem ne személyeskedjünk, mert annak nem lesz jó vége.."De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
ok sztem hagyjuk, ugyse győzzük meg egymást, dughatsz akármilyen mérést az orrom elé, nálam pedig 3perc alatt bebizonyitom h ugy elfogy az a táp mint a fene, jővő héten veszek is egy 400-as "PNF"-et
-
Achill3uS
nagyúr
válasz EQMontoya #3648 üzenetére
pontosan.
nekem extrém tuningnál kevés, de usernek alapon/normális tuninghoz elégSzten Márs: parancsolj, hogy tudd miről van szó [link]
és ne csak a wattot nézzük kéremszépen..[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
válasz venember83 #3643 üzenetére
hát énis azt hittem de ezt most már csakazért is beirtam
-
Achill3uS
nagyúr
nem tudom ki kezdte ezt a stilust, hogy ÉN ki vagyok..
okoskodó júzer vagyok? ok. ezt se mondták még..
veszek egy 400/450-es fsp-t jövő héten, és meglátjuk mit szól ahhoz amit alá fogok rakni"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
ok értem én, de ezt te se tudod most nagy hirtelen bizonyitani nekem, de ok elhiszem, ezt nem tudtam, hogy a gyakrolatban 20-25A-es teljesitményre is képes, viszont továbbra is az a gond vele, hogy nem egy ágas, ahogy te is irtad, szóval a fenti konfighoz amiből kiindult a nézeteltérésünk továbbra se lenne elég.. a ZEN már lehet h jó lenne, de az meg passziv ha jól tudom, szóval bika konfigokhoz megint csak netszes, én azért ajánlom a corsair-eket mindenkinek, mert 1 főágasok, igy ütközhetnek korlátokba a tuningosok sem, 5év gari és iszonyat csendes.
btw, amugy én most cserélem le a hx620-amat, mert extrém tuning + 2csúcs vga-hoz kevés"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
wow mekkora szavak, bocsánat dr mindent jobban tudja..
nem azzal van a bajom amit csinálsz, értesz hozzá kétségtelenül, de azzal nem segitesz senkinek, hogy egy csúcs konfigba belepakoltatsz egy 10 rongyos tápot.. és azt pedig nem fogod beadni (nekem biztos nem) hogy egy 400w-os fsp jobb a fenti konfighoz mint egy 620-as corsair.. azért mert jobban szür pufferel blabla.. és tessékmondani hány ampert tud léadni 1 ágon? 15-öt?
bocsánat, hogy egy-két, millás gépet is összrakok félévente, bocsánat, hogy hiteles méréseket teszek közzé.(olyanonak is, amikről te csak álmodsz)
látszik h nem ismersz apa egyébként meg nem érdekel h frédinek és béninek te rakod össze a gépét..mind1, ezért nem jártam soha ebbe a topicba, ezentul se fogok, meghagyom neked az észosztást, kár h a quad topicban issza meg mindenki a levét..
[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
ok, elektronikához lehet h jobban értesz mint itt bárki, de tapasztalatod 0 egy high-end konfiggal kapcsolatban azt látom.. nyugodtan ajánld neki a szokásos 400-as fsp-t, aztán szegény gyerek néz majd a fejéből h miért nem tud egy dekát se húzni azon a szerencsétlen konfigon.. de alapon se sokáig birná szvsz..
ok akkor a fogyasztásmérőmet dobjam ki? v mégis hol mérjem?
egyébként saját eredményből vettem.. egy 3ghz-es conroe + 2db 2900XT alapon evett full load-ban 400-450-et, de mivel a quad jóval többet eszik, és a GTX kicsit kevesebbet, +4ram-ot akar beletenni, és kitudja hány hdd-t, ezért kerekitettem 500-ra.. egyébként akinek ilyen konfigja van, szerinted pont a tápon fog spórolni..nah kiegészitem egy sztorival:
Asus P5B, E6400, 3GB ram, 8800GTX, Aegia PhysX, 2db HDD
a gép full alapon ment, 5 perc UT3 után lekapcsolt a 450-es Coolink táppal. ok nem fsp, de attól még nem a legszarabb. 500-as enermax-al már nem voltak ilyen gondok[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
válasz haralambusz #3595 üzenetére
tuning nélkül, full terhelve 500W körül venne fel a hálózatból.
minimum egy Corsair HX620W-vel kinálnám meg, főleg ha tuning is tervbe van véve.[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
eszedbenejusson FSP 500W fölött
a HX620W meg bika táp, egy ág, 50A
2db 2900XT + Quad-ot is elbir normál körülmények között, de komolyabb tuningokhoz, extrém tuninghoz már kevés lenne, de sztem ez csak engem érdekel. szvsz az egyik legjobb itthon kapható táp."De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz #64791808 #3563 üzenetére
huhu, ha elkezdesz tuningolni kereszt rája
Corsair VX550 vagy HX620 kell nekedegyébként majd be fogom linkelni ha kész lesz a honlap, de nemsokára itthon is kaphatóak lesznek PC Power & Cooling tápok
[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
Pl: Nézd meg a CA VX450-et, van egy 18A meg egy 20A (+1 10A-es) ága ráaádsul a folyamatosan "csak" 12A-t ad le rajtuk és mégis röhögve elvisz két HD2900XT-t, aminek nem gyenge fogyasztása van azért...
hát persze, és bumm igy lett a csokapik a Corsair tápjai azért birják annyira a terhelést mert mind 1ágas belül, az hogy mi van rácimkézve csak azt téveszti meg aki nem jár utána..
múlt héten teszteltünk overrel 2db 2900pro-t CF-ben.. a HX620-am lazán 450 wattot vett fel (fogyasztésmérővel néztük) 3dmark06 alatt, és a karik alapon mentek, a proci is csak szolidan ment 1.45v körül, szóval XT-re rántva, verdeste volna az 500-at (sajnos ezt egyéb okokból nem igazán sikerült megnézni), és akkor még hol van egy quadcore szóval abban az 5perces PH! tesztben szegény VX450 olyan peak-en járt mint a huzat, garantálom h 1 hónapot nem bir ki.. szvsz egy db 2900-nak min. 450-es táp a bőven elég ha valaki nem tuning mániás, és nem quadcore-t akar..[ Szerkesztve ]
-
Achill3uS
nagyúr
válasz Patrick #2699 üzenetére
gyorsan csapj le majd arra 2 pro-ra mert fogyóeszköz lesz (egyelöre nem is kapni) egyébként a 600-as epslionnal nem sokáig fogsz rohangálni tuninggal (főleg ha ugy döntesz veszel egy Quad-ot) 2 ilyen vga-val, akkor már corsair vx550 jobb választás, mindenképpen 1ágas tápot kell venned.
-
Achill3uS
nagyúr
(h2o hűtés) - nem vízhűtéses a corsair
de én a kettő közül a te konfigodba biztosan a VX450-et venném fölösleges oda a Bluestorm, hangos és nem is egy ágas..szvsz amperben gyengébb.."De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
válasz venember83 #2600 üzenetére
Corsair azert szepen kitett magaert tapok teren, nem bogott ugy le mint az OCZ, legalabb utanajart, h honnan erdemes vasarolni.
úgyúgy
jó hát ár/érték arányban a VX550 talán 500W környékén a legjobb vétel. a HX620 meg azért egy kicsit még kraftosabb+moduláris, bigdigit konfigját elnézve sztem nem itt fog spórolni
Kriza: azért az a max addig terjed dologra játszani (peak load) nem túl egészséges
hát igen, a csifi sajnos elég budget kategória lett..
a 600-as Zalmin énis gondolkodtam anno, mert egész jó ára is van ahhoz képest de aztán a fentebb vesézett okok miatt letettem róla is meg a 700-as fsp-ről is.."De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
azért kicsit más kategória egy 400-as seasonic és egy 600-as
de ettől függetlenül érdekes a problémád 2-4 hdd az semmi..bigdigit: jó választás gondolom megtaláltad amit fentebb irtam, a hx620-nál ami erősebb mind kb már a duplájába kerül, és itthon nem kapni..
-
Achill3uS
nagyúr
válasz bigdigit #2590 üzenetére
áh, hangos és 4*18A-esek a 12v-os ágai, egyik csifi sem egy ágas belülről, szóval én már ezért se venném.. Corsair-nél nem jobb a te konfigodhoz, de mondjuk lehet, hogy elvinne 20hdd-t a Corsair meg csak 15-öt a 700-as fsp is olcsóbb jóval a Corsair-nél, szóval watt alapján nem lehet vásárolni..
#2591: hát igen, neki se jött be..
-
Achill3uS
nagyúr
válasz Szten Márs #2586 üzenetére
fentebb beszélgettünk erről venember83-mal.. simán kevés lehet az 560-as csifije az ő konfigjához, nem éppen alapon akarja küldeni.. a tápos topic-ban magyarázzam h nem csak az a lényeg hány watt van ráírva?
bigdigit: sztem egy Corsair HX620W teljesen jó lenne neked, a konfigoddal simán elboldogulna, ha több pénzed van rá, Silverstone DA800W, Pcpower&cooling 750W, Ultra X3 800W, ilyesmit vennék, de ezek itthon nemigen szerezhetők be.. Enermaxot nem ajánlom..
-
Achill3uS
nagyúr
haverom házzal együtt kapott egy ilyen csodát, 1hónap alatt elfüstölt egy full alapon hajtott celeronos gép alatt
-
Achill3uS
nagyúr
válasz venember83 #2566 üzenetére
tudom, csak ez olyan lélektani, a HX a jobb és az a kevesebb garis, csak ennyit akartam
-
Achill3uS
nagyúr
válasz venember83 #2562 üzenetére
jó hát igen, 5k már mérvadóbb, nem láttam, hogy már lehet kapni itthon..
egyébként ezt figyelted? VX széria: Granacia 10 év.
gondolom ebből 3 bolti mint nálam is, de durva, hogy ezekre 5-tel többet ad mint a HX-re, jókor jut eszükbe, hogy ennyi is belefér.."De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
válasz venember83 #2558 üzenetére
igen, az árát énis csak most vettem észre, bár itthon ez nem hinném, hogy 2-3k-nál nagyobb kül. lenne.. de a többi érv jogos..
én bízok benne, többi cég tápjait is ennyire objektiven kezeli, namármost egy ennyire részletes és kiveséző tesztet nehéz lenne ferdíteni, az pedig, hogy a végén milyen pontszámot kap már teljesen szubjektiv, hogy valaki aszerint választ-e vagy sem.."De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
válasz venember83 #2556 üzenetére
én csak R.Zolinak mondom, hogy ha ilyesmin töri a fejét..ja egyébként: Corsair VX550W Review (itt már rendesen 1ágasnak cimkézik) mondjuk nemtudom az 520 és a 620 közé enne mi értelme volt, de jó kis táp
-
Achill3uS
nagyúr
válasz venember83 #2547 üzenetére
minden Corsair táp egy ágas az enyém is -> link (csak a HX szérián a matrica még félrevezető), amit 3 ágnak látsz azok csak virtuális ágak, le is tesztelték, 40A-t elbirt 1db 12v-os ágon. a VX450 is lehet hogy elbir pár percig 30A körül, lehetséges, a ph! tesztben a 2db 2900XT-t is elbirta alapon, kérdés, hogy meddig viszont nem kérdés, hogy a legjobb választás alsó/közép kategóriában..
Kovetkezeskepp elmondhato, h nem a tapok teljesitmenyevel van a baj, hanem azzal, h hogyan adjak le, lasd ugyanez volt a problem a 2900xt-8800gtx/ultra osszehasonlito cikknel is.teljesen korrekt meglátás, a gond, hogy erről mélyen hallgatnak, és a legnagyobb márkák fekszenek meg ha tuningra kerül a sor..
R.Zoli: a Silverstone DA 800W,1000W valóban a legütősebb tápok egyike, a gond, hogy a 800W-os 60k körül van itthon sztem nem forgalmazzák, de ha körülnézel a piacon lehet jobbat is találni ennyiért, és erre a teljesitményre már tényleg csak az extrém tuningereknek van igénye..
-
Achill3uS
nagyúr
válasz venember83 #2499 üzenetére
most lattam csak meg ezt
már hogyne számitana a hang+gari+modularitás?
700-as fsp-nek a teljesitményével meg sokáig nem mennék az tuti.. a 620-as corsair-em megeszi reggelire.. a gond az rengeteg esetben, az ilyen 700-800 sőt gigawattos tápoknál is, okés hogy tud 60+ ampert meg X wattot a 12-es ágakon, csak 3-4-5 ágra leosztva, amire ráküldesz egy quadot + 2db 2900-at vagy 8800-at és hoppá tuningolni akarsz de vajon miért nem megy a rendszer? mert az ágak csirkék, nem tud a másik 2-ből "enni" ha elfog a sajátja.. szóval aki 500W fölött vesz tápot, és nem single rail-t vesz, kitörölheti vele.. a fél kentsfield topic erről szól, adott egy Q66 mellette egy 88GTX, pár vinyó stb, és az 500-as enermax+chieftec mellett miért nem lehet rendesen huzni a rendszert.. (értsd: miért áll meg a proci olyan fsb-n ahol még nagyon nem kéne, miért áll meg az x órája futó prime95 ott ahol nagyon nem kéne, miért dobál ki a 3dmark.. és hasonló tünetek..) szóval mindent a gyári órajelen használva valóban egy 500W-os táp kielégítő szinte bármilyen konfigra, de tuninggal előjönnek a turpisságok.."De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
válasz Overlocker #141 üzenetére
valld be csak azér kellett a kilowattos h nagyobb legyen mint nekem asskeemooo
Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AI társ és butább S Pen a friss Galaxy S25 morzsái között
- BestBuy topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Vertical Graphics Card Holder Kit V3 / CoolerMaster
- 3x Lian Li ST120 fehér ventilátor + ARGB kábel, PWM elosztó!
- Lian Li UNI FAN SL120 ventilátor szett + vezérlő, fekete
- Lian Li UNI FAN TL LCD Series ventilátor, 3-as csomag, vezérlővel, 120mm, fekete (12TLLCD3B)
- Cooler Master Masterbox MB311L ARGB ablakos Micro ATX ház ARGB vezérlővel, 4 ventivel, AQUA Garis!