- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
Traxx
őstag
válasz schwartz #19304 üzenetére
Pedig a VX550-nél a HX520 jóval halkabb...Esetleg az enermax pro / modu82+ osai közül a 625-ös? Jelenleg azok (szinte) a leghalkabb ventis tápok. Azért írom, hogy szinte, mert lehet halkabb táp is ezen kívül, csak vagy nem igazán ismert márka, vagy pedig elvétve kapni kis hazánkban
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Traxx
őstag
válasz schwartz #19282 üzenetére
Hátnos...ezek szerint valami nem világos a számodra
Vegyük mondjuk az Enermax 525-ös Pro82+ tápját. Ahogy látod, ez nem SR, 3 db 12V-os ága van egyenként 25A-es terhelhetőséggel, ami összesen 480W-ot jelent. Kérdés: mikor lenne ez kevés? Két esetben: egyrészt, ha a géped 12V-ról többet eszik, mint 480W (és mivel szinte minden erről fog enni a gépedben, ezért a 3,3-at és az 5-öt hagyhatjuk figyelmen kívül), másrészt ha valamelyik 12V-os ág terhelése átlépi ezt a 25A-es terhelést. Mivel teljesítmény=feszültség*áramerősség, így egy ág 300W-ot tudna lenyomni. Az egyik ágról csak a proci eszik tudtommal, így belátható, hogy ahhoz, hogy ezt a 300-at túllépd, a legnagyobb étvágyú procikat is csak igen brutális feszemeléssel kéne hajtani (de szvsz 300W-nyi hőt nincs az a hűtő, ami képes lenne lekezelni). A másik kettő elosztását nem tudom , de valami olyasmi rémlik, hogy a vidkari kapja az egyiket, a másikat meg a többi cucc. Szóval szerintem tuningolni nemcsak SR táppal lehet.Hangtanilag meg az előzőekben linkelt táblázat sokmindent elárul, de még többet mondana, ha elárulnád, milyen konfig alá kéne.
Az Impervio belső meg nekem eléggé újdonság, így hogy minőségileg milyen, arról nem tudok nyilatkozni
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
Traxx
őstag
válasz schwartz #19279 üzenetére
Miért kell mindenképpen SR? Amúgy a teljesítmény határán mindegyiknek megnő a hangja, bár hogy melyiknek hogy, az a körülményektől függ (szellőzés, hűtés, mennyire nyeli be a táp a proci hőjét, ilyesmi). De tény: a hang erőseb szubjektív. Nekem mondjuk a vinyó seek-je a legidegesítőbb
-
Skizz
addikt
válasz schwartz #17443 üzenetére
Nem feltétlen hátrány. Egyszerűen agresszív Quad tuninghoz, esetleg világrekordok döntögetéséhez nem azt kell venni. Vagy, ha csak szimplán alápakolsz egy SLi/CFX-es rendszert, akkor a másik oldalon, azaz procinál kell figyelni, és így tovább. Egy Quadot simán bír, némi tuning is belefér. De mondom ez nagyon relatív, függ a gép többi alkatrészétől, nagyban.
nincsmit.
-
Skizz
addikt
válasz schwartz #17440 üzenetére
Hangja a 450-nek is van... Quaddal. Tehetek alá bármilyen videokártyát, kussos, de ahogy meglátja a 4 magot, pörög mint állat. Persze terhelés alatt. És pár óra tuning után azt kell mondjam sajnos, hogy nem szélzajos, hanem búg.
A túláram elleni védelem - szerintem - nem vágja le 18A fölött sem a tápot. Mármint, ha egy ágon 18, vagy 20 ampernél több áram folyik, mert ez az ATX-nek nem követelménye, hanem ajánlása. Tehát valaki betartja, valaki nem.
A HX520-nak egyértelműen 1 ága van. Többször is kitárgyaltuk már. Hogy miért vagyok benne biztos? Mert egy S12II belet tartalmaz a fémdoboz, egy moduláris panellel. Tehát az ágkiosztásokhoz nagy valószínűséggel nem nyúltak. Remélem nem értettem félre, amit írtál. -
Skizz
addikt
válasz schwartz #17433 üzenetére
Bakker lejárt a szerk. Na mindegy.
Az OCP-vel nem értem, mit szeretnél. Ezt általában túláram elleni védelmnek nevezzük, ami esetünkben köszönő viszonyban sincs a 12V-os ágak mennyiségével. A VX550 pedig annyira single rail, mint amennyire én feka vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Skizz
addikt
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest