- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
HI!
tudom!!!:-)))) de ki nem allhatom a 16:9-et es kulonben is a thomson 84-eset akartam, de sajnos pana distri a ceg igy asztan maradtam a 20p-nel, pedig egy xx72-es vegu loewe s ki volt nezve, de aszt se adtak:-((((( bruhuhuhuh
nem lehet hs2-re gyujtom ahatat!!!:-))))
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
hi!
felre ertettelek bocs:-))))
a 36pd30-at kinaltak be 300-ert mikor nezelodtem, de annyit enm adok tv-ert aze lett belule 29ps20p, na de aze se attam vona 250-et, :-))))
mielott vkiben felotlik, nem lopott es nem csempeszett, hivatalos cucc, de a szallito kicsit halas vot nekem:-))))
udv
neduddki -
mura81
senior tag
én sem ajánlom az élből 16:9-es tv-ket mert nagyon kevés adó adja műsorait 16:9 formátumban, és emiatt a nem ilyet hasznáó adók képe eléggé furcsán néz ki. Amúgy ha mindenképp venni akarsz akkor Sony, ha egy kicsit igényesebb (és nagyobb pénztárcával vagy megáldva) akkor Loewe. Azok külsőre is nagyon szépek és technikailag nagyon jók.
-
neduddki
nagyúr
HI!
A nagyobb feluletek miatt valoban sokkal zavarobb a vibralas, ezert is peldalozik itt mindenki pana/fillipsz/sony -val nem pedig mittom en mivel nem ismerem a gagyi markakat:-))) egy tv beruhazas oleg hosszu ido /min 8-10 ev/ hogy erdemes legyen a jobbat megvenni!
Amugy nekem is az volt a bajom a sony-val hogy tv adas fotos, na mostma ide csatlakozott a pana is:-(((( ha svhs/dvd akkor semmi baj vele gyonyoru kepe van, de tv alatt miert????
udv
neduddki -
iguana
őstag
válasz
TheVeryGuest #87 üzenetére
úgy volt, hogy fx-t veszek (már itt is ez a hülye fx jelölés), de amikor vettem volna nem kaptam, aztán az asszony kisírt egy kanapét, meg mosógépet. azóta jelent meg az fq70. valszeg ilyet veszek, hacsak vki le nem beszél róla. egyébként szentem minimális változások vannak az egyes újabb modellek között. csak ráncfelvarrás.
-
dtz
tag
Lehet, hogy le fogtok hulyezni, de szerintem egy nagyobb kepatloju tv-nel baromi zavaro a vibralas meg a zummoges. Egyaltalan nem sznobizmusbol irom ezt, de igy van. Az valoban igaz, hogy egy 55-os tv-nek szebb kepe van mint egy gagyi 100Hz-es nagyobbnak.
-
neduddki
nagyúr
Hi!
pana-nak a pd szeriajat nezted mar, abba beletomtek a sr-es kepcsovuket a gyariak szeritne vmi felelmetes felbontassal vmi 2300 keppontra emlexem:-))) egy megnezest aze meger, vgay megsem:-))))
udv
neduddki
p.s. [L]http://panasonic.hu/termekek/szorakoztato_elektronika/tv/tau/tx-32pd30/index.shtml[/L] -
TheVeryGuest
senior tag
Hát nekem már a f@szom ki van a TV típusokkal. Emlékszem, amikor venni akartam én a Philips-re és a Sony-ra szűítettem le a kört. De csak 32''-ből a phillips például észvesztően sok típust gyárt és feature-ökben sem volt nagy különbség. Gondolom az évenkénti modellfrissítés miatt. De akkor legalább szerepelne a megjelenési évszám a típusjelzésben. Mindjárt segítene.
Az álvány legyen stabil, mert mint már írtam nem 2kg a TV. Nekem ennek a TV-nek a régi változata van (FX-es).
A két tunert vajon külön-külön lehet a SCART-ra kapcsolni? Mert én most a TV-n keresztül szoktam digitalizálni, és így azt kell néznem, amit rögzíteni akarok. Ha két tunerem van vajon tudom vezérelni, hogy melyik képét akarom a SCART-on látni? -
iguana
őstag
válasz
TheVeryGuest #84 üzenetére
igen. tök hülyeség, hogy nincsenek fent a termékei jól. az FQ70 szvsz csak abban különbözik, hogy nincs benne memory stick drive. no meg -100k :)
az állványok nagyon horror árban vannak. nem is értem miért kerül 70k-ba egy gyári állvány, aminek csak négy lába van :U de nem is ilyet veszek. kinéztem egyet, üvegajtós alul, oldalt a cd-nek és a dvd-nek. kb 40k. -
rog
addikt
válasz
TheVeryGuest #80 üzenetére
pont ezek vannak ott is.. -
iguana
őstag
úgy néz ki 2 választásom van:
1. belenyuxom, hogy a 16:9 vmi elb.szott szabvány(?) és veszek pl. egy sony KV-32FQ70K-t
2. nem veszek tv-t, hanem egy égigérő zümmögőt. az óccsóbb is. -
-
L3zl13
nagyúr
Majd én megaszondom:
Azért 16:9 mert az 4:3 a négyzeten!!! :))) -
rog
addikt
es a linken levo doksit nem olvastatok?
abban le van irva, mit lehet, min es mekkora csikkal. -
iguana
őstag
válasz
TheVeryGuest #74 üzenetére
nah, pont ezért vagyok confused :(
-
freya
aktív tag
válasz
TheVeryGuest #74 üzenetére
...és akkor a 1.86:1 illetve 2.35:1-es képet tudom nézni úgy, hogy 16:9-es TV-t kitöltse, fekete csík nélkül, a szélekből levágva?
Például az 1.86-os képet már majdnem teljesen láthatod... -
TheVeryGuest
senior tag
A legfurább, hogy a 16:9, elvileg 1.77:1, filmből meg van 1.33:1, 1.86:1, 2.35:1.
-
neduddki
nagyúr
HI!
az 50/100Hz-hoz
nalunk tavajj 10 eses hasznalat utan mant szet a 29-es tomson akkor kezdtunk el keresgelni! egymas melelt volt a 50Hz-s Samsung A8vde /ha jol tevedek/ es a 29K86V, a mellet hogy a ket tv keminosege nem egy lapon emlitheto a 86v-javara, vmint a kepernyo villogasa is mas volt, ott egymas mellet kifejezetten zavaro volt az 50Hz, most vettem egy pana 29ps20p-t es ami legszornyubb az egeszben az, hogy az emlitett samsungnak szebb a kepe, mint a pana-nak:-((((( amugy a panat barmikor elcserelem egy hasonlo koru /1 honap/ samsung a7-re!!!
de nem ez volt a kerdes, hanem frissitesi ido! nezegettem a pana ps10/ps1-et es szamomra az 50Hz ott is zavaro volt,
En a 100Hz-re eskuszom, de minden korulmeneyk kozott meg kell nezni - lehetoleg egymas mellet - a kivanalmas cuccokat
udv
neduddki
p.s. a 16:9-hez nincs nagyon it hozza szolnom, a DVD-k jo resze ugyis 2.35-os az 1.85-t hejjet, akkor meg mi a francnak a 16:9???? jo kisseb a csik, de az enem nem vigasztal, ugyisa foleg tv-t nem nezek, filmezni meg a gepen szoktam:-))) -
look
csendes tag
A DVD-k azért nem 1,7777:1 arányúak (ez a valódi 16:9) mert a gyártók gazemberek és a szélesvásznú mozi arányt gyömöszölik rá a DVD-re.
Vegyetek projektort. Tapasztalatból mondhatom, ott nincsenek fekete csíkok, csak a falon levő képek zavartak kicsinet. -
freya
aktív tag
Egy kérdés azoknak, akik DivX és társai jellegű szélesvásznú filmeket néznek TV-n:
Kérlek írd le hogy milyen TV és videokártya párost használsz, és hogy teljesen jó-e a 16:9-es kép, ha mondjuk ennél szélesebb a DivX, akkor panscan megoldható-e 16:9-re, mindezt a videókártya vagy a TV kezeli-e.
Kösz! -
zetecR
addikt
''bizonyos esetekben nem is ideális, pl. gyorsan jobbra-balra mozgó kameraállásoknál, ezért is ajánlják, hogy a 100Hz-et érdemes visszavenni 50Hz-re sportközvetítések alkalmával.''
Már elég sokféle okosságot találtak ki erre a problémára, a Sonynál pl. 100HzDigital Plus, DRC50, DRC100, DRC-MF.
Persze látni kell, mert a katalógusban minden nagyon szép, minden nagyon jó, ... :). -
rogers
aktív tag
Jaja, ez a 100Hz téma anno engem is foglalkoztatott, aztán maradtam az 50Hznél, csak megerősíteni tudom, nem egy nagy cucc. Ráadásul ugyebár bizonyos esetekben nem is ideális, pl. gyorsan jobbra-balra mozgó kameraállásoknál, ezért is ajánlják, hogy a 100Hz-et érdemes visszavenni 50Hz-re sportközvetítések alkalmával.
Mondjuk én most tanultam meg igazán értékelni az 50Hz-et, mióta Kanadában vagyok, ugye itt NTSC van, ami interlace, névleg 60Hz, de ez technikailag 2x30Hz, egyszerűen borzasztó volt megszokni... Rémes. Olyan rohadt messziről kell nézni a TV-t, hogy nem legyen ''csíkos'', hogy csak na... :)) -
Den
veterán
jobb helyen eleve ki van rakva az összes kapható tv, beüzemelve, megfelelő minőségű jelforrás rákötve, igényesebb helyen még jelerősítőt is kötnek nem egy jelet osztanask 30 tv-re, de a drágábbakat ált dvd-vel is összekötik. Ha egyet konkrétan meg akarsz nézni, odaviszik a távirányítóját, próbálgathatod....
Ha egyet meg akarsz venni, kihozzák, megnézik működik-e.... Nyilván azt hogy képminőség, menü, ilyesmi tetszik-e azt ne a kihozott gépen döntsd el mert attól tényleg hülyét kapnak ha kihozatsz tíz, egyébként kiállított beüzemelt tv-t. -
Den
veterán
az ára. Egyszerűen nem bírt egyik 100 hz-es sem meggyőzni hogy megéri a felárat. Papíron szép speckók, meg szép elméletek hogy miért jobb a 100hz, otthon csak 100hz-eseket gyűjtöttünk ki, aztán élőben nem láttuk azt a különbséget amit vártunk. Persze mikor ugyanaz a 2 tv volt egymás mellett csak az egyik 100hz-es, akkor közelről ha arra ment az ember tudott találni különbséget, hogy az 50hz-esnél az rtl logó alsó éle kicsit remeg a sarokban, meg monoszkópnál az egyik vizszintes vonal közelről nézve kicsit remeg. De normál műsort nézve normál távolságból nem volt szembeötlő különbség, ha meg nem egymás mellett voltak akkor pláne. Ráadásul az 50 hz-es sony-nak jobb, stabilabb képe volt mint a 100hz-es panasonicnak, így végül ezt a sonyt vettük. és nem bántuk meg.
-
iguana
őstag
csak hogy jól értsem:
-bemegyek. azt mondom, hogy ezt a típust szeretném. rábökök a kiállított gépre. ekkor kihoznak a raktából(?) egy 60 kg-os tv-t, kicsomagolják, beüzemelik, lesegetem, és ha tetszik megveszem?
nah, ha vki tud ilyen helyet, ne fojtsa magába. a s.ggnyalástól könnyedén eltekintek, csak kultúráltan, segítőkészen szolgáljanak ki. :)
mostanában több nagy(obb) értékű dolgokat vettem. amit tapasztaltam az eladóktól az maga volt horror. szinte én éreztem magam rosszul, hogy egy talicska pénzt akarok elkölteni :DDD -
Den
veterán
hát ezt neked kell eldönteni.Mi azzal a szent elhatározással mentünk el 2 éve tv-t venni, hogy 100 herces tv-vel megyünk haza. Aztán nézegettük a tv-ket, olyan helyen is ahol egymás mellett voltak ugyanazok a modellek 100 és 50 herces verzióban, és végülis 50 hz-eset vettünk.
-
-
Bass_2
tag
Tudom nagyon láma a kérdés, de megér +20-30e Ft-ot, h 100Hz-es legyen a TV? :U)
Így nem fog folyni a könnyem, vagy jobb a képminőség?
Ja és hallott már valaki valamit a Seleco TV-ről? Úgy hirdetik, h ''amerika és anglia kedvelt TV-je''. -
atus
senior tag
Nekünk 16:9-es Sony van, és szerintem jó dolog a 16:9. Semmiképpen nem tökéletes, de egy viszonylag életképes kompromisszum. Van jópár DVD ami 16:9-es, mondjuk a 2.35:1 még mindig sokkal gyakoribb. De még a moziformátumnál se olyan vészes a csík, sokkal jobb, mint 4:3 esetén. A normál négyzet (4:3) TV adásokat meg vagy 14:9, vagy SMART formátumban nézzük. 14:9 nem torzít, de van két oldalt egy vékony csík, a smartnál meg enyhén megnyújtja, hogy ne legyen csík, és egy keveset kitakar az aljából meg a tetejéből. Mióta ez a TV-nk van, mindig szoknom kell ha máshol TVzek, olyan furcsa. Mondjuk nem sokat tévézek, de nekem így is jobban bejön.
-
Ploszi
senior tag
én úgy vélem, hogy ha normális 16:9es TV-t akarsz venni, annyiból már 1 projector is kijön, bár azon meg nem nagyon szokott TV-zni az ember. a mindenre jó aplasma meg az LCD TV lenne, csak hát még horror az ára :(
-
rogers
aktív tag
válasz
TheVeryGuest #49 üzenetére
''összenyomott/hiányos TV-képtől''
Na ez nekem abszolúte új. Pár hónappal ezelőtt kipróbáltam és nézegettem 16:9-es TVket, de ilyet nem tapasztaltam. Mindegyiken volt olyan üzemmód, ahol a megjelenítette a normál 4:3 TV képet középen, oldalt fekete csíkokkal :) Már ha erre gondolsz? -
Den
veterán
többször több helyen, több filmel néztem.
Mint mondtam, anno nem volt nálam nagyobb híve a 16:9-nek, de a valósággal szembesülve kiábrándultam a dologból. A 4:3-asnál a tv adásnál tökéletes a kép, a filmeknél azonban van csík. gondoltam fasza, 16:9-nél nem lesz csík.
Erre a valóság az hogy 16:9-nél is van csík ráadásul még a tv-adást sem tudom nézni rendesen. És bár keveset nézek tv-t, de még mindig többet mint dvd-t. Én nem fogok többet fizetni olyan tv-ért ami nem hogy nem old meg tökéleteen egy problémát, de még újat is csinál. A kedvenc filmem, a mátrix, ráadásul nagyon szarul néz ki 16:9-en, mert a széles forma, és az így is megmaradó széles csíkok miatt olyan érzés mintha egy vékony szalag lenne csak a kép. -
TheVeryGuest
senior tag
''Ez azért jelentős különbség.''
Ez nem hatja meg azt aki TV-t néz és max a kedvencei vannak meg DVD-n.
Szerintem azt kell kipróbálással eldönteni, hogy mitől áll fel jobban a szőr a hátadon az összenyomott/hiányos TV-képtől (16:3) vagy, hogy a fele képernyőn fekete csík van (4:3). -
Den
veterán
válasz
TheVeryGuest #46 üzenetére
Egyébként 72cm az elméletileg (és ha jól számoltam)
43.2cm x 57.6cm=2488,32 4:3
62cm x 35.25cm=2185,50 16:9
Ennyit a hozzátoldásról/kivágásról. -
rogers
aktív tag
Na kimatekoztam, remélem nem számoltam el.
Ha tehát egy 32''-os 4:3-as TVn nézel 2.35-ös nagyonszélesvásznú filmet akkor az a teljes képfelület 56%-án látható, és a film effektív képátlója 27.9''-nak felel meg. Ez azért jelentős különbség.
Amúgy a 16:9-es TVknek is van jópár üzemmódja, az is lehet, hogy nem a megfelelő módozatba volt kapcsolva amikor nézted... -
rog
addikt
google -ok a tema folott, a thomson talalta ki a 16:9-et. valami olyasmi van, hogy a 4:3 legegyszerubb 16:9-re valtani, anelkul, hogy megvaltozna a jel(?)
vagy mi. igy nem kell kiszorni a kamerakat, meg az adotornyokban a mittomenmiket.. -
Den
veterán
hát nem tom, mennyivel nagyobb. ahogy nézegettem, pl nem olyan mintha egy 72 centis 4:3-ashoz oldalt még hozzáraknának, hanem olyan mintha alul felül levágnának, a tényleges megjelenített kép uhgyanakkorának tűnt csak 4:3-nél nagyobb volt alul fölül a csík. de lehet hogy érzéki csalódás.
-
rogers
aktív tag
Vagy nézd úgy, hogy 16:9-es TVből kisebb képátlójút kell venni ahhoz, hogy ugyanakkor felületen nézhesd a filmeket. Akkor pedig lehet, hogy nem is AKKORA a különbség? :)
Más.
A 16:9 amúgy moziszabvány, csak nem mindenki használja. Én úgy látom, főleg az amerikai piacot nézve, hogy ez a 16:9 dolog nemcsak a mozival, hanem a digitális TV szabványokkal és a HDTV-vel is összefügg.
Ezen kívül a mozi és a TV más tészta, tipikus TV adásoknál nem igazán lehetne kihasználni a 2.35 szélesvásznú lehetőségeket, míg egy filmnél azért igen... -
Cathfaern
nagyúr
válasz
TheVeryGuest #30 üzenetére
''...igaz nem is profi költöztetők vagyunk, hanem SW fejlesztők''
Szerintem itt van a kutya elásva :DD
Egyébként a TV-k többségének borzalmas geometriai hibáik vannak. Csak mivel filmet nézel rajtuk, ez annyira nem tűnik fel. Egy normális monitor simán lever geometria szempontjából egy 200 ezer Ft-os TV-t :( -
Den
veterán
válasz
TheVeryGuest #30 üzenetére
ébresztés a 40k-s 14 colos kistévémen is van :DDD
-
Den
veterán
''A 16:9 TV azért jó dolog, mert bár van fekete csík a 2.35 film nézésekor, de távolról sem akkor a méretbeli veszteség, mint a 4:3-nál. Ha egy picit számoltok, akkor az jön ki, hogy a 4:3 TVnél, a 2.35 film nézésekor (csíkkal) a rendelkezésre álló képfelület FELE! kihasználatlan. A 16:9-es TV-nél ez azért jóval kevesebb. Szóval egy 32'' 16:9-es TV ezerrel jobb, mint egy 32'' 4:3 főleg, ha filmnézés az alapvető szempont.''
ha az árat is belekalkulálom, akkor viszont többet fizetek ''felesleges'' képernyőfelületért a 16:9-nél. -
Den
veterán
hát nagyjából végigolvastam a linkeket. ennél az anamrf dolognál a több pixel dolgot elég parasztvakításgyanúsnak tartom. de lehet hogy csak nem értem.
mindenesetre nagy barmok voltak akik ezt a szabványt csinálták, legalább az egyik mozi arányhoz igazították volna. -
rogers
aktív tag
Na mielőtt közutálat tárgya lesz a 16:9, meg a ''csíkos'' DVD :)
Szóval a DVD filmek nagy része valóban nem 16:9-es alias 1:1.85 aránnyal készül, hanem valódi valódi mozi-képaránnyal, ami 1:2.35, bár néha ettől is lehet eltérés. Alapvetően én még 4:3-as TVn is inkább csíkosan nézem a DVD filmeket, mint ZOOMolva, egész egyszerűen azért, mert úgy lett megkomponálva. Az igaz, hogy túlnyomórészt a kép közepén zajlik az esemény, de maga a kép a teljes szélességre lett megkomponálva. Létezik a ''hivatalos'' 4:3 lebutítás amit PAN&SCAN-nak hívnak, de ez persze nem mindig a kép közepét veszi ki...
A 16:9 TV azért jó dolog, mert bár van fekete csík a 2.35 film nézésekor, de távolról sem akkor a méretbeli veszteség, mint a 4:3-nál. Ha egy picit számoltok, akkor az jön ki, hogy a 4:3 TVnél, a 2.35 film nézésekor (csíkkal) a rendelkezésre álló képfelület FELE! kihasználatlan. A 16:9-es TV-nél ez azért jóval kevesebb. Szóval egy 32'' 16:9-es TV ezerrel jobb, mint egy 32'' 4:3 főleg, ha filmnézés az alapvető szempont.
A DVD kor hajnalán én is idegenkedtem ettől a szélesvásznú dologtól, de aztán ráéreztem az előnyeire. Azóta, ha lehet akkor mindig a szélesvásznú verziót veszem. :) REGIO1-es filmeknél amúgy ez is fejlettebb, hiszen majd minden jelentősebb filmből kihozzák a szélesvásznú és a 4:3 képarányú verziót is...
És hogy ne legyek OFF:)
Én TVből a SONY-ra esküszöm. Nem a legolcsóbb, de minőségi cucc és garantáltan hosszú ideig bírja. A legtöbb rosszat PANASONICról hallottam, ott nagyon meg kell nézni, hogy torzításmentes legyen a kép. -
TheVeryGuest
senior tag
Szerintem ez is megszokás kérdése 4:3/16:9 kb. olyan, mint a flat vs. non-flat képernyő. Én már lassan egy éve 16:9-en nézem a TV-t, már fel sem tűnik az összenyomott TV kép. Azért válogathat az ember a következők között (Sony K32FX vagy valami ilyesmi):
wide - 16:9
zoom - 4:3 nagyítva, alja teteje levágva
4:3 - 4:3, fekete csík kétoldalt
14:9 - ösztvér megoldás, kicsit torz, kisebb csíkokkal kétoldalt
smart - 14:9 + zoom kombinációja, kicsit torz kép, alja teteje kicsit levágva
Tekintve, hogy DivX-et is ezen nézek, és elég sok elbaszott kódolás (megváltoztatják a képarányokat) van 5 perc után már nem tűnik fel, hogy arányhelyes-e a kép :DD
Attól kapok hülyét amikor mondjuk az RTL-Klub, valamiért idönként alul felül csíkos pszeudo 16:9 jellegű 4:3-as képet nyom. Régebben baszott bénák voltak a csíkok nem takarták a legalsó sort, így volt még egy rasztersornyi kép alul. :O -
iguana
őstag
és mi a helyzet az egyes gyártókkal? vagy ez is olyan flame gyanús, mint az AMD vs. Intel, ATI vs. Nvidia? igazából a sony és a panasonic között hezitálok. tapasztalat vkinek?
-
rog
addikt
[L]http://gregl.net/videophile/anamorphic.htm[/L]
-
Den
veterán
ehe, meg akartam keresni a túszejtős hírt, az egyik kulcs szó kombinációnál ezt kaptam:
[L]http://www.google.co.hu/search?hl=hu&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=t%C3%BAsz+ejt%C3%A9s&btnG=Google+keres%C3%A9s&lr=[/L] -
iguana
őstag
ok, de vászon és projektor nem játszik...már csak a lakásom méretéből is adódóan.
az egészben én azt nem látom át, hogy megy a nagy fejlődés, áttörésekről beszélnek, manapság már elérhető a dvd lejátszók otthonra stb. mit ér az egész, ha nics megfelelő tv, amin kompromisszum mentesen nézhetnéd a filmeket. 4:3 tv adásoknál vagy tojásképűek lesznek az emberek, vagy a két szélén lesz fekete csík, de ekkor torzításmentes kvázi 4:3 tv-d van. ez engem nem zavarna...de hogy dvd film közben is csíkok vannak, az már annál inkább. -
sirály12
őstag
Ja és legyen 100Hz-es. ;] ;]
-
iguana
őstag
-
sirály12
őstag
szerintem oan TV-t vegyél ameik tudja a 16:9-et. ;]
-
Den
veterán
hát ezen én is sokat gondolkodtam. Az volt pár éve az álmom hogy lesz egy ilyen tv-m dvd-vel és milyen faszán fogom nézni a filmeket eredeti formátumban azt kiderült hogy semmilyen moziszabványhoz nem illeszkedik. tudomásom szerint a pal plus ilyen arányú de ilyet csak néhány kisérleti adás erejéig láttam egy német adón. de várjk meg mit mond az akinek van ilyen tv-je.
Éredekes 1-2 éve volt egy túszejtés ahol a fazon azt kiabálta hogy a tv gyártók átverik a világot a szélesképcsöves tv-kkel. Agyonlőtték. -
Den
veterán
hát szerintem egyiket se. Én mikor kijött ez a képarány marha nagy 16:9 fan voltam, de legnagyobb csalódásomra, sem a pal plus adások nem indultak meg és semmilyen formátum nem illeszkedik hozzá. a dvd-knél is van csík, ha nincs akkor vagy torzítani kell a képet vagy nagyítani és levágni belőle. Namost normál tv-n csak a csík vastagabb mozifilmnél, de a normjál adás tozítás nélkül kitölti a képet. ráadásul drágább a normál tv-nél.
-
iguana
őstag
remélem nem nagy gáz a topic, és még belefér -neccesen- a ph! arculatába...
segítőkész, hozzáértő emberkék ajánlataira vagyok kíváncsi. sok típust megnéztem a neten, élőben is párat, de jó lenne vmi objektív dolgot hallani egy-egy típusról, hátha mást is érdekelne.
ami nálam szempont: 32'' a méret, sík, 100 Hz.
hajráhurrá.
Aktív témák
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest