Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Sanchez638 #42 üzenetére
Nvme protokoll volt hozzárendelve, így Dragon3000 kollégával értek egyet, vagy az U2-es, vagy az M2-es csati ment. Mondjuk az x99 rendszerben és CPU-ban volt elég sok pci-e sáv, szóval...
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Dragon3000 #40 üzenetére
Mármint az U2-es csatira gondolsz! OK, nem néztem utána. Arra emlékszem, hogy az x99-es LGA2011-v3 izmosabb lapokon volt ilyen csati, de mára kihalt.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Sanchez638 #36 üzenetére
Ezzel az a gond, hogy hiába lenne elég neked a 150-200MB/s, ha a szükséges mérethez kell annyi nand, amivel ez a sebesség hozható, a vezérlőt meg nem éri meg lebutítani lassabbra, mert az ár nagy részét a nand viszi el.
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Sanchez638 #36 üzenetére
Létezik amúgy 15-30-60TB-os SSD 2,5 colban, nagyon drága, és zöme U2-es vagy U3-as csatival szerelt nvme protokollt használ, ez a csati meg ritka "normál" alaplapon. Láttam már SATA-s változatot is, de az meg ritka. Például: [link]
-
8 terás árára kíváncsi lennék lol durva. Ezeket már lehetne igen komoly klaszterekbe pakolgatni és szervereket gyártani belőlük.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Dragon3000 #35 üzenetére
Ócska chipekből inkább csinálnának nagyobb eszközöket, minthogy a sok apró cég átmatricázza saját magának..
Nekem elég lenne 150-200MB/s olvasás meg írás. Viszont tudnék mit kezdeni 8-10TB hellyel, ami nem melegszik folyamatosan. Az elérési ideje sokkalta kisebb, mint a merevlemeznél. Üresjáratban kevesebbet fogyaszt. Kisebb helyen elfér.
De ez csak vágyálom, pedig simán megtehetnék a gyártók. (Mondom én azt, hogy jó kis kartel megy a háttérbe..)
Tudom, hogy szerver világ, de.. 2013-as Dell 1.6TB SaS ssd-re 64db nand chip került. Most meg simán lenne hely a 2.5 kivitelnél is..
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Sanchez638 #28 üzenetére
Ebből lesz 8TB-os is, a 990 pro esetében 4 volt a max, írástűrés ugyanannyi, mint a 990pro esetében volt, mondjuk itt lehetett volna növelni.
-
Varázslóó
senior tag
[link] 12-13GB/Sec nél, asszem én maradok ennél a sebességnél bőven elég.
-
Sanchez638
addikt
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Sanchez638 #28 üzenetére
Annyit látni, mint ami amúgy itt is tetten érhető, hogy a 128/256 sőt lassan az 512GB-os SSD-k lassan kikopnak. Például már 1TB-os HDD-t nem is nagyon éri meg venni, mert az 1TB-os SATA SSD olcsóbb, vagy kb ott van árban.
-
Sanchez638
addikt
Történik bárminemü előrelépés az ssd piacon? Ami nem a szokásos kevesebb írástűrés, hatalmas olvasási és írásis sebesség addig, amíg el nem éri a cache végét..
Mert a méretek nem növekednek, de úgy igazán az árak se csökkennek...
-
bteebi
veterán
A tempó kiváló, az ár so-so (persze lesz ideje csökkenni), de a kapacitást skálázhatták volna tovább is. Persze az is igaz, hogy nem kell minden adathoz GB/s feletti írási/olvasási tempó, ergo elég lehetne 3,5"-os verzióban jönnie a 16-32 TB-os példányoknak (stabil 500 MB/s pont elég lenne a legtöbb filmhez és otthoni LAN-ra). Igen, (igen) drága lenne, és még csak életbiztosítás se lenne. De akár lehetne róluk off-site backup HDD-re.
-
hapakj
őstag
az üres területről. Ezt lényegében minden jobb SSD csinálja, hogy pl az MLC vagy TLC SSD-k az üres területet SLC módban használva gyorsan elvégzik az írása műveletet, majd utána szépen átmásolják rendesen a végső helyükre.
SLC módban jóval gyorsabb az SSD de sokkal kissebb a tárkapacítás.
Ezért van az egyébként, hogy minnél jobban teleírunk egy SSD-t annál lassabb lesz az írás, mert ezzel csökkentjük a gyorsítótárat a működéshez.
Emiatt és egyéb önkarbantartási műveletek miatt nem ajánlott egy SSD-t 70-80%-nál jobban teleírni.
-
tibaimp
nagyúr
Mi ez a Intelligent TurboWrite technológia? Honnan különít el gyorsítótárazásra?
-
Feri7619
tag
Ennek a memória vezérlője, legalább 5nm-es eljárással készítik. A legtöbb PCIe 5 M2-esét 12-14 vagy 16nm-esel gyártják. Vagyis majdcsak aktív hűtés kell nekik. Bár egynémelyiknek kell is. Hiába gyors, ha forró vacak! Nem azt a 15-16 wattot sajnálom, na de egy adattáron, ne visítozzon már egy mini venti, és ne legyen rajta hőcsöves hűtés, ha aktívabban használom. Egy kis szelídebb borda, oké.... mint ezen! Most vettem Októberben M2-est alaplapcserével, de maradtam egy jó PCIe 4 -nél. A PCIe-5 esetében még nem láttam, hogy itt az ideje arra területre lépni, de most elkezdődött ezzel az 5nm-es kicsivel. Ha majd lecserélem a 3 éves 1TB 980-ast, és a helyére kerül a mostani 2TB 990 pro... már tudom, hogy van mire cserélni, ami ésszerű és jó!
-
Hogy milyen olcsó, ja nem.
-
Trailblazer
veterán
Pont kéne 1-2 új ssd, most már kivárom ezt, míg megjönnek az online shopokba.
-
Csandi
őstag
En bloc a helyes írása.
Én úgy értettem. Filejaim nincsenek max 1-2 driveban (de hát azok is ilyen pár megák, CV stb.), és egyszerre úgyis csak 1-2 játékkal játszom szóval nem tartok feltelepítve sokat, általában egyet függök 1-2 ezer óráig és akkor mással úgyse nagyon játszom (nyilván online gamek)
Melós laptopon meg csak office fileok vannak.
Szóval így 1Tb is elég.
-
wolfman
veterán
SSD terrabájtokról beszéltek vagy ámblokk? Mert Második 12Tb-os HHD-met veszem és második is már negyedig tele van (4K filmekkel, játék fájl mentésekkel)
-
Kappantyú
lelkes újonc
Én 2TB-os PCI-E 4.0 - ás gyári hűtőbordás Crucial T500 PRO - kat szereltem be, egyet a lányomnak, egyet magamnak. Mindenre elég mindkettőnknek, sebességben is baromi gyorsak, 94 ezer volt összesen a két SSD Foxposttal.
Az előd SSD-k PCI-e 3.0 - ás OEM Samsung 981a 2TB-osok voltak, most azok mentek a B550-ös deszkák másodlagos foglalatába.
Tartalmak átklónozva a Samukról a Crucialokra.
Különbséget tudok kimérni, de érezni semmit sem érzek ebből.
De jó ez így, tíz évig elleszünk velük. -
S_x96x_S
addikt
> Masfelol 2TB mar amugy sem eleg semmire.
mindenre van megoldás.
Threadripper Pro ( WRX80 WS - 7 PCIe 5.0 x16 )
7 db "ASUS Hyper M.2 x16 Gen5 Card" - bővítő kártya - sok mindent megold.
"ASUS Hyper M.2 x16 Gen5 Card (PCIe 5.0/4.0) supports up to four NVMe M.2 (2242/2260/2280/22110) devices at up to 512 Gbps for RAID functions across diverse CPU platforms"és 28 db - 8 TB Samsung 9100 Pro - RAID0 -ba kötve
ideiglenesen megoldaná az io problémáimat. -
S_x96x_S
addikt
4 TB - az optimális a max írási/olvasási sebességhez. ( a 2TB -os limites )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- (új, bontatlan) 250GB WD Blue SA510 (Foxpost:+1400Ft)
- Crucial T705 4TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.100-12.600 MBs - Eladó!
- (új, bontatlan) ADATA Ultimate SU650 120GB (Foxpost:+1400Ft)
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest