Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
A B650 Tomahawk meg 80e. Az a B850 120e fölött egyszerűen túl van árazva. Amúgy a Tomahawkok már alapból wifisek, ha egy wifis B550-e nézel, az is 80e. Szóval ez így kissé szemezgetés a szélsőségekből (cherry picking), hogy jobban hangozzon az álláspontod.
Közben továbbolvastam.. Kissé oldalvást ülsz a lovon, azért a B550 és a B650 között kicsit több minden történt, a B650 és a B850 között gyakorlatilag semmi nem szól az utóbbi mellett... Ok, pcie 5.0, de az eltart még pár évig, mire ki fogjuk tudni használni.
Summásan a véleményem amúgy az, hogy akinek van egy jó AM4-es konfigja, ahonnét még van tovább, akkor jobban jár egy upgrade-del azonos foglalaton. Személy szerint én is R5 5600-at cseréltem R7 5800X3D-re), a 32GB 3600-as RAM meg már megvolt.
Aki viszont új gépet vesz, boltból, annak semmiképpen nem szabad már a régi foglalatot választani, mert egyedül a RAM árában van jelentős különbség. Az 5700X3D, de még az 5700X is (hogy valósan kapható alternatívákat nézzünk) proci konkrétan drágább, mint egy 7500F/7600/7600X, a végén meg ugyanott lesz az FPS (már ha játékra kell).
p
-
Dragon3000
nagyúr
Használtam asrock-ot, gigabyte-ot, msi-t és asus-t is am4-en, szerintem egyikkel sincs gond, simán választanám az asrockot az msi b550 tomahawk után.
De nem is értem miért b850-et nézel, ott a b650 tomahawk azt megkapod 90e alatt is vagy ha kellenek a pci-e 5.0 lehetőségek, akkor meg eleve felejtős az am4 platform, de ha mégis szükség lenne rá, akkor van asus rog strix b650e-f alaplap is 100e-ért mindennel megpakolva. -
Lacccca87
addikt
Igazából ha csak nem speckó felhasználásra kell, meg über tunningra akkor nagyjából minden lap megfelelhet, nem kell fancy-t választani.
Természetesen arra figyelni kell, hogy a VRM rész a választott és esetleges jövőbeli CPU-nak elegendő legyen, de ezen kívül ma már mindent tud ami szükséges egy fapad felszereltségű.Egyébként én pont fordítva vagyok/voltam. MSI után lett ASROCK, nem csesztetem nem állítgatom (igaz Intel oldalon de nem releváns) használom, működik. Sőt még csak nézni se akarom hogy esztétikusnak kellene lennie.
Új hozzászólás Aktív témák
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Újjászületés: szombattól új szerverkörnyezetben a PROHARDVER! lapcsalád
- Sokkal drágább lett az „olcsó” Tesla, mint várták
- Háztartási gépek
- Mozilla Firefox
- Vezetékes FEJhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3622, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
- 16 GB RTX 4080 SUPER HP OMEN - garanciával
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest