Hirdetés
- Computex 2025: számítógépházak a Formula portfóliójából
- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
-
PROHARDVER!
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Süvi
őstag
válasz
Zsmester89 #899 üzenetére
Köszönöm.
A 800-os lévő USB3.0-as host mire való? -
Süvi
őstag
Sziasztok!
600/800-as készülék beszerzését tervezem.
Egy 64Gb-os USB3.0-as pendrive-ról szeretnék majd lejátszani filmeket, BD 3d iso-kat is.
Érdeklődnék, hogy be tudnak-e olvasni annyit az USB 2.0-as portok, hogy a film akadásmentes legyen?Köszönöm
-
kiskacz
senior tag
Hozzá nem értőként próbálkozom a hálózattal. Tegnap összejött, minden a helyén, fájlokat másoltam/szedtem le, könyvtárakkal dolgoztam - ma semmi.
Amikor a player IP címét beírom a böngészőbe, ez fogad: - mi ez és minek kell az első és második száma?
-
wariror
tag
válasz
z123456789 #895 üzenetére
Köszönöm, megfogadtam a usb kábeles megoldást
és így már működik végre. Valószínű a Windows 8
állíthatott valamit...
Még egyszer kösz mindenkinek -
z123456789
addikt
(#885) wariror
Szerintem is használd azt a 3.0-ás kábelt!
Hálózaton valóban kicsit sokáig tartana.
Ehhez még anyit hogy miután rákötötted a gépre, és felmásoltál midnent...olvass.
Csak mert én nem tudtam ezt, és az istenért nem értettem hogy miért van egy baszom nagy 8-as a TV-men, és miért ne megy a menü?(#888) coreska
+1 -
Szaszabond
aktív tag
válasz
Szaszabond #893 üzenetére
Na úgy tűnik megfejtettem, bár nem ideális a megoldás, de:
SMB szerverből linkeltem a favourites (kedvencek) menube és ekkor nem mentette el a borító ill fanart változtatásait. Hirtelen felindulásból mindent kitöröltem a kedvencekből és újra linkeltem őket immár NFS szerverből. Innen érdekes módon működik a mentés .... nem értem, de örülök -
Szaszabond
aktív tag
Sziasztok,
Nem tudom mi történt de átvariáltam a NAS struktúráját és egy Filmek megosztásban hoztam létre alkönyvtárakat, meséket, filmeket, HD filmeket stb.
A beépített scanner megtalál mindent, le is tölti a borítókat hozzájuk és kiválóan működik egészen addig a pontig amikor szerkeszteni szeretném a borítót vagy a fanart-ot. Megszerkeszteni még meg tudom viszont az elmentés gombra klikkeléskor lefagy a kütyü. Semmire nem reagál, csak a készüléken lévő főkapcsoló hosszan tartó nyomására kikapcsol. Ha visszanézem, végül is majdnem lementett mindent kivéve, hogy ilyenkor nincsen a filmnek leírása.
Tegnap még jól működött a mentés is, de akkor az összes film a meghajtó gyökérkönyvtárában volt. Elképzelhető, hogy a szerkesztés funkció csak ott működik normálisan? Bár az az érdekes, hogy a szkennelés alatt illetve automatikusan meg ment a gép.
Firmware: 3.0.1
Valaki esetleg találkozott már ilyennel?
-
gutentag
tag
Sziasztok,
FreeNFS a legjobb program a NAS-hoz?
-
wariror
tag
GÓGYI:
Hát nekem semmilyen javítást nem kérdezett a win 8.
De lehet itt lesz a gond. Sajnos magyar leirást nem kaptam
hozzá. De ezt a 2 formázást megprobálom. -
wariror
tag
Sajnos a hálozatot még nem oldottam meg
rajta és majd 1TB filmet hálon kicsit sok lenne
áthúzni.Probáltam ezt a jukeboxot is megcsinálni
rajta.És elsö lépésben nekem ez volt a kézenfekvőbb.
De azért köszönöm lehet az lesz amit mondasz. -
gógyi
aktív tag
-
Zsmester89
őstag
válasz
Szaszabond #884 üzenetére
Majd leírnád a tapasztalataidat? - és a menetét?
Köszönöm! -
wariror
tag
Üdv!
Tegnap egy MED1000X3D gazdája lettem.
Vettem bele egy 2TB. vinyot , de sajnos nem
látja csak akkor ha benne formázom le!
Ahogy kiveszem és rakok rá filmeket
akkor nem látja többet. Van valakinek valami
ötlete? Elvileg a legújab filmware van rajta. -
Szaszabond
aktív tag
válasz
Zsmester89 #883 üzenetére
én a jövő héten állok neki
-
Zsmester89
őstag
Van aki már szépen meg tudta csinálni a sorozatokat is? (borítóval) - pc-vel?
-
kiskacz
senior tag
Beírtam a keresőbe a "torrent" szót, de nem lettem sokkal okosabb.
Megoldható az, hogy a 800-as-ra jöjjenek le a cuccok -akár pc-ről indítva- de amikor a letöltés és seedelés folyik csak a mplayer legyen bekapcsolva a pc ne?
-
kiskacz
senior tag
Regisztráltam az 5 év gari miatt, de nem enged be. (error.) kb. mennyi a várakozási idő?
-
martinkeet
aktív tag
Sziasztok!
Hónapok óta küzdök a következő problémával,hátha tud valaki segíteni.
Adott egy wifi router. A router-re vezetékesen csatlakozik egy PC,és MED600X3D,wifi-n pedig 2 telefon,és egy játékkonzol.
A PC,és a MED600X3D hálózatba vannak kötve.
Időnként,ha fut a mediaplayer-en a torrent kliens (ami 750Kb/s van korlátozva),akkor a router ledobja a telefonokat.Van wifi jel,de nem tud a netre csatlakozni.
Amint kikapcsolom a mediaplayer-t,minden rendbe jön.
Azt gondoltam,hogy a router a rossz,ezért vettem egy másikat,de ott is ugyan ez a probléma.
Egyértelmű,hogy a MED600X3D okozza a galibát,mintha az IP címeket összekutyulná.
Valakinek ötlet? -
kiskacz
senior tag
Lehet, hogy csak az én kreatívitásom hiánya..
de mit kezdjek a 800-asnál a merevlemez beépítéséhez adott 2 db fekete műanyag cuccal? (Ami a youtuben van beépítés ott szó szerint kihagyja a srác... van valami jelentősége? Próbáltam mindenhogy, de nem klappol-
SÓÓÓÓSSS!!!
-
ProdyG
őstag
2 kérdésem lenne Med800-al kapcs.:
- a videó menüben mit jelent a "deep color" opció? 10bit, 12 bit ilyesmi közül lehet választani, vagy OFF vagy AUTO. Alapból off-on van...
- a youtube alkalmazás van, amikor nem ad hangot. Újraindítás után megjavul, aztán megint nincs hang. minden másnál van hang végig... -
vdanee79
csendes tag
Sziasztok
Mede8er 600am van, eddig siman be volt kotve HDMIn a TVre (LG 32LE5500) es tokeletesen mukodott.
Viszont nemreg vettem egy erositot (pioneer 922) es azt hittem upgrade lesz
hat egyelore downgrade lett ugyanis most hogy a mede8er az erositobe megy es onnan ki a tvre, ha elinditok barmilyen filmet 5-6mp fekete kepernyo fogad. A hang azonnal hallhato, de a kep csak kesessel jelenik meg. Es furcsa, mert a mede8er töltő ikonja forog alul a kepernyon, tehat vmi kep van, de a konkret film csak 5-6mp mulva...
Tapasztalt ilyet barki??amugy barmilyen filmmel ez a gond, bd iso, mkv, 100 eves avi...
es kiprobaltam egy raspberry pi-al is, detto ugyan ezt csinalja, tehat gondoltam a pio a hibas...
erre radugtam egy osregi portable dvd playert, azzal meg tokeletesen gyors volt, azonnal megjott a kep... mondjuk az nem hdmi volt hanem sima aza piros/fekete/sarga kabel, nemtom mi a nevevan barkinek barmi otlete erre?
-
gutentag
tag
Sziasztok,
a Med600-hoz adott HDMI kábelt is érdemes lecserélni az AQ Pearl-re? 65ST60 mellé lenne.
-
BBéci
legenda
válasz
Zsmester89 #852 üzenetére
Ottnon, sötét szobában nézted az aktívat? Ha nem, akkor érthető, hogy zavart. Valamint a lejátszó rendellenes működése is okozhat zavaró remegést, vibrálást. Így jártam egy Sony 590 típusúval.
-
kiskacz
senior tag
Döntöttem, és megrendeltem a 800-ast...
Ami a döntést segítette, lehet, hogy egyedi eset, de benne van, amitől én is féltem, így tulajdonképpen, csak a koax csatlakozó miatt van.....
(Ráadásul mint fentebb írtam, nekem is volt törés gyanús esetem optikai kábellel - nem garos probléma), így -
Holnaptól klubtag vagyok!
-
kiskacz
senior tag
Köszönöm - és mindenkinek is, aki hozzászólt a dilemmámhoz
.
Alapból nem maga a hangminőség volt a dilemma oka, hanem a megbízhatóság - strapabíróság.
A beépített vincsit nem használnám (jelenlegi playeremben sincs bár alkalmas erre) csak a koax kimenet, az usb3 (tudom, hogy csak a beépítettre vonatkozik) meg a kezelő gombok tetszettek jobban.Azt hiszem 600-as lesz....
de veszek egy komolyabb kábelt...
-
apszi
őstag
Kedves KISKACZ Isten hozott a klubban!
Bár minden jel arra mutat, hogy magadra kell hagyjalak, mert ugyanezen problémát körbenyálazva maradok a MED600-nál. Ha ez segít neked, bár ez egy valamennyire szerintem elég szubjektív dolog, volt egy röpke levelezésünk kemcso kollégával aminek az alábbi általam végzett vakteszt lett a vége:
"...optikai kábelteszt, ugyan nem MED600, az ugyanis még nincs, hanem dvd lejátszó, tv, valamint számítógép hangkari segítségével történt. DVD lejátszón a koax illetve az optikai kábel közti különbséget próbáltam felfedni, az eredmény viszont mondhatni kaotikus lett...magyarul abszolúte nem tudtam megállapítani, hogy melyik szól szebben. Az olcsó (kb. 4000 ft) és olcsóbb (500ft) kábel közötti különbséget mind PC-én, mind TV-én próbáltam megtalálni, viszont, hogy ez jó hír-e vagy sem számodra, ez csak az árában volt mérhető. Hangminőségben szintén képtelen voltam egyértelmű különbséget tenni. Érdekességképpen kipróbáltam egy olyat, hogy a PC optikai hangminőségét összehasonlítottam a DVD koaxiális hangminőségével. Mondanom sem kell, ott sem született egyértelmű végeredmény. Nos, ez két dolgot felételez. Vagy ideje lenne leállnom a filmek túlzott hangerővel történő nézésével
, vagy valóban nincs jelen vonatkozásban számottevő különbség a két "technológia" között.
" De mint mondottam, ez az én fülem, az én régebbi, még nem HD és nem csúcskategóriás, de nem is éppen gagyi erőlködőmmel készült. Így az itt olvasottakat ezek figyelembevételével mérlegeld
-
válasz
Zsmester89 #849 üzenetére
Nekem is csinált ilyet, gyári beállítások visszaállítása rendbe rakta.
-
ProdyG
őstag
válasz
manuális képméret beállításnál, amikor a piros csíkokat kell állítgatni a széleken... azt hogy kell amúgy beállítani jól?
mert nekem, amikor maxra húzok mindent, akkor az alsó és a jobb oldali piros csík eltűnik (kivándorolnak a képből). ha eggyel visszább veszem őket, akkor visszakerülnek. nem tudom, hogy látnom kéne őket, vagy nem (nekem a maxra állítás tűnne logikusnak).
Amúgy is, ha egy fullHD TV 1080p jelet kap, akkor nem értem mi szükség erre az egészre... -
Zsmester89
őstag
Az aktív 3D zavarta a szemem, ezért döntöttem a passzív mellett. Én arra tippelek, hogy a 47'-t 46'-ként kezeli a 3D esetén, bár nem értem, hogy miért.
Sima 2Dnél vagy egybemosás előtt, amíg.nem vált a kép, minden rendben. Lehet ha hazaérek nyomok egy gyári állapotot, hátha megoldja. -
gógyi
aktív tag
válasz
Nekem néhány 2D-s filmnél is csinálja, pedig Panasonic GT60-om van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG (OLED77B49LA ) 195CM 4K SMART PRÉMIUM OLED 120HZ UJ MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED65B42LA) 165CM 4K 120HZ OLED ! UJ PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG (77C47LA) 195CM 120HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- Samsung QE50Q80D Felsőkategóriás 127cm AI 4K Qled Smart Tv!(Szinte új dobozos)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest