Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ebben az összefoglalóban megtaláljátok a leírást arról, hogy hogyan állítsátok össze magatoknak egy saját sorozat illetve filmes jukeboxot. Az eredmény ehhez hasonló lesz:
Új hozzászólás Aktív témák
-
FeRkE
őstag
válasz
Zsmester89 #294 üzenetére
Nekem működik a SimpLink (a tv LG37LS570S), csak bekapcsolni nem tudom vele a Med-et, de ha már be van kapcsolva, akkor tudom vezérelni az LG távval. Bekapcsolni sajnos nem akar ha rámegyek a bemeneti listában a Med HDMI-jére. Fura, mert kikapcsolni kikapcsol ha a TV-t kikapcsolom.
-
Sanyyka
aktív tag
Köszönöm a tippeket.
Ahogy gondoltam is, jórészt az én bénaságom a problémák okai...
Az miért van, hogy a film közben nagyítás sehogy sem akar szimmetrikus lenni?
Hiába ugyanaz az x és y érték, jellemzően a felső fekete csík vastagabb és jobbra elcsúszottnak is látom a képet.?
Kezdek már "lejönni" az örökös zoomolgatásról, de 3d-ben nagyon zavarnak a vastag fekete sávok. -
Zsmester89
őstag
1. Én kb. 6 ISO-t raktam fel rá (ebből 4 3D) és tökéletes
2.Ez nálam is nagyon érződik, egy mkv 3D sehol nincs egy 3D BD ISO -hoz
3-4-5. Frissítsd a szoftverjét a med-nek! A másik, szkenneld a mappát ha új filmet raksz rá fel. (Ha magyar van beállítva a gépen, akkor a filmeket alapból magyarral indítja el)
6.Én sem tudom
7. Ezzel nem értek egyetA legdurvább bitrátájú filmeket is lejátszotta
8. A távirányító elmegy, de jobban örültem volna, ha meg tudom oldani, hogy az LG távirányítójával vezéreljem (pl: Lg simplink-el) -
206 cc
senior tag
Szia!
Sajnálom ,de a hiba valószínűleg nálad van!...és nem a készülékre gondolok.
1. Nem játszotta le a 3DBD iso-t...melyiket??... még nem is találkoztam olyan iso-val amit ne játszott volna le
2.hmmm...pedig igen lényeges látvány beli különbség van hsbs-uo és a full hd 3D között...
3.erre nem tudok magyarázatot,de nem lehet hogy a képbeállításod van elnyomkodva?...pl nagyítóval-ikon a távon- úgy állítod be ahogy akarod...
4.mi az hogy képméret váltás??...hol van erre szükség?...
5.hangsáv eltűnt...na ilyet sem hallottam még?...milyen firmware van a lejátszón most?
6. hát pedig valószínű jobb a képminősége már a technikai fejlettsége miatt is...igaz én meg nem láttam a WD képét
7.azért ennél több infó kellene biztos akad amit nem tud lejátszani,de melyik lejátszó tud mindent
8.a távirányítóval egyet értek kicsit lehetett volna szögletesebb,mert az én kezemből is ki akar ugrani...A 30-35K különbséget hogy számoltad ki???
-
Sanyyka
aktív tag
válasz
martinkeet #291 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, beüzemeltem, frissítettem,
de nem győzött meg.
Korrekt gép, ha nem lenne meg a kis WDTV Live-om, lehet, hogy megtartanám, de az mellett durván túlárazottnak érzem.Ami tetszik:
- érezni, hogy erős, gyors a gép
- 3DBD iso lejátszás ( többnyire )
- 2DBD iso lejátszás menüvel - ez nagyon király
- a távirányító világításaAmi nem:
- 3 3DBD iso file-omból csak kettőt játszott le
- Ez nem a lejátszó, hanem az én szemem hibája ( az egyik sajnos gyengébb ) de ezek sem nyújtottak nekem az SBS-nél lényegesen nagyobb "wow" érzést.
- néhány mozis képarányú filmnél ( főleg rajzfilmek ) kb. fél cm fekete sáv oldalt, nem tölti ki a képernyőt.
- a képméret változtatáshoz ki kell lépni a filmből és saccolva kell mókolni a piros csíkkal, ráadásul csak csökkenteni tudtam...
- ami nagyon gáz: van olyan filmem, aminek a magyar hangsávját egyik nap látta, másnap pedig feliratosan kellett megnéznem, mert eltűnt ( WD TV-vel meg van )
- 2D-ben nem láttam jobbnak a WD-nél a képminőséget, pedig egy jó szemem azért van ehhez.
- nem emlékszem milyen formátum volt, de másik felvételt sem volt hajlandó lejátszani
- a bazinagy távirányító formája, szögletesben sokkal jobb lenne.Biztosan van néhány dolog, amit csak a lámaságom miatt nem tudtam beállítani rendesen, mivel még hétvégén nyúzom a kicsikét megköszönném, ha rávilágítanátok a sutaságaimra.
Összegezve az eddigieket, tudom, hogy nem lehet ezt így kifejezni, de nekem 5, max 10e forint ráfizetést érne ez a gép, 30-35-öt nagyon nem, ezért, ha a következő napokon nem találok benne valami extra varázst visszaviszem.
-
martinkeet
aktív tag
Magyar nyelvű használati útmutató
...persze a belépéshez regisztráció szükséges. -
206 cc
senior tag
Ne ijedj meg nem olyan bonyolult az a frissítés. A pendrive-ot fat32-re formázod.Rámásolod a bootloadert kicsomagolva.Kikapcsolod a készüléket,kihúzod a hálózatból,bedugod a pent (én a bentebbi usb-t ajánlom).Amikor helyén a pendrive a készüléken -NEM a távon!!- benyomod a jobb oldali bekapcsoló gombot és bedugod a hálózatba de közben ne engedd el a bekapcsoló gombot kb 10-20másodpercig.Ez alatt bebootol a mediaplayer és automatikusan frissíteni fog...ki is írja %-ba hogy hol tart a képernyőre.
Amint ez lefutott kikapcsolod rámásolod a pendrive-ra a legutolsó firmwaret és ahogy az előbbiekben azt ismét végrehajtod. -
Sanyyka
aktív tag
válasz
bendeguz76 #285 üzenetére
Hoppá, most látom, hogy az én készülékemhez nincs magyar nyelvű leírás.
Az angol 18. oldalán egészen más van.
Ez a vészhelyzeti izé elég rosszul hangzik ahhoz, hogy ne próbáljam meg saccra.
Honnan szedhető le a magyar nyelvű használati útmutató?
Esetleg leirnád röviden, hogy mit csináljak? -
Sanyyka
aktív tag
válasz
bendeguz76 #285 üzenetére
Köszi, legkésőbb ma éjszaka megcsinálom.
Remélem megoldódik az a bosszantó hiba is, miszerint több esetben nem tölti ki a felvétel a teljes képernyőt, még 16:9-es túlpásztázással sem...
-
rappit4
őstag
válasz
Zsmester89 #282 üzenetére
3TB-ig támogatja a Mede8er a vinyókat.
-
Zsmester89
őstag
Egy kérdés, ti milyen winyót használtok hozzá (600x3D)? Én Red WD-n gondolkozom, 2TB-on. A kérdés, hogy jó -e ez s ha igen milyen tokkal (lehetőleg dokkolóval)?
-
-
206 cc
senior tag
válasz
martinkeet #275 üzenetére
Akkor a release-el van baj.Én igaz csak BD25 vagy BD50 verziókat gyüjtök de még eggyel sem volt gondom.
-
206 cc
senior tag
Azt nem tudom ,mert nem szedtem szét a kábelt,de kb két éve rendeltem egy már nem is emlékszem milyen shopból.Kinézetre elég vastag,aranyozott csatlakozó na mondom biztos jó lesz a 600-as mede8erhez ....erre sehogy sem akart 3D-t adni.Kapcsolgattam mindent ES7000 tv-m van szóval kipróbáltam mindent míg végül arra jutottam kicserélem a kábelt...na vazze egyből mint az Avatar
olyan csodálatos effektekkel,látvánnyal,hogy még a kábel kidobását is elfelejtettem.
:
Szóval relatív de nekem a régi most a két évet jelenti... -
rappit4
őstag
Új hírek a Med8er-el kapcsolatban. 1-2 infó illetve kép az új iOS-es alkalmazásról illetve a TV sorozatokról egy videó.
(#269) 206 cc: De, támogatja a menüt a lejátszó, csak a javásokkal nem birkózik meg. Az F3-mal ki/be lehet kapcsolgatni. Figyelj, nekem van itthon legalább 30 HDMI kábel, a teszkós 900FT-os tól kezdve a Monster 1000HD-ig és mindegyik megjeleníti a 3D-t. -
206 cc
senior tag
-
rappit4
őstag
A 3D azért nem működik, mert ISO-nál ki kell kapcsolni a menüt. Nyomd meg az F3 gombot a távon és ki fogja írni, hogy BD Menu Off és be fog jönni a 3D. Ha HDMI megy a TV-ből az erőlködőbe onnan pedig a Mede8er-be, akkor a menüben a hang alatt állítsd a HDMI-t Automatikusra a S/PDif-et továbbküldésre a Force decode mp3/aac-t "Ki"-re. A formátumokat meg minden formátumra, ha támogatja az erőlködőd a HD hangokat, ha nem akkor DTS/AC3 asszem.
(#265) 206 cc :
A HDMI csatlakozótól nem függ a 3D képessége, az erősítőtől annál inkább. A kábel az mindegy milyen (ha félre tesszük a képminőséget) az a lényeg, hogy az erősítője támogatja-e a 3D-t. -
-
Sanyyka
aktív tag
válasz
bendeguz76 #263 üzenetére
Hdmi-vel van a tv-re kötve.
Így talán néhány százzal csökken a lehetséges okok száma.
Gondoltam hátha van valami tipikus hiba, ami elő szokott fordulni... -
206 cc
senior tag
Szia!
Már bocs,de ....."Szófal jópofa cucc, csak eddig alig valamivel tesz többet mint a WD...
Illetve a némasága miatt annyit sem."...ez tipikus user error!!!
Ne minősítsd az alapján a készüléket ,mert te nem tudsz rajta beállítani valamit!!!
Mi az hogy nincs hang???...minek nincs hangja?....mivel van összekötve?...támogatja az erősítőd?...a menüben mi van beállítva?
Avatar 3DMVC iso 42GB-os file-t ez Evo verzió akkor?...hát ott volt aki panaszkodott,hogy nem tökéletes a release...próbáld a 46GB-s Mont félét!!A firmware ügyben 1.3 van akkor rajta frissítsd min 1.5-re....mert a 2.0 még beta de elég jól működik...
Amennyiben a 2.0 betat választod ez első kiadást keresd....tedd fel elsőként a bootaloadert...ez frissíti a készülékedet...utána töltsd le a 03.28-i frissítést és tedd azt fel.Ez az utolsó jelenlegi javított verzió.
FONTOS!..először a bootloadert tedd fel!!!
Ez az:bootloaderlegfrisebb fimware:03.28
-
Sanyyka
aktív tag
válasz
bendeguz76 #260 üzenetére
A hang hiányára nincs ötleted?
-
Sanyyka
aktív tag
válasz
bendeguz76 #258 üzenetére
Köszi, nagyon röviden lennél kedves leírni, hogy miként kell?
-
Sanyyka
aktív tag
Sziasztok,
annyi jót írtatok erről a készülékről, hogy tegnap megvettem egy MED600X mediaplayert.
A WDTV-t Live-ot cserélné, ha beválna, de már a beüzemelésnél problémásnak tűnik néhány dolog:
1. Nincs hang(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Biztos valami blődli user error, de hiába állítgatom nem oldódik meg.
2. Az Avatar 3DMVC iso 42GB-os file-t 2D-ben tudom csak elindítani. ( combinedimage a képfile neve ),
ha "kombi", akkor nem lehet kiválasztani a 3D-t valahogy? ( BD menüt kikapcsoltam, így egy másik változat, ami 3D-s BD25 már OK, de a fenti maradt 2D, 3D-s médialejátszó menüvel.)
3. Amazing Ocean 3D iso-t sem ismeri fel.
4. Valami novemberi FW van rajta. Online lehet frissíteni, vagy csak USB-ről? Előbbit és utóbbit hogyan?
Szófal jópofa cucc, csak eddig alig valamivel tesz többet mint a WD...
Illetve a némasága miatt annyit sem.Bocsi a sok láma kérdésért, segítsetek kérlek, köszönöm szépen előre is!
-
rappit4
őstag
válasz
martinkeet #254 üzenetére
Annyi a különbség, hogy lejátssza a frame packed 3D-s filmeket is, ez BD25-nél kezdődik. Amit a TV-n kell átváltani az a felezett 3D (half-sbs/ou) Az asus biztosan nem jeleníti meg 3D-ben a frame packedet.
-
martinkeet
aktív tag
Lenne egy nagyon-nagyon bagatell kérdésem!
A 3D-s media player mitől 3D-s?
Volt egy Asus HDP-R1-es lejátszóm,és azon is tudtam ilyen típusú filmeket nézni,csupán a TV-t kellett átváltanom a 3D-s nézetre.
Simán elboldogult a BD 50-es 3D-s filmekkel is.
Mi az előnye a a 3D-s lejátszóknak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 4
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ukrajnai háború
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G5: i7-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest