Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Home server / házi szerver építése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Philips LCD és LED TV-k
- Levelek hullnak, hardverek érkeznek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- intecpc: Hogyan készítsük fel a számítógépünket a Windows 11-re? – Lépésről lépésre
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sellerbuyer: Egy teljesen új platformot kapunk! Új korszak kezdődik?
Új hozzászólás Aktív témák
-
battag
aktív tag
Sziasztok!
Szakmai gyakorlaton vagyok és egy olyan feladatot kaptam, hogy optimalizálni kell bizonyos dobozok konténerben való szállítását. Mivel én közlekedésmérnök vagyok, nekem az volt a feladatom, hogy a számítási eljárásokat (értsd: függvényeket) leírjam, szóval hogy állítsak elö egy adott többismeretlenes egyenletrendszert amit utána optimalizálni kell. Ez eddig egyszerü volt, megvan öt egyenlötlenség 4 ismeretlen bevittem ezeket excelbe, majd ráeresztettem a solvert, és gyönyörüen megadta a megoldást. DE a problémám a következö. Egy informatikus sráccal kell együtt dolgozni, akinek az a feladata, hogy ezt az egész módszert webes felületen valósítsa meg. A webes felület számoló motorját pedig egy SCILAB (ugye az ugyanolyan mint a MATLAB - innen a topik címe) szerver adja, de nem talál semmilyen olyan parancsot sem SCILAB-hoz sem MATLAB-hoz, amivel az Excel solverjének ''gondolkodását'' lehetne utánozni. Szóval a kérdés konkrétabban: milyen parancsal lehet SCILAB (vagy MATLAB) programokban optimalizálni, szimplex optimalizációs feladatokat megoldani?
Esetleg mailban el tudom küldeni az Excel fájlt egy kis bövebb magyarázattal.
Elöre is köszönök minden ötletet...
BattaG
battag@gmail.com
U.I.: én nem vagyok infós, sem programozó, csak a ''közlekedési szakmai hátteret'' nyújtom...
U.I. #2: Bocsánat a helyesírásért de Németországban vagy
ok, nehéz hosszú ö-t és társait elövarázsolni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Battlefield 6
- OpenMediaVault
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Két EV mellett okostelefon is várható a Dreame-től
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 4 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3395, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm -1 ÉV GARANCIA - 100% Akkumulátor, MS3219
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest