- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HP notebook topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
-
PROHARDVER!
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akos1994
aktív tag
Catch-in-focus van k10d-n is,nem?
Én k20d-n azt használom, be van kapcsolva, exponáló gombot lenyomom teljesen és folyamatosan, célzok, fókuszgyűrűt elkezdenem csavarni, és amikor fókuszba kerül a kívánt tárgy akkor rögtön klatty és kész is a kép.
Amióta bekapcsoltam sokkal jobb, mert azonnal cselekszik a gép, másodperc tört része alatt, így nekem nem nagyon tudott elmozdulni semmi se. Kivétel ha 1/90 alatt van a záridő és túl gyorsan tekerem a gyűrűt. A hátránya annyi, hogy korlátozza a komponálást azért rendesen.. -
Akos1994
aktív tag
Köszi, az eladó mondta, hogy nem befolyásol semmit se a képalkotásnál, de én még soha se láttam három év alatt egy olyan hirdetést se sérült obiknál, hogy "igen, meglátszik", azért álltam így hozzá már rögtön,hogy biztos szét kell kapni. De persze így eszembe se jut. Ha valami extrém körülményeknél előjönne akkor se szedném szét, a lényeg, hogy amire használni akarom arra tökéletes.
(#7914) 80hun: Nálunk volt egy pár évig, aztán eladtuk, végigment 4-5 emberen pár év alatt és így került vissza hozzánk/hozzám. Csak annyit mondanék, hogy berakom a fotóstáskámat és megsokszorozódik az autónak az értéke.
De amúgy futómű+motor (1.5D,örök mint a nyomorúság) + fék viccen kívül meglepően rendben van, a többi meg annyira nem lényeg (nekem)..
-
Akos1994
aktív tag
Megvettem végül, egyetlen egy nagyobb porszemcse van benne (de azért nem hatalmasra kell gondolni) és szerencsére rekeszelve sem látszik, próbálgattam fénnyel szembe meg közelpontra fókuszálva és egyelőre úgy néz ki mindenhol éles és semmi se látszik. Illetve biztos látszik csak ez az a kategória ami megéri szerintem. Kezdő fényképes topikba felraktam 3 képet, egyikkel se mentem (emlékeim szerint) f2 fölé (lehet oda is rekeszelni, nem csak f2.8 a következő) és szerintem eléggé jó.
Legalábbis nekem a zoom obik után.
-
Akos1994
aktív tag
Köszi, akkor rárepülök azt hiszem. 6 ezerért kínálják, annyi a hibája, hogy középen van egy nagyobb por vagy atka szerűség, de most megnéztem egy disassembly videót és nem tűnik vészesnek. Órás csavarhúzó készletem van, csak egy lens span tool nevezetű eszközt kéne vennem hozzá. Nem tudom mi a neve magyarul.
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Melyiket vennétek? Chinon 50mm f1.7 (PK mount ez is) vagy Pentax 55mm f1.8? A pentax olcsóbb lenne 4 ezer forinttal és a +-5mm nem számít, csak a képminőség/élesség és hogy szép krémes bokeh-t rajzoljon.
Illetve egy bugyuta kérdés még, ha a rekeszgyűrűn csak 1.8-at látok utána meg 2.8-at akkor a kettő közé mondjuk f2-re nem lehet rekeszelni? -
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Pentax K20D-hez szeretnék egy éles,szép rajzolatú, fix obit portré / tárgyak / makró fotózáshoz. Olvasgattam a topikot,láttam,hogy a Rikenon P50 1.7 is jó,Minolta MD-k is,de nem igazán tudok dönteni..
És lenne egy amatőr kérdésem is: a régi pentax mountos AF obik, digi vázra (tehát a K20D-re) csavarva ugyanúgy tudnak AF-et? Ha ezek ugyanúgy 6-7 ezerből megúszhatóak,minőség nagyjából egyezik és még AF is van az nagyon pöpec lenne..Tudnátok valamit ajánlani,hogy leszűkítsem egy kicsit a kört?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest