Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Plasticbomb

addikt

válasz tlac #30195 üzenetére

Kellene kövér betűkkel az összefoglalóba egy szinonimaszótár. GPT = GUID Partition MAP. Nem először nyalnak bele a kezdők ebbe pl. Valamint az USB készítésénél az MBR-es részt és a GPT EFI verziót is le kell tisztázni, kiemelni, hogy mi hova tartozik (pl a sudoparancsok hol mit), ha emlékszel, már jeleztem, hogy nem tiszta, és ma már a legtöbb alaplap UEFI-s (GPT EFI verzió), nem Bios (Legacy) módban indul.

Valamint nagyon kezdőknek egyszerűen az unibeast-multibeast páros a legjobb elsőre (pl sad-vamp is egyszerűbben meg tudta volna csinálni, ha nem pattog huszanhat fele, hanem csak leköveti az alap unibeast-multibeast leirást, pl unibeasttel megcsináltatni a telepítőt, telepíteni és lehúzni a pendrive-ot, multibeasttel megcsináltatni a maradékot, és voilá ha akarja érteni is, meg jobban megcsinálni, mint az unimulti páros, akkor van egy rendszer már neki, aminek a segitségével tud mit kezdeni magával.). Akit jobban érdekel, annak meg ezt a leírást megcsinálni.
    Tudom, hogy ez a leirás nem analfabétáknak (a témában) szól, de az analfabéták (a témában) is macat/hacklit akarnak. PL hol volt yosemite-ben a GUID opció: yosemite guid partition és csak átkattintani képekre már sokszor nem is jut eszükbe az embereknek

rii:

options gomb!!

és ez is elég jó lesz neked: tonymacx86

valamint pl hogy efi vagy legacy az az alaplapodtól függ, én azt mondom, hogy minden ~2015 utáni megjelenésű alaplapnál mehet az efi alapból, már e pendrive készítésénél, ráadásul egyszerűbb a clover configot is mókolni, mert csak a clover configurator kell hozzá, ami gui felületen segít mindent megcsinálni, ami kell elsőre, pl egyáltalán felmountolni az efi-t. onnan csak megnyitod a configuratorral a config fájlt, és bekattintod, ami kell, elsőre pl a boot argumenteket, például -v. valami jobb minőségű kamerát készítesz, és amikor bootol a gép, levideózod a boot folyamatot, szal látni fogjuk, hogy mi a hiba azonosító, és nem kell szó szerint vadászni a másodpercet, amikor behal a boot folyamán az install.

• rii

nagyúr

válasz tlac #30195 üzenetére

a clover-es pendrive kaphatna még egy esélyt ....
    mit kellene bepippantani szerinted még a clover installkor, kérhetnék még ebben segítséget?

Új hozzászólás Aktív témák