- Házimozi haladó szinten
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
Topikgazda
cseréltem alaplapot:
Gigabyte EP45-UD3P rev1.1 F8az eddig osx-em túl is élte
a system preferences-ben majdnem mindent újra kellett állítani, mert alapra álltaz érdekes, hogy a hálózat kapásból ment, nekem kellett semmit csinálnom hozzá, pedig ezen már realtek RTL8111/8168B van, nem a marvell
a hanggal viszont küzdenem kellett
alc889a
az ezelőtti kext-eket töröltem, próbáltam felrakni az alc889a-hoz valót a dvd-ről, de vmiért nem működött
végül innen szedtem le és ezzel lett jó: [link]restart működik
sleep-et mindjárt nézem: igen, sikerült visszajönnie (és úgy néz ki, hogy az a tompa hang sem jött most elő, mint, amit az előző hozzászólásomban írtam) -
tlac
Topikgazda
"háló (marvell 88e8053): ehhez nem kell semmi plusz, az alapból feltelepültet kell átírni"
sudo nano /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleYukon.kext/Contents/Info.plist
ezekre kell módosítani az ehhez nagyon hasonló sorokat:
...
<key>Yukon-88E8053</key>
...
<string>0x436211AB</string>
...
<string>Yukon Gigabit Adapter 88E8053</string>
...sudo rm /System/Library/Extensions.mkext
aztán még vmit csinálni kellene, mert ez így már rögtön működni fog, ha nyomunk egy
kextload /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleYukon.kext
viszont minden restart után kézzel kellene betölteni
erre nem tudom, hogy mi lenne a szép megoldás, örülnék, ha vki tudnáa problémát megoldja, ha telepítek egy másik net driver-t a telepítő dvd-ről (lehetőleg vmi teljesen más .pkg-t) utána a felrakott kext-et törlöm
-
kezdoboy
csendes tag
szia itt is
Mivel látom, hogy nálad is ugyanolyan hálózati kártya van, ezért kérlek segíts légy szíves, mert nekem nem akar összejönni, hogy a PC-s mac-en legyen ethernet, vagy bármilyen sorom a hálózatnál. Pár hónapja felraktam az 10.5.5.-öt. Eleinte nem volt hangja. Aztán 1 hét után találtam és hallom a zenét. Aztán a grafika nagyon lassú volt, mert nem volt driver az nvidia 6600gt grafkártyához. Egyik nap végre találtam és a grafikai alkalmazás, amit használtam volna, most már szépen mutatja, amit rajzolok a felületére.
Már csak a hálózattal van némi gondom. Na ezzel eljátszottam többszöri formázással, de semmi eredmény.
Leszedtem az 10.5.6.hátha ez megoldja, de sajnos a felinstallálás után a gép egy install reset után folyamatosan kezdett resetelgetni. Naakkor visszaraktam a 10.5.6.-ot. Azzal nem volt gond, de hálózat még mindig nem volt. Neten persze keresgéltem, sok emberkének volt is ilyen baja, raktak fel file-okat. Egyik se volt jó. Volt valaki, aki részletesen angolul leírta, hogy nála hogy oldódott meg. Menjek az OI...kect-be editáljam a plist és egyéb dolgokat, aztán ezt meg nem tudtam megcsinálni. Kewresgéltem megint és ide jutottam el. Láttam, hogy te felraktad alapban és kicserélted a hálózati drivert.
Ezzel kapcsolatban kérném a segítségedet, hogy milyen drivert és hogyan cserélted ki, a file meg melyik, honnan tudnám letölteni.
(... háló (marvell 88e8053): ehhez nem kell semmi plusz, az alapból feltelepültet kell átírni ... szövegrészlet)
Ha megtudhatnám bármelyikőtöktől, hogy ez az install utáni (10.5.6.) folyton reset mitől van, szeretnék egy infot kapni. OLvastam, hogy át kell ATA-áról írni valami HCP vagy mire, de nem tudom mi a másik neve, mert az írott az sajnos nincsn a BIOS-banha másnak gondja van a graf kártyával, akkor az InjectGo lett látható a graf kártya system leírásában
előre is köszi a segítséget
hali
[ Módosította: Bordoi ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest