-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lazika
senior tag
válasz
LógaGéza #23094 üzenetére
Na most futtattam egy geekbenchet és intel power gadget felment a vége felé 3,56-ra
ilyen még nem volt. boot.plistben drop ssdt-van. meg egy patchelt appleintel cpu-t raktam fel.
28/01/14 19:32:18,000 kernel[0]: AICPUPMI: v3.1 Copyright © 2012-2014 Pike R. Alpha. All rights reserved
28/01/14 19:32:18,000 kernel[0]: AICPUPMI: logMSRs............................: 0
28/01/14 19:32:18,000 kernel[0]: AICPUPMI: logIGPU............................: 0
28/01/14 19:32:18,000 kernel[0]: AICPUPMI: logCStates.........................: 1
28/01/14 19:32:18,000 kernel[0]: AICPUPMI: logIPGStyle........................: 0
28/01/14 19:32:18,000 kernel[0]: AICPUPMI: MWAIT C-States.....................: 4384
28/01/14 19:32:18,000 kernel[0]: AICPUPMI: CPU Low Frequency Mode.............: 1600 MHz
28/01/14 19:32:18,000 kernel[0]: AICPUPMI: CPU Maximum non-Turbo Frequency....: 3200 MHz
28/01/14 19:32:18,000 kernel[0]: AICPUPMI: CPU Maximum Turbo Frequency........: 3600 MHz
28/01/14 19:32:18,000 kernel[0]: AICPUPMI: CPU P-States [ (32) ]
28/01/14 19:32:18,000 kernel[0]: AICPUPMI: CPU C3-Cores [ 1 2 3 ]
28/01/14 19:32:18,000 kernel[0]: AICPUPMI: CPU C6-Cores [ 1 2 3 ]
28/01/14 19:32:18,000 kernel[0]: AICPUPMI: CPU P-States [ (16) 32 ]
28/01/14 19:32:24,000 kernel[0]: AICPUPMI: CPU P-States [ 16 32 (35) ]
28/01/14 19:32:24,000 kernel[0]: AICPUPMI: CPU P-States [ 16 32 (34) 35 ]
28/01/14 19:32:24,000 kernel[0]: AICPUPMI: CPU C6-Cores [ 0 1 2 3 ]
28/01/14 19:32:25,000 kernel[0]: AICPUPMI: CPU P-States [ 16 32 34 35 (36) ]
28/01/14 19:32:25,000 kernel[0]: AICPUPMI: CPU C3-Cores [ 0 1 2 3 ] -
Lazika
senior tag
válasz
LógaGéza #23089 üzenetére
Smc monitor látja 36x-ig, de nincs annyi szerintem, viszont van pár köztes 32x-ig szóval az meg elég
Am hiába van most 13,2-es imac smbiosom nem kaptam több state-et. a "turbót" meg nem erőltetem, inkább legyen stabil, minthogy random lefagy. Neked most, akkor alapon megy, mint nekem vagy valameddig megy a turbó?
-
Lazika
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #23084 üzenetére
Win alatt megy, igen.
-
Lazika
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #23082 üzenetére
Sajnos én se, pedig már mindent próbáltam chameleon alatt.
-
Lazika
senior tag
válasz
Wiz Khalifa #23064 üzenetére
Nekem ugyanolyan procim van, mint a 13,2-es imac-be mégse megy a turbóm.... :S
-
Lazika
senior tag
Nem azzal van a baj,hogy nem tudom feltelepíteni, hanem,hogy b..szik elindulni. 7 már felment most frissítem majd 8.1-re az múltkor nem szarakdott bár a 7 szimpatikusabb csak....
Am clover bootloaderrel még mindig nem megy a turbóm akármit csinálok vele. Dsdt,. ssdt, sem segít pedig látja rendesen a stateket.Van esetleg valami ötleted,hogy mitől lehet? patchelt appleintelcpu-t is raktam fel,de semmi. Akkor hajlandó 3,4-ig menni ha az esitet kikapcsolom,de akkor se megy fel 3,6-ra. Köszi!
Lógagéza: Efi-re rakom.
-
Lazika
senior tag
Hali! Nektek se rakja fel telepítés során a iphotot, meg ilyeneket a telepítő, amikor felrakjátok a rendszert, ugye?
-
Lazika
senior tag
Hali! Safari alatt nem tudok youtube-on hd videókat nézni, mióta a flash frissített. Viszont gond nélkül megy chromeban. Valaki találkozott ezzel? Siekrült emgoldanom a bootolást csak a boot0md-t kellett feltenni és ok minden végre.
-
Lazika
senior tag
Grat az eredményekhez!
Más... Dual boot sikeresen össze...szta a gépemet. Újra raktam a maverickset, viszont nem jön be a tony féle boot menü, hanem mindenféle hülyeség. Eddig ilyen probléma nem volt. Hiába rakom fel a legújabb chameleont, akkor is ez fogad. Valakinek ötlet esetleg? Usb-ről tudom most csak indítani a gépet.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Akarok egy csinálni egy bootolható win usb-t csinálni os x alatt,de amikor rámegyek a restorenál az iso-ra,akkor 254-es hibát ír ki. Meglehet valahogy oldani,hogy ne kelljen virtuális gépet csinálnom? Köszi
-
Lazika
senior tag
-
-
Lazika
senior tag
válasz
800.henrik #22554 üzenetére
innen töltsd le és ezzel tuti,hogy menni fog!
Blokad: Ezt néztem én is, esetleg van is vele tapasztalatod? Igazából, csak azért lenne jó, ha lenne mentésem, mert ha cumi van, akkor nem kell újra mindent telepíteni. Köszi és neked is LógaGéza!
-
Lazika
senior tag
válasz
LógaGéza #22401 üzenetére
Okés, köszi! Én próbáltam már nem ivys smbiossal is volt,hogy több steppem volt!
Xero: Hülye kérdés,de hogy lehet az Mrsdumper kextet betölteni? Be kell húzni terminalba?
Köszi! Bár gondolom ugyanazt tudja, mint az smc monitor. Az látja nekem 3600ig, de az mégse megy, csak 3400.
-
Lazika
senior tag
válasz
RaZroX #22381 üzenetére
Köszi,hogy megnézted! Felraktam én is, remélem megoldodik a fagyás.
LógaGéza: Nem biztos,hogy nem jó a speed stepped. Én is azt hittem,hogy hogy csak kettő van,mert hw monitor a legkisebbet és a legnagyobbat mutatta. Tedd fel ezt a programot: [link] és mondjuk futtass egy geekbenchet vagy csak simán pár progit. Nekem több, van,mint amit a hw monitor mutat. Ha a turbó is menne, akkor minden szuper lenne
-
Lazika
senior tag
válasz
RaZroX #22352 üzenetére
Nekem az ML stabilabb volt, nem fagyott ennyit a gépem, mint Mavericks alatt. Ami kicsit negativum,hogy Mavericks több memórát eszik,mint ML. Te mit használsz power managmentre? Null cpu-t vagy apple intelt? Én az utóbbit patcheltet. Bár lehet kikéne próbálnom null cpu-val hátha nem fagyna ennyit. Van valami "hot key" kombó ami esetleg megszünteti a fagyást?
-
Lazika
senior tag
Hali!
Valak tud abban segíteni,hogy tudnám működésre bírni a procim turbóját. Csak akkor hajlandó feljebb kúszni,ha biosban az EIST-et kikapcsolom,de akkor is leragad 3,34-nél 3,6 helyett. Ssd-t és dsdt is próbáltam, nem sok sikerrel. Köszi!
-
Lazika
senior tag
Srácok! Nem tudok belépni az imessagebe azt irja,h hiba történt az aktiválás közben. Valaki tapasztalt ilyent? Bár valamit olvastam,hogy volt vele hasonló hiba. Másik meg,hogy mavericks elég sokszor fagy mostanában, ML is fagyott,de az kb 2 havonta egszer....
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni clover telepítés/beállításban? Chameleonnal akármit csinálok nem tudom felrakni a maverickset… Az össze bootkapcsolót kipróbáltam 3 külön videoval is és állandóan fehér képernyő jön be… Köszönöm.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Tudom most mindenki a mavericksel van elfoglalva,de kéne egy kis segítség. Újra kellett raknom a gépet. Az nvidia 210-el felraktam az ml-t minden jó is volt. Visszaratam a hd 7770et ugyanúgy beállítottam,mint eddig: fb rotate, ge=no, ati config=chutoro és nem ismeri fel a videókártyát. Nem is bootol a gép. Ahogy visszament az ati gpt test hibát kapok és mindenféle karaktert. Bootloader újratelepítése sem segít. Kérdés, hogyan tudnám megoldani, hogy menjen az atival a kártya? Vagy esetleg tudna valaki egy cloverben segíteni? Azzal állítólag nincs ilyen hiba. Köszönöm!
-
Lazika
senior tag
Én leszedtem,de nekem azt írta ki letöltés után,hogy sikertelen letöltés. Újra megpróbáltam,de szintén. az installesd.dmg-t meg nem is nyitja meg. Hogyan leeht frissíteni storeból? Mármint hackintoshon magától felrakja? Mert nekem eddig nem sikerült felraknom.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Valaki árulja már el légyszi,hogy miért nem jön be a mavericks grafikus felülete a telepítésnél. Csak fehér képernyőt kapok, pedig 7770el kéne mennie. Vagy talán az alaplapom miatt lehet? A gépem leírása a profilomban. Köszi!
-
Lazika
senior tag
Hali!
Végre sikerült beüzemelnek a 7770-et viszont valamiért 20 fps-el kevesebbet mér a cinebench mint winbe? Ere tud valaki mondani valamit,hogy miért? Thx
-
Lazika
senior tag
válasz
Phantomhive #21470 üzenetére
Köszi,de a bootloader nem tölt be a videókártya biosa miatt szóval még a fehérképernyőig el sem jutok. Megpróbálom dsdt-vel hátha.
-
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni,mert már egy ideje szenvedek a videókártyámmal. Vettem egy Ati Radeon hd 7770-et. Miután felrakom az osxet, utána multibeast stb, ami kell és újraindítom boot0:tes error done fogad. Csináltam már terminalba amit ilyenkor szoktam,hogy átmásolom a boot1h filet,de nem oldja meg. Találtam egy leírást ugyanerről a hibáról,de integrált videóval is ugyanez a hiba fogad. Sőt azt csinálja a gép, hogy safe módban sem hajlandó bootolni csak rögtön telepítés után. Ha valaki esetleg tudna segíteni nagyon jó lenne! Ui: Sajnos mavericksel és ezzel az ati kártyával is fehér képernyőm van telepítés után szal azt azért nem tudom felrakni. GE=No van beállítva más nincs. Safe módban azt írja a videóra,hogy kijelző 3MB.
Itt van a [link] amit találtam,de nem megy. Köszi!
-
Lazika
senior tag
Hali!
Vajon egy Radeon hd 7790-et belehet üzemelni? Azt tudom,hogy a 70et igen! Köszi
-
Lazika
senior tag
Hali!
i5 3470hez csináltam ssdt. Smc monitor látja is a p és c stateket tegnap sikerült is vmiért sandys mbp 8.1 smbios-szal kb 6 szorzót elérnem,de miután frissítettem SU-n megint nem működik. Ivys smbiosnál meg csak két szorzó meg 16,32. Valamiért a turbó pedig egyáltalán nem megy. Valaki tudna segíteni,hogy mit kell beállítani esetleg biosba hogy menjen? Köszi
-
Lazika
senior tag
válasz
GabenBFG #21366 üzenetére
A bios tuti jól állítottad be? Itt egy leírás nézd meg: [link]. Amikor kiválasztod a pendriveot, akkor elvileg a darwin mondja,hogy nyomj meg egy gombot,hogy miről akarsz bootolni, ott van,hogy usb vagy a hdd amire felraktad azt kiválasztod és nyomsz egy-v utána enter. Bár mondom én még ilyennek nem találkoztam az okosabbak talán tudnak segíteni!
-
Lazika
senior tag
Hali! Na megpróbáltam csak a hd 2500al bootolni usbről,de az is szürkeképernyőt ad, mint az nvidia az apple logo után. a hd 2500 pedig behozza az ml telepítőt gond néllkül. Valakinek ötlete,hogy mi lehet? Thx
-
Lazika
senior tag
Úgy még nem próbáltam csak úgy,hogy rákötöttem a hd2500-ra a monitort,de azzal se jön be az install grafikus felülete. Próbáltam nvram helyett acpi-t most,de még mindig szürke. Dsmos has arrived,szal nem tudom mi a fene baja van. No nálam fekete képernyőt ad :S Extra mappába mi van neked? Azon belül extensionsben? Köszike
Neked a 4600al bejött az install simán?
-
Lazika
senior tag
válasz
RaZroX #21259 üzenetére
Igen...
Nemrég vettem ezt a videókártyát de már bánom,h nem kicsivel többért vettem. Igazából erős nem kell,mert nem játszok meg ilyesmi,de ezt ha nem tudom beüzemelni akkor kénytelen vagyok venni egy újat.
Edit: Vagy esetleg milyen kextet kell kivenni a mav telepítőből?
-
Lazika
senior tag
Hali!
Tudnátok ajánlani olyan videókarit ami 1000% működik mavericks alatt? Jöhet olcsóbb is és drágább is! Valamiért a gf 210el nem tudok bootolni pendirevról :S Köszi!
-
Lazika
senior tag
Sziasztok.
Attol lehet valami baja a procimnak hosszabb tavon,hogy csak 1600,3170 en megy a speedstep? A turbot ki is kapcsoltam, mert ha az eistet letiltom akkor a max az 3,37 ghz. Vmiert nem megy 3,6-ra. Probaltam nar ssdtvel de nem megy. Dsdt meg fogalmam nincs hogy kell csinalni. Koszi
-
Lazika
senior tag
válasz
kalimist #21219 üzenetére
Megcsináltam ahogy mondtad, felraktam a legújabb chimerát a tonymacről. Először bejött az alma logo pörgés és szürke képernyő. Utána próbáltam -v,f,v el de semmi egyből újraindult. Az előzőnél ott legalább bejött h dmsos has arrived meg az a bluetoothos akármi és utána jött a fehér képernyő.
-
Lazika
senior tag
-
Lazika
senior tag
-
Lazika
senior tag
Hali!
Ha felrakom a 10.8.5 dp-t arra rátudom valahogy tolni combo updattel ha 10.9 dp1-et,mert amikor a maverickset bootolom szürke képernyő fogad. A kártyám nvidia 210. Másik oldalon ugyanilyen kártyával gond nélkül felrakták, nem értem,hogy wtf baja van. Thx
-
Lazika
senior tag
Hali!
ML-nél,hogy lehet beállítani,hogy ha húzom az egeret a dock-on, akkor mozogjanak az ikonok? -
Lazika
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segtíteni,hogyan kell efi stringet csinűálni az nvidia kártyámhoz? Mavericks még mindig szürke, amikor bootolok pendrive-ról hátha az segítene! Köszi
-
Lazika
senior tag
válasz
tDr1v3r #21127 üzenetére
Én is myhack-kel csináltam, de nálam a Ge=No nem játszik, mert akkor fekete a képernyő. Smc hibát írt aztán utána szürke képernyú fogad. Az smc hibát kiküszöböltem úgy hogy a 10.8.4-ből beraktam az applesm kextet, de csak fehér képernyőm van. Csomó bootflaget próbáltam,de semmi pedig a videókártyára írja is,hogy betöltve.
-
Lazika
senior tag
-
Lazika
senior tag
Hali!
Valakinek sikerült ivy-s procin beállítani a turbót úgy,hogy mindegyik sppedstep működik? 16, 34 van eddig . 34x a max szorzóm 36 helyett valamiért :S Thx
-
Lazika
senior tag
Turbo Boost-ot hogyan tudom beállítani, mert most 3,2-ig megy fel 3,6 helyett maxon! Köszi
-
Lazika
senior tag
válasz
blade1526 #20923 üzenetére
Szia!
Milyen a bios verziód? Nekem is ilyen procim van és nekem is ezt csinálta, bár nekem nem ismerte fel a procit. Én frissítettem a biost F9-esre és úgy raktam fel a rendszert,hogy -v -vel indítottam felraktam utána meg -x safe módba bootoltam multibeast-tel felraktam ami kell + easy beast és utána már rendesen bebootol. Vagy még a graphics enablert próbáld ki Yes/No-val. Nekem csak Yes-el ment No-val újraindult.
-
Lazika
senior tag
Hali!
Apple Pages-t lehet valahogy magyarosítani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- Mikrotik routerek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- TPM (trusted platform module) topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- wireless, bluetooth hangfalrendszereek
- További aktív témák...
- Eredeti - Choice - Bundle - Steam kulcsok beszerzése. Írj kérés PM-et!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Takamine GD20CE elektroakusztikus gitár keménytokkal együtt. Kb 10 alkalommal használt,nem hordoztam
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Eladó makulátlan Nothing phone 3a 8/128GB / gyári garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest