- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Autós kamerák
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Neil Watts #2262 üzenetére
Mondjuk nagy titokban tartotta a kolléga, hogy milyen drivert használt,de feltételeztem, hogy ezt, mert úgy tudom ez a legjobb...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
kolilali #2256 üzenetére
Jó helyen nézted, abban hiba nincs. Mennie is kellene elméletben. De ez egyébként valami gyakrn előforduló (vagy legalábbis többekkel megtörtént) dolog. Csak azért minden hibát én sem vágok fejből
Tényleg talán egy driver reinstall, vagy az egész OS reinstall-al próbálkoznék, ha nem tall neked a gugli semmi megoldást.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Lilo, vagy Grub lekezeli ezt a témát, nem lesz azzal gond, csak én sajnos nagyon keveset se konyitok a linuxhoz. Rövid ideig használtam csak Ubit...(akkor én is összehoztam volna a win-el. Az acronis OS Selector nekem még sosem működött normálisan, azon kivül én is a Lilo-ban bizom, csak tunnám kezelni
)
cellpeti: Próbálkozhatsz valami mással is azért, mint az iDeneb
Most mindenki ebbe a realease-be van beleőrülve,de nekem monnyuk nem tetszik. Kalyway dolgok sokkal jobbann beváltak eddig, vagy a Leo4All....
Azt mondjuk pluszban még nem értem milyen adatbázis, és hogy jön ide a root pass...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
cellpeti #2222 üzenetére
Nekem volt már olyan esetem is egyébként, hogy nem ment fel, ha akármilyen körültekintően is próbáltam válogatni a driverek, miegyebek közt, aztán ha csak hagytam mindent defaulton, nem túrkáltam agyon a lehetőségek közt, akkor meg ment szépen. Lehet nem kellene nagyon belebonyolódni, ugyis tudod a drivereket utólag is telepiteni.
Egyébként most melyik release-el próbálkozol?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
cellpeti #2209 üzenetére
Próbáld többször, az tényleg sokat tud segiteni. Ki-be lépkedni a Disk Utility-ben, rebootok, miegymás.
Egyébként azt mondod, ezek szerint, hogy elkezdi az Erase-t, de utána semmi? mit ir a folyamatoknál? Mert irja, hogy éppen mit csinál. Mountnál, vagy minél torpan meg?
A válasz gombot pedig használd egészséggelPisztillus: Az első hsz.-t ideje lenne frissitgetni, majd lehet szakitok rá időt valamikor, ha tudok
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
cellpeti #2182 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy jól használod a magyar nyelv írásjeleit...
Gondolom kérdezni szeretted volna, hogy kellenek-é a driverek. Általában nem, mert az OSx vagy felismer valamit, vagy nem. Kevés esetben lehet segiteni ezen utólagos driver-telepitéssel, de ezt lássuk meg, ha már fent van a gépeden -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
tibuszh #2161 üzenetére
Legelőször érdemes több telepitőt kipróbálni, és ha ez már fent van -v -vel bootolva megnézni min akad fent. De próbálkozni mindenképpen kell, nem biztos, hogy pont ez ami bejön a te gépedhez. Én pl.a Kalyway 10.5.2-t kedvelem legjobban modbin kernellel.
Fontos lenne még tudnunk, hogy pontosan hogy telepitetted, milyen kerneleket, drivereket, fixeket tettél fe...
-
Nyugdíjas
nagyúr
MS Office-okból tudtommal nincsen magyar. Legalábbis én eddig nem találtam. Szerencsére nem sokat kell ilyesmivel foglalatoskodnom, igy nekem megteszi a Crossoveres Office2k3 is. Tényleg csak nagyon ritkán kell hozzányúlnom, akkor is leginkább a saját árlistáimat kezelgetem, az meg nem egy vész meló. De ha valaki ilyesmivel dolgozik mondjuk, akkor tényleg jó valami nativ cucc.
A régebbi MS Office-ok nekem nagyon nem tetszettek, gyak. semmit nem találtam meg bennük elsőre. Vagy csak én enm tudtam bekonfigolni a workspace-t rendesen...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
m0h0senator #2122 üzenetére
404 - not found
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Mákos7észta #2120 üzenetére
1.hsz
Többet én sem tudok,de szerintem ha jól válogatod meg a PCI-os cuccokat baj nem lehet...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ezé kérdöztem az elébb hééé
Irtam is, hogy gondolom nem erre vagy kiváncsi. Szóval én a Control Centerben csináltam. Az én egeremet tökéletesen kezeli.
A képet összehajintottam PS-ben. 2 perc volt. Gyorsabb, mintha elmagyaráztam volna, hogy ott az az izé gomb....Ha a mac-es gép előtt lennék, akkor lescreenshotoltam volna a Control Center setupját,de nem ott vagyok.
Safari nemtom... Egy-két napot nyúztam,de aztán annyira hozzászoktam már a firefox add-onjaimhoz, hogy nem ment
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nyeh
Valahogy igy... -
Nyugdíjas
nagyúr
Látott már valaki valamerre ATi 4850/4870 szériához drivert, vagy még mindig nyista?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Mákos7észta #2097 üzenetére
Pontosan milyen gép ez?
Mert mondjuk az EeePC-ken elég szépen elkocog, de elég sok hardvert nem lehet életre kelteni, tehát nem is maga a CPU a gond ott. De ha teszemazt valami asztali konfigot épitesz akkor ott más a helyzet. tehát milyen konfig ez? -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
adnoctum18 #2092 üzenetére
Hát mondjuk én már lttam olyat is, aki nem tudta megszokni. De tény, hogy nagyon sok embernek meg olyan magától értetődő az egész. Köztük nekem is. Emiatt döntöttem az OSx mellett, és semmi msért, mert baromira kézre esnek benne a dolgok nekem.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
adnoctum18 #2090 üzenetére
Nem nagyon merném ezt igy kijelenteni, hogy a linux lopott innen. Közös az ősük, ezért lehet hasonló, pl a filestruktúra amit használ, vagy már csak eleve a filerendszer.
Ammeg a másik, hogy addig örüljünk, mig nem hasonlít a windózra
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
adnoctum18 #2088 üzenetére
Ez a szép benne. Pedig ha szabadjára engeded telipakol bármennyit
De ugyanolyan gyors 8gb-al, mint 1gb-al -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
adnoctum18 #2084 üzenetére
Máshol van ám a @ (alt+Q)...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Jaja, nekem is ilyet szokott csinálni...
Egyébként nekem ma kernel-panic napom van
Már vagy 15x szállt el. Legutóbb kicsit állítottam a BIOS-ban a feszültségeken, lehet már kicsit instabilak voltak a fél éves bellításaim (bár pont a múltkor prime-oltam neki egyet)...
Lekopogom, azóta megy normálisan. Ráadásul a firefox is percenként szállt el, igy memória-instabilitásra kezdtem gyanakodni. Remélem beváltDe hogy miért pont ma jött rá az 5perc, azt ne kérdezzétek.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Igazából engem az kezdett el azvarni, hogy ha valamit törölnél, akkor kénytelen vagy jobb gomb menüből "Move to trash"-re bökni. És az a poén, hogy a hivatalos shortcut-help szerint is Command+Del-el tudsz valamit törölni, tehát ezek szerint ugye működik a Delete. Közben meg baxik működni.
-
Nyugdíjas
nagyúr
ActionScript
Sosem akartam programozni,de ezzel erőszakolnak(persze,mert mindenki csak rajzolgatni, meg animálni szeret flash-ben, igy ehhez senki nem ért), aztán anynira nem is vész, kezd megtetszeni. Lényeg, hogy eddig kb. a @ adódott, mint speciális karakter, ezért nem tűn fel, hogy nem találom a "kacsacsőröket".
A spec. karakterek viszont tényleg máshol vannak. Mondjuk enkem ugy kb. 1 hét volt átszokni. -
Nyugdíjas
nagyúr
Áhh, te egy Isten vagy
Én meg a kacsacsőröket kerestem pont,mert elkezdtek nyúzni az AS-el, aztán ugyi, ha programoz az ember fia, elég hamar belefut, hogy kellene ilyet irniLegalább ez megvan
Kérdésedre:
Szerintem a legjobb bill. Ha ezek a gombok működnének, akkor tényleg non-plus-ultra lenne. Én vagy 1,5évig folyaton cserélgettem a billzeteimet, és végül ez maradt már lassan egy éve.
Nem olcsó,de nagyon kényelmes (nekem), és tényleg nagyon halk. Valamint annyira massziv az alu-öntvény amiből a test van, hogy tényleg szó szerint embert lehet vele ölniEz nem recseg-ropog, nyikorog az tuti
-
Nyugdíjas
nagyúr
Gondoltam mai programként utánajárok, miért nem szereti pl. a Home, End, Delete gombokat az OSx, holott gyári alu keyboardom van
Nem jöttem ráPedig de jó lenne...
Valakinek ötlet?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
~Ph'vEscha #2032 üzenetére
Jó lenne, ha leirnád, pontosan hogyan csináltad...
Illetve próbáltál más telepítőt is?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
~Ph'vEscha #2022 üzenetére
Én is lusta egy gyerek vagyok, nade ennyire?!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
~Ph'vEscha #2020 üzenetére
Hát, mitismondjak, ez nem éppen a tudakozódás legmegfelelőbb módja, amit folytatsz
Egyébként le van irva minden amit tudni szeretnél az első hozzászólásban. Aminek elolvassára kérdezés előtt még a topic címében is buzdítunk, szóval nem is értem mit szeretnél...
Valamint a kereső ott bal felül gondolom nem azért van beépitve, mert nem tudtak Parciék oda mit tenni -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Pisztillus #2014 üzenetére
Úgy kell csinálni, hogy ne érintse aza adataidat, akkor már csak a rászánt idő szabhat gátat, annak, mennyit próbálkozol... Persze nem akarlak én lebeszélni a real Mac-ről. Én is azzal tolnám, ha meg tudnék fizettni egy MacPro-t....
-
Nyugdíjas
nagyúr
Semmi
Átköltöztem az SSD-re, aztán inkább újratettem a rendszert (megnem mondom miért, szerintem csak éppen nem voltam beszámítható
), és nem volt kedvem updatelgetni,mert a kalyway féle 10.5.3 update nekem vágta már haza egyszer a rendszert, pedig elvileg akkor is mindent jól csináltam. (10.5.3 nem emgy fel SU-ból, ahhoz le kell szedni valami módosítottat, ami a telepitett 10.5.2-dnek megfelel)
-
Nyugdíjas
nagyúr
Volt egészen 10.5.4-ig updatelt 10.5.2-m.
De legutóbb, mikor feltettem a 10.5.2-t, akkor már nem nyúlam hozzá, azóta is ezt használom. Tehát a 10.5.2 az alap telepítő.10.5.3. egy hulladék egyébként
Bár ha már ott tartasz akkor a 10.5.4 simán Software Update-en keresztül is lejön.
Bár ez most necces, mert jönne vele Combo Update-ben a 10.5.5 is, ami meg nem megy fel mindenkinek gond nélkül hackintoshra.
Illetve legalábbis itt többen megszivták vele, bár más helyeken meg azt lehetett olvasni, hogy simán SU-val lejön az is.Én pont az ilyenek miatt hanyagolom a frissitést. Nincs most kedvem az ilyen kalandokhoz
-
Nyugdíjas
nagyúr
Az a baj, hogy én még sosem próbáltam original image-t. Nemtudom lehet-e ilyenkor drivereket telepitgetni...
Utána kellene túrni a neten
Nekem csak ezekkel az előre elkészitett hackintosh-telepitőkkel volt eddig dolgom. Próbltam elég sokfélét. Nekem most is a Kalyway 10.5.2 van fent modbin kernellel. Ez vlt be a jelenlegi konfigmhoz a legjobban eddig.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
zolikaDB #1992 üzenetére
Gondolkozzunk kicsit, mielőtt burkoltan is akár,de leszarozunk valamit, amihez nem értünk egy fikarcnyit sem
Tehát:
Windows készítői gondolhattak ilyesféle lapkakkészletekre?
segitek: Igen.
OSx készítői gondolhattak?
természetesen Nem.Hogy miért? Mert ez alapvetően célhardverre irt OS, és egyetlen Mac-ben sincsen még csak hasonló sem.
Nemtudom tudsz-e róla, de nem kötelessége neki semmi más hardveren elindulni, mint amit egy szép almás dobozból csaomagoltál ki
Annak is örüljünk, hogy ezen kivül gyakorlatilag bármin elinditható kis kitartással.
Te pont belenyúltál a "tutiba" sajnos...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Jah, és hozzátenném hogy nem szentirás ám, hogy a vanilla lesz a jó. Nekem pl. a modbin a legjobb.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Pisztillus #1945 üzenetére
Ténykérdés. Nekem Kalyway 10.5.2 eddig még mindig segitett,ha más nem volt már hátra
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
vidobali #1875 üzenetére
Én Flasht használok, ha vektorozni kell
Tibisz: Nem lehet tudni, mi ez pontosan, de elég nagy valószinűséggel a chipset/SATA vezérlődet nem ismeri. Nekem is elég sokszor csinálta már. Valószinüleg ki kellene próbálnod másik telepitőt, illetve még előtte, hogy biztosak legyünk -v paraméterrel bootolva lesd meg, hogy mi a problémája.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
infectedmann #1868 üzenetére
Öhh... Azt ugye tudod, hogy van win. alá olyan program, amivel tudod kezelni a HFS-es particiókat. Ugye igen.... Ne tedd ezt velem
HFS Exploerer a neve, ha jól emlékszem. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
infectedmann #1865 üzenetére
Ezért van az, hogy mióta OSx-ezek extrém körültekintően veszek új hardvereket. És főleg elkerülném az AMD-t a helytekben, persze megértem a "hűséget", meg miegyebeket,de csak feleslegesen szivatjátok magatokat vele.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Háztartási gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest