Új hozzászólás Aktív témák
-
pardoc
tag
Nem akarok új Topicot nyitni, inkább ide biggyesztem a problémám.
Adott 1 Canon IP4200-es nyomi USB-s csatlakozással, amit szeretnék a nyomtató szerveres router-emre bökni, csak az a bibi, h az (Edimax) router LPT-s csatijú. Megoldás?
Valaki azt mondta, h USB to LPT konverter eszköz van, de LPT to USB nincs. ??? -
simaz
tag
A megoldás a problémátokra a Prtwin.
http://www.araisa.com/
Szoftveres cégnél dolgozok, ahol dos-os könyvelő programokat készítünk.
Ezt adjuk az ügyfeleinknek, és kivétel nélkül megy minden tipusú nyomtatóval.
Beállításaihoz, annyi, hogy csak a windows alapértelmezett nyomtatójára nyomtat.
üdv -
Notes
senior tag
Fellelkesülve példádon én is feltettem ezt a progit (v 1.77), de nekem kb. minden 3-ik nyomtatásom nem sikerül, egyszerűen nem nyomja ki. Néha ''please register''-el bombáz, pedig még messze nem nyomtattam le 100 oldalt. Neked semmi ilyen gond nem volt? Beregisztráltad, vagy máshogy oldottad meg...?
Ha tudsz lécci segíts! Köszi!
Amúgy állat a progi (amikor műxik...)! -
baluka
tag
Mivel én is dos-os nyomtatási problémákkal küzködtem egy ideje Win alól usb-s nyomtatóval, gondoltam, kipróbálom a tippedet a Dosprn progira vonatkózóan.
Az eredmény - teljes siker, tökéletesen hibátlanul tudok nyomtatni dos-ból egy HP 3550-es usb-s nyomtatóval.
Egy kicsit persze el kellett játszadozni a beállításokkal, főleg a helyes karaktermegjelenítés miatt, de ez is sikerült, a fontoknál kellett a CP-t 852-esre állítani és minden ok!
Mégegyszer köszi a tippet (az oroszoknak pedig a progit), nagyon nagy segítség volt!
-
Nutszeru
csendes tag
Nem kell ahoz USB-s nek lennie egy nyomtatónak hogy ne tudjon DOS alatt nyomtatni. A ma gyártott nyomtatók 90%-a nem tud, és teljesen mind1 hogy LPT-s vagy USB-s. 2 lehetőség van:
-vagy a hálózatos ''kersztbe nyomtatás'', vagyis 2 gép kell, és valamelyik lpt portra átirányítod a másik gép nyomtatóját. (Aszem nekem már 1x bejött.)
-DOSprn: kellemes kis orosz programocska, mely a háttérben futva ''emulálja'' egy dos-os nyomtató karaktertábláját. Természetesen ezzel a módszerrel nem lesz 100%-osan olyan a kép mintha egy dos-os nyomtatóval csináltad volna, de egész elfogadható eredményt produkál, és a beállításokkal el lehet kisérletezgetni. (Nállunk elsőre tökéletesen bejött, az ismerősöm mindennap használja.)
Bővebben: link -
johnnyc
csendes tag
Nekem is ilyen problémám lenne:
adott 2 gép hálózatba kötve
az egyikhez usb-s nyomtató
windowsból mindkettő nyomtat, dosból csak az amelyikhez nincs hozzá kötve közvetlenül a nyomtató
Tehát amelyikhez a nyomtató csatlakozik usb-n, az csak windowsból nyomtat.
Ha kiadom a net use cuccot következő hiba:
''Saját számítógépen ez a művelet nem hajtható végre''
Ha tulajdonságok nyomtatóport átirányítását próbálom ott is ugyanez a hibaüzi.
Szóval vmi ötletmorzsa valaki???
Előre is köszi.
(win 98 van mindkét gépen) -
mikk2000
őstag
Sziasztok!
Mikor én próbáltam ezt annó, akkor sem működött, azt írta ki hogy a hálózati erőforrás nem elérhető.
Amit mondassz annak szerintem akkor is kellen működni ha nincs a gépen nyomtató, hozzáadsz egyet, megadhatod hogy file-ba nyomtasson pl.
Aztán ugyanazzal reagál a net use stb-re, nincs hálózati erőfforrás, nem létezik.
Szerintem ez azért van, mert ha van ugyan hálózati kártya a gépben, de nincs bedugva, akkor azt nem működő hálózatnak veszi a windows XP. Igy tallózni sem enged a hálózatoknál.
Nos, vélemény? Ideje lenne végére járni ennek -
Jester
aktív tag
Nem értem. Kipróbálnál valamit:
1. oszd meg a nyomtatót valamilyen néven. (protot ne állítsd el, hagyd meg a telepítéskor beállítottat, csak legyen rajta egy megosztás.)
2. indítasz egy command promptot, és ott begépeled:
net use lpt1 \\számítógépnév\nyomtatómegosztás_neve
(a /persistent:yes csak permanenssé tenné a mappelést)
3. kipróbálod: beírod a paracssorba: echo proba >lpt1
Ha valami hibaüzenetet kapsz a net use parancs kiadásakor, akkor azt légy szíves írd be ide.
Ha nyomtat, akkor az lpt1-en keresztül látod az USB-s nyomtatót, és ezután mennie kellene a program alól is a nyomtatásnak. Ha nem megy, akkor az a program alapbeállításaival jelent valami gubancot, akkor ott kell kutatni valami ini file-ba, reg. bejegyzésbe. -
nap
addikt
Azt is, meg a nyomtatoport atiranyitasa gombot is.
Ha nem allitom lpt1-re, akkor csak az usb portra nyomtat,
ha atallitom lpt1-re akkor meg leveszi a nyomtatomegosztast.
Az, hogy fajlba nyomtassak az lpt1-rol es azt kuldjem el az usb-re szinten nem jarhato ut, mert nem en fogom hasznalni a gepet, hanem egy hozza nem erto. -
Jester
aktív tag
-
nap
addikt
Sziasztok!
Adott egy program, ami csak lpt-re nyomtat.
Adott egy nyomtato, ami usb-n kapcsolodik a gephez.
Adott a feladat, hogy a programbol nyomtassunk a nyomtatora.
Szeretnem a segitsegeteket kerni ez ugyben!
Koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Óvodások homokozója
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen okostelefont vegyek?
- METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER - A teljes nyitányt újraforgatták
- Renault, Dacia topik
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest