Hirdetés
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Gaming notebook topik
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Logicman86
tag
Sziasztok!
Van valakinek eladó Logitech Z4-es hangfala? Én is egy ilyet használok és annyira meg vagyok vele elégedve, hogy szeretnék beszerezni még egyet
Akinek lenne az írjon pls
-
-
medvegy
aktív tag
Sziasztok!
Pár éve kihalt ez a topik, de azért gondoltam teszek egy próbát
Egy jó ideje megelégedve használom a Z4-es hangrendszeremet, mígnem levertem az asztalról egyik szatelitet. Ennek eredménye az lett, hogy a membrán gumipereme egy kb. 2-3 cm részen végigrepedt. Kipróbáltam utána, ugyanúgy szólt, viszont nem akarom így használni, mert esélyes, hogy tovább reped.Azt tudom, hogy komolyabb hangszóróknál csinálnak membrán gumiperem cserét, csak kérdés, hogy ugyanez a Z4-nél megoldható e. Elgondolkoztam rajta, hogy lecserélem, de egyszerűen nincs mire. (Logitech Z523 komolytalannak tűnik, Z553 nagyon rasnya, Z623-at nem tudnám kihasználni, 5.1-est nem szeretnék.), ezért szeretném a jó öreg Z4-est megjavíttatni.
Valaki tudna javasolni egy korrekt szervizt, ismerőst ahol a javítást el tudják végezni (ha egyáltalán lehetséges)? Szegedi vagyok, tehát a legjobb lenne ott, de bárhol máshol is szoba jöhet.
Köszönöm előre is.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
banyaiakos #32 üzenetére
Ettől függetlenül szerintem tök jól szól.
-
banyaiakos
csendes tag
Hasznos kis csemege. Darabokra szedett Logitech z4. Azt tudtam hogy pici benne a mélynyomó (a dobozán látszik is a belső kialakítás) de, hogy a szatelitekbe csak egy sugárzó van...
Meghajtás terén valami komolyabbat gondoltam mint egy 4csatornás IC-s erősítő sztereó + híd kapcsolásban...
Itt a link:z4 -
balakapa
csendes tag
Ok kössz
-
dudika10
veterán
Ez a topik eléggé lent van. Ajánlom, hogy tedd fel a kérdésed egy másik topikban, esetleg még választ is fogsz kapni.
Például itt: 2.1 hangfalat, de melyiket?Egyébként az a kérdés, hogy milyen arányban hallgatsz zenét/játszol/nézel filmet, valamint el tudod e helyezni megfelelő képen az 5 hangszórót és a mélynyomót. Ha nincs elég helyed akkor teljesen fölösleges az 5.1.
-
balakapa
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek Logitech Z4-et vagy Logitech X-540-et vegyek???Játékra és zenére kéne, néha filémet is nézek.
Ti melyiket ajánljátok jobban??
Előre is köszi! -
kranazoli
senior tag
Én "csak" abból következtetnék rá, hogy 2 utasak a szatelitek. Olvastam itt HSZ-eket, hogy a Creative basszusa nem az igazi (hát Én ezt leszarom. . pontosabban gondoltam, hogy nem az igazi vmi benne, ha a 3330-as kerül cca. 20ezer pénzbe ;).
Nekem a Z4-ről az a HSZ volt érthető és logikus amelyikben (már nem emléxem pontosan, hogy melyik fórumon olvastam) írta vki, hogy z4-el az a probléma, hogy a szatelit dobozok valóban csak magas sugárzók így lesz egy bizonyos hangtartomány, amit szinte zéró szinten fog megszólaltatni a cuccos.
Talán most már értem, hogy mire is gondolt....
Én Creative-ot annyira nem írnám le, gondoljunk csak az Audigy és X-Fi kártyákra. Gondolom, hogy aki jó hangzást szeretne vmilyen Creative kártya van a gépében...
Miért, miből gondolod, hogy egy Creative I-Trigue-nak ne lenne jobb minősége mind egy z4-esnek. Nekem az a logikus, hogy mélynyomóval, közép és magas sugárzóval jobb minőséget kellene produkálnia mint egy z4-nek.
Én egyáltalán nem zárkózom el a 2.0-s hangrendszerektől sem!!!
Nem érdekel, hogy dübörögjön. Az sem érdekel, hogy 5.1 legyen és állandóan hiány érzetem legyen, ha nem játszom vagy nem 5.1-es filmet nézek. Azt szerintem felejtsük el, hogy DIVX-nél annyi előnye lesz, hogy fognak szólni a hátsó hangfalak is...
-
kranazoli
senior tag
Sikerült faszásan 2db topic-ba is szemetelnem ezzel a dologgal
Z-Cinema: Az ha jól emléxem cirka 50ezer pénz, de 40k fölött az biztos.
Engem kurvára nem az érdekel, hogy menő, dübörög, stb... Volt egy A4Tech-es (pontosabban még van is) 2.1-es "hangrendszerem" évekig. No, ez a Z4-eshez képest hulladék.
Aztán úgy döntöttem, hogy itt lenne az ideje lecserélni. De nem gondolkoztam és gondolkozom Hi-Fi hangzásban. Mi a ráknak, amikor tömörített mp3 fájlokat, vagy netrádión keresztül hallgatok zenéket. Néha megnézek egy sorozat részt ami szintén tömörített és néha játszom.
Egyszerűen csak jobbat szerettem volna a fenti célokra. Írtad, hogy melyik a fontosabb. Ez egy jó kérdés. Azért mert ez több dologtól is függ. Ha van vmi olyan game, amit várok(vártam) akkor 90%-ban játék. Ha ilyen nincs akkor maradnak a fentebb felsorolt tényezők.
Írtad, hogy Nekem kell eldönteni, hogy melyik számomra a fontosabb. Ami számomra fontos lenne(!) az a jó minőségű hangzás. Nem a hangerő. Ez lenne a legfontosabb.
Utána jön a zene ill. film és játék az vegyesen.Azt Én is tudom, hogy a mélynyomó pl. filmek alatt nem sok mindenre jó. Ugyanakkor nélküle a Z4-es filmnézés alatt nulla csak a magas sugárzókkal.
A mozizást nem úgy kell érteni, hogy DVD film hegyeket nézek. Lófaszt! Ha filmet nézek, akkor túlnyomó érszt XVID, DIVX. DVD ritkán.
A térhangzás, 5.1 és fölötte
néha-néha egy-egy koncert DVD esetén jól jönne. De ez ritka mint a fehér holló...
Folyt. köv. másik HSZ-ben....
-
AMDFan
addikt
válasz
kranazoli #22 üzenetére
Szerintem a 2.1es cuccok között a Z4-estől hangminőségben jobbat nem találsz, max a Z-Cinema. Egész egyszerűen ilyenek a 2.1esek. A hangfrekvencia alsó tartománya le van vágva a mélynyomónak, de az a szerencsétlen mélynyomó nem arra van kialakítva, hogy például egy filmben egy beszélgetést visszaadjon. Próbáld ki hogy filmezés vagy zenehallgatás közben lehúzod a szateliteket és csak a mélynyomód hagyod menni. Egy nagy maszlagot fogsz hallani a mélynyomóból. Ez az emberek X%-nak azért tetszik, mert vagány, hogy dübörög. Ha nekik az kell akkor az kell, csomó ideig nekem is mélynyomós szettem volt, és pont a Genius 1250X óta mondom azt, hogy a minőség az a sztereó.
Persze ha tényleg annyira nagyon kell a mozizáshoz a térhangzás, akkor vegyen valaki 5.1et, mert az effektek nagyobbat szólnak, de ez is olyan dolog, hogy a PC-s kategóriában a Creative Gigaworks S750 (ha jól emlékszem a típusára) az ami már tényleg normálisan szól, normális szatelitekkel, de ez már a 100k-s kategória. Ami meg a 20-25k alatti 5.1eket illeti... hát inkább nem is koptatom a billentyűzetemet.
-
kranazoli
senior tag
Ja, a 2300-as ahogyan visszaolvastam ill. a milyen 2.1-es topic-ban írtak alapján is, de mondjuk Nekem már a méretei is irreálisnak tűntek, szóval sejtettem, hogy vmi ezzel sem Oké.
És az általam írt Creative-ok azok nagyon gagyik?!
Az I Trigue sorozatokra gondolok.Nyílván nem Hi-Fi hangzást keresek és Én is tudom és értem is, hogy vmit vmiért és nem lehet mindenben jót nyújtani. De Számomra és talán sokak számára nem az a fontos, hogy milyen hangerőt tud produkálni a cucc hanem az, ha egy szobát kihangosít, akkor azt legalább tegye minőségben...
Még nem néztem amiket írtál, majd csak este lesz rá időm...
Köszönöm!!!
-
-
kranazoli
senior tag
z2300-ról is olvastam tesztet és csak jókat.
Két problémám van vele:1.) magas ára
2.) mélnyomó brutális méreteMegnéztem ezt a Genius sztereó hangfalat is. Találtam is róla Logout-n tesztet, tetszik is, ezzel meg az a problémám, hogy a hangfalak kúva nagyok
Vmi kisebb darab nincs?!
Én beérném sokkal kisebbel is, ami nem csak magas sugárzó lenne
VAGY:
Létezik egyáltalán olyan 2.1-es szett, amelyiknek a méretei is kicsik.
(a szateliteket polcra tudom tenni, nem fér el a 23"-os TFT mellettÉs olyan 2.1-es amelyik nem csak mély és magas, hanem közép sugárzók is vannak benne.
Ja, és megfizethető ár kategória.Létezik ilyen?!
- LOGITECH Z-Cinema 2.1 47ezer
- LOGITECH Z-2300 38ezerA z4-es meg ugyabár 20ezer.
Akkor inkább hallgatom ezt ;) -
kranazoli
senior tag
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy Logitech z4-eshez tudnátok-e ajánlani vmi kiegészítő 2.0-s sztereó hangfalat a z4-es magas szatelitjei helyett?!
Az a "problémám", hogy ezekben a magasakban nincs középsugárzó. Nekem hiányzik ez a közép. A mély ládával teljesen ki vagyok békülve.
Egy szobába untig elég! A front szatelitek is elég lenne, ami a hangerőt illeti, de van egy kis hiányérzetem a hangzást illetően.
Tudtok vmi olyan 2.0-s hangrendszert, amelyikben van közép és magas és RCA a vége, hogy rá lehessen kötni a Z4-es mélynyomójára?! Ha egyáltalán létezik ilyen!!!
Ha van benne mély, akkor az jelenthet-e vmilyen problémát a hangzásban?!
Tulajdonképpen amikre "szükségem" lenne az egy pár front szatelit, amelyik jobb mint a Z4-es front szatelitjei és kompatibilis a Z4-essel. Ennyi!
Köszi!
Talán vki...
-
MY2K
aktív tag
Hali!
Összességében el lehet mondani a Z4-ről, hogy jó kis 2.1-es szett - de ízlés függő. Én ajánlanám mindenkinek hozzá a SRS Audio Sandbox nevű hangzásjavító plug-in-t. Nagyon szépen átformálja a sztereo teret. Mielőtt a jel kijön a hangkártyán ezen a szoftveren fut keresztül. Van benne limiter, stb. ki kell próbálni.
-
lajo
senior tag
-
Dave™
nagyúr
Bár elszoktam a fórumtól, nekem is sokat segített anno, így most én is igyekszem nektek segíteni: íme egy kis kedvcsináló a Logi Z4-eséhez.
Számtech boltban dolgoztam, ott volt alkalmam kipróbálni a Z3-at anno, és nagyon tetszett, abszolút torzításmentes mélyei voltak, meg az egész úgy tök rendben volt, ahogy volt. DE. Jött a Z4
Magasaiban messze veri (szerintem), sokkal tisztábbnak tűnik, a távirányítója valami szuper, tovább nagyon ízléses az egész kompozíció. Mélyben kb ugyanolyan, ott nem veszek észre különbséget, természetesen félig sem tudom felcsavarni (panel), de atomul szól. Ne tévesszen meg senkit se a szatelitek képeken látható mérete, a valóságban másfélszer akkora mint ahogy gondoltam. És nagyon ott vannak hangzásbanTehát hiába ugyanazok a gyári specek, szerintem übereli a Z3-at, nem is kicsit. Persze kell hozzá normális hangkártya (én Audigy 2vel használtam, Acoustic-hez közeli EAX beállításokkal) - Fontos: mindezek csak zenére vonatkoznak, játszani nem nagyon szoktam, filmezni még nem filmeztem vele.
Remélem tudtam segíteni.
Összefoglalva: Jobban szól mint ahogy kinéz, ez talán mindent elárul -
_Blank_
senior tag
UP
-
_Blank_
senior tag
Nah tud már valaki valamit a Z4-ről?
-
_Blank_
senior tag
Jó lenne tudni mi a különbség a Z3e meg ez között . Aki megteheti elkövethetne egy összehasonlító tesztet.
-
DJ Mythos
aktív tag
Sziasztok!
Én a Z-3e hangfalat néztem ki magamnak, aztán hallottam erről a Z-4-ről, és kicsit vártam a vásárlással. Sztetek mennyire éri meg Z-3e ellenében inkább a Z-4-et megvenni?
Apropó, nem tudjátok, hogy hol lehet ehhez most a legolcsóbban hozzájutni? -
VRomi
tag
Hello!!!
Én 2 hete vettem ilyen hangfalakat,meg vagyok velük elégedve!
A szatelitek külön kábelon vannak és elég messze lehet öket tenni egymástól. A mélyek jók és nem torzit,bár nagy hangerön mintha már sok lenne a magas de most veszek hozzá SB Live-ot,azzal biztos más lesz mint az alaplapi Realtekkel!
Összességében nagyon tetszik! (legalábbis nekem)
[link]
[Szerkesztve] -
hdanesz
őstag
Senki?
-
hdanesz
őstag
Sziasztok!
Információkat,véleményeket szeretnék kérni a Logitech Z4-es hangrendszeréről.
Sajnos sehol sem találtam bővebb leírást,tesztet,egy angol oldalt kivéve.
Vagy esetleg jobban megérné beruházni egy Z2200-esbe?
Előre is köszi !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- BestBuy topik
- Mikrotik routerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest