- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Alienware notebook topik
- MSI notebookok
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen nyomtatót vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Cleinor #3396 üzenetére
Méert ne használjon?Nekem is optikai kábellel megy és falat lehet bontani vele.Szóval én arra kérnélek téged hogy kedves új tulajunkat ne vezesd félre.Tény hogy analóg és digitális kapcsolat között nagy különbségek vannak,de ha inkább filmnézésre és zenehallgatásra szeretné használni a cuccost akkor mindenképp digitálisan csatlakoztassa a készüléket.Tanácsot adhatsz de ne hülyeséget ha lehet.THX!
-
djtoomi
addikt
válasz
Cleinor #3396 üzenetére
Akkor ebben segítségedet kérném.
Lordban ahol vettem, kérdeztem mennyi egy digitális kábel, amire azt a választ kaptam, hogy 2méteres 6rugó.
Amúgy msot nézem, nincs is hangkarin digitális kimenet.
Ilyenem van.
Kis Zöld Izé:
Ennél a rendszernél légyszives ha egy módod van rá használj digitális kapcsolatot.
Ebben én olyat nem látok, hogy NE használjak.
-
Cleinor
tag
válasz
djtoomi #3394 üzenetére
Ennél a rendszernél légyszives ha egy módod van rá használj digitális kapcsolatot.
Ebben nagyon szívesen segítek, fillérekből meg lehet oldani, nem kell feltétlen optikai kábel.
1000ftból előtudod varázsolni hangfaladból a maximumot.Direct és Digi közt hatalmas szakadék van, de ettől függetlenül adj neki időt.
Directbe nekem pl nem szól annnnyira brutálisan a mély de ha értékelném kéne a digitálishoz képest akkor digi 100 direct 95. -
djtoomi
addikt
válasz
Cleinor #3393 üzenetére
Hát nem tudom.
Geniust is be kellett járatnom, 2 nap alatt emgvolt....
De itt a membrán télleg éppenhogy megmozdul mintha a szél fújná.
Itt a 300nm-es lakásban, lemegyek egy emeletet, a mélyből semmit nem hallok, közép-magas meg gyönyörűen szól.
De az zavar, ha benyomom, hogy use subwoofer output, minden eddigi hangfalam megemberelte magát, és norméális mélyt adott ki, ez semmit nem csinál vele, ha bevan kapcsolva, ha nem. -
Cleinor
tag
Nem vagyok hajlandó azt az állítást elhinni hogy ennek a brutális fenevadnak itt mellettem szar hangja volna.
Tenacious D alatt időnként olyanokat remegtet a székemen mintha éppen egy működő kompresszoron ülnék...Komolyan mondom gyere át ide. És álj mellé.
Vagy csak álj be a kapumba és hagyd hogy megszaladjon a kezem a hangerőn.
1méteres vájog falakon úgyhallani ki a mélyet mintha az egész ház egy mélynyomó lenne.
Alacsony hangerőn is.
Este nem merem 3egységnél feljebb tekerni mert a szomszédok nem tudnak aludni az állandó duruzsolásban.Zenét hallgatva ha megyek fürödni és fullhangerrőn nyomatok valami kellemes "lágy" rock muzsikát akkor a 50nm-es lakás túlsóvégében levő kád maszírozza a hátam.
Egyik eset sem túlzás.
Gyere ide, füleld meg.
Adj neki időt.
Amíg nem vagy otthon egy napig halkan rakj be zenét. Be kell járódnia. Minden hangfalat be kell járatni mielött csúcson járatod.Jah és az hogy a membrán nem mozog az pedig vicc, haverom hajszárítónak hívja...
-
djtoomi
addikt
-
djtoomi
addikt
válasz
Kis zöld izé #3390 üzenetére
Tervezem is, de most nem fér bele(8k volt a szállítás, mert taxival mentem örsig, és gödöllőn hazáig)így meg rohadtul kiszaladtam a max 75k-s keretből...
Egyedül a jurassic park thx-es muzsikában az üvöltésnél meg böfinél van logi szintjén vagy picit fölötte....
-
djtoomi
addikt
válasz
Kis zöld izé #3387 üzenetére
Nem küldöm szénné, max 8-10-re húztam eddig fel.
A mély a földön van, tőlem kb 60 cm-re, szóval nincs olyan messze se, de pl egy jóminőségű zeneszámnál odateszem a fülem, hallom hogy szól, de nem valami erősen.
Haverom átjött megnézni előbb, neki lassan 2 éve z5500 van, azt mondja ez ilyennek kell lennie.
Szóval most el vagyok keseredve.
Faterom autójába pio subláda van, a legolcsóbb 20k-s verzió, az is szarrá alázza, pedig aszzem 150w-os, egy noname erősítő melett.Előbb szedtem le innen hangokat.[link]
A jurassic-os viszont odab@szott.Szóval ott előjött a mély, így van kb a genius szintjén.De a többi hangszóró jóval szebb, de az hiába szép, ha a mély erőtlen.
Cocacola is egész jó, de szintén smemi, mondom star wars csúcshangja, az pfff, vérgagyi....Viszonyítás képpen:
Rokonnak Logitech Z-560 van, immár több mint 4 és fél éve, ott star wars úgy szólt, hogy besz@rtam, meg minden zene, pedig az 100w-al gyengébb is mint ez.Most winampban is adtam neki +12db-t, és így talán genius szintjén van a mély, de inkább alatta, továbbra is.
-
djtoomi
addikt
Jön, a membrán is mozog,levegőt is fúj, de nem valami erőset.
Testnél nem tekerem fel maxra, mert egyrészt megsüketülök()másrészt más is van a környéken.
Hangkarira jól van bekötve, minden hangfal szépen szól külön, driverből mély tesztnél mély is szól, de a mély nem olyan jó, akárhogy nézem, mint a geniusé volt, de a többi hangszóró viszont magasan veri a geniust.
Nincs dvd lejátszó a házba, senki enm néz dvd-t rajtam kívül, én meg gépen teszem.
És hogy én optikai kábelre egy fél évig tuti nem költök, az fix.... -
JrCsG
tag
válasz
djtoomi #3384 üzenetére
Szerintem ne írd le azonnal! Lehet a beállításokkal is baj
Eleve dvd-t nem 6CH directen kellene nézni, meg kellene nézni a hangbeállításoknál, hogy ha már Direktben van, egyáltalán kinyomja-e a mélyet? 5.1-re van konfigolva a hangkártyánál? Minden hangszóró szól is a hangkártya hangfal tesztjén?
Mondjuk be kellene járatni is a cuccot, nem rögtön csutkán, szép lassan egyre durvább hangja van... Szerintem próbáld meg optikai kábellel összekötni egy dvd lejátszóval, az garantáltan kinyomja az 5.1-et, nem lehet beállítási probléma.
Csak a kedvedért beraktam az SW3-at (eredeti dvd-t). Szerintem nincs ezzel semmi baj... -
vedini
őstag
válasz
djtoomi #3384 üzenetére
egyáltalán jön ki hang a mélynyomóból?
jól bekötötted a hangkarira?próbáldi a test gombot a távirányítón, és amikor a mélyet teszteli, hirtelen tekerd fel maxra a hangerőt, ha nem dübörög mint állat, akkor ott valami gond lesz
ha dübörög mint állat, de ez meg sem közelítí a geniust, akkor valami csoda geniusod lehet -
djtoomi
addikt
Sziasztok!
Ma délben vettem egy ilyen cumót a lordból.
Hévvel enm volt egyszerű hazahozni....
Nagy reménységeket fűztem felé, mert azt állítja mindenki, hogy a legjobb.
Ezelőtt egy genius sw 5.1 ht-m volt, a 3600-as.
Kibontottam, összeraktam, rákötöttem audigy 4-re, star wars 3. epizódját, full hd-ban 5.1-es 96/24-es hanggal elinditottam.
Hát, iszonyat nagy csalódás a mélye.
Magasak jobbak, sokkal jobbak, közép is okés, de a mély.
genius maximumra tekerve a mély, kx mixerből +12db, és brutál volt, ezen ST-n mély maximumra, 6ch direct-be, kx mixeren mélyre +12db, és nagy nulla.Legereősebb fokozaton sem hozza a geniust.A hangerő 8-10-es kockán brutális, és tiszta is, de a mély az nagyon gyenge, szvsz borzalom.
A 20k-s geniusnak sokkal teltebb, erősebb, jobb mélye volt.
Veszek mellé talán egy x-fi xtrememusic-ot(inkább zenére, és filmre használom), de ha azzal sem lesz jobb, akkor nagyon fogom sajnlni az érte kidobott(utiköltséggel együtt)80k-t.Szinte olyan, mintha a mély nem is dolgozna, oldalt levegőt alig fúj ki, membrán is épphogy mozog, kb olyan szintű, mint a legolcsóbb 2.1-es szarok(logi x230 mélye szarrá alázza ezt)pl egy creative, vagy noname fos....
-
Kis zöld izé
senior tag
Mindenesetre érdekes problémáitok vannak.Látatlanban pedig nagyon nehéz a megoldás.100 emberből 95-nek hiba nélkül műxik.
-
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli #3380 üzenetére
Nálam tökéletesen működik, mint írtam
Szinte elsőre
-
blambun
tag
én azon gondolkozom, hogy lennék képes megszabadulni tőle, és visszatenni az előzőt. ezt érdemes elolvasni, állítólag tele van buggal
-
blambun
tag
válasz
manutdzoli #3378 üzenetére
nálam csak az a röhejes még pluszba, hogy driver frissítés előtt még legalább zenét tudtam így hallgatni. emberek! ne tegyétek fel a creative legújabb driverét
(csak vicc, nyilván nem a driver hibája).
különben a creative mappájában találtam egy olyat hogy Speaker Wizard. elindítottam, ment is szépen, rányomtam, hogy Digital Connection, csak utána meg azt nem lehetett így kiválasztani hogy 5.1
-
blambun
tag
válasz
Kis zöld izé #3373 üzenetére
gamerem van
-
vedini
őstag
válasz
Kis zöld izé #3375 üzenetére
ezt én sem értem
-
EyElEs?!
tag
Én sound blaster audigy 2t használtam (tönkrement gépem
) Z2300am van és avval is sikerült fél teljesitménynél papirt szakitani a mélynyomó oldalával!
Amúgy ha valaki teljesitmény miatt vesz ilyet vegye figyelembe h simán áthallatszik 2 szinten a zene (és közel se max hangerőn
) Ettöl függetlenül én imádom!!!
-
blambun
tag
válasz
Kis zöld izé #3371 üzenetére
köszi az infót. játszani nem igazán szoktam, szóval az EAX nem igazán érdekel. akkor kikapcsolom a CMSS-t és maradok 5.1-ben, meg pro logic musicban.
hm, ez érdekes. én azt hittem a flexi jack a kulcsa annak, hogy végre rábírjam a soundtouchot, hogy kiírja a DTS-t meg a Dolby digitalt. akkor ezek szerint nem.ezért is felraktam a legfrisebb drivert az XFi-hez, hogy az hátha rendebevágja, de most meg már zenénél is no digital data van. mintha össze sem lennének kötve optikaival. ahol csak találtam SPDIF-et azt mindet beállítottam, nem tudom mi van most...
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
blambun #3370 üzenetére
Ha Pro Logic-ban használod akkor teljesen felesleges.Abban az esetben nem felesleges bekapcsolni a CMSS 3D-t ha az ST-on Sztereo-ra vagy Stereo X2-re állítod a cuccost és a hangfal konfigot pedig 4.1-re.Amúgy ha Game módba kapcsolsz és 4.1-re állítod a konfigod + Stereo X2-re az ST-t akkor tuti jól műxik az EAX csak a center nem fog szólni.De 1ként tökéletes 4különálló csatornát fogsz kapni.Érdemes kipróbálni!Amúgy a flexi jack beállításom nekem sem hozzáférhető de ez nem akadályoz a normális használatban.
-
blambun
tag
különben eddig, amíg directben halgattam, be volt kapcsolva az Xfi CMSS 3D. most optikai kábellel ez felesleges nem ? vagy így is csak ízlés kérdése ?
-
manutdzoli
senior tag
válasz
Kis zöld izé #3367 üzenetére
Hoppá,lehet az interrált hangkari a baj,mert nincs letiltva a realtek a biosban.Na utánanézek
-
blambun
tag
hehe, most én is épp abban a cipőben járok mint itt néhányan felettem. nekem is no digital data van filmek alatt, DTS, meg Dolby Digital felirat helyett. valamelyikőtök írta, hogy nézzük meg ezt a Flexijack mode optciót, na én megtaláltam, de szürke az egész nem tudom kijelölni a Digtal outputot
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Kis zöld izé #3366 üzenetére
Esetleg nem ütközik a kártya az alaplapoddal?Vagy ha netán van integrált hangchipped akkor a biosban minden le van-e tiltva stb...stb...
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
manutdzoli #3365 üzenetére
Vista van a gépeden?SMert ha igen akkor lehet hogy ki kellene próbálni egy olyan gépen is amelyiken XP-van.Elvileg Vista alatt is műxik de biztonyos esetekben problémásabb beállítani mint XP alatt.Amúgy nem nagyon értem hogy minek birizgálsz az AC3 filterrel.Elindítok vmi DivX-et a X-FI lejátszójával és ha az a bizonyos film tartalmaz 5.1-es AC3-at akkor egyből ki is írja hogy Dolby Digital és ennyi.Pedig csak egy mezei DivX....Szvsz túlbonyolítottad a dolgot amikor az X-FI-nek ezen típusát választottad.Ehez a szetthez felesleges.Bőven elég lett volna egy Music vagy egy Gamer MX(sokkal egyszerűbb működésre bírni).Hangminőségbeli különbséget azt már úgysem fogja érzékelni a füled így meg pláne nem.
Az is lehet hogy vmi hibája van a kártyádnak,vagy a szettnek...Én mindösszesen 2 lejátszót használok az egyik a Creative player a másik pedig a PowerDVD 7.3 és bőven jó.Ha van rá lehetőséged akkor a te kártyádat róbáljátok ki másik gépen más oprendszerrel vagy egy azonos típusú másik kártyával próbáljátok meg a te gépedben.Ki kell sakkozni a problémát.Ha egy bizonyos pontig mindent megpróbáltá beállítani de nem mentél vele semmire akkor jön az hogy hé haver nézzük már meg hogy a te kártyáddal mit reagál a gépem és a szettem!!??
-
manutdzoli
senior tag
Nekem csak akkor írja ki hogy No Digital Data,amikor a Creative audio consolba,SPDIF I\O menüpont alatt az SPDIF input settingset átállítotam Defaultról SPDIF ByBass-ra.De ilyenkor se ír ki semmit az ST-n,pl:film közbe dd vagy dts,marad no digital data-n,és egy hangot nem ad
Lehet csak az én gépemnél van ez.Pedig AC3 filter bevan állítva.
Creative Console Launcher-be kell még valamit álíítani a Flexijack modon kívül?Ja,és Entertainment módban vagyok a Console Launcherbe. -
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli #3363 üzenetére
Ha nem megy semmilyen audió adatfolyam, akkor nálam azt írja ki az ST, hogy No Digital Data, amint indítok egy winampot, vagy dvd-t az adatfolyamnak megfelelő infót írja ki, mp3 esetén PCM2.0 ha jól emlékszem, film esetén pedig DD vagy DTS.
Az óra mellet a hangerő ikonnál jobb gomb lejátszóeszközök, ott az SPDIF előtt kell lenni egy zöld pipának és mellette meg van egy alapból szürkés "barométer", ha megy zene, akkor ott ugrálnia kellene egy zöld csíknak... -
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli #3361 üzenetére
Hát pedig több ötletem már nem nagyon van...
Legújabb driver van fent? Creative Sound Blaster X-Fi series Driver 2.15.0006 (63.05 MB) 2008.03.14.-i.
Amikor lejátszól valamit, akkor mozog a zöld csík az SPDIF mellett?
Ha nem, akkor ez: "Creative Console Launcher 2.40.09 (56.72 MB)" fent van?
Ha nem akkor rakd fel és a beállítások között találsz olyat, hogy Flexijack Mods és ott kellene olyannak lenni, hogy digital I/O. -
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli #3359 üzenetére
Közben én is dobtam fel egy Vistát, és én is szívtam egy kicsit az optikai hanggal, de most már jó. A megoldás nálam a következő volt: hangerő gombon jobb gomb és lejátszóeszközök megnyitása. Itt pedig az SPDIF Out-ot kellett kiválasztanom, mint alapértelmezett. Ezek után nálam megy az optikain is a hang...
Megnéztem gyönyörűen nyomja ki a DD, DTS, egyéb jeleket -
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli #3357 üzenetére
Ha átrakod Spdif-re persze, hogy analógon egy deka jelet nem küld ki a kártya... Átállítod az ST-t Coax-ra vagy optical-ra, attól függően, hogy mivel kötötted össze, és ott viszont kellene hangnak lenni...
-
manutdzoli
senior tag
válasz
Kis zöld izé #3350 üzenetére
6 speakeren tökéletesen megy,miután átraktuk Use Spdif-re,egy hang nem jött a cuccból
-
Cleinor
tag
válasz
infectedmann #3355 üzenetére
Próbálkozni s kérdezni már csak szabad
-
Cleinor
tag
válasz
infectedmann #3353 üzenetére
És elcseréled velem?
-
Cleinor
tag
válasz
infectedmann #3351 üzenetére
Nem.
Vagy Audigy 2 ZS, vagy ha x-fi akkor minimum X-fi Music!
Audio nagyon gagyi.
Hallottam a kettőt használat közben és audio tényleg gyengébb mint a music.
Music már aranyozott csatis.
Ha pénzszűkében vagy akkor pedig egy Audigy 2 zs. Ez is jobb mint a X-fi audio...Üdv M
U.i.: Nekem Audigy 2 zs-em van. Jódarabig nem cserélem le, vagy ha igen akkor egy x-fi platinumra
-
infectedmann
őstag
Milyen hangkártyát ajánlotok ehhez a hangrendszerhez?
Optikai kábelt használnék a kártya és a Z-5500 között.
Creative SB X-Fi XtremeAudio 7.1 -el megtudnám rendesen szólaltatni? -
Cleinor
tag
válasz
Kis zöld izé #3348 üzenetére
Úgy tűnik a hangkártya nem ad ki 5.1es hangot. Kész pont. ez fix.
Stereót ad.
Nos. Amikor beraktunk egy 5.1es filmet onnantól a z-5500az íreta ki hogy nincs jel.
Néztük mindenhol, az én összestudásom fejhasználva sem jöttem rá a hiba forrására...
Ac3 jól be van állítva. Power dvd jól be van állítva.
Kell még valamit állítani??Egyszerűsítettem a kérdést
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Cleinor #3347 üzenetére
Az X-FI csak sztereóban fogja küldeni a jelet,alap esetben. Ha Dolby 5.1-es jelet kap akkor át fog kapcsolni magától a megfelelő módra.Ha sztereóban szól akkor 5.1-ben is kell neki.Vagy átkapcsoltok a dekóderen PLII akár mire vagy pedig egy Dolby 5.1-es jel kell neki.Szóval ezt nem nagyon értem.
-
Cleinor
tag
válasz
Kis zöld izé #3345 üzenetére
Stereóban szól neki.
A progbléma csak és kizárólag filmnél jelentkezik.Tudom, én szenvedtem vele 2-3órát
-
Cleinor
tag
válasz
manutdzoli #3341 üzenetére
Beleszólnék.
A hangkártya driverében az spdif-et sehol nem találtam nála... Mindenhol megnéztem.
De azt nem tudtam beállítani. Kezdetektől fogva erre gyanakszom hogy ez lesz a gond.
Csak nem találtam meg -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
manutdzoli #3343 üzenetére
Hangakarin Optical Out-ba bedug,majd a Login Optical in-be szintén és szólnia kell.Feltéve ha minden beállítás ok.Nézd meg a kábel végét hogy fény jön-e belőle!?
-
X@b3e
addikt
válasz
manutdzoli #3343 üzenetére
Nézd meg, hogy átmegy rajta a fény, előfordulhat, hogy a kártya driverén kell állítani, bár az X-Finél ez automatikus, hogy melyik funkciót látja el. Esetleg a kábel nem lehet megtörve?
-
X@b3e
addikt
válasz
manutdzoli #3341 üzenetére
A beállítások rendben vannak... Kábel ok?
-
manutdzoli
senior tag
Hangkártya: Creative X-FI Fatal1ty Platinum Champion
AC3 Filterben a SPDIF Passtrought Ac3,dts,mpeg audip,mind3 bevan jelölve,powerdvd-configuration-audio-speaker environment Use SPDIF-re állítva,ekkor ourput mod-ot nem lehet választani.
Nem tudom hol kellene még álltást végezni -
X@b3e
addikt
válasz
manutdzoli #3336 üzenetére
Milyen hangkártyát használtok? Driverben, lejátszóprogiban SPDIF passtrough enableden van?
-
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli #3337 üzenetére
Szerintem optikain vagy coaxon sima sztereóból nem fogsz tudni 6 csatornát kicsalogatni a logi belenyúlása nélkül. Kivétel, ha olyan adatfolyamot kap lsd. DD vagy DTS. Direktben a hangkari dobja szét a sztereót "6 csatornára". Optikai vagy coax esetén viszont hozzányúlás nélkül megy ki a loginak és ő azt értelmezi a kapott adatfolyamtól függően 2 csatorna 6 csatorna, vagy ő okoskodik vele PL Movie vagy PL Music.
Szóval valami ilyesmi, de majd az okosok megmondjákNem értem egyébként ezzel mi a bajod, hiszen össze lehet kötni a pc-vel direkt és optikai módon is, max váltogatsz a források között, attól függően, hogy melyiket szeretnéd használni.
Ja még annyi, hogy optikain a játékokat sem fogod tudni élvezni teljesen, mivel ilyenkor az EAX nem játszik, csak direkt módban...Játékra, meg egy két dologra direkt, minden másra optikai és kész
-
manutdzoli
senior tag
Vista 32bit alatt használom.Kell hozzá valami vista illesztőprogram?
-
manutdzoli
senior tag
Na újra itt vok.Próbáltuk Cleinor fórumtárssal beállítani a Z-5500-at,meg a hangkarit úgy hogy optikai kábelen 6 csatornás legyen.Mert ugyebár Direct-nél van olyan hogy 6ch,de optikainál sehogyse akart összejönni.Ha már ilyen rendszerem van,nem akarok Pl2 Movie-ba filmet nézni.Szóval,próbáltunk mindent,spdif bekapcsolás de semmi.Nem ad hangot film alatt.Akinek ilyen hangkarija van és aki ért hozzá segíthetne please!
AC3 filter-be is szinte mindent átnéztünk. -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
FireShadow #3334 üzenetére
Akkor lehet hogy nemsokára érzékeny és fájó búcsút inthetsz a biztosítéknak.Ezt nekem is eljátszotta 2x mielőtt tönkrement a bizti.De persze lehet hogy nálad más gond lesz.Mindenesetre érdemes kicserélni egy másik biztire és kipróbálni hogy azzal mit reagál.Kikapcsolt állapotban nem hallasz vmi búgó hang szerűséget az erősítőből?Ez egy intő jel lehet mielőtt tönkremegy a bizti.
-
FireShadow
senior tag
válasz
manutdzoli #3328 üzenetére
7.2es verzio csinalja csak azokat rendesen tudtommal ami ujabb az nemjó.
-
FireShadow
senior tag
Na most 3 kérdéssel fordulok hozzátok.
Elöfordult az elmult 1-2nap során hogy egesz egyszerüen kikapcsolt. Semmi pukkanás meg egyéb, mintha megnyomtam volna az off-ot. A problema csak az hogy mikor visszakapcsolom, direct-re váltott és kb 80% hangerö. Nos ez ejszaka eleg vicces tud lenni
Mitöl kapcsolgat le? Megfogtam a bordát és langyos csak... Áramingadozás?
Direct módban észrevettem valami elviselhetetlen mértékü zajt, azonban ha kihuzom a gépböl a kábeleket akkor elhallgat és csak a halk hangszoro-feherzaj van, szóval megnyugodtam hogy nem a logiból jön. De a gép miért ennyire zajos? Nem volt eddig. Csak egyik napról a másikra. P35-DQ6 lap integralt realtek hangkari elvileg jominöség.
Néhány középmagas hangnál azt vettem észre hogy rettentömód recseg. Nos nem tudom hogy a zene ilyen-e vagy a logi csinál-e valamit. Általában jo minöségü a zene forrás és optikain megy át. Példa erre a PPK - resurrection, de számos más trance jellegübb zenékben feltünik. De ha direkt van akkor meg nem értem a zeneírokat hogy miért szurják el ezzel a recsegéssel a dallamokat...
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
manutdzoli #3318 üzenetére
Valószínűsítem hogy a Power DVD programod 7.x verzió és Deluxe Edition-re van regisztrálva.No meg feltételezem azt is hogy nem eredeti
Szóval ne is csodálkozz rajta ha nem játsza le a HD filmet.Ugyanis a Deluxe verzió nem tartalmazza azon lejátszási képességeket.Az egy dolog hogy a menü képernyőn fel van sorolva minden féle csodálatos formátum kezelés és támogatás.Pl. egy ilyen DVD lejátszó szoftverre lehet hogy érdemes kiadni azt az x ezer forintot és megvásárolni eredetiben.Nem úgy mint egy gagyi játékot....Amúgy ha a hangkártyádon az optikai kimenetedet beállítod 96Khz-re akkor a ST-on is meg fog jelenni a 96-24 jelzés.Sztem teljesen felesleges ez esetben számodra az előlapi kivezetés.De ez csak az én véleményem.
-
Cleinor
tag
Igen.
Alapból úgy van hogy neked tulajdon képpen egy mono jack -->mono rca kellene, de ilyet sajnos nem lehet, illetve csak nehezen lehet kapni. Csináltatni is könnyebb.
A stereo is megteszi csak ki kell tapasztalni melyik csatorna jó illetve nekem pl így a piros rca aza levegőben lóg.
De működik
Be is rakom az utolsó szamurai-t estimese gyanántNem kell drága vezeték.
Egy ilyen kábel 600ftból megvan kb. + hosszabbító ha olyan az elhelyezés.
De mivel ez digitális adatfolyam ezért nem kell aranyozott csati meg lófüle.
A logikai "0"-ba és "1"-be csak egy a szomszédban működő atomreaktor tud beleszólni. -
krampy
csendes tag
válasz
Cleinor #3326 üzenetére
Köszi szépen
Én is gondoltam rá, csak nem akartam egy jobb minűségűre úgy beruhézni, mert tartottam attól, hogy minőségromlás lesz, ha egy jackből két rca lesz és az egyiket nem is használom.
És akkor azt mondod, hogy ha a fehéret használom, akkor minden tökéletes lesz, tudod nekem a DTS miatt kelleneMi másért is
-
Kleroo
veterán
válasz
manutdzoli #3325 üzenetére
hmm. ezt a mondatot nem értem: mediaplayert használod, és ezért nem érted miért szórakozik a mediaplayer??őőőő
amúgy nem értettél félre? én nem a win mediaplayerre gondoltam, hanem "VLC medi player"-re -
krampy
csendes tag
Sziasztok,
egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy audigy4-es kártyám, és hozzá egy 5500as szett. szeretném összekötni digi koaxszal, viszont a kártyán a spdif jack dugós az 5500ason meg rca van.
Sehol sem találok ilyet, mindenhol csak rca-rca digi koaxok vannak.
Vagy olyat látok, hogy jack-2rca, de gondolom az jónagyhülyeség lenne egy olyannal összkötni.Nem tudtok segíteni, hogy merre keresgéljek?
Auchan, Tesco, Electroworld, és jónéhány webshopot is már megnéztem és sehol semmisemköszönöm
-
Kleroo
veterán
válasz
manutdzoli #3321 üzenetére
Én pedig, egy a kmplayerhez hasonló, sokkal egyszerűbb progit(ehhez is le lehet tölteni skineket):
VLC mediaplayer -
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli #3321 üzenetére
HD filmek lejátszásához ajánlom: http://www.thekmplayer.extra.hu/news.php igaz minden mást is lejátszik, szerintem nagyon jó
-
manutdzoli
senior tag
válasz
manutdzoli #3320 üzenetére
Ja,és még egy kérdés:A HD filmek azok mkv formátumba vannak ha jól tudom.Power dvd-vel hogy tudom lejátszani?Mert eddig még nem sikerült.Meg power dvd-be hol találom az Spdif-et?Configurationba végignéztem mindent de nem találtam sehol.
-
Cleinor
tag
válasz
manutdzoli #3318 üzenetére
Igen csak azt kell beállítanod.
A power-dvd-t ajánlom minden filmhez ami nem stereohangal rendelkezik.
Ott is csak annyit kell beállítani hogy use spdif. Ez a kettő belőve és digitális kapcsolat és menni fog minden.
A hangkártyán azért engedéjezni sem árt a digitális adatfolyamot
Milyen hangkártyád van? -
-
Cleinor
tag
válasz
manutdzoli #3315 üzenetére
Nos. Ha áttérsz digitálisra akkor be kell állítani a lejátszó progikban és a ac3filter codecben hogy ne 6csatornát dekódoljon, hanem csak simán adja tovább a jelet... SPDIF-nek híjják ezt
PL Musicot szoktam használni amikor zenét hallgatok.
Ha valami komolyabb zenét hallgatok, ami rendelkezik 5.1el, akkor a fent említett beállítás miatt automatikusan felismeri a rendszer hogy jééé ez 5.1 és onanntól azonnal átvált Dolbyba ;)PL Music és Movie stereot gyönyörűen szétbontja 5.1re neked.
Filmnél a front erősebb a beszédhangok kiemelésével.
Musicban meg pont úgy szól ahogy kell annak -
JrCsG
tag
válasz
manutdzoli #3313 üzenetére
Optikainál már miért ne lenne 6 csatorna, csak olyan jelet kell kapnia a hangkártyától (DD vagy DTS adatfolyamot)...
-
manutdzoli
senior tag
válasz
Cleinor #3312 üzenetére
Kössz az infókat.
Még egy kérdés:Van olyan effect hogy PL2 Movie meg Music,az a 2.0-ás hangot alakítja át 5.1-é?Meg az a 6 ch Direct,az a 6csatornás ha jól tudom,én film közbe nagyon jól szól.Optikainál meg nincs 6csatornás
Meg sztem a hangkártyán is múlik hogy recseg vagy nem. -
Cleinor
tag
válasz
manutdzoli #3309 üzenetére
Én Coaxiálison keresztül használom a fenevadom.
Directel nem tudod összehasonlítani?
Nos. a különbség valahol 30%os hangerő fölött keletkezik.
Itt már felveszi a direct analóg kábel a környezetéből fakadó elektromágneses zavarokat.
Torzítani fog.
Míg a digitális kapcsolatnál(Legyen az coax vagy optikai kettő közt nem tudok lényeges különbségről) az hogy torzítani fog e egyáltalán az csak és kizárólag a fájlon múlik.
128kbit/s hallgathatatlan 25%fölött...
320kbit/s 75%fölött...
390-480 már bírja a kiképzést.
Sajnos csak egyetlen egy eredeti cd-m van... Mátrix filmzene... De ez az amit bárhogy tekerek sehogy nem torzít...
Flacnál ugyanez.De ha directben hallgatom akkor én hallom a sistergést...
Játékban viszon csak és kizárólag directben jön ki az 5.1Konklúzió: Játék--> Direct
Film,Zene--> Digitális(Coax, vagy optikai)
Windows alaphangok--> kikapcsol... Egyszer volt fullhangerőn egy élményem... Zenét hallgatok. Lejár a Playlist... Megyek a gépemhez.
És egy hibaüzenet hang... Hát azt hittem hogy a szívbaj jön rám és hogy beszakad a dobhártyám.... -
Lotusz
tag
üdv, na vettem ma coax kábelt, meg hozzá rca jack átalakítót, de így sem akar megszólalni a dd meg a dts. mit kell állítani? hang az van, de elindítok bármilyen dd vagy dts filmet és nem ismeri fel.
-
manutdzoli
senior tag
Nálatok az optikai kábellel jobban szól a cuccos?Nézegettem,hallgattam mi a különbség a Direct és az Optikai között,és sztem a Direct az jobban szól.Meg az optikainál nincs odaírva hogy 96-24.DTS filmnél a soundtouch-on nincs sehol odaírva hogy dts,se direct,se optikai szálon.Koax és optikai között mi a különbség?
-
Kleroo
veterán
Most szedtem le egy queen koncertet,full hd minőségben(22gigás cucc) és a formátuma bluerayes, vagyis .bdmv-s . nem tudjátok mivel lehet ezt normálisan lejátszeni? pd 8 deluxe cserbenhagyott
-
JrCsG
tag
Be vban állítva a hangkaridnál, hogy direktbe tolja kifelé a jelet, mert csak akkor fogja a logi megkapni a dd vagy dts jelet, különben a hangkarid keveri le/szét... Egyébként ha dd vagy dts jel megy ki azt az efektekben nem is tudod kiválasztani, ha nem kiírja hogy amit kap az dd vagy dts.
Nem tudom mennyire volt érthető, de valami ilyesmi -
Lotusz
tag
üdv, na voltam a mediamarktban, optikai kábel az volt, de átalakítót nem találtam és az eladó csávó se tudott róla. valaki vett már mediaban ilyet? ha igen akkor merre keressem, vagy egyátalán milyen boltban lehet még kapni ilyet? előre is köszi a segítséget
-
Lotusz
tag
válasz
Kis zöld izé #3300 üzenetére
pont ezt kérdeztem, köszönöm a felvilágosítást, így már érthető
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest