- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA® driverek topikja
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Nyakunkon vannak a Microsoft új Surface mobilgépei
Új hozzászólás Aktív témák
-
NéNorbert
csendes tag
Helló. Napokban vettem egy x530ast. Garázsba szántam,meló közben telóról szólna. Valahogy alug van magas hang,nagyon bentről szól. Ez hiba vagy mind ilyen? Mit tudnék csinálni vele,hogy legyenek magas is? Találkozott már valaki evvel a problémával?
-
csiby222
aktív tag
Én a Genius SW-HF 5000-met egy ilyennel kötöttem össze a TV-mel: [Digital DTS AC3 Optical To Analog 5.1CH] Ideiglenes megoldásnak szántam de ahhoz képest elég sokáig jó szolgálatot tett bár le lesz váltva mert épül a HTPC-m. De ideiglenes megoldásnak tudom javasolni.
-
csiby222
aktív tag
Üdv!
Vetten Hardveraprón egy használt x-530-t külsőre kifogástalan állapotban van, mintha új lenne gyakorlatilag. Viszont ahogy bedugom a hálózatba búg. Ha bekapcsolom ha nem, csak be van dugva a hálózatba búg. Gyanakodtam földhurokra de az elődje egy x-230-s nem búgot ugyan oda bedugva plusz a házban kihúztam mindent és csak az x-530 volt bedugva akkor is búgot. Ha ez még nem lenne elég időnként elég hangosat is szokott pattanni. Szerintetek mi lehet ezen hibajelenségek okai?
-
Atilla001
senior tag
üdv, van még esetleg aki tudna segíteni x-530 hibával kapcsolatban?
Szólt, 1 hónap múlva újból bekapcsoltam és a SUB iszonyat búg. Mintha gerjedne. Semmi sincs már bedugva csak az áram és adatkábel. Ha a fülest bedugom elhallgat. Amúgy semmilyen hang nem jött ki a PC felől.
thx -
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Alapjáraton, ha nincs bemeneti jel, és nonstop be van kapcsolva, mennyire búg?
(pl. a mostani LIDL-s 5.1 rendszerem éjszaka csak kicsit búg, de zavar, ezért le szoktam kapcsolni, de ahhoz van távirányító is) -
ferkau
csendes tag
Sziasztok
Esetleg megoldotta már valaki a logitech x 530-as 5.1-es változatát samsung(vagy bármilyen) smart tv-re kötni.Nagyon érdekelne a megoldás,mert sikeresen felfúrkáltam a hangszórókat,eltütettem a kábeleket és most derült ki számomra,hogy ez nem olyan egyszerű dolog!!!Bakker..Mármint a csatlakoztatás direktben...Úgy rémlik volt olyan átalakítóm,(játék konzol adapter)ami a 3-as jack-ről RCA-ra ment át,de sehol nem találom.A TV-n természetesen minden féle csatlakozási lehetőség van,de nem akarnék barkácsolni-fabrikálni.
Ha esetleg van kipróbált megoldás,csatlakozó,kábel ,átalakító,akkor azt szivesen fogadom a GURUKTÓL
KÖSZ -
malacka87
őstag
Heló! Tudna valaki segíteni? Ha a fehér csatlakozó be van dugva bal oldali hangszóró, iszonyatosan búg eddig nem volt ilyen mit lehet ellene tenni?
-
roberto211
őstag
Sziasztok. Lehet hülyeséget kérdezek, de olyan témában lenne szükségem segítségre,hogy például egy x530 vagy 540 et esetleg valami közép minőségű 2.1et belehet e applikalni az autóban ugy ,hogy akar a fejegyseggel összekötném?
Ha lehetséges akkor hogy kivitelezhető ?
Illetve 5.1 nel meglehet ugy oldani hogy mind az 5 hangszóró szóljon egSzerre es a melynyomo is működjön ?
Vagy ha 5.1 nem lehetséges akkor 2.1nel megoldható ez ?
Mik kellenek hozza ?
Elore is köszi.
Üdv : Robi.
-
papi87
csendes tag
válasz
Samsung SPS #888 üzenetére
csak azt elfelejtettem írni, hogy egy logitech x-530-ról lenne szó.
Annak a végén meg van 2 jack dugó ami a hangkártyába dugtam előtte. /csak gép nincs már, így a tv-re próbálnám rákötni/ -
papi87
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ezt a logitech 5.1-et, hogyan tudnám rákötni egy [Samsung UE32C5000QW] tv-re?
Milyen kábel(ek) kell(enek) hozzá?
Ha tudtok akkor linket is küldhettek, hogy milyen a kábel.
Köszönöm. -
xmad
őstag
valaki tapasztalt olyat hogy pc-re kötve.. lehalkítva, meg teljesen felhanhositva zúg ?
-
Sondi1986
addikt
10éve használt logitech x530 hangszóróm mélynyomója valamitől a mély hangoknál recseg.
Vagy elszállt benne valami vagy a tányér elrepedt nem tudom esetleg valami ötlet valakitől?Esetleg valaki tudja hogy a májláda hány W-os?
-
ANDREWpacek
csendes tag
válasz
Amoonre1717 #874 üzenetére
Nekem van egy de viszont csak hangfalszettel együtt adom 20.000 Ft logitech x-530
-
I.K.Z
tag
Sziasztok tudna nekem valaki linkelni egy telepítőt x-530 előre is köszönöm.
-
Carpenter01
csendes tag
válasz
Fire_Vire #879 üzenetére
Ha valakinek előjön ez a zúgás akkor simán meg lehet oldani egy egyszerű kábelrendezéssel. Egymás mellett kell vezetni at audió kábeleket, 220 NE legyen a közelükben, és a lehető leginkább legyenek elszeparálva minden egyéb kábeltől. Én simán egy ilyen átrendezéssel eltüntettem a surrogást, pedig már olyan ricsaly volt mindig amikor negyed alá vettem a hangerőt, most meg még egy enyhe cicergést sem hallani minimumon. A lényeg hogy ez nem maradandó probléma, akinek előjött simán eltüntetheti.
Hosszabítózásnak semmi köze ehhez, nekem egy hosszabbítóban van a géppel, monitorral, ami mégegy hosszabbítóból jön, abban pedig még a router és egy lámpa is benne van.
220 felől max a roppanások jöhetnek, amikor hűtő, vagy valami nagyobb fogyasztó tüskét tesz a szinuszhullámba. A hangerő emelésével eltüntethető zaj mindig az audio kábelek felől jön.
-
Fire_Vire
tag
Sajnos ez ilyen. Kicsit fentebb írtam/tunk már róla.
Nekem folyamatosan "12 óránál" van és a billentyűzetemmel halkítom le vagy adok adok hangerőt.
A kivitele elég régi. Én pl. több mint 5 éve vettem és akkor is ugyanennyi volt mint most (24-22 k) .
Érzékeny a rádiófrekvenciákra / elektromos zajokra ezért vagy szétberheled és leárnyékolod + leföldeled az erősítőjét + az összes bemeneti kábelt lecseréled árnyékoltra + lehet hogy a gépházadat is le kell mert nem tudni hogy hol ül rá a zaj a vezetékekre. Vagy belenyugodsz hogy 12 óránál nincs vele gond.
Másoknál ezt hangos pattogás vagy "rádiózás" szokta kísérni ha fel vagy lekapcsolsz egy neoncsövet vagy hűtőgépet.... meg ilyenek.
Sokáig vívtam én is vele de amióta rájöttünk hogy ez a baja azóta így használom.
A másik típushibáját a mélynyomó búgását meg megoldja ha teszel a mélynyomó alá egy keményebb szivacsot.
Egyébként meg szépen szól. 5 éve nem is kerestem másik hangfalat. -
tormaaa
csendes tag
Üdv,
Van egy logitech x 530-am és 2 napja eléggé hangosan zúg. De csak akkor ha nagyon halk vagy nagyon hangosra van állítva. Úgy kell elképzelni mintha egy óra számlapján 8 és 4 órakor nagyon zúg, de ha 12 óránál van egyáltalán nem. Mi lehet a baja? -
jockas
senior tag
válasz
Amoonre1717 #876 üzenetére
Ha TV-hez szeretnél 5.1 -es hangfalrendszert, akkor ezek a PC-hez tervezett hangalrendszerek nem jók neked. Valamilyen digitális bemenetes rendszer kell ahhoz.
Ez az átalakító meg arra lesz képes, hogy az 5.1-ből meg fog szólalni 4.0 (gondolom az első és a hátsó hangfalpárokra korlátozza le ez az átalakító az 5.1-et). A mélyet és a centert el is felejtheted... A mély nélkül viszont kb. semmit sem ér az egész hangfalrendszer. -
Fire_Vire
tag
válasz
Amoonre1717 #874 üzenetére
Mire lesz? TV-re, konzolra?
-
Amoonre1717
tag
Sziasztok az alábbi eszköz beszerzésére tud valaki valami magyar lehetőséget ajánlani. Sajnos eddig nem sikerült találni.
[Game Console Adapter]Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Fire_Vire
tag
Próbáltad már átrakni másik helyre?
Ilyenem nekem is volt az elején azt hittem csak be kell járatni de nem múlt el. Aztán amikor költöztem hirtelen elmúlt ez a zavaró hang. Nem vagyok nagy hangtechnikus azt gondolom hogy ez a hangfal egy 3 oldalról zárt íróasztal belső sarkában szól szépen (gondolom a "dobozhatás" miatt).
Lehet hogy parkettán van vagy laminált padlón? Próbáltad már esetleg valami szivacsra rárakni a mély ládát? Nem csak a rázkódásra gondolok itt, hanem a hang terjedését is gondolom befolyásolhatja.
Ugyanígy fektetve, állítva meg ilyenek... -
Fire_Vire
tag
Már korábban írtam erről ide hogy a hangfal összes problémáját (pattogás, recsegés, rádiózás, pukkanás,...) Megoldja ha mindig pontosan felhangerőn üzemel. Nekem a billentyűzeten van windows-os hangerőszabályzó és azzal állítom a hangerőt.
Nekem már több mint 5 éve van meg és 2év után jöttem rá erre a megoldásra azóta nem is vágyok másra még a fórumot sem olvasgatom hogy másikat vegyek.
Pedig sok koleszba és albérletbe elkísért már -
jockas
senior tag
A hangerő nekem alapból kb. a felénél van. A max. hangerőt az esetek többségében nem kéne használni (1. mert nem kéne a hangerőszabályzót idő előtt tönkretenni /az előző Creative-nál volt ilyen problémám/, 2. a szoftveres hangerő állítás a esetek többségében bőven elég lesz).
Amikor a gép be van kapcsolva és a a hangfalrendszer is be van kapcsolva (és nincs némítva a hangfal), akkor nincsen nálam semmi alapzaj (hangkártya függő...az alaplapi alapból annyi zajt szed össze, hogy abban az esetben biztos van alapzaj).
Elég sokat van úgy mostanság, hogy be van kapcsolva a hangfalrendszer (és nincs némítva...mert a kettő nem ugyanaz) és a gép hangja mellett nem hallok semmilyen zajt, amit a hangfalrendszer kelt. Ha a gépet kikapcsolom és a hangfalrendszer még be van kapcsolva (de le van már némítva), akkor van egy kis zizegés vagy mi.
Sok viszonyítási alapon nincs. A magasak szerintem jól szólnak, nem hallok csatornák közti áthallást. A mély az egy külön eset. Nagyon függ attól, hogy éppen mi megy rajta. Mint ahogy nem olyan rég írtam is, a mély hagy némi kívánnivalót maga után. Azt kb. felejtsd el, hogy le lehet teljesen venni a mélyet. Ha teljesen leveszed, akkor is van mély. A mély tisztasága megint változó...sok esetben nem neveznék tiszta mélynek. Van néhány film, aminek nagyon nem tetszik ennek a hangfalrendszernek a mélye.
Kikapcsolva gondolom semmit nem fogyaszt vagy nagyon keveset (nem mértem le). Csak némítva gondolom jóval többet. Aktív állapotban, de használat nélkül gondolom egy kicsit többet.
A mélyen van a kikapcsológomb. A jobb első hangfalon pedig egy gombbal le lehet némítani. Ha csak a némítógombot nyomod be, attól még be van kapcsolva. Nekem egy hosszabbítón van a géppel, így ha kikapcsolom a hosszabbítót, akkor nem kell azzal foglalkoznom, hogy fogyaszt-e éppen a hangfalrendszer vagy sem és egyben megoldom a zizegést is.
Ez előtt egy Creative Inspire-em volt...azzal nem volt semmi bajom. Most ez a Logitech...a mélyen kívül és a rövid kábelein (ez csak kezdeti probléma) kívül nincsen semmi bajom. Összegezve az eddigi tapasztalatimat: inkább a Creative hangfalrendszert javasolnám, de annak meg úgy emlékszem, hogy a végén már volt alapzaja ha nem ment semmi hang. Mivel még nem rég használom csak ezt a Logitech-et, így ezzel kapcsolatban nem tudok mit mondani...majd az idő eldönti. De jelenleg ebben jobb, mint a Creative Inspire vagy abban, hogy ennek a Logitech-nek a center hangfalát nem lehet falra rögzíteni. Ha viszont alaplapi hangkártyád van és nem külön, akkor biztos lesz alapzajod, függetlenül attól, hogy milyen hangfalrendszert használsz. Szóval ha alaplapit használsz, akkor mindenképpen cseréld mielőtt bármilyen hangfalrendszert is kipróbálsz...
-
Sziasztok!
Vennék hangfal szettet, és mivel eme típus jó áron van, ez az első tippem.
Lennének kérdéseim, mivel nem az első ilyen "bóti" hangfalszettem:
- bármilyen alapzaj hallható a hangszóróiból közelről, ha épp nem szól rajta semmi? Kis és nagy hangerő állásnál is fontos.
- a mélynyomó, vagy a hangerő szabályzós hangszóró felől jön bármilyen zizegés, ciripelés ha be van kapcsolva és nem szól rajta semmi?
- magasai menniyre tiszták? (Z-506-om volt rövid ideig, ami szörnyen szólt.)
- Mennyire megy mélyre a mélysugárzó? A filmes dübörgés nem dobozhangon / tompán / furcsán szólal meg?
- csatornák közti áthallás mennyire jellemző? (pl. csak egyik oldalon szól valami és a többin is hallatszik ha közel hajolsz)
- kikapcsolva mennyit fogyaszt?
- bekapcsolva mennyit fogyaszt ha épp nem szól semmi?
Köszi!
-
jockas
senior tag
Ha nem vettél külön hangkártyát a gépbe, akkor lesz benne egy integrált hangkártya. Normál asztali gép esetében ezek már 5.1 vagy 7.1 -es integrált cuccok...tehát nem kell lemondanod az 5.1-ről. De a minőségük erősen korlátozva van. Ha laptopod van, akkor ehhez a hangfalrendszerhez adnak egy átalakítót, amivel össze tudod kötni a laptoppal a hangfalrendszert, de ebben az esetben is csak 2.0-t tudsz belőle kihozni (az átalakítóval csak két csatornát tud továbbítani a hangfalrendszernek). Laptop mellé nem ajánlom ezt a hangfalrendszert pont ezért...inkább egy jobb minőségű 2.0-ás hangfalrendszert.
Ha asztalid van és ezt nézted ki, akkor ajánlom...de amint lesz rá pénzed cseréld le az integrált hangkártyát valami normálisra...ég és föld a különbség.Az előbbi írásomból látszik, hogy a kábelek hosszúsága nem éppen a legjobb. Ehhez hozzájön, hogy tényleg még teljesen letekert mélynél is van sokszor nem is kevés mély. Úgy vettem észre, hogy játéknál nem probléma ez, de egyes filmeknél zavaró tud lenni.
Nem mondanám, hogy rossz hangfalrendszer... Ugyan megvagyok vele elégedve, de azt sem mondanám, hogy jobb, mint a régi Creative Inspire 5.1-es hangfalrendszerem (aminek elszállt a teljes bal oldala és ezért kellett új 5.1-et vennem). A legrosszabb tulajdonságának a folyamatosan működő ládát tudnám mondani (azért a kábelek hosszúságát is nagyon rövidre vették szerintem). -
nagybá
senior tag
Helló,
kérdésem: hangkártya nélkül mondjak le az 5.1-es hangzásról mi?
Ez esetben 2.1-ként fog funkcionálni?
-
jockas
senior tag
Akkor válaszolok magamnak...elég rövidek a kábelek, még a hangfal kábelek is! A hátsókat nem lehet túl messze rakni a számítógép asztaltól...de ez a legkisebb probléma. Az első hangfalak kábelei kicsit lehetnének hosszabbak (ha asztalon vannak a hangfalak, akkor megfelelő, de ha az ember a falra teszi az asztal mögé és mondjuk a monitorok fölé, akkor már elég necces a dolog). Viszont ami nagyon rövid, az a hangfalrendszer - számítógép összekötő kábel (3 jack a számítógépbe)...amennyiben valakinek nagy asztala van és a gép az asztal bal oldalán van (és nem is tudja átrakni jobbra), akkor bizony rövid lesz...mint nekem. Vehetek hosszabbító kábelt...
-
jockas
senior tag
Mivel egy ilyen vásárlásán gondolkozok és olvastam, hogy a jobb első hangfalból jön ki az a kábel, amivel a géphez kell kötni a rendszert, ezért jön az a kérdés, hogy ok...de az milyen hosszú kábel? Arra találtam választ, hogy a hangfalak kábelei milyen hosszúak, de az nem téma...azok elég hosszúak. De erről az "Audio Input" kábel hosszról eddig nem találtam semmilyen adatot, ezért ebben tudna valaki segíteni?
-
pergabb
senior tag
Valaki tudna segíteni laptophoz vennék egy ilyet és ráküldök egy ilyen külső kártyát akkor fog szólni nekem az 5.1 rendesen?
Köszi aki válaszolna -
attifoci
csendes tag
Sziasztok!
Kaptam egy Logitech X-530-as 5.1-es hangfalat. A gépemben ( asztali PC ), elvileg ilyen hangkártya van: Realtek ALC888 7.1. A gépem hátulján 3 jack hely van. ( hangfal, mikrofon, fülhallgató). A hangfalnak is 3 jack dugója van. Ez így pont stimmel is. 3 port, 3 bemenő kábel..... De nekem csak narancs, zöld és kék szinű port van hátul a gépben, a hangfalnak pedig fekete, narancs és zöld a bemenete. Ezt akkor így hogyan tudom csatlakoztatni? És én úgy tudom, hogy a 7.1-es hangkariban van 7-8 port, ezzel szemben nekem 3. Attól még ez lehet 7.1 es hangkártya? Igaz, hogy nem elég csatlakoztatni, hanem szoftveresen is át kell valamit állítani? Eddig volt 2.1-em volt, most meg 2.0 van.
( Karácsonyig nem lesz összeszerelve, még a dobozában van )
kérlek segitsetek !Előre is köszönöm!
-
Tokába!
csendes tag
Helló! Segítsetek! Meg szerettem volna hosszabbítani az a vga kábel szerűséget! Még nem vettem meg csak volt itthon egy másik! Össze hasonlítottam,rápróbáltam ok ugyan az! Visszadugtam az eredetit és ba... megszólalni!!! Létezik ilyen hogy az végett elromlott az egész???
-
Ernest.
tag
válasz
Zuperapuka #853 üzenetére
Működni fog az összes hangszóró, de nem lesz 5.1, mivel a DVD-ből RCA-n csak stereo jel jön. Úgy fog menni, hogy jobb oldalra a jobb első és hátsóból jön hang, bal oldalra a bal elsőből és hátsóból. Az elsőből meg mindig. A mélynyomó is menni fog, mert az meg mindig dübörög, bármelyik satelit kap jelet.
-
Zuperapuka
csendes tag
Ha a hangrendszer három kimeneti kábelét a hozzá adott átalakítóba dugom, majd a másik végét két RCA kábellel összekötöm a DVD megfelelő színű kimenetével, működni fog az összes hangszóró, tehát lesz 5.1?
-
Anonymous 01
tag
Sziasztok!
Olyan probléma másnál is felmerült ennél a hangfalnál, hogy időközönként nagyokat durran? Magától is meg ha villanyt fel- le kapcsolok a lakásban...
Köszi! -
ZSOOLT2
tag
Sziasztok!
5.1-es fejhallgatót, vagy hangfalkészlet beszerzését tervezem, emiatt lenne néhány kérdésem:
- A Logitech X-530 hangfalkészlethez képest a G35 fejhallgató hangminősége, és "térhatása" mennyivel jobb/rosszabb?
A válaszokat/segítséget előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Házimozi belépő szinten
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Total Commander
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest