Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
The Exiled
tag
Sziasztok, most kezdenék el bányászni és nem sikerül beállítanom rendes a cgi minert. ezeket csináltam:
felraktam a legújabb litecoin klienst
3.7.2-es cg minert, windowsos verzió
litecoin.conf-to beállítottam:
rpcuser=
rpcpassword=
rpcallowip=127.0.0.1
rpcport=9332
daemon=1
server=1
gen=0
block_nTime=1317972665
block_nNonce=2084524493csináltam egy mine_litecoins.bat-ot amibe ezt raktam:
timeout /t 30
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer --scrypt -I 18 w 256 --thread-concurrency 8000 -o stratum+http://127.0.0.1:9332 [USER] [PASS]a kártyám egy hd7770, a mine_litecoins-t ennek alapján állítottam (l -18; w 256; thread: 8000)
miután elindítom a bat file-t elindul, majd pedig lefagy és kilép.
Valaki segítene?(még csak kipróbálnám hogy hogyan lehet bányászni, később fektetnék bele egy, később pedig több 290x-be)
[ Szerkesztve ]
-
The Exiled
tag
válasz Reggie0 #9352 üzenetére
ugyan az a hiba. perpill így nézki a bat:
timeout /t 30
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer --scrypt -I 15 -w 256 --thread-concurrency 8000 -o stratum+http://127.0.0.1:9332 -u a [USER] -p b [PASS]a config:
rpcuser=a
rpcpassword=b
rpcallowip=127.0.0.1
rpcport=9332
daemon=1
server=1
gen=0
block_nTime=1317972665
block_nNonce=2084524493 -
The Exiled
tag
nem lehet hogy az url van rosszul megadva? ez van most:
stratum+http://127.0.0.1:9332a configban pedig:
rpcallowip=127.0.0.1
rpcport=9332 -
The Exiled
tag
válasz The Exiled #9376 üzenetére
a http-t lecseréltem tcp-re, így lefutott a program kiírta, hogy cgminer started running a parancssorba és ennyi. Gpu kihasználtság 0-án, szóval gondolom nem csinál semmit. ötletek? az baj hogy a cgi mindert szimplán kibontottam az asztalra? ( amd app sdk-t telepítettem)
-
The Exiled
tag
nah, sikerült összehozni, beléptem pool,ba cgminert elindítottam, az fut 183 khs/s-al, 72 fokon. ezután hogy mennek a dolgok? ha kibányászok egy törtrész ltc-t akkor az instant meg fog jelenni a tárcában? 0,01 ltc ilyen sbességgel kb mennyi időbe telik?
-
The Exiled
tag
érdekes, cirka percenként megáll a gpu úgy hirtelen vár egy pár másodpercet majd számol tovább. ez normális? (gpu tweakben visszavettem safe fokozatba hogy ne hajcsam még túl, a ventit pedig fel 70 %-ra, így 64 fokon fut 168 kh/s-el)
-
The Exiled
tag
cirka mennyi idő amíg végbemegy egy utalás? kiutaltam ltc rabbitről, kiírta hogy a tranzakció megtörtént már vagy 5 perce és a tárcámban még mindig nem látom.
-
The Exiled
tag
meg tudná valaki mondani nekem hogy manuálisan hogy kell számolni egy coinnak a termelési idejét?
gondolom hashrate meg diff valamilyen függvénye, plusz valahogy a megtalálási esély. -
The Exiled
tag
fast-pool.com-ról mi a véleményetek?
-
The Exiled
tag
Szerintetekegy havi bányász úgy érné meg jobban ha ráállnék middlecoinra és megkapom az egészet btc-ben és azt váltom, vagy ha ráállnék doge-ra és hó végén azt adnám el?
-
The Exiled
tag
válasz akrobet #10316 üzenetére
azért gondolkodtam a middle-ön, mert végülis hosszú távra ez a legkényelmesebb. Ha cirka a doge meg ltc közötti profitot hozza, minimális árfolyamkockázattal akkor már meg kéne hogy érje. Meg btc árfolyam elvileg nő szóval befektetésnek sem rossz, kivéve ha egyszer lufi durran
-
The Exiled
tag
sziasztok, kibányásztam 12 órányi middle-t, és a következő eredményeket kaptam:
Immature Unexchanged Balance (estimated BTC):0.00010485
Unexchanged Balance (estimated BTC):0.00035839
Balance (BTC):0.00067659
Ha jól gondolom, akkor a balance lene az amit végül kitermeltem, tehát, 0,5648 USD-t termeltem 12 óra alatt
A számok nem nagyok, mert csak 180 Kh/s-t tud a kártyám.
Ez jól sejtem hogy elég rossz arány? ltc-vel ha számolom ( a felhasznált áram most lényegtelen)[link] 1,48/2 tehát 0,74 usd-t termeltem volna
doge-al pedig: [link]
2,64/2 tehát 1,3 usd lett volna a profit.
Én számolom rosszul, a middlecoin balancát néztem rosszul, vagy middle perpill nekem tényleg nem éri meg?szerk: pár perccel elnéztem, frissítettem a számokat, de még mindig nem az igazi. Az unexchanged balance-al együtt lenne telljes az összeg és hosszú távon (mondju 1 hét/1 hónap) kijönne a várt hozam ( valahol ltc és doge között)?
[ Szerkesztve ]
-
The Exiled
tag
válasz Mesterlovesz #10461 üzenetére
miért ne termelne többet mint a villanyszámla? perpill 40 ft nálunk egy kwh és az egész gépem cirka 150 w-ot eszik. 0,15*40*12= 72 forintot evett 12 óra alatt és ha az összes exchange-et összeadom, akkor 0,951 usd-t termelt, ami cirka 215 forint. Nem nagy tétel, perpill kísérletezgetem vele, mert szeretnék videókártyába fektetni bányászati céllal.
-
The Exiled
tag
Szervusztok, egy véleményt kérnék tőletek, hogy jól számoltam-e. Haverommal egyetem előtt összeraknánk egy alap bányászgépet hogy legyen némi aprópénzünk szeptembertől egyetem alatt, így a költségeket feleznénk és ebből kifolyólag a bevételt is. A gép alapja már megvan, csak vga és táp kell. Tápból egy FSP HEXA 500-ast néztem ki mivel 1 kártyával kezdenénk csak, ha pedig másodikat is raknánk, akkor a régi tápot kis veszteséggel de el tudnánk adni és helyette nagyobbat venni. Bányászni middlecoint akarnánk, mivel egyszerű és relatíve stabil. A számítás alapja a pár napja futó hd 7770-em adta, innen jött a hashrate alapján hozott profit (bár ez kicsit csalóka, mivel eddig volt némi változás a hozott értékben, és futott időt nem tudtam pontosan ezért ma reggeltől délutánig termeltet használtam. Ahogy elnéztem ez relatíve alacsony, tehát a számítás olyan perpill eléggé rossz esetet vázol fel, elvileg ennél kicsivel jobb értékek is kaphatók, ha jól gondolom.) A két kinézett kártya a 270x és 280x. Ha lehet az olyan kommentelők hagyjanak akik azzal dobálóznak hogy túl kicsi a profit, illetve hogy egy újabb kényelmes bányász csak púp a hátukon. Előre is köszi .
[link][ Szerkesztve ]
-
The Exiled
tag
válasz Vikthor #11091 üzenetére
Nem vagyok egy szakértő a témában, de ha kizárólag bányászni akarsz a géppel, akkor sokat spórolhatnál vele ha mondjuk windows helyett linuxot használnál, illetőleg feleennyiért vennél egy legolcsóbb hdd-t. Emelett linux mellett ha jól tudom a 8gb ram sem kell, elég kevesebb, a házon is lehetne vágni, ha van hova rakni szerintem jobb lenne neki nyíltan levegőn lennie. Viszont ha később játszani/dolgozni akarsz a gépen akkor nem szóltam.
-
The Exiled
tag
-
The Exiled
tag
válasz zsoleszkai #11263 üzenetére
username-nek a wallet címedet add, oda utal pw üres
-
The Exiled
tag
lehet hülye kérdés, de jól gonolom hoyg erre a lapra riserekkel rá lehetne kötni úgy 5 kártyát? [link]
-
The Exiled
tag
válasz kicsiii #11344 üzenetére
belövöd a gyári memória és gpu órajeleket mondjuk 10%-al felljebb és addig húzod lefele a feszt amíg hibát nem ír. Vagy kipróbálsz egy tuning órajelet feszemeléssel future mark alatt, amíg stabil nem lesz, aztán mining közben veszed le a feszt amíg működik. Én spec így csináltam
-
The Exiled
tag
Regisztráltam kraken-ra hogy ki tudjam utalni paypalra a middlén szerzett btc-met, de nem tudom hitelesíteni az első körben az accomat. Tier 1-ről visszadob 2-re, hogy hitelesítsem pott pedig ha rámegyek csak annyit ír hogy frissítette. Ötlet? Vagy esetleg tudtok a célomnak megfelelő, megbízható más oldalt?
-
The Exiled
tag
Amikor a számtech marketing találkozik a bitcoinnal
[link] -
-
The Exiled
tag
ha valaki lemaradt volna róla gox közlemény mára [link]
-
The Exiled
tag
Lehet hogy hülye kérdés, de middlén a rejected nem függ az éppen bányászott cointól? Azt vettem észre hogy ugyan olyan beállításoknál egyik nap 17-20%-os rejectedet ad, máskor (pl ma) meg 1,5% alatt van. ( illetve az is gyanús, hogy a rejected nálam mindig 2-nek valamelyik hatványa)
-
The Exiled
tag
nektem nem szokott cg miner kicsinített ablakkal indulni? nálam az esetek cirka 2/3-ában kicsiben indítja el, ami még a gépen nem gáz, de tabletről, teamviewerrel, már pixeleket kell számolnom hogy kitalálljam miket ír az ablakba. nicsn rá valami belállítás hogy a parancssoros programok mekkora fix méretben indulljanak?
-
The Exiled
tag
valaki elmondaná, hogy hogy csinállja azt a clever, hogy 186 khs-el bányászok, az átlagos hashratem olyan 150 körül mutatja, néhol 3-400 khs-es ugrásokkal, 3% rejecttel? ( azt tudtam hogy +-10% még belefér csak ez kicsit több)
-
The Exiled
tag
Kraken verifingba tudna nekem valaki segíteni? megadtam a tier 1-es adatokat, azt írja elfogadta, de közben nem, és a country, phone adatok teli vannak, de módosíthatók, tier 2-n pedig visszadob hogy az 1-es sincs meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- SSD kibeszélő
- Politika
- Nintendo Switch
- Xbox Series X|S
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Okos Otthon / Smart Home
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest