Aktív témák
-
Vico
tag
A Silicon mint gyarto elvileg tamogatja a linuxos drivereket...
Olvastam a honlapon, hogy a cég nem tükrözi őket a saját oldalára, mert nem követi a frissitéseket, de a [L]http://www.linux-ide.org[/L] honlapon megtalalhato minden info a dologgal kapcsolatban. Azonban ezt az oldalt szerintem evek ota nem fejlesztik, frissitik, gondolom a drivereket sem...
na mind1 majd egyszer felno a linux is a feladathoz :)) -
anulu
félisten
válasz
Don Vittorio #7 üzenetére
jó rendben. azért engem is érdekelne, mert tervezem 2x200GB WD vagy Seagate megvételét és RAID 0-zását. az úgy érdekes lesz, mert a driver floppín van, olyan drive-om viszont már nincs. na mind1. viva NET! :DDD
-
Vico
tag
válasz
Don Vittorio #9 üzenetére
a linuxot is ''at lehetne verni'' csak szoftver vagy beallitas kerdese szerintem, na ezt nem tudom, hogyan lehet megoldani, ha egyaltalan meglehet.
-
Vico
tag
en nem mondtam, hogy hardveres RAID vezerlorol van, tudom, hogy egy hardveres nem 4-6k hanem ennek sokszorosa.
Viszont azt hittem azert megolhato a raidbe kotott vinyok hasznalata linux alol is, szerintem tobb embernek lehet hasonlo vagy barmilyen vezerloje, es ha nekik sikerult, nekem is sikerulhetne megoldani a dolgot. :)) Valoszinuleg valamilyen szoftver, driver kellene hozza... -
Don Vittorio
őstag
Na jó, segítek: a 6 eFt-os kártyád ''BIOS''-a megcsinálja ezt, de ezzel csak a DOS-t meg a Windögöt veri át, a Linuxot nem. Az átverés lényege annyi, hogy a csuda okos ''BIOS'' megcsináltatja a gépeddel a softraidet úgy, hogy Te nem veszed ezt észre. A Linuxot nem veri át, ott a Linuxot használó usernek kell megcsinálni ugyanezt.
-
zrubi
senior tag
Banyek, ott a link, olvasd el. A termék oldalán oda van írva, hogy ez egy 'sima'' ATA vezérlő, SZOFTVERES raiddel megspékelve.
A biosa nem igazi bios, mert önnálóan NEM képes RAID funkciókat ellátni csak a driverével válik látszólag raid vezérlővé...
De ilyen témáról már sok vita ment itt, nem szaporítanám tovább a számukat. -
anulu
félisten
válasz
Don Vittorio #4 üzenetére
az én kártyám 6e volt, és úgy tűnik, hogy tudja...
-
-
Don Vittorio
őstag
Előttem szóló mondja jól. Neked kell csinálni rajta softraidet. Fizikailag ez nem megy. Dosnak, Winnek is csak a kártya ''BIOS''-a csinálja. (BIOS direkt idézőjelben.) Van olyan kártya is, amelyik tudja ezt, de nem ennyiért.
-
zrubi
senior tag
Ez nem raid kártya :(
Csak a driverétől látszik annak win alól:
[L]http://www.siimage.com/products/sii0680.asp[/L]
A lényeg kiemelve:
''Silicon Image's SiI 0680 is a standalone Ultra ATA/133 host controller designed to accommodate the transfer of large amounts of content-rich data common in today's multimedia applications.
...
For enhanced performance, the SiI 0680 can be packaged with Silicon Image's robust Medley™ ATA Software RAID, which optimizes throughput and data redundancy. Supporting RAID sets of up to four hard disk drives, Medley™ enables RAID 0 Striping, RAID 1 Mirroring and RAID 0+1 Mirrored Striping.
It comes complete with drivers for Windows 98, NT 4.0, ME, 2000 and XP, while also being operational with the default ATA drivers from Microsoft. The use of FLASH allows easy upgrades to the SiI 0680 BIOS. The SiI 0680 is packaged as a compact, 144-pin 20x20 mm LQFP (Low-profile Quad Flat Pack).'' -
Vico
tag
senkinek nincs otlete? esetleg lehetetlen a helyzet?
-
Vico
tag
az lenne a kerdesem meg lehet-e oldani valahogy, hogy a raid vezerlomet raid vezerlokent lassa a linux es a rajta levo 2 raid0-ban levo vinyot fel tudjam mountolni?
Ugy nez ki csak ide vezerlokent latja jelenleg.
koszi
Aktív témák
Hirdetés
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- ZIDOO médialejátszók
- Microsoft Excel topic
- Adobe Creative Cloud előfizetést kínál az NVIDIA App
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gumi és felni topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPhone topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest