- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen notebookot vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
syler123
veterán
válasz
misimagaki #4771 üzenetére
Szia!
8gb eléggé határos, de ráfér a mint. Én a Mint xfce-t javaslom Brazosra, nekem is az van fent, eléggé pörgős.
-
válasz
Épp az imént esett szó a perzisztens pen telepítéséről másik topikban, de jobb lenne megfogadni nemurea ft javaslatát és HDD-re telepíteni inkább.
-
nemurea
aktív tag
válasz
Volt már vagy itt, vagy az Ubuntu fórumon egy hosszabb lélegzetű értekezés a pendrive-ra telepített rendszer kapcsán, ha van kedved, 'ciccuka' (remélem, jól emlékszem) ft bejegyzésére keress rá. Címszavakban: bár az alaplapod neve alapján USB3-at kezel, ha pendrive-on akarsz rendszert, akkor maga a pendrive is legyen USB3-as, különben megőszülsz, mire kivársz egy-egy műveletet. Ezen túl általában nem szerencsés pendrive-ra élő rendszert rakni, mivel fokozatosan tönkreteszi azt az írás-olvasás. 8 Giga [bőven] elég a legtöbb disztróhoz.
De ezen túljutva: én pont azért, hogy kevesebb legyen az olvasás, nem egy csilli-villi disztrót választanék alapnak. A Mint inkább a kezdőknek készült, ahogy ez lejött nekem, így tele van kényelmi funkciókkal, programokkal. Egy HTPC-hez nem kell olyan sokminden, fel is soroltad azokat. Válassz minimalistább disztrót (nekem a HTPC-n Xubuntu fut, de HDD-ről, korábban pendrive-ról a Puppy vonalat néztem meg, az okés volt, illetve nagyon tetszett a Chrunchbang, na az streamline!).
Illetve: ha egyszer ott figyel a gépedben két HDD, oké, amiből az egyiket pihentetni akarod, de miért nem választasz le pár gigát a torrentes HDD-ből, és akkor olyan rendszert teszel rá, amilyet szeretnél?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Formula-1 humoros
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest