- Jól felszerelt, csúcskategóriás külső videokártya jött a Gigabyte zászlaja alatt
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Home server / házi szerver építése
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 7 / 5 2***(X) "Pinnacle Ridge" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Frawly #10756 üzenetére
A Win10 telepítőmet W7-en csináltam MCT-vel. Installkor beadtam a W7 kulcsát neki, be is aktiválódott. A Win10 telepítő bebootolt úgy ahogy gondolta, mert mint mondtam elöre nem tudom kiválasztani, hogy legacy vagy uefi. Secure boot-ra nincs opció a biosomban.
A linux telepítőm is uefi módban bootolt automatikusan. Annak megfelelően csináltam a partíció kiosztást. Tehát neki is gpt, /boot/efi partíció, boot-esp flag. Annyit kellet igazítani installkor a rendszerindító helyén, hogy a wines lemez boot partíciójába akarta magát betenni. Ezt nem hagytam, mert nem akartam kutyulni öket, átirányítottam a saját lemezének a boot partíciójára. (Semmi extra, csak a listából ki kellett választani)
Virtualizáció tökéletesen működik, használom sokat linux alatt. Secure boot-ról nem tudom van-e vagy be van-e kapcsolva. A Win10 nem panaszkodik a hiánya miatt.
Itt van három kép a primitív biosból. Ennyi lehetőségem van.
Configuration:
Security:
Boot menu:Mint látható vannak uefi bejegyzések és lemezek is. A linux bármelyikkel bootol, uefis módban grubbal benne a Win10 bejegyzés is, míg a lemezről grub nélkül. A Win10 ha a lemezét választom kék halállal elszáll betöltéskor. Csak a saját uefi bejegyzéséból vagy a grubban választva indul.
Azért mondtam eddig, hogy ez egy külön állatfaj. Mert normál esetben választható a legacy/uefi. Ennek megfelelően a boot menüben vagy uefi indítók vagy lemezek vannak.
Ettől függetlenül tökéletesen működik. -
sonar
addikt
válasz
Frawly #10756 üzenetére
Csak a korrektség miatt:
Win10+Linux dualbootnál lehetőleg arra figyelj, hogy a Secure Boot ki legyen kapcsolva
Tökéletesen működik Secure Boot-tal a dualboot. Még varázsolni se kell.
Viszont Secureboot + Linuxnál a következő dolgoknál okozhat némi fejtörést: nvida driver, virtualizáció
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Túra és kirándulás topic
- Autós topik
- Synology NAS
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Energiaital topic
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Párizsi ősz, új Huawei órák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest