- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- MWC 2026: Megérkezett a Xiaomi Pad 8 sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ubyegon2
üzenetére
Most épp egy Linux Mint Tessa Cinnamont működtetek a HP250-es gépen egy USB-s vinyóról , amit UEFI módra telepítettem Grub2-es bootloaderrel , de már annyira a saját fenekébe harapott a grub menűje, mert már a másik vason is frissítette magát közben valamikor, hogy itt most nem tudtam a hagyományos grub menűből olyan sort elindítani , hogy bebootoljon. Végül a Boot From EFI file ... 0HD Part 1 blablabla ... <EFI> ... <ubuntu> ... grubx64.efi útvonalon sikerült elindítani őkelmét. Szóval érdekes ez na. Ezek után lefuttattam egy sudo update-grub parancsot és most meg mindegy hogy az F9-es bill megnyomása után melyik sort választom újraindításkor a három UEFI-sor közül mindenképp elindul a Tessa, csak nem tesz be közben grub menüt , hanem egyből elkezd maga után kutakodni és elindul. .... Persze lehet hogy csak a késleltetésen kellene állítani.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- MWC 2026: Rám nézett a Robot Phone, zavarba jöttem
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Milyen monitort vegyek?
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Sorozatok
- Google Pixel topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Energiaital topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- magyar billentyűzet - 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év gar
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- HP EliteBook 855 G7 15,6" Ryzen 5 PRO 4650U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15s Gen2 munkaállomás - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Quadro T500 4GB W
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25) (utolsó darab)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Rowon