- Fujifilm X
- Gaming notebook topik
- Micro Four Thirds
- Bejelentette az Arc A sorozat nyugdíjazását az Intel
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
scabiosa82 #10299 üzenetére
Teljesen megértelek. Az x265/heic szerintem is nagyon jó formátum. Ha van, érdemes használni. Viszont azzal nem értek egyet, hogy a frissessége nem érdekel. Én az írásaidból azt veszem le, hogy igen gyakran rá leszel szorulva frissebb verziókra, már csak az iPhone miatt is, szerintem érdekeljen. Érdekel az téged, legfeljebb még nem tudsz róla
-
Frawly
veterán
válasz
Ezek a Qt és Gtk ilyen függvénytárak, szoftverkomponensek grafikus felületekhez, amiket a szoftvernek csak meg kell hívni és egységes megjelenést meg programozási felületet biztosít. Kicsit olyasminek kell őket elképzelni, mint Windowson a dll-eket. Néhány windowsos szoftver is használja őket, pl. a qBittorrent használ Qt-t, a Firefox meg talán Gtk-t.
Neked mint végfelhasználónak nem kell ezzel foglalkozni, de érdemes olyan grafikus környezetet felrakni, ami leginkább passzol az általad használ programok zöméhez. Tehát ha zömében Qt-s programokat használsz, akkor nincs sok értelme Gtk-s felületet (Cinnamon, Gnome, Mate, LXDE) telepíteni és fordítva. Bajt nem okoz, inkább a memóriagazdálkodás és a helyfoglalás miatt törődnek sokan ezzel.
-
válasz
Azért ez nem olyan nagy dolog ha azt vesszük, hogy 2013 óta létezik ez a formátum
Mac nem kezeli? Az, hogy a Linux kezeli-e vagy sem, szerintem rendkívül marginális kérdés, egy opensources rendszernek nem is annyira feladata snobphone formátumokkal foglalkozni, maradjanak csak a nyílt forrású rendszereknél.
Azzal meg hagyjon a jónép, hogy miért kellett nekem iphone, illetve állítsam át a formátumot, vagy konvertáljam jpg-re.
Szerintem valami mobilos topikkal kevered ezt a topikot, itt szerintem kutyát nem érdekli, ki milyen telót használ, a Linuxos fejlesztők is inkább androidos rendszerrel foglalkozzanak.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest