- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Itt vannak az ASUS legszerényebb NVIDIA Blackwell architektúrás VGA-i
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Silicon Power XS75: Játékosoknak, DRAM nélkül
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Luskan
tag
Sziasztok!
sed-hez szeretnék egy kis segítséget kérni.
Előtörténet:
volt egy sharepoint archívum amit megszüntettek. Egy webszerverre lesznek átköltöztetve a fájlok. Szimpa html fájlokat generáltak ki és adták mellé a dokumentumokat. A doksik fájl nevei viszont teli vannak ékezetekkel. A fájl átnevezésekre már írtam egy szkriptet. A html fájlok tartalmában is el szeretném tüntetni az ékezetes hivatkozásokat.Mutatok egy példát:
<a href="Dokumentumok/2009-10/árvíztűrő_tükörfúrógép.doc">Az árvíztűrő tükörfúrógép leírása</a>A href-et kellene rendbe rakni. A Dokumentumok/2009-10/ útvonal fix, nem változik. Csak a fájlnevek a problémásak.
Nem igazán sikerült a sed utasítást összeraknom hozzá.
Tudnátok egy kicsit segíteni? -
Luskan
tag
Üdv!
Néhány napja frissült a notebookon a VLC, azóta néhány perc film nézés utána 100%-ra ugrik a processzor használata és alig lehet kilőni. Ti találkoztatok már ezzel a problémával?
-
Luskan
tag
Üdv!
Kinéztem egy laptopot, amit szeretnék megvenni, de nem vagyok benne biztos hogy felmenne rá a linux. Az acer webshopon valaki írt egy véleményt, amit nem teljesen értek.
idézem:
Én Windows 10 nélküli verziót rendeltem. Ilynekor a gép Linpus linuxal érkezik, ami ugyebár használhatatlan. Ubuntu-t szerettem volna rá telepíteni, és itt kezdődött a kálvária.
Előre leszögezném, hogy az ACER csak és kizárólag a Windows 10 futtatást támogatja, ezt érdemes lenne kiemelni. Illetve az nem baj ha a Windows 10-et támogatja, de mindent megtesz azért, hogy ne lehessen mást telepíteni rá.
Szóval aki mást szeretne rá telepíteni tisztában kell lennie az alábbi dolgokkal:
- Nem létezik Legacy boot (végülis 2017 van, ez alapvetően nem probléma)
- A gyári jelenlegi firmware verzióval, nem lehet rávenni hogy az ESP partícióról bármilyen más EFI file-t indítson, ami nem a Windows 10-hez tartozik, akkor sem ha ki van kapcsolva a Secure Boot, és akkor sem ha alá vannak írva az EFI fileok. Ez hatalmas hiba, ezt szerintem jelezni kellene a termék oldalán. Hivatalos Acer forumon is kitérő választ kaptam, szóval nem lehet számítani a támogatásra.De a jó hír, hogy meg lehet oldani a laptopon az Ubuntu futtatást, és kiválóan is működik. Itt most nem fogom leírni a telepítés teljes menetét, de akinek szüksége van rá és nem boldogul, kérje el az elérhetőségem az AcerShop-tól, szívesen segítek.
Ha ki van kapcsolva a secure boot, akkor is blokkolni tudják a linux telepítést?
Elsősorban Lubuntut használnék, ha ez nem megy akkor pedig Ubuntut. Dual boot nem érdekel.
A webshopot én is megkérdeztem, de nem tudtak kisegíteni sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eldurvul a Nova Lake-kel az Intel-féle hibrid dizájn
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Elektromos cigaretta 🔞
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest