- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple MacBook
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gaming notebook topik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
magic7
tag
Esetleg van valakinek tapasztalata olyan Linux disztribről, ami nagyon jól kezeli a wifi-s dolgokat?
-
magic7
tag
Az x-micro USb-s wifi-hez csak win-es setup.exe file-t találtam. Ezt az exe-t ki lehet a Linux alatt csomagolni úgy, hogy a benne levő inf file-hez hozzájussak? Sajnos a wifi-hez semmi más drivert nem leltem eddig sehol sem.
-
magic7
tag
ndiswrapper-1.37tar.gz formátumú file-t találtam a neten, de abban nem volt semmi inf, vagy exe file...rosszat találtam?
-
magic7
tag
válasz
ngabor2 #2768 üzenetére
''
de hogy megtudjuk, hogy milyen modul is kell neked, add ki terminálban az lspci parancsot, és a kimenetét másold be ide.''
az lspci paranccsal nem kaptam semmit sem ami utalna az usb-s wifis cuccomra, viszont a Yast adott valamit:
Hardware Class: unknown
Model: ''ZyDAS USB2.0 WLAN''
Hotplug: USB
Vendor: usb 0x0ace ''ZyDAS''
Device: usb 0x1211 ''USB2.0 WLAN''
Revision: ''43.30''
Speed: 480 Mbps
Module Alias: ''usb:v0ACEp1211d4330dcFFdscFFdpFFic*isc*ip*''
Config Status: cfg=no, avail=yes, need=no, active=unknown
Attached to: #60 (Hub)
ezt kaptam... jelent valakinek valamit? -
magic7
tag
válasz
ngabor2 #2766 üzenetére
''wifi: egy lspci megmondja, hogy milyen chip van azon a kártyán. ha megvan, akkor lehet hozzá drivert lőni.''
Mint írtam, először foglalkozok Linux-al, így a kérdésem továbbra is adott: letöltöttem egy file-t amit ha kibontok linux alatt kapok egy driver és egy program könyvtárt. A driver könyvtárban csillió különféle típusú file van amikről egyelőre nemtom mire valók. Melyiket használom installra és hogyan történik, milyen parancsokkal ? Gondolom a shell-ben rendszergazdaként. Nade milyen parancsokkal? És ha a driver fenn,akkor hogyan élesztem fel a wifi-t? -
magic7
tag
Sziaztok !
Most sikerült feltennem egy suse 10.00-t. Kérdésem az, hogy miképpen tudom felinstallálni az X-micro wifi drivert, illetve ha fenn a driver, hogyan indul el ezek után a wifis netem. Magyarul sehol nem találtam erről leírást, más nyelvet nem ismerek
Eddig azt tapasztaltam, hogy gyors a Linux, bár a hangkezelésével 80%-ban vagyok elégedett, lehet nem a legjobb lejátszót használom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Apple iPhone 15 128GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy S24 Ultra Titanium Black Titán dizájn, 200 MP Pro kamera, S Pen
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest