- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Mini-ITX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP notebook topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
magic7
tag
Esetleg van valakinek tapasztalata olyan Linux disztribről, ami nagyon jól kezeli a wifi-s dolgokat?
-
magic7
tag
Az x-micro USb-s wifi-hez csak win-es setup.exe file-t találtam. Ezt az exe-t ki lehet a Linux alatt csomagolni úgy, hogy a benne levő inf file-hez hozzájussak? Sajnos a wifi-hez semmi más drivert nem leltem eddig sehol sem.
-
magic7
tag
ndiswrapper-1.37tar.gz formátumú file-t találtam a neten, de abban nem volt semmi inf, vagy exe file...rosszat találtam?
-
magic7
tag
válasz
ngabor2 #2768 üzenetére
''
de hogy megtudjuk, hogy milyen modul is kell neked, add ki terminálban az lspci parancsot, és a kimenetét másold be ide.''
az lspci paranccsal nem kaptam semmit sem ami utalna az usb-s wifis cuccomra, viszont a Yast adott valamit:
Hardware Class: unknown
Model: ''ZyDAS USB2.0 WLAN''
Hotplug: USB
Vendor: usb 0x0ace ''ZyDAS''
Device: usb 0x1211 ''USB2.0 WLAN''
Revision: ''43.30''
Speed: 480 Mbps
Module Alias: ''usb:v0ACEp1211d4330dcFFdscFFdpFFic*isc*ip*''
Config Status: cfg=no, avail=yes, need=no, active=unknown
Attached to: #60 (Hub)
ezt kaptam... jelent valakinek valamit? -
magic7
tag
válasz
ngabor2 #2766 üzenetére
''wifi: egy lspci megmondja, hogy milyen chip van azon a kártyán. ha megvan, akkor lehet hozzá drivert lőni.''
Mint írtam, először foglalkozok Linux-al, így a kérdésem továbbra is adott: letöltöttem egy file-t amit ha kibontok linux alatt kapok egy driver és egy program könyvtárt. A driver könyvtárban csillió különféle típusú file van amikről egyelőre nemtom mire valók. Melyiket használom installra és hogyan történik, milyen parancsokkal ? Gondolom a shell-ben rendszergazdaként. Nade milyen parancsokkal? És ha a driver fenn,akkor hogyan élesztem fel a wifi-t? -
magic7
tag
Sziaztok !
Most sikerült feltennem egy suse 10.00-t. Kérdésem az, hogy miképpen tudom felinstallálni az X-micro wifi drivert, illetve ha fenn a driver, hogyan indul el ezek után a wifis netem. Magyarul sehol nem találtam erről leírást, más nyelvet nem ismerek
Eddig azt tapasztaltam, hogy gyors a Linux, bár a hangkezelésével 80%-ban vagyok elégedett, lehet nem a legjobb lejátszót használom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest