- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Home server / házi szerver építése
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
alvarezlopez
tag
válasz
ubyegon2 #49264 üzenetére
Kösz a tippeket! Régóta használom az Alternatives weblapot, de arra nem gondoltam, hogy ilyen egyszerű kis progrikra is lehet használni. Király! Szerintem itt meg fogom találni a nekem kellőt
Ja amúgy Antergos distro van fent. Panelbeállításokba már néztem, ott állítottam be kb. az egészet, csak sajna kevés az opció. Na mindegy majd átbogarászom a doksiját. Biztos vagyok benne, hogy be lehet állítani valahogy a config fájlokban. Csak azért kérdeztem, hátha valaki kapásból tudja esetleg mi a teendő vele.
Monitor beállítás alatt azt érted, szélesítsem ki a képet, hogy ne látszódjon a csík? Zseniális mérnöki megoldás, de azt a végére hagyom!
-
alvarezlopez
tag
válasz
alvarezlopez #49260 üzenetére
3 -at sikerült megoldani tök véletlenül. Kitöröltem az audioszabályzó csomikat, és felnyomtam az xfce4-mixer, xfce4-volumed -t, azon célból, mert a mute beragadt, ha egyszer benyomtam. És lám most, műkszik az FN gombkombó is
-
alvarezlopez
tag
Hali xfce majsztrók! A segítségeteket kérnem!
Váltottam Xfce4 -re és nem tudok beállítani néhány dolgot úgy, ahogy szeretném.
1. Panelok csak félig rejtőznek el.
Ezeket el lehet tűntetni úgy, hogy ne maradjon nyomuk sem, de azért felbukkanjanak ha arra húzom az egeret? Esetleg valami beúsztató effektet támogat alapból a xfce?2. Jelenleg printscreenre, az xfce4-screenshooter -t használom, ami szerintem nagyon király kis program mondjuk [CTRL+PRINT] gombra, azonban szeretném meghagyni a PRINT gombot arra, hogy egy instant képet készítsen X helyre (mint, Gnome3 -ban). Erre a célra ismertek valamilyen progit?
3. A laptopomon van a rendszer és nem műkszik az FN billentyűvel történő hangerőszabályzás. (Képernyőváltás, fényerő az megy. Érdekes Gnome3 -ba meg ezek nem működtek alapból
) Ezt hogy tudnám működésre bírni?
-
alvarezlopez
tag
válasz
lev258 #43941 üzenetére
Igen én is ezért furcsálltam, hogy ott van.
Egyébként van simán /root -om is, tehát nem helyeztem át home -ba. Most egyébként egyelőre letöröltem, a /home/root/ -ot, nagy baj nem lehet belőle, mert csak egy .dropbox-dist van benne. Ha újra megjelenik, vagy elromlik a dropbox app akkor maximum törlöm és felrakom ismét. A fura egyébként az, hogy simán sudo pacman -S dropbox -t használtam, mint mezei user.Köszi mindenesetre az eddigieket.
-
alvarezlopez
tag
Vagyon néhány kérdésem! Help!
1. Létrehozás Dátuma
Egyes fájlok létrehozásának dátumát szeretném megjeleníteni a Nautilus explorerben (Gnome3). Van rá valamilyen mód? Egy másik fórumon olvastam egy olyan hozzászólást, hogy a linux nem tárolja a fájlok létrehozási dátumát. Ez tényleg igaz?2. A /home rejtelmei
Tegnap megjelent egy /home/root mappa. Ez mi célt szolgál általánosságban?
Belenéztem amúgy és egy /.dropbox-dist mappa van csak benne. Valószínű a dropbox app használja valamire. Nálatok is van ilyen? Csak azért kérdezem ezt, mert emlékeim szerint ez csak tegnap este került oda. Nem értem mi szükség van rá. Kitörölném szivesen3. Sudócédét akarok
"sudo cd" nem működik ugye mert a cd nem egy app- hanem egy elavult adathordozó! Hahahaha!. Ehelyett mit kell használni, ha "permission denied" -ot kapok egyes mappák megnyitására? Oké sudo -i vel én leszek a császár de utána meg nem tudom használni a "dir" "ls" parancsokat. Legalábbis nálam nem listáz ki semmit.szerk.:
+1
Ha a /home/root -ból, /home/.root/ -ot csinálok, az appok akik használni szeretnék a /home/root -ot, generálnak a .root mellé egy sima root -ot, vagy készségesen használják a rejtett .root -ot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest