Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• daninet

veterán

válasz Rowon #94681 üzenetére

FOSS-nál mindig kérdés ez a ki ellenőrzi a tartalmat. Brutális mennyiségű a depencency, mindenki kicsit abban bízik, hogy más átnézte. Azok a könnyelmű kijelentések, hogy "hát nézd meg mi van a forráskódban mielőtt felrakod" eléggé fafejűek. Ha tegyük fel értem és tudom is használni azt az 5 eltérő programnyelvet ami az összes kód és dependency kódjának megértéséhez kell, pontosan mennyi időt szánjak rá mielőtt felrakom? Fél évet napi 8 órában?

Én máshol látom a FOSS előnyét. Abban ami a fentebb linkelt KDE témánál is történt, hogy jelentve lett a hiba és valaki azonnal ránézett majd egy órán belül már le is szedték.
    Ezért fonotos az értékelési rendszer ami klasszikus csomagoknál nincs meg, flathubnál pedig megvan. Ha sokak által használt konténereket raksz fel kicsi a rizikó, hogy kártékony kód lesz benne. Snapnél is volt egy crypto csalás, 1 napon belül kibukott.
    Összességében sokkal biztonságosabbnak tartom mint windows/mac esetében, hogy felraksz valamit, aztán történik a számítógépeden valami. 100x több bizalmam van a flathubban mint az android playstoreban például ahol automatikusan azon gondolkodok az adott app mit akar ellopni tőlem. Ez persze nem jelenti azt, hogy a flathub 100%ban tiszta, csak kibuknak a dolgok gyorsan.

• Rimuru

veterán

válasz Rowon #94681 üzenetére

Én a Flathubtól viszolygok, mert nekem nem egyértelmű, hogy mi alapján kerül fel oda bármi is, illetve valaki egyáltalán ellenőrzi-e azoknak a tartalmát? - flathub olyasmi mint az aur, barki bekuldhet barmit.

Új hozzászólás Aktív témák