Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• canniball

nagyúr

válasz CPT.Pirk #22626 üzenetére

"...a GUI még oké, de minimalista rendszernél jellemzően több dologhoz kell terminál, mint egy energiaigényesebb disztrónál, de ez igazából csak a telepítés utáni beállításokra vonatkozik..."
    Megrémítesz! :) Milyen beállításokra gondolsz?

"pendrive: mit szeretnél?"
    Pendrive-ról csak néhány napig/hétig próbálgatni, hogy mi is ez, hogy működik és tudunk-e barátok lenni? Aztán ha bejön akkor áttenném a HDD-re.
    Az megvan hogy a flash-re telepítés nem egy optimális dolog, de van rajta wear leveling és ez a rövid idő csak nem terheli le nagyon. A lassúság pedig most is adott, az nem lenne újdonság. A live rendszer azért nem jó mert leállításnál elvesznének a beállítások/telepített programok, "prezisztens rendszer" meg fogalmam sincs micsoda. :B

"...a leírtak alapján kb. semmire sem lesz használva a gép."
    Ahogy mondod: van egy kis házi szerverem aminek mindössze az itthoni fájlmegosztás és a letöltés a feladata. Most Win fut rajta + VNC szerver, FTP kliens (ezek léteznek Linuxra is, ha szerencsém van még talán a beállításokat is át tudnám menteni), tűzfal, vírusirtó és néhány apróbb program (Total Commander, töredezettségmentesítő stb.), "extra beállításként" fixIP, x időnyi üresjárat után auto készenlét, hálózati kérésre ébredés. Mindössze ennyire van szükségem. De úgy tűnik van valami hálózati nyűgje/esetenként belassulása, így gondoltam ha erre a nem túl bonyolult feladatra van valami egyszerűen kezelhető Linux disztró akkor megpróbálnám azt, hogy kiderüljön mi az igazság, újratelepíteni a Win-os rendszert most nagyon nincs kedvem.

"...a kérdés az, hogy mennyire értesz hozzá, vagy mennyire szeretnéd megtanulni az alap dolgokat."
    Semennyire nem értek hozzá, az utolsó mondatod kb. mintha egy kínai írta volna. :B Megtanulni pedig csak annyit amennyit muszáj...már ha nem túl bonyolult, ezért is kérdeztem hogy mennyire lehet ez egyszerű.

Penty!
    Azzal nem a működési elvét akartam illusztrálni, hanem annak bonyolultságát. Mivel még sosem telepítettem mást mint Windowst fogalmam sincs a Linuxnál ez miként működik.

Új hozzászólás Aktív témák