-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fekete.puma #103261 üzenetére
Kicsit elidőzve nem csak az akkuidő mellett.
Minap voltam egy orrműtéten a kórházba és a szobatársam aki szintén ilyen másfél napos ambuláns műtétre jött, a legújabb Apple valamivel érkezett. Ő ilyen igazi izgága üzletember féle.
Megcsodáltam a szerkentyűt, aztán mivel én soha nem voltam laptop párti, el is engedtem csak annyit kérdeztem, nem hoztál töltőt?
És a válaszon meglepődtem Asszonta emberünk, minek, napi 4-5 óra használat mellet ezt elég 5 naponta töltőre tenni.
Mondom na nemá, hülyítsd a nagynénédet. Pedig tényleg.
Bekapcsolta, blutuszos headset, csetelt netelt meetingelt, 15 ügyféllel dumált felváltva, mailok, stb. Mindezeknek több mint a felét úgy hogy a kezét meg se kellett mozdítania, valami digitális asszisztenssel beszélgetett néha.
Rendezd sorba a maijaimat, tedd válaszolási fontossági sorrendbe, hívd fel nekem Gipsz Jakabot, mutasd a tegnapi postából csak azokat amibe van pdf melléklet, kérem a tegnapi sms-eket stb. stb.
Pár tapicskolással az érintőkijelzőn olyan komplex, egymásra utalt és tucatnyi szoftver együttműködését (helyből, felhőből) igénylő műveletek futottak le fél másodperc alatt hogy csak kapkodtam a fejemet.Este ezen nézett valami élő focimeccset, bakker olyan képe volt hogy leestem a székről.
Az egész kütyü nem volt vastagabb egy-másfél centinél és pehelykönnyű.
És hogy ezt miért írtam le?
Mert én tegnapelőtt rádöbbentem hogy ezek az üzemidő csaták, benchmarkok, játékra Linux-vs-Windows, meg az egész összehasonlítgatás, bármelyik rendszer fikázása vagy istenítése teljességgel felesleges. Értelmetlen.Azt amit a szobatársam leművelt azzal a mini laptoppal, játszi könyedséggel, brutális üzemidővel, századmásodperc akadás vagy várakozás nélkül, azt soha az életbe meg se lehet közelíteni nem erre a célra készült rendszerekkel.
Zárt. Igen teljességgel zárt a rendszer, halvány gőzünk sincs mi történik a háttérben De az ebben a katagóriában senkit nem érdekel. Itt minden a felhasználóért van, a lényeg hogy a gördülékenyen lehessen használni az eszközt.
És ezt ahogy elnéztem ezt Almáéknak sikerült maximálisan megvalósítani.Mi itt csatározunk meg védjük/szapuljuk a (szerintünk) jó oprendszert. Elfogultak vagyunk, erőltetjük a vélt igazunkat, kardoskodunk, érvelünk.
De minek is? Nincs értelme.
Mások meg ezekről mit sem tudva, a számítógép mködésének legcsekélyebb ismerete nélkül a legnagyobb megelégedéssel használják arra amire nekik kell.
Szerintetek a példában említett emberkének van halvány fogalma egy fstab, egy directx, egy hardveres gyorsítás órákig szopásos beállításáról? Vagy bármi ilyenről? Dehogy.igen tudom boldogok a lelki szegények. De ez itt szerintem abszolút helytálló.
Dehogy kell tisztába lenni egy rendszer működésével. Ez csak egy szűk kör magának bebeszélt dogmája, vagy pedig csakis hobbi. De semmi más.A sofőr is csak vezeti az autót. És lehet nagyon jó sofőr attól mert nincs tisztába a can-bus, az abs, a légzsák, a kipörgésgátló meg az ecu által vezérelt turbógeometriáról. Mert ugyan minek...? A gyár dolga hogy ezeket összehangolja és a végeredmény egy gördülékeny működés. Lőtéri sánta kutyát nem érdekli mi van a motorháztető alatt.
Nekem nagyon tanulságos volt működés közben látni az Almás cég termékét. És megmondom őszintén lenyűgözött.
És hogy ebbe az egészbe pár 10-100ezer mérnöki munkaóra benne van az holtbiztos.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest