- SSD kibeszélő
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni a wine teljes eltávolításában?
Még egy dolog lenne, szükségem van az Excel-re, mi a legjobb megoldás? Wirtualbox, vagy a Linux mellé Win10 telepítése? Ez megoldható vagy először a winnek kell fent lenni és az mellé mehet a Mint?
köszi -
jackal79
aktív tag
A másik problémám az lenne, hogy a rendszeren az Arc témát használom, így viszont a Firefox-ban, ha a fórumba írok, akkor fehér háttérben világosszürkén ír. Szinte semmi nem látható. Ez, h orvosolható?
köszi -
jackal79
aktív tag
Sziasztok!
A jelenlegi Mint 18.3-at, hogy tudom 19-re frissíteni?
Illetve a Veracryptet, hogy tudnám a gépre telepíteni? Régebben is Ti segítettetek ebben, de már nem emlékszem, hogy sikerült felszögelnem a rendszerre.
Köszi! -
jackal79
aktív tag
Sziasztok!
Korábban már kértem segítséget ezügyben, de most egy kicsit változott projekt.
A képen látható 3. partíciót szeretném megszüntetni és a helyét hozzáadni az 1. partícióhoz.
1. Ez lehetséges úgy, h a rendszer ne sérüljön?
2. Az eredeti rendszer alatt ezt meg lehet csinálni vagy live-ról próbálkozzak?
Köszi! -
jackal79
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Linux Mint 18.3 Cinnamon 64-bit rendszert használok és az a problémám, hogy a leállítás akár több percet is igénybe vehet.
Mint logó megjelenik és percekig nem áll le a rendszer.
Korábban ilyen problémát nem tapasztaltam, pár sec alatt leállt.
Van vmi ötlet, h mi lehet a gond?
Köszi! -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok abban segíteni, hogy a Gedit-et, hogyan tudnám magyar nyelvűre varázsólni? Köszi!
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok!
Max 1 gb helyet foglaljon és webtartalom elérésre használnám. H az FF fut rajta az nagyon jó lenne... -
jackal79
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon kis helyigényű rendszert keresnék. Virtualbox alatt lenne üzemeltetve. Van vmi jó tipp?
köszi! -
jackal79
aktív tag
Rossz helyen kerestem...
Már meg van
Köszi mindenkinek -
jackal79
aktív tag
Még egy vmi lenne...
Hogy lehet a FireFox-ban beállítani, hogy teljes képernyőn induljon?
Köszi! -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Régebben már segítettetek ebben a kérdésben, de nem jut eszembe....
Hogy lehet terminálból pendrive-ot formázni?
Köszi -
jackal79
aktív tag
Sziasztok!
Egy Kingstone 240 GB-os SSD-re van telepítve a Linux Mint op rendszer.
Így néz ki:
Módosítani szeretném, úgy hogy a part1 80GB-t legyen és a part3-ból vegye el.
Adatvesztést nem szeretnék.
Sem a Gparted-el, sem a disks-el nem tudtam megcsinálni, mert nem aktív ez az opció.
Ebben tudnátok segítséget nyújtani!
Köszi! -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! VGA-val működik szépen, így a laptopon a HDMI port-ra gyanakszom (kizárásos alapon).
Köszi a segítséget mindenkinek -
jackal79
aktív tag
Még egy kérdésem lenne. Lenne egy pendrive, amit nem tudok leformázni, mert hibát dob rá.
Terminálból ez megoldható? -
jackal79
aktív tag
válasz
ubyegon2 #59201 üzenetére
Szia!
Igen, próbáltam, de csak a laptopot ismeri fel.Tegnap próbáltam ncore-ról letöltött játékot elindítani, de nem sikerült. Próbáltam feltelepíteni a libsdl2-2.0-0-t, de úgy sem jött össze. Én erre gyanakodtam, hogy ez kevert be, viszont már leszedtem, de semmi változás.
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Szokatlan problémában kérném a segítségeteket. A laptop egy HDMI kábellel van összedugva a monitorral. Tegnap este széthúztem, mert a laptopot máshol használtam, ma viszont arra lettem figyelmes, hogy a monitoron nem jelenik meg a kép. "HDMI NINCS JEL" felirat jelenik meg. Kicseréltem a kábelt, de a probléma nem szűnt meg. Próbáltam azt is, hogy a laptopot HDMI kábelen keresztül a TV-vel összekötni, de ott is azt írja, hogy nincs jel. VGA-val nem tudtam kipróbálni, mert nem találtam itthon VGA kábelt. Azért itt próbálkozok előszőr, mert vmi szoftveres problémára gyanakszom.
Linux Mint 18.3 Cinnamon 64-bit rendszer fut a laptopon.
Ez fogad jelenleg összedugott állapotban:
Nincs vmi ötletetek?
Köszi! -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Sikerült eltüntetnem a Whatsapp-ot az értesítési panelről és sehogysem tudom visszaállítani. Tudnátok ebben segíteni?
Köszi! -
jackal79
aktív tag
válasz
Flowtation #58058 üzenetére
Ezt csak külső forrásból tudom telepíteni?
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Linux Mintet használok és szinkronizálás terén szeretnék tanácsot kérni.
Laptopon vagy egy partíció, ami több száz mappát és azokban több ezer file-t tartalmat + van egy külső HDD, amit időközönként le kellene erre szinkronizálni. Manuálisan ugye nem egyszerű, mert nem minden esetben tudom, hogy melyik mappa tartalma változott. Tudtuk erre eg jól működő programot, ami gyors is? Köszi! -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Linux Mint rendszer, amivel az a problémám, hogy az SD kártyát nem ismeri fel. Ezt is fel kell csatolni vagy mi a megoldás?
Köszi! -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Linux Mint-et használok és arra lettem figyelmes, hogy a Pcloud eltűnt a gépről és a mappa is tök üres.
Telefonról szépen működik.
Más is tapasztalt hasonlót? -
jackal79
aktív tag
#ubyegon2
#okoska74Köszi a segítséget!
Én konkrétan arra lennék kiváncsi, h milyen gyártótól van, milyen Mhz, stb. -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Linux Mint-ben hol tudom kiolvasni a RAM infót?
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon off csak nem tudom, hogy hol kellene érdeklődnöm.
A decemberi Chip magazinra lenne szükségem és nem szeretném megvenni
Köszi! -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Mint 18.3-at használok és feltelepítettem a komorebi alkalmazást. Mivel nem tetszett, ezért uninstalláltam, de az asztalon lévő összes ikon eltűnt.
A Rendszerbeállítások/Asztal alatt minden be van kapcsolva, de nem csak ezek voltak kirakva.
Valakinek van vmi ötlete, hogy hogy tudnám az eredeti verziót visszaállítani? Esetleg a rendszer nem ment visszaállítási pontokat?
Még annyi, ha visszarakom a Komorebi app-ot, akkor visszakapom az ikonjaimat. Használni nem szeretném, mert megemeli a proci teljesítményt és pörgeti a ventilátort.
Köszi a segítséget! -
jackal79
aktív tag
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy a KOrganizer pl hetente csináljon egy bizt.mentést nem arra a meghajtóra ahol a rendszer van?
Nem szeretném, ha elszállna a rendszer és a rengetek tennivaló, naptárbejegyzés elveszne.
Köszi! -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! 18.3-ra automatikusan történik megy a frissítés? Frissítésnél várható, hogy app vagy file elveszik vagy megtart mindent?
Köszi! -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Linux mint-re létezik vmilyen hálózati scan program, a környéken lévő wifi hálózatok csatornáira lennék kíváncsi.
Köszi -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Adott egy Tp-link 1043-as router, amin évek óta Openwrt barrier breaker FW-t használok. A rendszer úgy néz ki, hogy rá van kötve a routerre egy HDD, amire a letöltések mennek (torrent) és innen küldöm ki a tartalmakat a TV-kre. Ez meg is szépen.
Ami probléma , hogy a laptopról pár napja nem érem el a routerre kötött hdd-t. Eddig úgy nézett ki, hogy rámentem a hálózatok mappára, ahol volt egy könyvtár (TplinkSMP) ahonnan elértem a HDD-n lévő file-okat. NA ez eltűnt. Hogyan tudnám visszavarázsolni?
Egyébként egy Linux Mint op rendszert használok.
Köszi! -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Mint alatt szeretnék egy olyan naptárat használni, ami képes az emlékeztetőre pl. felugró ablak formájában. Létezik ilyen? Köszi!
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! A win és az android kapcsán egyre több pletykát hallani, h adatokat szivárogtatnak.
Ez mennyire jellemző a linuxra, ill. hogy lehetne ezt megakadályozni. Melyek azok a disztrók, amik ilyen szempontból megbízhatóak?
Nem mintha illegális dolgokat csinálnék, de ami rám tartozik az tartozzon rám... -
jackal79
aktív tag
válasz
jackal79 #56348 üzenetére
K3b meg ezt írja:
"Unable to handle the following files due to an unsupported format:
You may manually convert these audio files to wave using another application supporting the audio format and then add the wave files to the K3b project.
/home/seven9st/Zenék/Alan.Walker.(Remix).mp3"
Csak azt nem értem, h az mp3 formátum miért nem támogatott. Mire kéne konvertálnom...? -
jackal79
aktív tag
válasz
jackal79 #56347 üzenetére
Leszedtem és telepítettem a Brasero-t, de folyamatosan írás előtt kidobálja a lemezt erre a hibaüzenetre:
"Checking session consistency (brasero_burn_check_session_consistency brasero-burn.c:1739)
Unsupported type of task operation
Session error : Belső hiba történt (brasero_burn_record brasero-burn.c:2856)"
Vki találkozott már hasonlóval? -
jackal79
aktív tag
Köszi, ez meg van.
Most már csak azt szeretném tudni, h ezt h tudom átkonvertálni mp3-ba -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Youtube zenét, hogy tudnék a legegyszerűbben letölteni Mint 18.2-n?
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Hülye kérdés... Hogy tudom beállítani, hogy a Mint gyári filekezelője extra ablaktáblával jelenjen meg minden indításnál?
-
jackal79
aktív tag
CPT.Pirk, Dave™, berus.berus, Frawly!
Köszi a gyors reagálást. Akkor nyúzom még a Mint-et, valójában ezzel sincs semmi bajom
Én úgy tudom hivatalos Gnome nincs Mint-re, azt meg nem szeretném, hogy összeomlana a rendszer, mert a stabilitása az, ami az egyik legjobban bejön nekem. -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Jelenleg Mint 18.2 Cinnamont használok és live-on megnéztem jópár disztribuciót és a Fedora Gnome nagyon megfogott.
A mint-el maximálisan elégedett vagyok minden wines appra, amit használtam találtam alternatívát, gyors és atom stabil a rendszer.
Érdemes Fedorára váltani vagy ott azért fog csalódás érni? Miben tud többet a Mint, sok helyen ezt ajánlják. -
jackal79
aktív tag
válasz
King Unique #56207 üzenetére
Nem tudtam, h van benne gyári alkalmazás, de most nézem, h teljesen korrekt. Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- One mobilszolgáltatások
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest