- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPad topik
- SSD kibeszélő
- Epson nyomtatók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
body007 #9815 üzenetére
köszike, nem csinálok akkor
bár játék közben kifuthatok nem? vagy akkor megyek win7re ha jáccani akarok oszt ennyi
rakom is fel mindjárt a linuxot, csak előbb csinálok neki 30giga szabad partíciót
(feltéve ha a kezelő még ma befejezi... már 10 perce várat :S)
más: gyengébb gépeken ajánlatosabb a linux? szinte csak netezésre van itthon egy p3 1ghz, 256mb ram... xp elég lassú rajta, még a netezés is XD a linux gyorsítana rajta vmit?
-
SunBreeze
aktív tag
válasz
body007 #8554 üzenetére
meg is csináltam, működik, minden. kösz még egyszer, nem is tudtam hogy az angolom ilyen jó lett, pedig még csak fél éve tanulom
Installing Drivers for the bcm43xx Cards
* WifiDocs * Driver * Ndiswrapper -
-
-
rtom
senior tag
válasz
body007 #6824 üzenetére
Idézet: "Enyémben 192, ennyivel elmenne a Debian"
Attól függ, hogy mi kerül betöltésre, Debian-ból is lehet óriást építeni, vagy akár "törpét". Pl. nálam az Ubuntu rendszer + openbox ablakozó firefox alatt 3-4 ablakkal ~200 Mb-t fogyaszt.
Ehhez először alternate cd-ről egy ún. command line installt kell csinálni (ez kb. a kernel, csicsa nélkül), majd telepíteni a szívedhez közel álló ablakkezelőt. Sh4d0w kollegának van ilyesmi írása.
-
VaZso
senior tag
válasz
body007 #6824 üzenetére
160MB RAM-ja van és asztali Celeron proci.
...de csak próbaként raktam fel a rendszert, túl sokat nem kísérletezgettem még rajt...
Viszont így kicsit lassú nekem a KDE, úgyhogy érdemes lenne egy kisebb ablakkezelővel megpróbálnom.
...egyébként elműködget. - Openoffice is elindulSuse-nak nem tudom, mekkora a gépigénye, de meg lehet próbálni... én Mandrivát próbáltam egy ehhez hasonló gépen (talán 433-as proci és több RAM), az szintén KDE-vel sokkal lassabb volt (mindegyik KDE 3.5-ös).
SSID-vel az a bajom, hogy be van még állítva néhány gépen, csak ezért nem akarom mindegyiket átírni...
-
VaZso
senior tag
válasz
body007 #6821 üzenetére
Én is kipróbáltam egy 500MHz-es notin, egész gyors volt.
Egyedül a touch pad-féle kattintás nem ment, csak a gombokkal (ilyen már máskor is előfordult valamelyik Linux live CD-n).A wlan-t felismerte, látta is a hálózatom, csak beállítani nem tudtam, valószínű a hálózati kulcsban lévő $ jel miatt...
(Az a rész és utána néhány character nem volt benne a kulcsban, amikor visszanéztem, többedszerre sem.)
Most Debian van a gépen, de KDE-vel, ami így nem a leggyorsabb. Lehet, felteszek valami kisebb ablakkezelőt rá vagy a Puppy-t egyszer.
-
Vladi
nagyúr
válasz
body007 #6792 üzenetére
Meséltem már itt, hogy 400mhz, 64 mega ramos p1 laposra tettem fel ubuntu 6.06-ot xfce deszkával? Ééés: megy. Nem az, hogy száguld, inkább döcög, de lehet vele szerkeszteni jó kis dokot.
Igaz az 4G, de amit mondtál egy jó kis fluxboxszal is elmehet. Csodát azért ne várj.
-
törölt tag
válasz
body007 #6790 üzenetére
Puppy linux, Vector linux, DSL, Crux...
de egy ubuntut is lehet 'egyszerusiteni'.
erre a tiptopra tobb fele linuxot is tettek fel, amirol van reszletes leiras nyavajakkal mindennel.igazibol szinte tokmindegy mit teszel fel. nem kell tul sok szolgaltatas es az ablakkezelo vmi egyszeru, gyors legyen. persze mar vannak csillivilli disztrok, amiknek keves a 192M.
talan a wifivel lesz gond, de arra ott vannak a netes leirasok. guglizd meg a 'compaq e500 linux'-ot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vicces képek
- Medence topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest