- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
-
PROHARDVER!
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Smiley #55397 üzenetére
Értem amit mondasz, de a cél az volt, hogy a totál kezdő amatőr, legalább minimálisan egy szövegszerkesztőhöz hasonló felületet lásson, és ott tudjon dolgozni.
Hiába virgonckodok nekik vi-ban, kilépni se fog tudni belőle nem, hogy szerkeszteni. Érted...
Minden szándékosan van így. -
törölt tag
válasz
Flowtation #55393 üzenetére
Ez lett volna a második tippem.
-
törölt tag
Na basszus, ide meg elfelejtettem megosztani.
Lassan a fejemet is elhagyom.Sziasztok!
Ebben a videóban az Archmerge telepítését mutatom meg nektek, ami egy kiváló pure arch rendszer, viszont felhasználóbarát grafikus telepítővel van ellátva, ezért nem csak a szakértők tudják majd telepíteni, és üzemeltetni! Jó szórakozást. -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #55229 üzenetére
>> Nem, a Mint Cinnamon vagy a Mate a legkezdőbarátabb
Erre gondoltam, csak nem fejeztem ki magam pontosan.
>>a KDE használók. Te is az vagy, nem?
Nope. Imádom a KDE-t, de most nagyon jóban vagyok az Antergos / Gnome Shell kombóval. Gyors, nincs semmi nyűgje, úgyhogy ez van.
>>végén még dicsérni fogom szegény Unityt!
(ezt ne merd idézni sehol, főleg az Ubuntu topikban ne!)
Késő. Screenshotolva, elmentve "nehezebb napokra"
>>Arch telepítős videó lesz?
Nem. Nem kezdő topic. Bár sokan nyúznak, hogy legyen egy haladóbb videó sorozat is... meglátom. De egyelőre nem tervezem.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #55227 üzenetére
>> nem is értem hová butítják még ezt a rendszert.
Figyeld csak meg, lesznek itt még furcsább dolgok is, ahogy a Canonical és az Microsoft egyre jobban közelítenek egymáshoz. Nem véletlen, hogy Archon vagyok. De még mindig ez a legkezdőbarátabb, ezt kell mutogatni. Az asztali felület és minden funkció is még nem végleges, te is tudod beta2... majd még változhat, plusz te is tudod jól, hogy az LTS-ek közti 'ákombákom' kiadások csak próbák az LTS-hez. Meglátjuk mit tesz le az asztalra a 18.04, aztán akkor lehet kiforrott véleményt alkotni az új generációs Ubuntukról.
-
törölt tag
Akkor még egy kis szakma.
Betekintő videó az Ubuntu 17.10 beta2 újdonságaiba! Jó szórakozást hozzá!
-
törölt tag
válasz
Flowtation #55214 üzenetére
Elég sokat voltam Mint KDE alatt, és egy nagyon hasonló hiba miatt váltam meg tőle, miután külföldi szakmai fórumokat rojtosra túrtam a megoldásért mindhiába.
Nekem az Antergos (Arch) Gnome-al segített. Azóta semmi bajom se a hanggal se semmivel. Bár tudnék konstruktívabb megoldást javasolni, de ahogy mondtam külföldi fórumon is, (a Mint saját fórumán ) is csak vakarják a fejüket.
-
törölt tag
Sziasztok! Ebben a videóban azt mutatom meg nektek, hogyan tudjátok gyorsan és egyszerűen elvégezni a telepítés után a programok feltelepítését, egy automata script segítségével. Jó szórakozást!
-
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #55171 üzenetére
>> Amihez nem értesz, arról nem lesz videó, értem én
Pontosan. Ha nem értek valamihez nem beszélek róla, ez még mindig jobb megoldás, mint okoskodni és fél vagy tévinfót adni valakinek akinek ebből később hátránya /kára lehet.
A játékkal kapcsolatban pedig. Felnyitottad a szemem. Ezentúl a non family friendly videók elején lesz egy pár másodperces felhívás erre! Mármint erős nyelvezet, 18+ tartalom. Köszi az áttételes ötletet!
-
törölt tag
válasz
Oneironauta #55154 üzenetére
Köszönöm
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #55150 üzenetére
Itt nem a játék bemutatása "megtanítása" volt a lényeg, hanem a közös szórakozás. Tudod, úgy ahogy az emberek szoktak.
>>ha az apuka mutatja a gyereknek
Akkor rájön 2 perc alatt, hogy ez nem family friendly tartalom, és másik csatornára kapcsol. A Steam-en pontosan ezért van aktiválva a 18-as "karika" megerősítés kérés mielőtt indítod a streamet. Igaz, ez nálam YT-on nincs kitéve. De lehet, hogy ezek után gondolkozom rajta, hogy csináljak a nem family friendly tartalmak elé egy 18-as figyelmeztetést.
>>Egyébként mi lesz a következő szakmai videó tartalma? Készül már a systemd vs sysvinit videód?
Pontosan ismered a csatorna tematikáját, és hogy ki a célközönség, ezért ezt a kérdést szándékos szurkálódásnak ítélem, és elzárkózom a válaszadás elől!
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #55148 üzenetére
ubyegon2
Az az értelme főni, hogy rohadt sokan kérnek natív játékot, lehetőleg ingyeneset. Na a 0AD kimeríti ezt.
Plusz van egy másik réteg, aki még mindig abban tévhitben él, hogy "linux alatt nem lehet játszani", nem véletlen ez a sorozat címe. Azoknak is példaként szolgál.>> Nem lehetne visszatérned a szakmai videókhoz? Azok tényleg népszerűek és hasznosak.
Hiszen csinálom azokat is. Ha megnézed a játék vs. nem játék videó arányát, az 5% az 95%-höz.
berus.berus
Mi is így gondoljuk. Ez a túlzott modorosság meg urambátyámozástól a belünk fordul ki.
-
törölt tag
Sziasztok!
https://www.youtube.com/watch?v=1rBniO6ZNeM
A hétvégén játszottunk egy kört (Aztán később többet is) a
0A.D.-val, ami egy kiváló keresztplatformos ingyenes RTS játék!
Akik még mindig úgy gondolják, hogy linux alatt nem lehet
játszani, azok jól nézzék meg. Nem csak, hogy játszani lehet,
de ezzel a játékkal multiban is kiválóan lehet szórakozni!TELJESEN INGYEN!
Aki esetleg kíváncsi az ezután lévő közösségi meccsre, ahol 4v2-ben
ment a harc a bot ellen, az megnézheti A TheStradus csatornán, itthttps://www.twitch.tv/thestradus
Jó szórakozást hozzá!
-
törölt tag
Sziasztok!
Az aki esetleg lemaradt a tegnapi élő streamről, itt eléri a VOD-ot, természetesen most is időkódos tartalomjegyzékkel ellátva.
Jó szórakozást hozzá! -
törölt tag
https://www.youtube.com/watch?v=65NCtpROko8
Sziasztok!
A mai videóban a conky rendszer monitorozó programról fogok nektek beszélni. Ennek a programnak a segítségével számos rendszer paramétert kiírathattok a képernyőtökre, hogy az mindig szem előtt legyen. -
törölt tag
Sziasztok!
Aki esetleg lemaradt volna a szombati élő adásról,
annak itt a VOD. Természetesen a leírásban most is
megtaláljátok az időkódos tartalomjegyzéket.Jó szórakozást hozzá!
-
törölt tag
Sziasztok!
Ezúttal ismét egy 'Hogyan telepítsd' videót hoztam nektek,
egész pontosan a Fedora 26 telepítését, és alapszinttű
utókonfigurálását mutatom meg nektek. Jó szórakozást hozzá! -
törölt tag
https://www.youtube.com/watch?v=z3ZfFXhR0qw
Új videó a Csatornán!
Ezúttal a Linux Mint frissítési szintjeinek rejtelmeibe vezetlek be titeket. Jó szórakozást hozzá. -
-
törölt tag
Sziasztok!
https://www.youtube.com/watch?v=Binao4lWJuY
Aki lemaradt volna a tegnapi (Vasárnapi) első PenguinPit Hírekről, annak itt a VOD, visszanézheti. Az anyag nagyon nagy, 16 hír és megjelenés van benne amiről beszélünk. A VIDEÓ ALATTI LEÍRÁSBAN IDŐKÓDOS TARTALOMJEGYZÉKET TALÁLTOK!
Jó szórakozást hozzá, remélem annyira fogjátok élvezni mint mi a streamet.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #54728 üzenetére
A Debiannal kapcsolatban, azt az infot, pont itt mondtátok Ti nekem!
Én sem tudtam, hogy ez arra való, szóvalNa!
Nem beszélek erről, úgyhogy butaság nem hangzik el, csak a leírásban volt, kitéve, mert ellenséges erők félrevezettek!
De törlöm az infóból akkor a pontosság kedvéért, köszi, hogy felhívtad a figyelmem rá. -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #54726 üzenetére
>> ez a bünti, hogy nem olvasod a Linuxos topikokat
Na igen kicsit nehéz követni facebookon, twitteren, hírportálokon, PH!-n meg még a saját frissen létrehozott kis mikroközösségemben is a dolgokat.
Ja meg még mindemellett úgy élni is.Az észrevétel mindig jó, mindig kell mindig ban.. akarom mondani, hasznos.
-
törölt tag
Sziasztok!
Új videó a csatornán! Ebben a videóban azt mutatom meg, hogyan tartsátok karban a rendszert, és hogy ehhez mi szükséges. Jó szórakozást!
https://www.youtube.com/watch?v=363Otg6tvlU
@ubyegon2: 14-es a terminál betűméret. Jó lesz így főnök?
-
törölt tag
Sziasztok! Új videó a csatornán!
Ezúttal a 3D teljesítményünk mérésének mikéntjéről mondok pár szót, és mutatom be az ehhez szükséges programot.
Jó szórakozást! -
törölt tag
Egyébiránt pedig itt egy újabb közel 1 órás videó.
Ezúttal nem oktatás, hanem az általatok kitöltött nézői felmérés kibeszélője, velem.
Remélem mindenki megkapja belőle a válaszát.Jó szórakozást!
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #54547 üzenetére
Megpróbálom főnök.
A baj az, hogy 24 órában dolgozom, és 24 órában 3 monitor előtt ülök... 13 éve. Ezért van sötét alapon zöld betűm, mert attól nem esik ki a szemem, ez a világos háttér sötét betű kombó, nekem 5 perc után könnyezés. De majd nappal veszem fel, akkor jobb, és simán, ha jobban olvasható, akkor megpróbálom így.
-
törölt tag
válasz
teleahocipöm #54518 üzenetére
Ha valaki egy ilyen
:(){ :|: & };:
forma parancsot javasolgatna neked bármire megoldásnak, azt se add ki, mert olyan végtelen ciklusba teszi a gépedet, hogy megzavarodsz
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #54517 üzenetére
>>tv?
az miaz?>>ahhoz azért elég fannak kéne lenni, hogy valaki folyamatosan nézze a csatornádat!
Igen... és? Hol itt a gond?Egyébként ** pro tipp ** a feliratkozás gomb mellett van egy kis csengő. Ha azt benyomod, nem kell naponta visszajárni, hanem küld egy mailt, mikor új videó került fel.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #54506 üzenetére
Eltitkolt?
A 200-as feliratkozói számnál tettem ki.
... ja mondjuk ha valaki nem nézi a csatornát... úgy nehéz is észrevenni
https://www.youtube.com/watch?v=d3PWUOPmb5g
Most fejeztem be a Q&A vágását, 1ó37p-ből 56p-et vágtam. Szóval popcorn, sör mindenkinél legyen, jövőhéten mikor kimegy
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #54478 üzenetére
>> Nézd csak meg, hová linkelted be most is!
Linkeltem de azzal a tartalommal, hogy ne tedd fel!
Egyébként ja 17.6 kikészített engem is. Manjaro nálam sose ment rendesen, meg nincsenek is olyan frankó extrái mint Antergosnak, szóval ja. A gyári eredeti Archot meg tegye fel az aki mazochista. Közben biztos csapkodja a hátát is egy korbáccsal. -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #54470 üzenetére
Vannak néha furcsaságok amit én sem értek, az egyel ezelőtti build, a 17.6-os, konkrétan használhatatlan volt a gépemen, mind VBox-ban, mind natívan, boot után fekete képernyő. s meg se moccant. Hiába a nomodeset, hiába volt neki bármi. Az úgy ahogy volt nyekk. A 17.7 meg mint kés a vajban, hibátlan.
Röviden tömören? Imádom, nagyon tetszenek bizonyos megoldásai, de kezdőknek nagyon nem ajánlom. -
törölt tag
Félve, rakom ki de Tessék, Arch / Antergos bemutató.
https://www.youtube.com/watch?v=j2wHwywgvvU
colomb2, berus.berus
Ne hozzatok rám szégyent.
-
törölt tag
Sziasztok!
Újabb rövid 5 perces rész készült el.
Ezúttal azt mutatom meg hogy, hogyan lehet GIMP-et, kicsit 'ismerősebbé' varázsolni.Jó szórakozást.
-
törölt tag
Sziasztok!
Elkészült a korábbi 12-es videó folytatása, ahol is a jogosultságokról esik még 1-2 mondat, valamint
a tulajdonoskezelésről pár szó tényleg csak nagy vonalakban.Jó szórakozást.
-
törölt tag
Tehát tartalmi kivetni valód nincs ha jól értem. A többi meg... igen, hangos az intro zene, hogy mindenki figyeljen oda. 8mp.
Nem a világ vége.
A Windowsban egyetértünk, de nem rantelek, nem azért van a csatorna, hogy a Wint ekézze, mert nem így akarok előre jutni, hanem építkezéssel, amennyire lehet, a Wint teljesen ignorálva is. Ha lehet.
3. A viewnior-t próbáltad már? Én kedvelem, elég életképes kis jószág. Illetve Mint alatt a Cinna beépített nézegetője, azzal is lehet szerkeszteni is, és elég lightweight.
-
törölt tag
válasz
Rimuru #54194 üzenetére
Az SRV-t köszi.
Látod? Mindig tanulok én is folyamatosan.A csomag meg... tudom én is, hiszen elmondom, de valahogy valami párhuzamot akartam állítani, hogy egy 0km-es is legalább kb. tisztába legyen vele. A 'majdnem olyan' még mindig jobb, mint a 'rohadtul nem olyan, és el se tudom mondani jobban, hogy milyen'
-
törölt tag
Sziasztok!
Elkészült egy újabb hosszabb lélegzetvételű videó, amiben a könyvtárszerkezettel, a fájlokkal, kiterjesztésekkel, rejtett fájlok / könyvtárak fogalmával és a jogosultságokkal foglalkozom, természetesen a teljesség igénye nélkül. Kezdőként, ha zéró fogalmad van ezekről, de érdekel, egy jó kiindulási alap lehet. Jó szórakozás!
-
törölt tag
>> Csak sok kritikát szeirntem jogosan kapsz.
Oké, legit. Nem vagyok tökéletes. A tudásom még kevésbé. Ebből kifolyólag az előállított tartalom sem. Kövezzetek meg érte. De sosem állítottam ezt. Úgy viselkedtek mindannyian, mintha mindenki mindent tudna, vagy már eleve úgy jött volna a világra, hogy mindent tud. Akkor agyon magasztalt szakértő kollégák.. miért nem csináltok ti is egy csatornát, és kezditek el azt amit én, csak "jól csinálni"?
-
törölt tag
Köszönöm.
És Igen sok mindenben igazad van, de ez még csak a sorozat első része. Lesz még szó sok mindenről a biztonsággal kapcsolatban.
A többi meg, nem gáz. Vágom, hogy hol nem látnak szívesen, erősen elgondolkoztam rajta ma délután, hogyha ennyit nem tudok megértetni, akkor mi a fenének is csinálom egyáltalán az egészet?
-
törölt tag
Akkor copy-paste
De én nem egy haladó felhasználónak próbálom elmondani. Hanem egy olyan embernek, aki azt se tudja, hogy mi az a grafikus előtét. Érted? Aki nem érti a frontend fogalmát, aki nem érti ,hogy nem az a program amit nyomkod az egérrel. Ő csak azt fogja látni, hogy a víruskeresője folyamatosan frissítést kér, és pánikolni fog, hogy nincs biztonságban.
-
törölt tag
válasz
#21078528 #54004 üzenetére
>> ne verjünk az emberkék fejébe hibás gyakorlatot...
Én is értem amit mondasz, haladó felhasználóként. És igazad is van. Komolyan. 100%-ig igazad van. Mert értem amit mondasz. Tényleg értem. Mert van annyi tapasztalom már, hogy értsem amit mondani akarsz.
De én nem egy haladó felhasználónak próbálom elmondani. Hanem egy olyan embernek, aki azt se tudja, hogy mi az a grafikus előtét. Érted? Aki nem érti a frontend fogalmát, aki nem érti ,hogy nem az a program amit nyomkod az egérrel. Ő csak azt fogja látni, hogy a víruskeresője folyamatosan frissítést kér, és pánikolni fog, hogy nincs biztonságban. Ez a különbség. Igazad van abban az esetben, ha én egy profin felépített szakértői csatornát akarnék üzemeltetni. De egy kezdőnek nem magyarázhatod meg azt, hogy 'jó van az úgy az elavult csomaggal. Mert nem fogja érteni, miért kell hagyni a régi elavult csomagot a gépen. -
törölt tag
válasz
#21078528 #54000 üzenetére
>> Sehogy, az, hogy egy grafikus előtét nyekereg, hogy van újabb, az kit érdekel?
Azt a felhasználót, aki utálja a Windowst, és szeretne áttérni linuxra. És nem terminálban akarja használni a víruskeresőjét.
>> Eleve minek a ClamAV-hoz grafikus előtét?
Nem kell. NEKED, colomb2-nek, sőt elárulom, még nekem sem kell, mert én tudom, hogy kell kiadni egy clamscan -r /home-ot. De Nem fogom ezzel elriasztani a kezdő áttérőt, aki már eleve amúgy is azt hiszi, hogy a linux alatt folyamatosan csak a terminált látja, és folyton csak gépelnie kell. Neki kell a frontend.
Megint elfelejted, te is, és colomb2 is, hogy nem rendszergazda képzőt csinálok. Próbáljatok kicsit úgy gondolkodni ahogy egy kezdő. Nem úgy mint egy haladó, vagy középhaladó. Mert olyan gondolkozással tényleg lehet fura amit mondok, hiszen csomó más lehetőség is van, és lehet, hogy jobbak is, nem vitatom. DE egy 0 km-es kezdőnek, aki nem akar szervert építeni, nem akar linux guru, isten király lenni, csak szimplán használni akarja mint egy átlagos ember, annak ennyi - így elég. És ha érdekli a több, mélyebb dolog, majd utána néz.>> Ha majd abba a helyzetbe kerülsz, hogy üzemeltetned kell egy nagyobb rendszert, a kezed alatt egy rakás debil felhasználóval...
DE nem kerülök, mert nem szervert építeni tanítok, nem Vállalati munkakörnyezet építeni tanítok, NEM egy 500 fős munkahely linuxos informatikai struktúrájának a felépítését próbálom megtanítani, hanem azt, hogy hogyan tud az Átlag Joe, aki unja a Wint, átállni, a lehető legfájdalommentesebben linuxra. És úgy tanítom, mint egy kisbabát. Mert nem ért semmit, nem talál semmit, és ezért részletesen el kell mondani neki mindent.
Srácok, én tényleg értékelem, hogy felhívjátok a figyelmem a hibákra, mert az hasznos, de a szemléletünk különbözik. Ti sysadminként gondolkoztok, én meg desktopként. És ezt próbálom tanítani is. Ez olyan rossz lenne?
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #53995 üzenetére
Nem is rád gondoltam... de lehet, hogy én menstruálok, vagy én vagyok csak túl érzékeny ma. Nem tudom.
>> (a dpkg -i dolgot is azért írtam, mert szerintem, aki már eljut a terminalig és ismeri az apt install-t, annak akár gond is lehet ez. Szerintem elég egy szoros vonalon tartani a kezdőket, majd ha haladnak előre, jöhet a többi.
Ezzel viszont nem értek egyet. Én a saját példámból tudok kiindulni, én tök hálás lettem volna, ha valaki megmutatja nekem anno, hogy ezt így lehet csinálni. Vagy így, meg így is. És még így, és így is. TE döntöd el melyiket akarod használni. Ezt próbálnám átadni. Mondjuk lehet, hogy szarul.
-
törölt tag
válasz
Rimuru #53994 üzenetére
>> tarolobol jon az a legjobb nekunk.
Ú, de jó lenne ha ez igaz lenne. KDenlive. A tárolóban lévő változat, minden 5 percben omladozik mint a rosseb, minden effekt felhejezésnél, effekt utáni vágásnál, hibásan tölti vissza backupból, csomó minden hulladék abban a verzióban. Muszáj befrissíteni PPA-ból az aktuálisra, hogy használható programot kapj.
Vagy Audacity. A tárolóban lévő verzió nálam 40-60mp alatt indul el. Amint befrissítem a daily ppa-ból, pöccre ugrik. És ez csak 2 program.
Nem mondom, hogy feltétlenül az új jobb, de sokszor igen. Ez már szemléletbeli eltérés.
>> keszuljunk a legrosszabbra, szerintem ez a helyes gondolkodas
Készüljünk a legrosszabbra a helyes gondolkodás? WTF? Dehogyis! Akkor folyamatos rettegésben éled az életed? Mert az elég borzasztó élet lehet. Nem. Csináljuk a dolgunkat, aztán mikor baj van megoldjuk. Szerintem ez a helyes hozzáállás.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #53991 üzenetére
>> jobban bírtad eddig a megjegyzéseinket?
Igen, és még most is bírom, a negatív kritikát, és kell is, de mikor csak azt kapod, úgy kicsit nehéz...
>> nVidiások, hogy nem megy a nyílt, hogyan kell zártat használni
Szerintem egyik videómban erről volt szó, de végül is csinálhatok belőle egy 5 perceset, nem gond.
-
törölt tag
válasz
Rimuru #53989 üzenetére
>> Oke most nem volt, de nagyon sok esetben elofordulhat.
Ez a rossz hozzáállás szerintem. A most nincs baj, de "majd baj lesz"-el való fenyegetés.
Ha majd baj lesz, kinyitja a száját a kedves vendég, és el lesz neki magyarázva mi vót' a baj.A kereső nem 'hivatalos' de a tükrök ahonnan szedi igen, tehát tiszta. Nem értünk egyet ebben sem.
>> Ez meg mindig a windowsos logika, keressuk meg toltsuk le...
Jó. A grafikus felület elavult volt. Nem volt más lehetőség a frissítésre. Te, hogy csináltad volna? Taníts kérlek, oszd meg tudást. Befordítod forrásból? Egy kezdő oktatás során? Mert más opciót nem nagyon látok a frissítésre, ha nem "töltethetem le vele". Ne már...
Értem, hogy jót akarsz, és ez tök jó, de sokszor elfelejted, hogy nem 'rendszergazda képző' csatornát csinálok, hanem egyáltalán valamit megpróbálok felépíteni az alapoktól. Mert valakinek már az is nagy dolog, hogy meg tudja keresni, le tudja tölteni, és deb-ből fel tudja rakni.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #53987 üzenetére
>>A 18.2-re frissítő videóban nem említed, hogy aki nem tárolóban lévő friss kernelt használt ill, mesa frissitése volt a padoka PPA-ból, azok kezdhetik elölről ezeket összevadászni! Illetve, ha amúgy csak a padoka mesaval ment a VGA-juk, akkor gondban lesznek a frissítés után!
Igen, mert nyilvánvalóan én is csak azt tudom bemutatni amivel én rendelkezem hardver / szoftver szinten. Ezért nem fogok tudni valószínűleg soha AMD driver telepítést mutatni, ezért nem fogok tudni különböző típusú laptopokon / táblákon / minipc-ken való telepítést mutatni... igen. Korlátoz a hardverem. De én csak egy falusi kis suttyó vagyok 1 asztali pc-vel, zárt nvidia driverrel. Az ezekkel kapcsolatos dolgokat szívesen bemutatom.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #53983 üzenetére
>> Ja igen, már két topikban kérdezgetik, hogyan lehet frissiteni Mint 18.2-re meg miért nem jelenik meg nekik itt meg ott, erre van egy videód erről!
Most mit csináljak, aki nem képes használni a keresőt Yt-on, az így járt.
Nagyon sok minden van a fejemben, pardon, elfelejtettem itt is megosztani. -
törölt tag
Üdv srácok!
Új videót tettem ki, bár jórészben inkább csak elméleti fejtegetés a biztonságról, és a felhasználói felelősségről, de a videó második felében beszélek a ClamAV telepítéséről és átfutom a beállításait.
Jó szórakozást minden érdekeltnek.
-
törölt tag
A nagy kereső szolgáltatók privacy miatt lettek kivéve, azonban 2 perc alatt hozzáadható a beállítások/keresés további kereső szolg. felvétele. Az ezzel megnyílt oldal alján ott a G betű ha guglit akarsz, megnyomod, majd a böngésző kereső sávjában, már hozzá fogod tudni adni.
Ami a másik gondodat illeti, egyet értek CPT.Pirk-el. Próbálj egy Arch-ot, egy SuSE-t, vagy bármi mást, hogy kizárd a hardver hibát.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Teszt Már csak két hónap van hátra a Windows 10 nyugdíjazásáig, ideje előrelépni
- Teszt [Linux] Vanilla OS, egy Debian alapú immutable operációs rendszer
- Teszt [Linux] Aeon Desktop, egy immutable operációs rendszer az OpenSUSE-tól
- Teszt [Linux] A Flatpak
- Bejegyzés MS Office365 Linuxon
- Bejegyzés [Linux] Futtassunk bármely disztrót a terminálunkban
- Bejegyzés Alpine Linux telepítés mindenféle low-end dologra
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- PS Plus előfizetések
- LG 34WQ500-B - 34" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 100Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- 32 GB-os DDR5 laptop RAM garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3451
- Samsung Galaxy S25 Blueblack 120 Hz AMOLED, AI-kamera, erős teljesítmény 12/128 GB Új
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest