- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Egérpad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
Nem az a lenyeg, hogy visszaellenorizheto-e, hanem hogy megteszi-e valaki, mielott a userhez eljut a file es nem, nem teszi meg senki.
Hogy érted, hogy nem teszi meg? Bárki megteheti, akinek gyanúja merül fel. Ha a Githubos upstreamben sebezhetőség vagy rosszindulatú kód van, a flatpak verzióban is benne is; ha nincs, akkor nem.
A linkeden ezt írják: "If an app has the static filesystem permission for
home
, it can place this override file to give itself any possible permission."Én tudtam, hogy erre gondolsz, amikor azt írtad, hogy "egyszeru dotfile-lal torheto". Ezért írtam le #11-ben, hogy "Mert amúgy a ~/.local/share/flatpak/ könyvtár a flatpak alkalmazások számára NEM elérhető, amíg explicit módon nem adsz rá engedélyeket."
Tehát ez nem úgy működik, hogy a kedves posztoló elképzeli, hogy amelyiknek appnak filesystem=home jogosultsága van, az felül tudja írni a többi app jogosultságát. Nem így van!
A Flatseal csak azért tudja ezt megtenni, mert xdg-data/flatpak/overrides:create; jogosultsága van.Meg egy szo a Flatsealrol, mert korabban nem olvastam azt az oldalt. Ez a masik olyan alkalmazas, ami ebben az egesz okoszisztemaban iszonyu veszelyes - ha valami, hat ez a root jelszo a sima usernek, mert nem csak a jogosultsagok szukebbre vonasara alkalmas, hanem azok kitejesztesere is.
Igen, a Flatseal azért működik így, mert ez az elvárt viselkedés. Ez ilyen by design.
De még mindig távoll áll a root jelszótól, mert (és megint ismétlem magam): "Másrészt ezzel a módszerrel csak olyan jogosultságok adhatók az appoknak, amivel egy csomagkezelőből letöltött program vagy egy appimage alapból rendelkezik. Tehát még mindig van egy plusz védelmi réteg a flatpak appoknál, amivel a csomagkezelős programok, a random weboldalakról letöltött csomagok vagy binárisok, illetve az appimage-ek nem rendelkeznek."És újfent ismétlem magam, ha valaminek minden jogot megadsz arra, hogy tönkretegye a rendszered, akkor nincs mit csodálkozni azon, ha tönkre is teszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Egérpad topik
- Xbox Series X|S
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest