- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeeF
csendes tag
válasz Antilhu #2286 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de az én gépem ugyanezt csinálta.Telepítés közben 2x kapcsolt kiHa váratlan időpontokban ki fog kapcsolni, jobb ha viszed a szervízbe.Végülis alig 2-3 hónapba telt mire egy vadiúj gépből egy 2x szervízt megjárt gépet kaptam vissza....A 120Gbos vinyó sose fog 120-asként látszani, a filerendszer stb. adatok is megesznek jó helyet. Az ujjlenyomatot minden webes sitehoz be lehet állítani, akár levelezőkhöz is.
-
csokolade
tag
Azt a R adn R-t én nem használtam, csak arra, hogy az első bekapcs és öntelepítés után 1 biztonsági recovery cd-t csináljak. Azután kicseréltem a hdd-t és onnantól kezdve ugrott az IBM partició kiosztása. Ez T61-el történt, az N200-at meg op.rendszer nélkül vettem, ill. külön XP home-ot vettem hozzá; itt meg értelemszerűen semmi nem volt a gépen.
Azabaj h. nem tudom mit jelent R and R-be bootolni (lehet h azt, hogy indításkor nyomod a lenovo gombot és a gyárilag rejtett particióról indul?).Az Intelnek is van Connections szoftvere, hasonló mint a TVAC, azzal se megy?
Csokki ...olvadós, ropogós, celofános, mogyorós...
-
csokolade
tag
NNa akkor az már kiderült, h 2 egyforma nagyságú, egyforma sebességű, de különböző márkájú ram megy dual-ban.
További lehetőségek:
- u.a. méret / eltérő sebesség / u.a. márka
- eltérő méret / eltérő sebesség / u.a. márka
- eltérő méret / eltérő sebesség / eltérő márka
- eltérő méret / u.a. sebesség / u.a. márka - ez állítólag műxik
- eltérő méret / u.a. sebesség / eltérő márka
- u.a. méret / eltérő sebesség / eltérő márkaCsokki ...olvadós, ropogós, celofános, mogyorós...
-
euclio
tag
válasz csokolade #2274 üzenetére
Csokolade, éreztem, hogy félreérthető lesz... szóval, ha a rescue and recovery-be bootolok, akkor ott működik a böngésző, vagy fájlmásolás az UTP-n keresztül, de a vindóz alatt nem megy.
Access Connectionst ma eltávolítottam, de a wifi továbbra sem műxik
minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik
-
Otisz
őstag
nekem is volt N100-asom (most épp egy 2hónapos N200-ast árulok - ez itt a reklám helye volt )
a lényeg, hogy nekem 2 különböző márkájú 667-es RAM-om volt (2x1GB), és tökéletesen mentek dual módban.
667-eset vegyél, azt még lehet kapni, de épp a napokban néztem, hogy egyre inkább az a jellemző, hogy a 800-asokat árulják a kis számtech boltok.fólia: szerintem tök felesleges. én még nem is láttam noti kijelzőn fóliát (kivéve az üzleteket)
[ Szerkesztve ]
(OO[IIII][IIII]OO)
-
csokolade
tag
Itten írtam, 4GB a max.
A magam részéről mindig 2 egyforma méretű és tipusú memóriát rakok a gépekbe a Dual-Channel mód miatt, DE ha visszaolvasol, valakinek különböző méretű és típusú ramokkal is megy.
Sztem 667-nél kisebbet nem érdemes venni (lehet h. nem is kapható)
Bármilyen típus (Kingmax, Nanya, Kingston, Hynix, Samsung,stb.) működik benne, video ram méretét nekem még nem sikerült állítanom (a BIOS-ból nem lehet)Csokki ...olvadós, ropogós, celofános, mogyorós...
-
bw66
csendes tag
Sziasztok!
N200 vásárlás előtt állok, lassan mindennek utánna olvastam, kivéve a kijelzőt.
Tud valaki segíteni, hogy mi is a Vibrantview? Azon túl hogy jobban tükröződik mint matt, nem sok mindent találtam.
Mechanikailag hogy épül fel? Üveg lap van előtte? Javasoltok rá védőfóliát?Köszi,
bw
-
humax
senior tag
ILYAN TIPUS GEPEM VAN,szeretnek memoriat boviteni benne
Product: 3000 N100 0768-6VG
Original description: T2300E(1.66GHz), 512MB RAM, 667mh. Intel 950hany gigaig bir ki max,?
most 512, bovithetek 2 gigaig?vagy csak 1 gigaig bir?
ha vennek 1 giga memoriat is a mostani 512 melet tennek ugy lesz 1512, igy gond?
moszaly 677 mhz venni?amugy barmilyan tipus (gyartja)kingmas,,,,stb mehet bele?
lehet alitani hogy a vido cartja menny memoriat hasznajon?hol?
koszi[ Szerkesztve ]
Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
TŁ
tag
Sziasztok!
Én is tulajdonosa lettem eme gyöngyszemnek.
Kicsi ám de annál idegesítőbb problémám Gép bekapcsoláskor az IDŐ/DÁTUM elállítódik amiért a bios egyből sípol (restartnál ki be kapcsolásnál nincs ilyen ) csak akkor jön elő ha huzamosabb ideig nincs bekapcsolva a gép 1-2 óráig. (Gondolom a bios frissítés dátumára áll vissza mert mindíg egy adott időre és dátumra áll be)
Elemre gondolnék itt kapásból..
HA nem játszaná el ugyan ezt az asszony laptopja is de ott csak az idő állítódik el és az otthoni asztali gépem is ezzel szórakozik (mióta újra tettem rajta a windowst azelőtt kivállóan működött).
Mind a 3 gépen úgyan az a windows járt erre gyanakodtam kapásból, de az enyémre tegnap doptam rá egy vistát és ugyan ez a gondom a porbléma nem oldódott meg.
Programok: az avg és a nod 32, firefox kivételével egyiken se találtam közös szálat.
Egyedűl a pen driveom jár-kel mind1ik ben de megfordúl ugyan ilyen sűrűn egy negyedik gépben is aminek semmi baja.
Nem tok rájönni mi lehet a baja.Gépek asztali ,asus noti ,lenovo noti
Bios az enyémen a legújabb bios van fenn. 1.11 vagy is újabbat nem találtam hivatalos oldalonvalami megoldás? valaki hasonló cipőben?
Köszi a válaszokat előre is
Esküszöm hogy tudom mit csinálok.....
-
csokolade
tag
válasz Antilhu #2286 üzenetére
1. az átszámolás kbyte gbyte között más.
Converting from Gbytes to Mbytes to Kbytes to bytes
1 Kbyte = 1024 bytes (210)
1 Mbyte = 1,048,576 bytes (220)
1 Gbyte = 1,073,741,824 bytes (230)
Examples
8.6 Gbytes = 8.6 x 1,073,741,824 = 9,234,179,686 bytes
2047 Mbytes = 2047 x 1,048,576 = 2,146,435,072 bytes
1024 Kbytes = 1024 x 1024 = 1,048,576 bytes
Akárhányszor formázod, mindig ennyi lesz
2. SATA-t is ugyanúgy lehet particionálni, mint PATA-t
3. A FPR-hez van még egy Patch v1.1.0.20
4. az olyan "puha"5. Esetleg a System Update progival leellenőrizheted, hogy minden driverből a legfrissebb van-e fenn.
-
Antilhu
tag
Köszönöm csokolade! Végülis sikerült telepítenem 5-6 kikapcsolás után... nem tudom mi lehetett vele... amit írtál az a Disabled volt
Lenne pár kérdésem, ha tudtok segítsetek, lécci:
- elméletileg 120 GB a vinyóm, de a Win XP csak 111-et lát 9 GB azért elég sok... Mi lehet az oka? újra formázzam?
- a SATA vinyókat is ugyanúgy lehet particionálni? mondjuk Partition Magic-kel...
- új lenyomatos jelszómegadást csak a windows-hoz lehet használni? Programokhoz, interneten nem lehet használni? Jelenleg az Lenovo oldaláról letöltött fingerprint 1.1.0.19 van fenn.
- Nektek nem puha a touch pad melletti két "egér billentyű"? nekem kicsit az, de müxik...Segítségeteket köszönöm: Antilhu
[ Szerkesztve ]
-
csokolade
tag
1. Afféle karbantartó, segítő progi, pl. system update, vagy backup készítés. Tul. képpen csak egy menű, ami meghívja a lenovo programokat.
A Lenovo Care Pack-et kell hozzá felrakni. ITT
aztán ITT egy Plugin (ez nem biztos h kell)2. Le kellene ellenőrizni h. minden driver megvan-e pl. power management driver, intel driverek, video driver.
Nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy célszerű mindig az adott alkatrész gyártójánál megnézni a legfrissebb drivereket, mert a Lenovo nem valami gyorsan követi az újabb verziókat (Pl. Intel oldaláról az INF-et, GMA-t stb.)
Összes Lenovo driver ITTCsokki ...olvadós, ropogós, celofános, mogyorós...
-
aor
tag
Sziasztok!
Vmilyen oknál fogva egyszerűen ki lettem tiltva, így új névvel kellett regelnem magam, és persze a kérdésemet is törölék.
Most felteszem újra, hátha megmarad!
Egy n200-as tulaja lettem, későbbiekben leírom a tapasztalatokat, de most kérdésem van!
1. a lenovo care gomb mire jó, és hogy lehet beizzítani, nekem nem mükszik!
2. standby után képtelen visszajönni a kép, újra kell indítani, hogy működjön. Ötlet, hogy hogyan orvosolható ez a problem?!
Köszönet
Zolio -
Antilhu
tag
Sziasztok!!
Hatalmas problémám van... ma vettem meg a Lenovo 3000 N200 Ty228hv típusú laptopot és neki álltam a Win XP SP2-t telepíteni. A Problémám a következő: mivel a gépen nincs semmi op rendszer se dos. Be tettem az XP SP2 CD-m aztán bebutol róla a gép elindul a hardverkiépítés... aztán megkérdezi h elfogadom-e a licensz szerződést mondom h ok aztán kikapcsolja a gépet. Mi lehet a probléma? Van vmi ötletetek?
Köszi: Antilhu
-
Laca0
addikt
válasz csokolade #2278 üzenetére
Ez biztos így van, az egy prémium márka. Ez a Lenovo notebook még a Lenovo-nak is csak mostohagyermeke.... ...kicsit zűrös megfogalmazás, de zűrös a hozzáállásuk is.... lásd: bios update probléma. Azóta sem tettek semmit, pedig már sokan jeleztük a problémát erről a fórumról is. Akkor el lehet képzelni, hogy világszinten hányan tették már meg ezt...
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
N100-as gépem van, (7618 BTG ha jól tudom), és az lenne a kérdésem, hogy a BIOSban van-e lehetőség a vidikártya shared memory beállítására, mert nekem alap BIOS van fent, és abban nem találtam ilyen lehetőséget, pedig a 2 GB rendszermemóriából nyugodtan adhatnék a videókártyának is.
Ha már itt tartunk, hol lehet megnézni, hogy most mennyi memóriát használ a videókártya?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
GeeF
csendes tag
válasz alaurent #2255 üzenetére
Ismerős ez a hangkártyás probléma. Nekem is csak a teljes XP újratelepítés után lett jó.És nem mindegy mit kezdel el először telepíteni.Ahogy leírták úgy a jó. Intel inf először.Ez legyen az első (az audió driver) amit felraksz.Nekem nem segített semmi frissítés stb, csak ha újraraktam és az audiodriverrel kezdtem.
(Megjött a szervíztől a gépem.Az volt a baja, hogy kikapcsolt magától.Végre úgy tűnik rendben van.3 hónapja van meg a gép, de 2 hetet nem volt nálam...2x volt a szervízben, mert elsőre nem csinálták meg)
[ Szerkesztve ]
-
Laca0
addikt
Hagyjátok a fenébe a TVAC-t!!! Full uninstall, majd legfrissebb Intel-es fel!!!
Én is szívtam vele 2-3 hétig. Semmilyen variációban sem tudott stabilan működni. Sajnálkoztam is akkoriban, mert nagyon jó lett volna, 1 programban kezelni a wireless és az utp-s profilokat. De hát ez van...Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
csokolade
tag
A Lenovo oldalán az áll, hogy a TV Acc. Conn. a 11.1.1.11 VAGY MAGASABB SZÁMÚ driverrel működik együtt, ellenben az Intel driver meg már 11.5.0.32 verzió. Ezért szvsz én inkább az Intelt és a hozzá passzoló Connection szoftvert használom. Ez nekem stabilan tartja a hálózatot, míg a TVAC-el nem tudtam kapcsolódni.
[ Szerkesztve ]
-
csokolade
tag
most akkor ez azt jelentheti, hogy amit legutoljára feltelepítettél program (és az a program csinált rendszervisszaállító pontot) nem műxik tökéletesen, de ha a rendszervisszaállítást elindítod (boot-nál a legutolsó helyes konfiguráció), akkor meg megy???
a TVAC-t bármikor újra lehet telepíteni, de tegnap, amikor néztem e lenovo oldalán, volt valami táblázat, hogy melyik verziókkal működik együtt (mindjárt nézem)
[ Szerkesztve ]
-
euclio
tag
válasz csokolade #2267 üzenetére
Kösz az ötletet, csokolade. Lehet, hogy tényleg a TV access connections a hibás, bár nem volt mostanában semmilyen frissítés, úgyhogy a driver sem változott. Ha eltávolítom a TV AC-t, de később mégis visszaraknám, megtalálom valahol a gépen az installját vajon?
Az a fura, hogy úgy nézem, hogy az UTP-n keresztül sem megy a hálózat -- legalábbis vindóz alatt. A routernek ég a lámpája, ha rádugom a laptopot, de se ping, se semmi. Viszont: ha a rendszervisszaállító cuccot indítom bootolás közben (nem tudom most a nevét, nem a lenovoról írok), akkor gond nélkül lehet internetezni. Próbáltam dhpc-vel, fix ip-vel... Azt, hogy ez mikor romlott el, nem tudom, utoljára akkor használtam utp-ről a gépet, amikor megvettem májusban vagy mikor.
Ötlete valakinek? Köszi.
-
Kephamos
addikt
válasz facianegra #2270 üzenetére
Ubuntu Gusty alatt nekem a kártyaolvasót leszámítva minden megy.
-
facianegra
csendes tag
-
csokolade
tag
A gép: N200 0769-B8G (bios: 1.02 a system update-nek köszönhetően)
Intel driverek:
INF: 8.3.1.1009
GMA: 14.32.3
WLAN (4965agn): 11.5.0.32
WLAN Connection Software: 11.5.0.0
AHCI: 7.8.0.1012Egyéb nem Lenovo-s:
Realtek HD Audio WDM: R1.86
Broadcom LAN: 10.62BEgyéb Lenovo-s driverek a Lenovo webjén levők.
Ezekkel nekem hiba nélkül működik minden.
az Audio is és a Wlan is.[ Szerkesztve ]
-
csokolade
tag
Én ezért nem használom a TV Access Connections-t, valami ilyesmi problémám volt régebben. Valószínű, hogy az TVAC csak meghatározott driverrel együtt működik, az Intel pedig újabb drivereket adott már ki, plusz az Intelnek is van a PROSet/wireless progija, ami hasonló a TVAC-hez, és lehet profilokat menteni benne.
-
euclio
tag
válasz alaurent #2265 üzenetére
Ez érdekes, az enyémen Panda van, épp most, egy héten belül fog lejárni az egy éves regisztráció, eddig ilyen gondot még nem okozott, csak a fájl- és nyomtatómegosztást nem engedi. Pont ebből okulva azzal már próbálkoztam, hogy a tűzfalát letiltom, de nem hozott változást (a megosztásra ez a gyógyír). Telepítve nem volt mostanában semmi.
-
Thibi
csendes tag
Nálam a Nod32 Eset internet security okozott ilyet, karácsonykor telepítettem,vagy egy hónapig gond nélkül működött, , de ha telepítettem olyan programot aminek a hálózathoz valami köze van , akkor vagy minden második-harmadik rendszerinduláskor nem működött a wifi, akadt olyan eset is hogy tíz indításból egyszer sem. Ilyenkor a telepítés előtti állapotra történő rendszervisszaállítás megoldotta a gondom. Vagy egy hónapja próbaképp leszedtem az Eset Internet securityt, azóta gond nélkül működik
-
euclio
tag
Szervusztok! Erre van valakinek ötlete?
300 N100 gép gyárilag XP home-mal, és a wifi egyik napról a másikra nem működik... illetve félig működik: a vindózos tálcaikon és a "Hálózati kapcsolatok" ablak szerint "csatlakoztatva", a google sidebar wifi-térerőmérője is mutatja a térerőt, ha lekapcsolom a routert vagy a gép elején a kapcsolóval kikapcsolom a wifit, akkor ezek követik is a változást,
viszont
a thinkvantage access conections szerint "radio off" a státusz, és bekapcsolni meg nem engedi: "power on wireless radio" gombra kattintva pár másodpercre beszürkül, majd visszaáll minden változás nélkül. Ugyanígy: lenovo care/wireless networking/power on/of wireless radio: status: off, "power on"-ra kattintva semmi változás.Ha a beállított profilhoz akarok kapcsolódni, az "applying wireless settings"-nél elakad. "help me to fix it", diagnostic tool azt mondja, hogy a kiválasztott hálózat out of range/unavailable.
Másik viszont géppel változatlanul tudok ugyanoda csatlakozni.
Kösz előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Otisz
őstag
Én meg a LAN-t nem tudom sehogyan sem beizzítani...
Pingelni sem tudok
Ha átdugom a kábelt a T60-ba, minden megy azonnal.
Van valakinek tippje?(OO[IIII][IIII]OO)
-
csokolade
tag
válasz alaurent #2254 üzenetére
- realtek driver letöröl (eltávolít az eszközök közül)
- újraindít
- ha új hardvert talál, mégse (nem keres programot)
- inf driver (az inf-et én úgy szoktam telepíteni, h. command ablakban megkeresem a könyvtárát, és onnan setup -overall paranccsal, ezzel felülír minden régit.)
- újraindít
- uaa (ez sztem biztos h. kell, mert az összes hd audio xp alatt csak ezzel műxik)
- újraindít
- realtek driver
- újraindít.na és persze mindenből érdemes a legutóbbit felrakni...
[ Szerkesztve ]
-
alaurent
csendes tag
-
csokolade
tag
válasz Dufresne #2248 üzenetére
lehet, mert a lenovo driverbe (68ar04ww.exe) bele van integrálva az UAA is (kb888111 néven).
szerk: asszem a realtek oldalról letöltött driverben is benne van.
...és az instrukció szerint először az intel inf-et kell telepíteni, azután az audio-t....[ Szerkesztve ]
-
alaurent
csendes tag
Sziasztok! Sikerült majdnem mindent beállítanom. Azonban a Realtek hangdrivert hiába teszem fel, a Média Player nem talál hangeszközt, én meg nem találom, hol engedélyezzem azt. Van valami tanácsotok?
-
Otisz
őstag
Sziasztok!
Van itt olyan valaki, aki Fehérvárhoz közel lakik és tudna nekem adni N200-ashoz recovery lemezt (0769 BAG)?
Most vettem egy ilyen oprendszer nélküli gépet kéztől, és feltettem rá a megmaradt N100-asom telepítőjét, de azzal sokminden nem klappol.(OO[IIII][IIII]OO)
-
csokolade
tag
TEGNAP ELŐTT (02.26) NÉZTEM MEG A LENOVO WEBJÉT, HÁTHA VAN ÚJ DRIVER; SEMMI. MA NÉZEM, LÁTOM H. VAN ÚJABB POWER MANAGEMENT DRIVER, DE VISSZA VAN DÁTUMOZVA 01.15-ÉRE, MINTHA AKKOR RAKTÁK VOLNA KI!!! A KIS MOCSOK LENOVO (ehhez a fórumhoz kicsit off, mert ez konkrétan a T61 thinkpadhoz tartozik, de 1 cég)
-
-
turbolali
csendes tag
RM Clock átállítva az előző hozzászólásomban említett módon és a szabvány sémát használva. Mondjuk a fényerőt én elég alacsony értékre állítva használom...
A wifi takarékos módra állítva, de nem kapcsolja ki a rendszer, ha nincs forgalom. Az adóteljesítmény is akku kímélőre állítva (hisz a router házon belül van,így nem kell nagy teljesítmény), minden egyéb beállítás defaulton.
-
Laca0
addikt
válasz bit_vector #2237 üzenetére
B8G-hez van 10-es bios-om.
Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Laca0
addikt
válasz turbolali #2236 üzenetére
Hát az a 4 óra, rohadt jó! Ne nyúlj hozzá! RMClock-al ennyi, vagy natúr Laptop energiagazdálkodási sémával? A wifi-t takarékosra vetted?
-
bit_vector
tag
ha van valakinek a 0769-eshez egy újabb BIOS-a ( a mostani 1.02-es nekem :-( besz**vtam a SU-t ) , küldje el nekem legyenszíves :-)
köszönöm :-)
Mondd el és elfelejtem; Mutasd meg és megjegyzem; Engedd, hogy csináljam és megértem. /Kung Fu-Ce/
-
turbolali
csendes tag
Én az Everest 4.20. 1270Beta Ultimate-et használom, ennek a túlhajtás része frankón mutatja a nevezett értékeket.
A RM Clock- nál átállítottam az Advenced Cpu settings menüben, az utolsó előtti sort Mobile-ra. Így már helyesen írja, méri a dolgokat és az asztalinál kisebb feszültségértéket ír (az Everest is), nem tudom hogy a valóságot tükrözi-e...
A Notebook Hardware Controll nekem sem nagyon jön be, viszont lehet vele FSB-t állítani (throttle néven), így akár 400MHZ-en is lehet járatni a gépet. Ez utóbbit nem használtam, csak kipróbáltam, de sok értelmét nem látom, hisz nagyon lassúúúúúú...
Mindenesetre az alap beállításokkal és némi Wifi átállítással, akksiról max 3ó45p-4ó közti időtartamot tudom használni, a 4800-as akksival. Szerintem ez nem olyan rossz.
-
-
turbolali
csendes tag
A power Management nem rossz kis progi! Csak éppen a működését nem nagyon lehet beállítani, módosítani... Dolgozik a szépen magában.
Ha letöltötted, kicsomagolás után telepítetted, akkor az energiagazdálkodási sémát szerintem állítsd "laptop"-ra. Ha minden igaz, akkor ezek után a következőket tapasztalhatod:-Ha nincs, vagy kicsi a terhelés, akkor a szorzó 8-as lesz, az fsb 200-ról 100-ra csökken, a magfeszültség nálam 1.01V (800MHz-es CPU)
-Ha normál, két magot kihasználó alkalmazással terheled a rendszert akkor megy a névleges 9-es szorzóval és 200-as fsb-vel, 1.288 V-on (1800MHz-es CPU)
-Ha nagy terhelésen, csak egy magot használó alkalmazás fut , akkor a szorzó 10-es, az fsb 200-as, és a magfeszültség 1.385V (2000MHz)
Ha mindez nem elég, akkor tedd fel a Notebook Hardware Controll, vagy az RMClock alkalmazások valamelyikét. Ezek kicsit tágabb beállítást tesznek lehetővé.
-
tpeter
aktív tag
Sziasztok!
A "Power management"-es driver mit csinál tulajdonképpen? Azt hittem hogy install után majd kapcsolgatja szépen a szorzót a terheléstől függően, ennek ellenére folyamatosan 1,6GHz-en ketyeg. Ami már csak azért is meglepő, mert egy T7100-as van benne, névlegesen 1,8 GHz-en.
Túl nagyok az elvárásaim?
-
csokolade
tag
válasz Antilhu #2228 üzenetére
Sokkal lassabbnak nem mondanám, sztem igazából a sata2-es winyóknál lehet "jelentősebb" sebesség különbség (pl. az új wd 320gb-os sata2 hdd). valójában és mélyebben nem tudok szakmai info-t adni . Sőt 64-bitből sem vagyok okosabb .
Az XP simán felmegy, csak NEM AHCI módban. (nekem személy szerint még az intel boot floppy-s megoldással sem sikerült még AHCI-ben XP-t telepíteni, lehet hogy el*sztam valamit, de csak utólagos átállítással tudtam megcsinálni.)szerk: nyilván ha 32-bites XP-t telepítesz, akkor jó a driver. hiába tud a cpu 64bitet, ha az op.rendszer csak 32bites - talán így értetted a kérdést....
[ Szerkesztve ]
-
Antilhu
tag
válasz csokolade #2227 üzenetére
Köszi a tanácsokat.
Az AHCI-vel kapcsolatban 1712-es hozzászólásban olvastam a konkrét leírást és megnéztem a link alatt lévő oldalt is. Az oldal címe: Intel Matrix Storage Manager Driver for Windows XP, Vista (32bit) - ThinkPad vagy vmi hasonló.
felmerült kérdéseim:
- 64 bitesre is jó ez a megoldás?
- illetve nem láttam ott a támogatott hépek között az N200 ast csak ThinkPadok vannak ott?
- Igazából ez a AHCP dolog annyit jelent, hogy a gép amíg nem trükközöm nem SATA vinyőként kezeli, tehát lassabb lesz a vinyóm?
- Akkor a windows simán installálható rá egy bootos SP2-es CDről, ugye?Köszi: Antilhu
-
csokolade
tag
válasz Antilhu #2225 üzenetére
Szia. ez jó kis gép . Ha visszaolvasol, semmi nagy "kaland" (kivétel talán az AHCI, de az is részletezve van) nem lesz, összes driver letölthető, ajánlott a gyártók webjén is utánanézni, pl. Intel. Scrollozni is tud a touchpad.
-
csokolade
tag
válasz Mandy-mandy #2224 üzenetére
Ezt töltsd le, bontsd ki egy új könyvtárba, és futtasd az installer.bat file-t. Utána újraindít és nem lesz szoftverhamisítás... a jelszó: csoki
-
Antilhu
tag
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék, hogy van-e vkinek tapasztalata a Lenovo 3000 N200 (TY228HV)-ről? Ez Core2 Duo T7100 (1800), azaz 64 bites procit tartalmazza. Érdekelne minden vélemény!
Mivel op.rendszer nélkül veszem mire számíthatok? Esetleg, ti hogyan jártatok vele? SP2 es XP-t akarok rátenni. Kalandos lesz?
Illetve talán egy apróság... a 3000 N200-oknak milyen a Touch Padjuk? Konkrétan az érdekel, hogy van-e olyan részük (lent és oldal) amivel scrollozni lehet?
Várom és köszi az észrevételeket!
Üdv: Antilhu
-
Mandy-mandy
csendes tag
Sziasztok!
Ahogy egyre távolabb kerülök a gépvásárlásom időpontjától, úgy sokasodnak a problémák!
A legújabb, hogy az automaikus frissítések alkalmával le akarta szedni a Windows magának a Media Player a 11-es verzóját, el is kezdte, csak megakadt. Szoftverhamisítás, meg stb. dolgokat mondogatott a gép az arcomba és nem tudom használni a lejátszót, mert nem engedi, a minden. De korábbi változatot sem tudok telepíteni, mert ezt a "félbemaradtat" nem engedi letörölni. Úgyhogy nem tudom m it csináljak...
Segítségeteket kérem, amit ha megkapok, nagyon megköszönök!! -
csokolade
tag
válasz alaurent #2221 üzenetére
szívesen mondanám, hogy átküldöm emailben, de 1 DVD (4.6GB) a full driver, feb.13. állapot, még az xp-s rész is 2,6GB.
tipp: az inteles drivert az intel oldaláról töltsd le mert ott frissebb (lásd google earth probléma)[ Szerkesztve ]
-
alaurent
csendes tag
Na kicsit elmerültem a topicban, és már látom, hogy a sok drivert nekem kell összevadásznom a netről, kösz, senorg! Az, hogy oprendszer nélküli gépet veszek (mert már van jogtiszta, és BG elég gazdag), az miért driver nélküli is egyben? Egy CD-re felférne. Eddig a wlan és a fingerprint tűnt fel, mi kellhet még?
Tele a tököm. A kocsiba is legközelebb nekem kell letöltenem a fék-asszisztens-prociba a netről a programot, mielőtt elviszem a családot Zebegénybe? -
Forchalad
tag
Halihó!
Azt szeretném megkérdezni hogy valaki próbálta már futtatni a Settlers 6-ot? Én letöltöttem a demót a az origó szoftverbázisról és nem igazán akar menni...azaz megy csak széteseik a kép. Arra szeretném megkérni azokat akinek van ideje hogy töltse már le plz és próbálja ki hogy neki mit produkál. N200 0769-B8G gépem van. Lehet hogy csak a demó rossz?
"Az első pohár után olyannak látod a dolgokat,amilyenek. A második pohár után olyannak látod őket, amilyennek szeretnéd őket. A harmadik pohár után olyannak látod őket, amilyenek valójában." Oscar Wilde
-
alaurent
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy TY2EDHL N200-ast, de nem boldogulok a hálózati beállításokkal. Elvileg van benne WIFI, de a hardver listában sem látom (bár a MAC meg van adva hozzá a cimkén...). A vezeték nélküli hálózat ikonra kattintva a varázsló jön be, és a második képernyőn közli, hogy OK. De sem a vételjelző kisikon nem jelenik meg, sem más. Mit tegyek? -
csokolade
tag
..meg kell még a power management driver is, asszem...
-
turbolali
csendes tag
válasz Mandy-mandy #2208 üzenetére
Szia!
Alapban nem csinál semmit a technika nekem sem (én oprendszer nélküli, üres gépet vettem, B8G jelűt), fel kell telepíteni valami HOT KEY DRIVER nevű progit, vagy valami Lenovo care-t. Ez utóbbiban nem vagyok biztos, de majd kijavítanak... Ezekután elvileg funkcionálnia kell a gombnak. Én az előző telepítésemkor majdnem minden progit felraktam a gyártó oldaláról, ment is a Lenovo Care gomb. Most azonban korlátoztam a gyári dolgokat, ezért nem is megy ez a segédprogi.
Mondjuk nem is hiányzik... -
csokolade
tag
Az mindenből a Lenovo weboldaláról letölthető driverek szerint frissít, így pl. az Intel driverek régebbiek, mint az Intel webén. Ezen kívül még az összes egyéb Lenovo programot is fel akarja telepíteni, amelyeket nem biztos hogy használni is fogsz. Én pl. az TV Access Connections helyett inkább az Intel Connection szoftverét használom. Magam részéről csak ellenőrzésre használom, hogy minden szükséges dolog fel lett-e telepítve; inkább külön-külön, gyártónként keresek drivereket. Mindenesetre rosszat nem csinál
-
tpeter
aktív tag
Sziasztok!
Ez a ThinkVantage System Update nevű program mennyire megbízható? Használja valaki? -
csokolade
tag
A megfelelő BIOS-t (attól függően, h. melyik széria) a Lenovo webjéről letölthető, egy exe file, magától megcsinál mindent, azért érdemes előtte elolvasni a hozzá tartozó szöveg file-t is, pl. ne legyen bekapcsolási jelszó beállítva, teljes töltöttségű elem és töltőre csatlakozás kell, ne legyen dokkolóban, USB floppy ne legyen csatlakoztatva, stb...
Megjegyzem előbb mindenképp nézd meg a mostani BIOS verziót, mert lehet, hogy a weben régebbi verzió van! (olyan esetben persze nincs szükség frissítésre)
A memóriával nem igazán értem milyen probléma lehet
-
Mandy-mandy
csendes tag
Helló Mindenki!
Hogyan lehet azt összehozni, hogy az N 200-asomon a kistáskás gomb megnyomásával elérjem a Lenovo Care szolgálatást, csak mert ha nyomkodom, nem történik semmi...
-
kutga
nagyúr
válasz csokolade #2206 üzenetére
Üdv!
Nem tudom hogy esetleg program csinálja-e...garancia még van rá bőven, ha tovább csinálja szervíz lesz. Mindenesetre...BIOS-t hogy tudok frissíteni? Attól azért ódzkodom, mert van a gépben plusz egy gigás memória modul, és a szervízben még felhívták rá a figyelmem, hogy BIOS frissítés után esetleg gond lehet vele...
BIOSban nem állítottam semmit, felteszem már most is minden defaulton van.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
csokolade
tag
én 1. körben biztos bios-t frissítenék, aztán a bios-ban mindent default-ra (kivéve az ahci-t, ha az nem lett feltelepítve).
ez az előbb véletlenül privátba ment
olyat már tapasztaltam, és azóta nem is használom a készenlétet, ha cipelem, hogy miután lehajtottam a fedelét, készenlétbe ment, be a táskába, és kb 1 óra múlva mikor elővettem, majdnem "szétégette" a kezem, olyan iszonyú forró volt. gyorsan szétszedtem, ami ki-, le- és szétszedhető és próbáltam kicsit hűteni, óvatosan, nehogy a nagy hőingadozástól esetleg hajszálrepedjen valami. azóta mindig hibernálom, mielőtt elcipelem.
de ilyet, hogy bekapcsol???? spyware nem lehet?[ Szerkesztve ]
-
kutga
nagyúr
Sziasztok!
Lenovo 3000 N100-as gépem van már július óta (0768 BTG), és az utóbbi időben érdekes problémára lettem figyelmes...Sokszor állítok be DVD írást lefekvés előtt, mire elalszom, a gép már kiírta a dvd-t és a nero le is kapcsolta ahogy kell...csak hogy...a múltkor arra ébredtem, hogy egy ilyen mutatvány után még mindig ment a gép. Félálomban még emlékszem az XP leállítóképernyőjére, mert az egész szobát bevilágította a kék fény, majd a gép annak rendje és módja szerint kikapcsolt...majd kis idő múlva magától bekapcsolt. Miután kézzel kinyomtam, nem hajtottam le a képernyőjét, épp aludnék vissza, amikor hallom, hogy megint bekapcsol. Miután újra kinyomtam és lehajtottam a képernyőt nem kapcsolt be, de ugyanezt eljátszotta még párszor, amikor hasonlóan a nerora bíztam a kikapcsolást. Úgy gondoltam a program hibája, de mint kiderült nem az...ugyanis, ha csak simán kikapcsolom a gépet és nem hajtom le a képernyőt, ugyanezt játsza el (pár perc után visszakapcsol). Ez nem lenne nagy baj, mert ha kikapcsolás után lehajtom a képernyőt, nem kapcsol vissza, de ehhez az kell, hogy ott legyek. Nem hagyhatom ott a gépet mondjuk egy időigényesebb dvd írásnál, mert fennáll a veszélye, hogy megint bekapcsol, és nem akarom hogy ennyit menjen üresjáratban...ki tudja hova kell éppen mennem. Az lenne a kérdésem, másnál fordult-e elő ilyen probléma, vagy eddig egyedül vagyok ezzel? Esetleg vmi ötlet hogy miért van és mit lehetne tenni ellene?
-
Laca0
addikt
válasz Mandy-mandy #2202 üzenetére
Örülünk neki, hogy sikerült!
Virtuális sütit is elfogadunk!Xiaomi 11 Lite 5G NE Dual 8/128 | Redmi Note 8 4/64 | MikroTik hAP AC2 | Sony KD-55XH8096 | LG 47LM620S | Denon AVR-1612 | Eltax Experience 5.0 | Egreat R6S
-
Mandy-mandy
csendes tag
SIKERÜLT!!! Működik!!! Nagyon köszönök mindenkinek mindenféle segítséget!!! Most hálálkodnék vmit, talán süti formájában, ha nem ilyen módon lett volna összefutva a segítő kezekkel!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós kamerák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Kuponkunyeráló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- Razer Blade 16 - i9-13950HX, RTX 4090 (175W MAX TDP!), 32GB DDR5, 2TB SSD, Win11 Pro - GARI
- Ujszeru Lenovo Legion 5 Pro 512GB/16GB/Ryzen 7 7745HX/RTX4060/240mhz Display + 2 ev Garancia.
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Szép Erős! Ci7! FHD/IPS/SSD/Gari
- HP Pavilion Gamer Laptop , Ryzen7 ,144Hz IPS Kijelő, GTX 1650 Ti 4gb ,1TB SSD ,16gb DDR4 ram 3200mhz
- HP 2013 Ultraslim Docking Station dokkoló 65W-os táppal ÚJ vagy használt AKCIÓ
- Acer Aspire 3 A315-53-37K8
- Lenovo X1 Yoga Gen8 14" FHD+ Touch x360 Intel i5-1345U 32GB LPDDR5 RAM 512GB NVMe 27 hó gyári gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest