- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
magickonfig
tag
Budaörsiben se volt most orchidea. 2 Bonsaii és 4 virágcsokor. Harry potter tele. Többi se volt annyira kifosztva.
-
Mauzes
addikt
válasz magickonfig #50404 üzenetére
Én egy Majestic Tiger-t húztam csak be 12300-ért (Orchidea nem volt), de ami szintén megérős szerintem, az a HP Látogatás Roxmorts faluba 20300.
-
nagyúr
-
HUN_Sector
őstag
Fehérváron semmi érdemleges nincs a tescoban.
Csak kis készletek, azokból sem a keresettek. -
Tony21
tag
válasz HUN_Sector #50407 üzenetére
Kis 3in1 készletekből nem emlékszel, hogy mi volt?
-
Tony21
tag
válasz HUN_Sector #50409 üzenetére
Köszi, kimentem megnéztem, amit akartam még egyet, az pont volt, a 31112 (mellé kellett még csapni pár kacatot ) ... ezeken kívül csak a kroki, a drón, meg a 31100 piros kocsi volt. Speed Champion-ból a Toyota, az Elva, meg valamelyik tavalyi dupla szett. Technic-ből a 42116, talán a 42118, 42120, 42132, 42134, 42135 és ennyi.
Nem voltam azóta, mióta összement a Tecsó, de a választék kritikán aluli. Lehet, hogy még a kistecsó is komolyabb -
sb
veterán
válasz Tony21 #50411 üzenetére
Meg nekem. De nekem úgy rémlik mintha nem lett volna nagy kedvezmény rajta.
A krokodilra lecsaptam volna rögtön de az itt nem volt.Ez nagy Tesco egyébként de itt is alig volt kínálat. Talán a 20-24k körüli City iskola/tűzoltóság volt a legnagyobb készlet, meg a bonsai, virágcsokor. Technicből Jeep meg 1-2 kisebb, SC-ből is talán 3 féle volt szintén.
más:
Vajon a Store-okban lesz most ajándék Forestmen’s Hideout? Van valakinek infója róla?[ Szerkesztve ]
-
goldb
tag
Sziasztok!
Éppen az imént érkezett meg a kockashop.hu-ról egy régóta tervezett megrendelésem, a Millennium Falcon 75257 és meglátásom szerint még az eMAG újracsomagolt lego termékeknél is silányabb állapotban érkezett meg hozzám. Ilyenkor élhetek az elállás lehetőségével, vagy kérhetem, hogy küldjenek másik terméket? Előre volt fizetve, és szándékosan a GLS-t választottam a futárszolgálatok közül, mert eddigi tapasztalataim alapján a legkíméletesebb csomagkezelők voltak felénk. A képekről mint látható, több oldalon is halmozottan hátrányos megjelenésű. Előre is köszönöm szépen a jótanácsokat, és ne haragudjatok, hogy ilyen "semmiséggel" szemetelem a topicot.
[ Szerkesztve ]
-
Tony21
tag
Pedig az jó kis készlet, rengeteg alt. moc-al. Amúgy az évek során sokkal jobb árakon is volt, 1900 körül vettem anno Auchanban.
Ez is nagy Tesco ahol voltam (Fehérváron az Aszalvölgyi), de egyre jobban megy össze, Lego részleg egy polc, vevő is alig lézengett, csak önkiszolgáló kassza volt nyitva. Nagy büdös pusztulat az egész. -
czanga
őstag
válasz ADAM1337 #50414 üzenetére
Kedvencem náluk még a kerek kockashop feliratos matrica a dobozon. Egy kis készletnél kérdeztem, hogy ez lejön nyomtalanul ugye? Leeee, perszeee... Na hát hozta a felületet is magával hiba nélkül. Nekem ez és a pontjaim helyszíni beváltásaival kapcsolatos kamu betette a kaput, az életben nem vásároluk tőlük többet semmit.
Mondjuk az áraik sem indokolják a dolgot. Mióta más lett az ottani crew (nem biztos, de ez a meglátás), azóta érdekes dolgok mennek.
#50413 goldb
Küld vissza, vagy vidd csak be. Én még kevesebbért de mégis jelentős sérülésnél is visszaküldtem készletet pl a kocka.hu-nak, és gond nélkül cserélték.
Akadékoskodnak akkor pedig el lehet sajnos könyvelni a dolgot, de remélem nem lesz gond.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
ez szerintem a bolt hozzáállásától függ.
Jogod van a futárnál belenézni a dobozba (mármint a külső csomagolási dobozba). Ha átvetted, akkor nem volt semmilyen kifogásod, ellenkező esetben jegyzőkönyvet kell felvenni a futárnál...Majd írd meg, hogy mi lett a vége... ha akadékoskodik a bolt, írd meg nekik, h egy egész fórum teszi őket tiltólistára
-
sb
veterán
válasz Throme #50418 üzenetére
Ez akkor igaz ha arra hivatkozna, hogy a szállítással volt gondja.
Mivel rendelte, a távollévők között kötött szerződés alapján elállhat a sima 14 napos elállás keretében. Ahhoz pedig nem kell indok.
Majd írd meg, hogy mi lett a vége... ha akadékoskodik a bolt, írd meg nekik, h egy egész fórum teszi őket tiltólistára
Akik nem kispályások...[ Szerkesztve ]
-
Tony21
tag
válasz richardbill #50394 üzenetére
Na, összeraktad már? Ajándék kekszet nem csomagoltak a dobozba?
-
Crus
őstag
-
Mauzes
addikt
Úgy látszik én itt annak a kisebbségnek a tagja vagyok, aki nem érti ezt a doboz "hisztériát". De ha csak nem befektetésre vetted a szekrény mélyére, akkor én biztosan nem szarakodnék ezzel. Most tényleg nyersz majd annyit egy sérülésmentes dobozzal, hogy ez az egész hercehurca, hogy elállsz meg visszaküldöd meg újra meg kell majd venned (gondolom ez a cél) megérje?
Persze, persze, sokan mondják, hogy majd használtan is drágábban el lehet adni, ha szép a doboz. Itt azért szívesen kérnék egy kimutatást, hogy ennek tényleg van-e előnye, mekkora, és mi alapján állítja ezt bárki. Én tökre nem hiszek abban, hogy ha én egy kifutott szettet árulok már bontottan, összerakás után, akkor majd a doboz szépsége/kisebb sérülése érdemben befolyásolja az eladási árat. És hogy mindez biztos.
-
edgR
őstag
Élhetsz, sőt: neten vásárolt termékek esetén 15 napon belül indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól.
De azért érdemes alaposan átgondolni - tekintettel a készlet értékére -: biztosan megéri?
- A visszaküldés a te költséged, a készlet meg nem kerül annyiba - szvsz - hogy megérje ezzel bajlódni.
- Biztosan szükséged van a dobozra? Ki fogod tenni egy vitrinbe és nézegetni (a dobozt)?Ne értsetek félre, engem is felbasz, ha nem újracsomagoltat vásárolok, és úgy érkezik, mintha a kutya szájából rángatták volna ki, de ettől függetlenül még érdemes a szituációtól függően racionálisan értékelni a dolgokat, amit jelen esetben a készlet értéke, újraeladhatósága határoz meg: egyik sem túl acélos.
A megoldás?
Megtartod, elfelejted a történteket, megépíted.
Aztán, ha még mindig úgy gondolod, hogy szükséged lenne a dobozra, és Szegeden jársz: jelenleg 8db makulátlan 75257 dobozom van, amivel nem tudok mit kezdeni, szóval ha írsz egy PM-et, adok egyet ingyen és bérmentve. -
edgR
őstag
válasz Mauzes #50423 üzenetére
Mert nincs is ilyen stat. Minden egyes UCS-emet doboz nélkül adtam el. Ha jó az ár, ha jó a készlet, ha ép a matricaív (ennek már sokkal nagyobb jelentősége van, ezért sem érdemes felragasztani, ha valaki építéskor már sejti, hogy egyszer túlad a készleten!) akkor viszik, mint a cukrot.
+1, hogy a doboznak nincs akkora jelentősége, mint itt sokan hiszik. -
Crus
őstag
Az építés és játék öröme, valamint szobadísz okok miatt Legózunk idehaza. De nem titkolt szándék az sem, ha már a gyerkőcnek abszolút nem érdekes, ha már engem se tölt el jó érzéssel adott szett, akkor eladjuk.
Éppen emiatt nagyon fontos számunkra a doboz és annak állapota is. Ergo, mi pl. SOHA nem veszünk doboz nélküli Legót 2nd hand. Nem baj, ha 1x össze volt rakva, de mindene legyen meg, a doboza is. Ez csak egy vélemény.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz koncsik #50427 üzenetére
Múltkor jófogásról akartam venni egy bontatlan, de dobozsérült készletet. Kb. 3000-rel volt olcsóbb, mint bárhol máshol. Írtam az eladónak, hogy érdekel, de a sérülés miatt kedvezményesebb árat képzeltem el, a 3k helyett 6k-t. Nem ment bele... azóta is hirdeti. Úgy kb. fél éve
Van az a pénz amiért nem érdekes a doboz, de inkább fizetek 3k-val többet egy 60 ezres tételnél a sértetlenért.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
apholyon
aktív tag
Szerintem ez a doboz téma teljesen egyedi megítélés. Nekem például teljesen mindegy milyen a doboz, nem veszek olyan készletet, amit eladásra/befektetésre szánnék, ráadásul helyem sincs tárolni őket... Ahogy előttem is írták, szerintem sem dob annyit az értékén, hogy megérje b@szakodni vele - én legalábbis biztosan nem tenném. Ettől függetlenül a 14 napos elállási jog megilleti, indok nélkül. Annyiból "örülök" a doboz mizériának, hogy ha van egy sérült dobozos szett, ami tetszik, akkor olcsóbban hozzájuthatok.
Más téma:
Úgy vettem észre, hogy manapság minden témában többször annyi szettet "hány" ki a Lego, mint régen. Nem igazán fogott meg a NinjaGo téma, de azt meg kell hagyni, hogy van néhány ránézésre kifejezetten jó ár/érték arányú kisebb készlet, amik tele vannak menő speckó alkatrészekkel... példák a tejesség igénye nélkül: 71700, 71762, 71735. Ezek miért ilyen "olcsók" (értsd: hasonló komplexitású és méretű szettekhez képest)? Nincs külön licensz, azt értem, csupán ennyi a "titok"? Vagy nem is annyira megérősek, csak én nem értek hozzá?Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
-
Dzsuri89
őstag
Valaki összeépítette közületek a LEGO® Ninjago® 71741 NINJAGO® Városi Lombház szettet?
Nagyon szemezek vele, pedig maga a téma sose érdekelt, de belenéztem az összerakásijába és eléggé szimpi, változatosnak tűnik. Ami még tetszik, hogy bő 5600 darab és el lehet csípni neten 90.000 körül.
Aki esetleg összerakta, hogy tetszett neki az építés és maga a végeredmény? -
Mauzes
addikt
válasz Dzsuri89 #50431 üzenetére
Én még nem tudtam összerakni, de pont azért vettem meg, mert egyrészt iszonyúan tetszenek is dizájnra a legnagyobb Ninjago készletek, másrészt pedig nagyon sokak véleménye alapján az egyik legváltozatosabb és legérdekesebb építési elményük van. És mellette ár/érték arányban is jók - még 90-ért is, persze ha megnézed, tök sokáig ment 82-86 között, most drágább lett (én 73-ért vettem).
Mondjuk tárolni, porolni eléggé nehézkes, és a szétszedés sem lehet leányálom.
-
Mozaart
aktív tag
Közben 399 forint az ajró..
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
atus72
őstag
válasz magickonfig #50404 üzenetére
"Budaörsiben se volt most orchidea. 2 Bonsaii és 4 virágcsokor. Harry potter tele. Többi se volt annyira kifosztva."
-1 Bonsai, az nálam van már, 3 virágcsokor még volt éjjel 1-kor
Orchideat akartam de az nem volt sajnos. -
Dzsuri89
őstag
válasz ADAM1337 #50432 üzenetére
Az a helyzet, hogy ugyan ezt érzem. Tetszik, hogy nagyon színes, nincs tele szimetriával építésileg. Alapból én az építési élmény miatt veszek Lego-t, kiállítani sose szoktam, pár napig összeépített állapotban tartom, aztán visszabontom az eredeti zacsi számozás szerint. Így duplán jó élményt ad…
Mauzes
Lehet beruházok rá, de még alszok párat előtte…
Én általában akkor nyugszok meg, ha 1000 darab lego kb kijön 20.000 Ft-ra
Ott az új hullámvasút, nagyon tetszik, de 150.000 Ft-ot nem adnék ki azért a darabszámért.[ Szerkesztve ]
-
-
Throme
veterán
válasz Mauzes #50423 üzenetére
Azért azt is nézd, hogy nem egy auchan zöldség és baba pelenka közti sorból rántotta ki a legót, hanem egy - elméletileg - szakboltból vette, ahol tudhatnák, hogy egy legósnak a doboz állapota is számít.
Azt is megértem, hogy ha már ugyanannyit fizetett érte mint aki egészséges dobozzal kapta, akkor lehet keserű a szájíze.
#50424edgR
ezt se értem, ha nem számít a doboz, meg nincs üzleti értéke, akkor minek van neked 8 jó állapotú, miért tartod/tárolod? -
sb
veterán
válasz Dzsuri89 #50437 üzenetére
Én megrendeltem 85-ért az Alzában nemrég de aztán visszamondtam.
Ezzel már kidobtak volna itthon. Nem lett volna hova tenni még dobozban sem.Tavaly még volt vmi lista amiben kifutóként tippelték de a friss listákban nem volt benne, úgy voltam vele, hogy még lesz talán lehetőség később beszerezni. Azóta persze a másik listára felkerült: az áremelésesre.
[ Szerkesztve ]
-
ii77
tag
-
edgR
őstag
válasz Throme #50442 üzenetére
Mert nagy a padlás, és csak gyűlt ott az évek során. Várom a csodát. Egyszer így vitte el a 60kg-nyi instrukciómat is egy illető, egyben. Azokat is 40-80% offért se viszi senki, mihez, miért is vinné? Csak annak van rá szüksége, aki össze BL-ezik egy készletet, és komplett szettet szeretne.
De a dobozok még kevésbé rugalmasak. Most tegyek egy másik dobozba egy dobozt, és postázzam el? Nem életszerű, ahhoz egy minimális "értéket" kell képviselnie.
Kb. az ekkora licenszelt készletek dobozai azok, amit elrakok (vagy az ettől nagyobb, szintén licenszelt készletekét, City pl. felejtős), ezeknek az "értéke" min. 2-3e Ft általában (feltéve, ha el tudod adni).Az ennél kisebb bontott készletek dobozai azonnal mennek a szelektívbe.
[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
Orchideát hol érdemes most venni? Amazonról 21e-re jön ki szállítással kb.
Valakinek esetleg van budapesti friss infója Auchan/Tesco akciós készletről? -
turikoczka
aktív tag
A Ferrari Daytona várható szerintetek valahova majd ahol nem 150k lesz? Vagy tényleg ekkora a drágulás lego fronton...
-
sb
veterán
válasz turikoczka #50447 üzenetére
A németeknél 125-130k körül... volt. Mert a boltlista első 3-4 sorába belekattintva mindenhol augusztusi szállítást írnak, szóval úgy tűnik erősen out of stock ez is.
Itthon még nem, talán az ára miatt... -
Mauzes
addikt
válasz atus72 #50446 üzenetére
Szerintem ezekből kifogyott, de ebből eredően én várnék pár napot, mert ilyan akciók utáb aprón fel szokott bukkanni az a kifosztott termék. Jófogáson amúgy 19-ért látok, de ez még korábban felrakott. Később amúgy szerintem biztosan lesz 15 alatt.
turikoczka: biztosan lesz olyan. Aprón már felbukkant több darab 125-130 között.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest