-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
RapaNui1
aktív tag
Ennyi erővel vehetsz 3 creator várat és akkora várat húzhatsz fel belőle amekkorát akarsz és még marad pénzed egy delorienre is. Itt nem ez a lényeg hanem az hogy rajta van a 90 years megjelölés, ami miatt fontos lesz majd a gyűjtőknek és el fogják kapkodni, mert ahogy írtam is egybe az összes készlet fog igazi értéket kepvilselni és ezt tudja a Lego is.
-
-
-
Mauzes
addikt
Hm, lassan kiutáltok, mert én vagyok a nosztalgia ellenes negatív arc. De ez a kastély is. Most komolyan, nosztalgia faktor nélkül, ez mennyire jó szett? Én totál nem érzem kiemelkedőnek. De ha az árát is figyelembe veszem, akkor meg nagyon nem tűnik megérősnek.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz Mauzes #50854 üzenetére
Nincs azzal baj ha valakinek nem tetszik. Nekem például a technikek nem tetszenek.
De azt tény hogy pofátlanul drága lett szerintem is a vár, és én a Galaxy explorert is sokallom 40-ért nem is licences készlet.
A barracuda bay is nagyon jó lett, és annak fele ennyi volt az ára , sőt én 47-ért vettem.ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
válasz Mauzes #50854 üzenetére
Jo kis szett, nekem speciel a kovacsmuhely jobban tetszik, az eredetije talan meg jobban. A 3x1400darabos 31120 osszekombozva kevésbé tetszetos, pedig olcsobb lenne. Meglatjuk mennyire huz be. Belegondolva, a legdragabb szettem, amire nem bontatlanul csorgatom a nyalam, az 52ezerert vett ujracsomis piactér, rogton mogotte egy 48ezres hasznát mack anthemmel és egy 40 ezres használt 4x4 extreme off roaderrel. És ez a var arban a harom legdragabb szettem lenne....haaaat...remelem kap valami kihagyhatatlan akciot.
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
balint82
senior tag
Barca brickheadz :
Google Pixel 4a
-
formula01
senior tag
Almát hasonlítok körtével, és totál szubjektív a kérdés, de ha most csak 1-et választhatnátok, ti a 10274 Ecto 1-et vásárolnátok kockáról 64e Ft-ért a GWP settel, vagy a 21325 Kovácsműhelyet magában 45e körül? Gyerekkorom után kb 2 hónapja kapott el újra a legoláz, vettem is pár setet, 42110, 10295, 76989, 10311 barátnőnek, és egy 42123-at. Az utolsó kivételével mind baromira tetszett, viszont mostmár ha összeszámolom rövid idő alatt mennyibe került ez a hobbi, kicsit szarul érzem magam, pedig van még pár szet ami nagyon bejön, főleg a fentebb említett 2, de muszáj kicsit visszavenni a lelki békém miatt. Az 1 dolog amitől tartok igazából, hogy a kettőből valamelyik set visszavonul, vagy irgalmatlanul elszáll az ára. A szeptemberi áremelés nem tudjátok, mindkettőt érinti?
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
RapaNui1
aktív tag
válasz formula01 #50862 üzenetére
Ez egy jó kérdés. Mindegyik megvan és mindegyik nagyon tetszik nekem is. Nem biztos de mintha az Ecto-1 idén kifutna, így én biztos azt választanám az ajándék miatt is, utána pedig biztos beszerezném a középkori kovácsot akár jófogás, fb oldalakról még olcsóbban is.
-
Llew
senior tag
Ezeknek az évfordulós szetteknek vajon mennyi lesz életciklusa? Augusztusi megjelenéssel azért egy évet illene nekik gyártasban lenni szerintem, de félek igyekezni kell majd a beszerzéssel.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
HUN_Sector
őstag
Az sw 20. évfordulós talán ha fél évet ment gyártásban, de egy évet emlékeim szerint nem ért el
-
Crus
őstag
válasz Freddy76 #50825 üzenetére
Akkor úgy fest én kivétel vagyok. Nekem ezek az egyszerűbb, de régi készletek töredék árát érik. A részleteket kedvelem én is, ezek meg szinte puritánok. 153k? 53k-ért se kellene, holott a mai napig rendelkezem a gyerekkori készleteimmel, amiben van Pirates, Galaxy is...
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz hami85 #50870 üzenetére
Persze, de valami embertelen sokan vannak, akik már nem azért veszik ezeket, mert összerakás, játékélmény, vagy dísz, hanem nettó befektetésnek. Ez részben azért dühítő, mert itt is előfordul, pont az amit írtál, hogy "sold out"... ugyanígy jártam a kedvenc játékom (The Last of Us 1 Remake) felújításának limitált verziójával. Beszerezhetetlen 40.000 Ft körül, mert még meg sem jelent, de a visszaigazolt pre-order alapján a scalperek már 180 ezrekért adják és annyiért is "sold"!
Ez így egy őrület! Miért nem gyártanak belőle eleget? Ezzel csak a nyerészkedőket gazdagítják, akinek meg tényleg kell, azzal meg jól kiba...csesznek.
[ Szerkesztve ]
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
balint82
senior tag
Én is csatlakozom RapaNui1-hez. Bár valahogy nekem úgy rémlik egyik sem fog kifutni idén, mondjuk az áremelés miatt elgondolkodtató, hogy akár mindkettőt meg egyem most a helyedben.
Amint emel a Lego, a másodpiac rögtön leköveti.Kicsit más : brickseten írták tegnap este, hogy a 928 remake a USA-ban már előrendelhető, és ugye ott még nem futott ki a hideout GWP ajándék... Mákosak.
Google Pixel 4a
-
Mozaart
aktív tag
Ez egy ordogi kor. Hala a "gonosz" emberi tenyezonek.
Hiaba gyartanak tobbet. Annal tobb termek lesz amit pre orderrel megtobb nepper el tud vinni.Amig van ra kereslet. Nepperkedni fog. Amig nem lesz leszabalyozva.
Ugyanez hogy egy koncerten miert ezer forint egy nyaloka. Amig van aki megveszi. Dragan fogja adni..
Es annak az embernek nem az lesz a gondolata hogy mennyire hulyenek nezi az elado. Hanem hogy a gyereke mennyire boldog attol a nyalokatol.
Legyen mindig nalad egy nyaloka.. :DSpeciel egyre jobban nehezebben tudom elnezni az emberi tenyezot es a tehetlenseget. Peldaul az utcai szemeteles es koz rongalasa.
De a megoldas annyi hogy Elengedi az ember. Nem er annyit..
Ha az emberekben lenne picit tobb egyutt erzes es nem onzo celu motivacio.. maris jobb lenne vilagunk.Elnezest az off ert. Ez ilyen hetvegi kikacsintas csak. A legozasban ez az egyik legnagyobb win win velemenyem. Csak te vagy es a lego kocka. Semmi ostoba emberi vonatkozas. Kiveve a vasarlasnal persze..
[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
apholyon
aktív tag
válasz Mozaart #50873 üzenetére
Szerintem itt arra gondolt a topiktárs, hogy ha a Lego többet gyártana, akkor nagyobb lenne a haszna is és egyben visszaszorítaná az ebből másodlagosan hasznot húzókat, mivel úgy már nem érné meg nekik felvásárolni nagy mennyiségeket... ezzel együtt boldogabb lenne az egyszerű végfelhasználó is, mert eredeti áron, bármikor megvásárolhatja a terméket...
#50874 Mozaart Engem (szerencsére) még mindig nem fogott meg a Castle téma, de meg kell hagyni hogy ez menő, jó a feelingje...
[ Szerkesztve ]
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
hami85
tag
Ahhoz képest hogy a másodpiacon a bricklinkes castle szett kerül ennyibe és ott az elemszám fele ennyi, figura is kevesebb, ez igen jó áron van 😅
-
sb
veterán
A közzétett lista alapján elvileg egyik sem fut ki idén.
Az áremelési listán viszont az Ecto-1 +20%-kal a topban volt, a kovácsműhely nincs a listában.Ezek alapján halmozottan az Ecto 1 a hátrányosabb helyzetű. Ráadásul drágább is, ha mégis lenne emelés a másiknál, akkor is nagyobb az emelési alap is. Szerintem a mostani GWP-s, 50k, vagy az alá belökhető áránál nem nagyon lesz jobb. A németeknél volt még akcióban 50k alatt nemrég, de már ott sem jellemző.
Szóval tisztán pénzügyi alapon érdemes lenne megvenni előbb mint később. Ebben nincs nagy csoda ilyen inflációs környezetben. A másik kérdést viszont neked kell eldönteni, hogy ez belefér-e vagy már rossz érzést szül. Nem mintha ne lenne itt a topicban ez is széleskörben ismert és tapasztalt érzés , de ezt mindenkinek egyedileg kell feldolgoznia.
Aztán lehet, hogy ha tényleg nagyobb gondok lesznek akkor az emelt árú Legoknak is leáldoz és mégsem lesz akkora drágaság 1-2 év múlva... ez már más kérdés és nem igazán kiszámítható.
Átkötve a másik témára:@Crus
Ez valahol végső soron a piac hibája. Amíg a sor végén megveszi vki annyiért addig ez működni fog. Alapvetően van pénz, erről szólt 2008 óta a világgazdaság globális szinten, likviditást öntöttek a piacra, bármit megvettek bármennyiért. Már fordulunk a másik irányba szvsz de közben meg a kínálati oldalon akadtak komoly gondok. Az lesz a kérdés, hogy melyik nyer, de ez egyelőre még ugyanabba az irányba mutat most is szvsz.A nosztalgiakészletek kérdése egyszerű, érzelmi alapú a döntés, vagy megvan a nosztalgia és akkor nem nagyon gondolkodik a vásárló, vagy nincs, akkor egy kis kupac műanyag drágán. Másoknak meg a nagy kupac olcsón se ér semmit.
Nosztalgia nálam is van régi szetteknél de valahogy nem billen át szerencsére a racionálisabb nézőponton. Múltkor linkeltem itt az egyik kedvencem, egy régi City autómentőt. Találtam hozzá közben egy mai kornak megfelelő MOC-ot, brutálisan jó, százszor ütősebb a régihez képest. Ilyenkor már van más szempont is a választásnál.A várnál ugyanazt látom. Nem mondom, hogy rossz lett, mert minőséginek tűnik tervezésre is, de végeredményben egy rakás fal rengeteg elemből. Részletgazdagabb, színesebb nem tud lenni, mert egy vár nem olyan eleve. Ez így jó. De ha téma helyett Lego szinten nézem akkor vannak sokkal jobb készletek, dizájnra, megoldásokra. Aki a témát keresni annak meg nyilván nem opció pl. a vele egy árban lévő hullámvasút.
-
sb
veterán
válasz hami85 #50876 üzenetére
Igen. Relatív.
Mióta írtam a Designer Observatory-t (meg a Winter Chalet-t) még a vásárlás előtt, hogy nem is rossz az ára, folyton ez ugrik be akaratlanul is. 4000db-os szettek jönnek sorban, Ferrari, hullámvasút, kastély... és mind a duplája árban.
Ezek sem kispályások, de példányszám alapján messze az volt elvileg az exkluzívabb.A BL-es Castle szettnél anno nem mozdultam még rá sem a Legora sem az adott témára de épp most néztem meg kb. 1 hete az építési videóját. Nem rossz, de a fenti, racionálisabb nézetben az sem egy nagy eresztés. Megoldásokra, elemekre sem volt benne nagyon sok extra. Nem néztem meg, de "anyagárban" jóval olcsóbbra tippelném azt is mint a rendes ára.
-
-
Throme
veterán
Valószínűsítem az első szériák egyfajta tesztnek tekinthetők. Felmérik az igényeket...
A befektetőket is beleveszik, hiszen nem újkeletű a dolog, ráadásul egy része a BL-en landol, amiből megint van - gondolom - hasznuk, az eladások után. Szóval nekik mindegy ki és miért veszi a szetteket....Aki meg türelmetlen, annak bele kell nyúlnia a zsebébe....
Engem csak az ajándék szettek begyűjtése zavart korábban, mikor még a kockán nem lehetett ezeket az akcióka elérni, csak a SAH (ami nagyon drága, de legalább online) és valamelyik offline lego shop árulta, így többször előfordult, hogy lemaradtam róluk ...
-
Mozaart
aktív tag
Ez a lego amit muvel iden.. tudom 90. evfordulo. De a valosagban olyan arak vannak mindenhol. Ez nekem egyre jobban egy parhuzamos vilag ahol olyan draga minden mintha a vilag legtermeszetesebb dolga lenne.
Es még en erezzem magam rosszul hogy nem tudom megengedni magamnak.
Hihetetlen a kiadott keszletek sokassaga.. pedig nem most kezdodott.. :)
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz balint82 #50872 üzenetére
Tényleg Usa-ban már előrendelhető ajándékkal. Sokkal jobb lett volna ha együtt jön a forestman gwp az évfordulós szettekkel. Viszont nálunk már nincs gwp se, viszont a németeknél még van. Durva hogy mennyivel csóróbb ország vagyunk és mégis ilyen luxus terméket hamarabb lerabolnak mint Németországban.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz Mozaart #50883 üzenetére
Ez nem párhuzamos világ, ez a valóság. A spagetti amit szoktunk venni, 200ft volt pár hónapja, most ugyanaz 450ft. A műanyag is hiánycikk, amit hoznak műanyagcsöveket a boltba azonnal viszik el egyben az egész készletet, pedig az is kb a duplájára emelkedett.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
jcrk
tag
Szerintetek a 10300-as delorean lesz újra készleten? Érdemes rá várni vagy nézek inkább hirdetéseket?
-
-
Mauzes
addikt
Off, re Lego gyártási mennyiség: mégis miért gyártanának többet? Valószínűleg tök nagy kihasználtsággal működnek az üzemek. Lehet bevételt növelni áremeléssel és kapacitás bővítéssel. Utóbbi tök sok melót igényel. Mégis ki az a racionális üzleti döntéshozó, aki egy túlkeresleti piacon nem próbálná az áremelést maximálni?
-
Crus
őstag
válasz apholyon #50875 üzenetére
Így van! Nem éri meg nepperkedni pl. egy Creator középkori várral sem, mert rogyásig van vele árasztva belőle a piac. Nyilván el lehet tenni és 10 év múlva eladni nevetve 100k-ért (és ezzel nekem abszolút semmi gondom!), de itt elsősorban arról beszéltem, amikor se Day1 se Day100 nincs már az adott termékből, csak neppereknél.
Egyre gyakoribb, hogy xy cég kiad valamit, azt a nepperek felvásárolják és többszörös áron eladják. El nem hiszem, hogy ez bármelyik cég érdekét is szolgálja! Ez egy marhaság! A cégek is a profitból élnek! Ha kiad valamit és Day1 van rajta 20k profitja, de a neppernek 140k, akkor az úgy melyik cég érdeke? Most azért adjak ki valamit, hogy pár tucat sakál rommá keresse magát rajta?
-
apholyon
aktív tag
Mondjuk ha már belőtték a termék árát, onnantól nekik teljesen mindegy ki vásárolja meg, a profit nem lesz kevesebb akkor sem, ha csak a hiénák veszik... Illetve az is teljesen helyes, amit Mauzes megfogalmazott, amíg van aki megveszi drágábban, addig árat fognak növelni, nem legyártott mennyiséget. Ez lecsupaszítva 2 tényezős egyenlet, mennyiség * ár. És nekik sokkal jobban megéri az utóbbit növelni.
-
sb
veterán
válasz Mauzes #50890 üzenetére
Ez népszerű megoldás mostanában. A chipgyártásban és minden másban is de ez azért tud működni mert relatíve monopol helyzetben vannak. Egy ideális piacon amikor ennyivel kisebb a kínálat a keresletnél plusz ez érteleszerűen még az elérhető profitot is megnöveli az árakon keresztül akkor sokkal inkább érdemes lenne beszállnia más szereplőknek is.
Ez viszont a necces alapanyag-ellátás miatt, amit a globális, extrém bonyolult és békeidőben a végtelenségig optimalizált ellátási láncok hoztak létre, valamint az egyre bonyolultabb, monopol technológiák miatt nem megy.
Egyszerűen vagy nem tud más gyártani, vagy tudna, de nem tudja megoldani az alapanyag-ellátást. Esetleg még az is lenne de X év és csillió cash mire felhúz 1-2 gyárat... amit nem vállalnak az extrém kockázat miatt. És marad a régi gyártó.A Legonál mondjuk ez épp nem így van szerintem. Ezt azért szerintem "bárki" tudna gyártani, itt a jogi, méretbeli monopolhelyzet egyedi.
Meglévő, nyeregben lévő gyártónak meg elég ilyenkor hátradőlni és emelnie egyet az árakon. Ha 20% emelés után esik 10%-ot a forgalom akkor nevetve számolhatja a zsetont és nem kellett kockáztatni, befektetni, új gyárat felhúzni ami majd 10 év alatt visszahozza a pénzt.
-
apholyon
aktív tag
Azért a Legonál szerintem a presztízs sokat számít. Nagyon sok alternatíva van rá, mégis a legtöbb ember (mi is) megvesszük a sokkal rosszabb ár/érték arányú Legot. Én is veszek inkább kevesebbet, de az eredeti.
Szerk.: Itt a minőségbe direkt nem mentem bele, vannak egészen jó minőségű alternatívák és vannak elképesztően rossz tapasztalatok Lego-nál is... Ettől függetlenül persze toronymagasan vezet a Lego.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Az a gond, hogy szerintem ha akarnák sem tudnák lekövetni a keresletváltozást. Az nem megy egyik napról a másikra. Se egy új gyár építés sem a bezárása ha vissza kellene venni.
A kereslet nagyon megugrott, nem csak ebben. Lásd pénzbőség.
Globalizált a piac, már földrajzilag sem nagyon lehet behatárolni a keresletet. És itt most időben is elválik ami még extra sokk. Ha nem fogyasztásra veszed, mert van extra pénzed és befektetnél akkor egy X év múlva lévő keresletet csatornázol be a jelenbe. Itt megint akkora torzulás lehet amit ember nem mond meg előre.Simán lehet, hogy a kutya nem veszi meg a köv. 5-10 évben a felhalmozott nepperkészletet. (Most pl. eléggé érezhető volt hogy változhatnak meg gyökeresen a prioritások, mikor atomreaktorok felett szálltak a rakéták. Egy ilyen és 10 év múlva biztos nem Legoval seftel a nép...) Mégis lehet, hogy az elmúlt 10 év meg erről szólt: a kereslet fele lehet, hogy oda vándorolt befektetésbe.
@maross
Most jovok lidlbol, alap papirzsepi nincs, papirtorlore pedig ra van irva, hogy max 3/vasarlo...ugy hogy nem is akcios...
Ne is mondd! Én az utóbbi 2 hónapban jártam úgy ott többször, hogy cukrot, tejet vettem volna (óriási fogyasztók vagyunk, kb. a ne kelljen kidobni felbontás/lejárat után ... még a cukrot is ) és le volt rabolva az egész. Egyszerűen nem volt, több alkalommal sem.
Éljen a zárstop!És ha már árak + nosztalgia téma is volt. Nekem a legnagyobb ilyen wtf érzés a gyümölcsöspultnál van. Apám sorban állt anno aranyárú banánért meg narancsért a gyerekkoromban. Most állok a polc előtt és banán+narancs 5-600Ft konstans, az év 365 napján van. Mellette a legolcsóbb alma 500Ft, minden más, akár helyi cuccok is: 800-1200-1800-2000+/kg. A tej elfogyott, kristálycukor nem is volt.
Talán ebből látszik mekkora kanyart írtunk le az utóbbi 1-2 évben.A konklúzió pedig nem triviális. Simán rá lehet mondani, hogy az nem volt normális, fenntarthatatlan volt a globális, olcsó fogyasztás. Extra termékekben szerintem is így van, de pl. élelmiszerben, energiában korántsem kellene, hogy így legyen szvsz.
-
RapaNui1
aktív tag
Nekem nem igazán tetszik egyik sem, se a vár, se az űrjármű. Amennyiben megveszem kizáróan befektetési céllal vagy csereeszközként, kirakni feltehetően sosem fogom. A kérdés az ha kiadok 150k-t egy várra lesz e valaki aki megad érte 200k-t. Itt már nagyon szűk a vásárlóképes keresztmetszet, persze el lehet adni, de ki kell várni a megfelelő vevőt. Majd megesz a fene az old fishing store, vagy a ghostbusterts firehouse után, de bármennyire is szeretném még a fishing storért sem vagyok hajlandó 120k-t kiadni, ahogy a régebbi winter village szettek sem valószínű hogy már meglesznek. Tudnom kell elengedni őket és az ésszerűség határain belül maradni, no meg a kereteimen belül. Igaz a mondás hogy mindig lesznek olyanok akiknek nálam tovább ér a takarója, tovább tud nyújtózkodni, sajnos nálam ha így folytatódik maradnak az olcsóbb készletek. Egyébként az új hullámvasút sokkal jobban tetszik mint a 90. évfordulós készletek.
-
formula01
senior tag
Köszi mindenkinek a véleményeket, én is végül az Ecto-1 mellett döntöttem. Még szombaton megrendeltem Kockán, de volt bennem egy kis elbizonytalanodás, melyik legyen előbb, időközben viszont ahogy látom el is fogyott, úgyhogy mégegy ok, hogy megtartsam azt a rendelést. A 21325-el kapcs meg remélhetőleg ami késik nem múlik.
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- OLED TV topic
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- DIGI kábel TV
- Nők, nőügyek (18+)
- Microsoft Excel topic
- Apple asztali gépek
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest