-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Major Lion
senior tag
válasz HUN_Sector #50195 üzenetére
10135 >> 10175
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
Crus
őstag
válasz RapaNui1 #50197 üzenetére
Egyetértek, de... amikor 80-90-ben Legókat vettünk, akkor is relatív komoly költség volt. A kis szettekre is húztak a szüleim a fogukat, a nagyobbakra meg ugye kaptam az ígéretet, amiből nem lett semmi.
A Lego sajnos luxuscikk, mindig is az volt. Cserébe nem igazán jellemző, hogy bármelyik szett is idővel veszítsen sokat az árából. Az utóbbi időben én is DURVÁN erő felett költöttem Legóra, mert egy idióta vagyok, akit elkapott a gépszíj.
Tényleg az van, hogy sokan úgy érezzük, hogy:
- Amit anno nem tudtunk megvenni, nem vették meg, azt most pótoljuk. Kompenzálunk.
- A gyerekkor a legtöbb embernél nagyon pozitív emlék. Amikor veszünk egy Legót, gyakran a még bennünk élő gyermeket tápláljuk.
- Mivel sokunk nem kapott meg vágyott Legókat, így most a saját gyerkőcnek megvesszük.De teljesen egyetértek veled abban és én más helyen már emeltem szót a témában, hogy a Lego annyira el van szállva árak tekintetében, hogy akinek igazán szól (gyerkőcök), azok közül rengetegen soha nem juthatnak hozzá, mert annyira drága.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
válasz HUN_Sector #50198 üzenetére
Meg velünk is elszaladt... Szvsz egy kicsit itt egymást is húzzuk bele a "rosszba". Nálam is a nejem már nem egyszer mondott csúnyákat. Igaza van... kicsit költséges addikció ez így. Nekem az utolsó nagy adagom a jövő héten érkezik, utána már csak egy picike HP szett hiányzik, azt is heteken belül beszerzem és akkor azt hiszem én most tényleg leállok és megpróbálok tiszta lenni sokáig.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Throme #50200 üzenetére
Ez mind igaz, és én nem is a legot sajnálom, de biztos vagyok abban is, hogy egyre többen egyre jobban meggondolják, hogy mit mikor és mennyiért vesznek meg, holott vannak kívánatosabbnál kívánatosabb készletek is, amit szeretnél, szeretnének, de nem tudod, vagy nem tudják megvenni.
-
Đusty
addikt
Én azt nem értem, lentiek alapján, hogy van oltalom vagy nincs és miért nem lehet itt a kínaiakról eszmét cserélni, gondolom nem csak a topik címe miatt.
[lA Lego kocka védjegy törlési ügye az Európai Unióban és Magyarországon]
[ Szerkesztve ]
-
-
Đusty
addikt
válasz maross #50207 üzenetére
Van koppintott de állítólag licenszelt (cada) is, annyira nem pörög a topik, hogy ne férne el és külön jól jönne ide egy versenytárs mert ha így megy tényleg kihal a topik és nem lesz miről beszélni.
[Cada, avagy a minőségi kínai LEGO]
Mondjuk azt se értem ha ténylegesen licenszelt miért csak doboz nélkül lehet itthon kapni, ennyire drága lenne a dobozos postaköltség?
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Természetesen a Lego érzés kiváltására ez is lehet egy alternatíva, de számomra a Lego az a Dán cég termékeit jelenti. Értékálló, időtálló, stb. Ahogy a szerszámgépeknél, mobiloknál, úgy a Legonál is szerintem a részleteken és főleg a minőségbiztosításon van a hangsúly, de ettől függetlenül most már nem lehet elzárkózni ezen lehetőségek eĺől. Ettől függetlenül tartsuk tiszteletben a topikgazda szabályait, ha egyszer a szabály az hogy ez egy Lego fórum és nincs helye Lepin meg más terméknek akkor be kell tartani.
-
lazioforever
tag
Azért elég fura itt a fórumon ezt a panaszkodást olvasni az ár miatt. Már ha azt nézzük, hogy - a folyamatos áremelések ellenére is - szinte minden új készletre azonnal rárepül sok ember nem csak világszerte, de az itt jelenlévő fórumozók közül is.
Ráadásul sokan nem is egy, hanem több példányt raktároznak el a készletekből. Vagy ott van például az "ajándék" (igen, nem véletlenül tettem idézőjelbe) szettek tömkelege, ahol egyből sokan azt nézik, hogy "hú, ez kell, muszáj lesz érte vennem valamit 50-60k-ért".... még ha az amúgy így beszerzett plusz szetteket nem is vennék meg.Kb. 2 éve olvasom rendszeresen ezt a topikot, és már akkor is ez a pár havonta visszatérő példa ment, hogy így drága, meg úgy drága... mégis folyamatosan számol be mindenki az új szettekről, meg "hogy ezután most aztán leállok". Valahogy mégse sikerül.
Tényleg nem kötekedésből írom ezt, csak számomra kicsit furcsa.
[ Szerkesztve ]
-
-
RapaNui1
aktív tag
válasz lazioforever #50211 üzenetére
Igazad van valamilyen szinten neked is. Olyan ez mint egyfajta függőség. A kérdés csak az hogy pl a dohánytermékek ára is hiába emelkedik ha mégis megveszik, csak azt nem tudjuk, mert arról nincsenek statisztikák, hogy ennek hatására hány ember döntött valóban a leszokás mellett és ami lényeges valójában mennyinek sikerült is leszoknia. Szerintem ez pontosan igaz a Legora is. Egyebek mellett a folytonos áremelkedés miatt pont nem látni hogy mennyien pártolnak el a Legotól vagy vesznek kevesebb szettet, mert a haszon ugyan az marad. Itt a fórumon csak egy kis szelete vagyunk a történetnek, szóval csak részben lehet ebből bármilyen következtetést is levonni.
-
Tony21
tag
Há' én idén csak 3 készletet vettem, nagyon jó áron és valóban a gyereknek ( egy classic, egy city stunt és egy technic monster), de sosem mondtam, hogy leállok. Nem görcsölök rá semmire, ha szerintem megérős áron lesz ami kell akkor megveszem, ha nem, akkor nem. Teljes áron is tellene rá, nálam ez ilyen elvi kérdés ... (nem mellesleg így kevesebb készlet vásárolódik meg, ami idő hiányában nem elhanyagolható dolog ).
-
sb
veterán
Szerintem ez akkor fér bele ha a tevékenység oldalról nézzük.
Építés, játék. Akkor ugyanaz. (Ahogy nálunk van is 1-2 másolat és nyilván nem külön szobában kezeljük. ) Főleg nem lenne érdemes szétválasztani, ha nem 1:1-ben lemásolt, most kapható készletekről lenne szó - annak nincs sok értelme valóban - hanem a több gyártó lehetőségeinek uniójáról. Amikor mondjuk eredetiben rég nem gyártott készletről vagy beszerezhetetlen alkatrészekről van szó.*Ha viszont a konkrét márkát nézzük akkor nincs helye. És ez a topic inkább arról szól. Konkrétan a Lego márkáról, az általuk megálmodott új készleteikről és a saját designról.
Azt én sem érzem, hogy ne pörögne így is.
Amikor épp nem a magas árakról szóló pár tiszta pillanat van jelen akkor a rengeteg új készlet a téma és, hogy ezt követni is alig lehet. Így is sok.*Mi épp 2 napja gondolkodtunk el a gyerekkel, hogy a Creator kalózhajó előtt szinte csak másolatban gondolkodtunk mivel érdemben más, menőbb hajó alig beszerezhető eredetiben.
Aztán a Creator lett a célpont, de most újra felmerült, hogy reális út lenne a másik is.
Az nem "igazi" gyártmány, de "igazi" kalóz hajó/téma.@Tony21
Há' én idén csak 3 készletet vettem: Egy sárga, egy zöld és egy piros helikoptert. -
Lajti
tag
Azért nem csak készletmásolás a gond szerintem. Ha megnézitek, szinte kivétel nélkül ugyanolyan, lekoppintott elemeket használnak a kínai gyártók, mint amit a Lego. És ebben benne van ugyan, hogy így kompatibilis, de leginkább az, hogy ezeknek az elemeknek a kitalálása, megtervezése, letesztelése csomó pénzbe kerül legóéknak, míg a kínaiak csak használják amit már jó. Hiába látszik tök egyértelműnek a végeredmény, hogy "ezt én is meg tudnám csinálni", amikor arra kerül a sor, kiderül, hogy ez a baj, az a baj, itt kicsit vékony, ott kicsit vastag, túl törékeny vagy túl sok anyag van benne és a költségosztály szól, stb.stb
-
sb
veterán
Itt csak fanatikusok vannak. Az, hogy itt részben (teljesen nyilván nem mert mindenki pénzből él) irreleváns a dolog, még mindenki el tudja helyezni, hogy ez a tömegek szintjén a helyén van-e.
Az árat meg elég egyszerű érezni, mert játék szinten is egyértelműen magasan van. Meg hát máshoz is elég könnyű mérni: hol áll 4-5mrd ember fizetéséhez képest.
Tegnap néztünk meg egy kis bemutató videót a nyíregyházi gyárról a gyerekkel. Ártól tök függetlenül engem ott fogott el egy olyan rossz érzés amit lehetetlen kimagyarázni önmagam felé is.
60M elem/nap hangzott el. Meg 2% újrahasznosított alapanyag. És a végcél? Oké, nyilván jó(l játszás) és számos előny, gyereknek fejlődés, stb... de ez így is durva, önmagában.
Még akkor is ha nem tesszük vele szembe, ami 1-2 éve állandósulni látszik: amikor hiány van alapvető termékekből, alapanyagokból, most lassan energiából, élelmiszerből is akár.És persze rengeteg felesleges dolog létezik. De épp a topic-mértékben ijesztő ezt végiggondolni.
Aztán még mindig jobb talán mint valódi 40-50 autót gyűjteni. -
apholyon
aktív tag
Köszönöm a sok ajánlást!
A Scout Trooper tényleg király, de 35k-t kicsit sokallom érte (bár fent marad a radaron ). Grievous nekem is nagyon bejött (Darth Maul és Vader után a kedvencem a sötét oldalról), de szintén zenész, kifutott, bitang drága. A Yoda nem tetszik annyira.
A UCS készletekből a kifutottak szintén horror áron vannak, amiket írtam X-wing és TIE fighter ezekre lennének alternatívák. Major Lion neked ezek vannak meg esetleg? Jól nézhetnek ki kiállítva?
Sisakok között valóban vannak jobban eltaláltak, de az újabb korszakosok nem annyira érdekelnek. A Darth Vader sisaknál valóban azt hozták fel negatívumként, hogy kevés lett a "lekerekített rész", meg a régi DV-hez képest is, illetve hogy élőben kissé aránytalan. Persze lehet képek vagy doboz alapján is ítélni, de azért szeretem meghallgatni mások véleményét.
A Probe Droid-nál betaláltál, pont a Hoth-os feeling miatt szúrt szemet, meg mert jól mutatna R2 mellett.
Az árazáshoz: szerintem is mocskosul drága a Lego, de egyrészt sosem volt olcsó (ahogy más is írta, gyerekként én is legfeljebb picike készletet kaphattam, ha egyáltalán...), másrészt mindennek megy fel az ára, ez viszi magával ezt is. Ellenben úgy vagyok vele, hogy mióta nem tudunk utazni, konkrétan szinte semmilyen hobbira nem költöttem, ez pedig költséges hobbi... Ettől függetlenül néha belefér 1-2 szett, mondjuk én a durván visszafogott kategória vagyok, rendkívül sokszor végig gondolom, mielőtt rendelek (és legtöbbször le is beszélem magam róla). Imádom összeépíteni, de végső soron nálam tényleg csak dísz lesz a végén.
Az utánzatokhoz: nem sokkal volt dolgom, de amikkel eddig találkoztam, mind gagyi volt. Egyszerűen hiába töredéke a Lego árának, minőségben meg sem közelíti. Lehet, hogy a gyereknek megvenném az olcsóbbat, amíg nem tud rá egyébként sem vigyázni, de azért számomra egy olyasfajta értéket képvisel az eredeti, ami miatt inkább vásárolok kevesebbet, de az jó legyen. Lehet ezt egyfajta sznobizmusnak hívni, de az vitathatatlan, hogy a Lego minőséget nem nagyon tudják utánozni. Meg amit már előttem írtak: nagyon sokat bele is tesznek.
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
apholyon
aktív tag
Azért az önreflexió nálad jól működik, ez becsülendő. Nyilván embere válogatja, ahogy nem rég írtam szerencsére én legtöbbször bírok magammal, de természetesen nálam is szép emlékeket idéz a Lego, pedig nem sok volt, nem volt pénzünk. Kicsit olyan visszás ez, mert az ember gürizik, gyereket nevel, nyeli a sok sz@rt, aztán van egy hobbija, ami (engem legalábbis az építés idejére) kikapcsolja, úgy igazán, illetve szép emlékeket idéz, leköti és ez jó dolog, minőségi időtöltés. Másrészről meg eszi a kefét, mert átlag magyar pénztárcához mérten tényleg méregdrága szórakozás. Sajnos én is úgy látom, hogy az ilyen platformok és közösségek (azon felül, hogy rendkívül pozitívak és hasznosak is) nem segítenek az embernek, ha spórolni szeretne.
Azt nem tudom, hogy a lányom is szeret-e később Legozni, ha nagyobb lesz. Első körben biztos veszek majd pár kiló ömlesztett Legot olcsón, aztán meglátjuk. Egyébként a célközönség szerintem egyre növekvő %-ban a felnőttek, gyűjtők. Nem mondom, ha lenne időm, simán el tudnék játszani felnőtt fejjel is vele, építgetni, teljesen kreatív elfoglaltság (remélem erre lesz lehetőségem és időm a lányommal). De jelen helyzetben valóban csak dísz és annak is keresem (illetve sok szettet annak is szánnak).
Egyébként szerintem a fő vonzereje legtöbbünk számára (természetesen a játékon és nosztalgián felül), hogy gyűjtögethetjük, keresgélhetünk, tervezgethetünk, olvasgathatjuk a fórumot . Úgy gondolom, hogy jó hobbi ez, csak mint minden másnál az életben, ennél is mértékletességet kell tartani.
-
csigay2k
csendes tag
Az a helyzet, hogy semmi más játékkal nem játszik a gyerek annyit mint a legoval, ezért nekem megéri megvenni. Minden más vacak a dobozok alján végzi, licenszelt drága szarok, több ezer forintos kisautó csak mert verda, vagy éjfúria vagy mittomén és bánom hogy megvettük. Ha a lego végzi a doboz alján, akkor legfeljebb eladom, valószínű drágábban mint vettem, szval sosem éreztem még a lego-nál hogy pénzkidobás. Ezen kívül egy 3in1 szettel kapaásból 3 játékot vettél, nem beszélve, hogy bármit is építhet belőle. A többi játék is drágul sztem, szval relatív még mindig megéri.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz csigay2k #50222 üzenetére
Tény és való, hamár játék, akkor lego, bár az is igaz, ha megnézzük, akkor a jelenlegi célközösség már nem nagyon a gyerekek, de lehet hogy rosszul fogalmaztam, inkább fogalmazunk úgy hogy a lego rájött, hogy nem kizárólag a gyerekek szeretnek legózni és erre nagyon jól ráéreztek, ezért is megy ennyire nekik most a szekér.
-
apholyon
aktív tag
Elképesztően jó élőben (kép szerintem nem adja vissza, ezért is szoktam tapasztalatokra rákérdezni).
-
RapaNui1
aktív tag
válasz apholyon #50225 üzenetére
Tényleg jó lett. Korábban én is szemezgettem vele, aztán úgy alakult hogy ez mégsem lett meg.
A Monkie Kid készletet elkezdtem összerakni. Egészen más építési élmény, mint egy Creator autó vagy Star wars lego. Színes de mégis élvezetes, eddig nagyon jók a figurá k is, és ötletes az építés. Nagyon tetszik
-
Mozaart
aktív tag
válasz apholyon #50221 üzenetére
+1 egy kozosseghez tartozas. Nagyon szeretem ezt a forumot. A valahova tartozas. A fanatizmus megosztasa.
Regebben se voltam eljaros tipus. Pedig a lego kisebb szunetekkel de velem volt. Nem jutott eszembe hogy kiallitasokra jarjak.Egyebkent szerintem a digitalis legozas egyfajta nikotin tapasz is tud lenni. Ezen felul en mernokkent imadom hogy tudok csoportokat csinalni. Renderelni. Matekozni a csomopontokon.
De pont ezert gyonyoru ez a jatek. Mert nagyon sok mindent otvoz egyszerre. Es csak rajtad all mit kezdesz a kockakkal.
Azzal egyet ertek hogy az ilyen forumok, valamint szerintem ilyenek a facebook lego csoportok is. Vagy Lego hirek kovetese. Az embert konnyen a rosszba visszi.
Konnyen eltud szaladni a lo. Ha van ra Koltsegkeret akkor meg ott tartasz hogy tele egy lakas.Egyebkent nagyon szep hobbi tud lenni. Teszem azt ha van egy kulon szobad ahol elfer egy hatalmas terepasztal korbe a falon pedig polcokkal. Plusz egy helyiseg a bontatlan szetteknek.
Erre peldat latunk is kulfoldi fanatikusoktol akiknek van penztarcajuk, szobajuk es egy megerto szerelmuk.. :D[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
kbalage2
aktív tag
Ez a téma azért jóval összetettebb, nem lehet LEGO-ra és "kínaira" leegyszerüsíteni a konkurenciát.
Vannak nagyobb brandek akik régóta gyártanak kompatibilis játékokat, pl ott a MEGA (Mattel), vagy a Kre-O (Hasbro). Ez utóbbi mondjuk ki is halt pár év után Valószínűleg pontosan tisztában voltak/vannak vele hogy mi aktuálisan a védett forma/elem és mi nem, így pont olyat nem gyártanak.
Kínaiak közül is vannak olyanok mint a CaDA, akik nem másolnak direktben LEGO szettet, elég sok saját alkatrészük van (főleg Technic-szerű vonalon), és egyedi szetteket se lopnak kérdezés nélkül hanem fizetnek a tervezőnek. Plusz még olyan licenszeket is megszereznek mint Mazda, Suzuki stb.
Ezeken kívül még ott van a rengeteg egyéb kínai brand amik nagyrészt egy-két gyártó kezében vannak, ott megy a LEGO szett másolás, Ideas-ról nyúlás, egyedi tervezések engedély nélküli kiadása stb.Ami a jogvédelmet illeti úgy nagy általánosságban, a klasszikus szabadalom valóban lejárt, de ettől függetlenül egy csomó elemre és megoldásra van a LEGO-nak továbbra is szabadalma. Ezeket az értelmesebb gyártók gondosan kikerülik, a másolóműveket meg ez sem érdekli. A LEGO egyébként elsősorban nem is a technológiai szabadalmakat védi tűzzel-vassal, hanem azokat amik a brandet azonosítják, mint pl a 2x4 kocka formája, a minifigura, a különböző szettek doboza a másolatoknál, vagy a saját logójuk. Nem vagyok jogi expert szóval biztos van itt fogalom amit nem jól használtam, de majd Freddy76 kijavít
A topic meg a LEGO márkáról szól mint ahogy mások is említették, ez egy önkényes választás, ez van
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
75112 General Grievous (a valaha készült legjobb figura) - ugye, nekem ez az egy van a szeriabol, mindig kulonbozo pozokban feszit az egyik kallax polcon . Ugy ereztem toronymagasan veri a tobbit, amelyek erosen valtozoak a jo es a szanalmas kozott .
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
apholyon
aktív tag
válasz RapaNui1 #50226 üzenetére
Vicces, mert a feleségemtől kaptam, aki egyébként pampog az ilyen "értelmetlen pénzkidobásra". Gondolhatod, hogy mekkora meglepetés volt... Ki érti a nőket? Ettől függetlenül imádom (...meg az asszonyt is... ).
Más: a múltkor ez szóba jött és édesanyám előkotort a pince mélyéről egy kisebb doboz ömlesztett Legot... elég koszos meg dohos, de gondoltam lemosom őket és amelyik szettet tudom, összerakosgatom. A legtöbbhöz úgy gondolom lesz a Lego oldalán útmutató...
2 kérdés:
1. Hogyan tisztítanátok meg őket? Szétszedni és be a kádba, meleg, szappanos vízbe? Vagy ami össze van rakva, azt szét sem szednétek? Egyéb mód?
2. Ahol ilyen kis fisz-f@sz alkatrészekből hiányzik (vagy még inkább megvan, de törött) 1-2 darab, azoknál arra gondoltam, hogy összeírom és pótolom... Honnan lehet emberi áron beszerezni ezeket?
-
RapaNui1
aktív tag
válasz ADAM1337 #50230 üzenetére
Nagyon jó eddig, mind építési élmény, mind részletesség terén. Csak repül az idő az építése során, egyáltalán nem monoton építeni, nagyon ötletes és masszív eddig. Eléggé háttérbe szorult az Sw, creator és egyéb szettek mellett, de engem eddig meggyőzött. Már beszereztem használtan a Virággyümölcs hegyet is, és a következő a Mennyei birodalmak lesznek ha kicsit lejebb megy az ára, de nem zárkózom el a használt szettek elől sem. Még mielőtt azt mondjátok rám méghogy a lego nem drága, a már összerakott korábbi szettek eladásából fedezem az újakat, illetve szülinap névnap, karácsony már nem kell gondolkodnia senkinek sem hogy milyen felesleges ajándékkal lepjen meg.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz apholyon #50231 üzenetére
Én is a páromtól kaptam a Monkie Kid készletet, de ő úgy van ezzel hogy ez a pénz nem vész el, befektetés, ha eladom később azért, ha megmarad az unokáknak azért, szóval a párom nem bánja, azt vallja, hogy ez a pénz ott van, megmarad, legalább nem költöm el másra, vagy nem gurítja le az ember a torkán, mint sokan mások.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz apholyon #50231 üzenetére
Én wanish oxi actionnal langyos vízben mostam át őket darabjaikra szedve, majd tiszta vízben öblítettem át 2-3 alkalommal. Volt pár makacsabb réteg ami ne. Jött le, de a fogkefe segített.
Én alkatrészeket a bütyökbazáron, kockaáruház meg van még jónéhány webes bolt ahol vásároltam, de alkatrészeket találsz akár a jófogáson is, vagy többen tudnak Pesti címeket is, illetve ott van a lego hivatalos oldala is.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz RapaNui1 #50232 üzenetére
Teljesen jó szettek, bár a mostanit megépítve, nekem abban több részlet van mint a vizeséses vagy a mennyei birodalomban, sokkal több easter egg. (lego store stb)
Én a ninjagos faházon agyaltam, de elkéne adni pár dolgot, hogy legyen hely meg beforgatni kicsit.
Hol szoktál hírdetni btw ? -
Freddy76
addikt
válasz kbalage2 #50228 üzenetére
Sok fajta jogvédelem létezik. Szerzői jog írásra, dalszövegre, dallamra, előadói védelem az adott előadásra, szabadalom találmányra, formatervezési minta, védjegy, földrajzi árujelző, stb. A Lego esetében maga az eljárás, az egymásba kattanó elemek voltak szabadalmaztatva, de a szabadalmak lejárnak, egy idő (általában 60 év) után közkinccsé válnak, így járt le a Lego szabadalma is. Utána le akarták védetni a jellegzetes elemeket (minifig, 4X4 kocka), de ez nem sikerült. Így az, hogy pl. a Cobi, Cada a Lego már lejárt szabadalmát használja, és ugyanezen elemekből tervez, gyárt, árul teljesen új készleteket, nem jogsértő. Engem ezek a dolgok nem is zavarnak, más a célcsoport sok szempontból (pl. a második világháború mániás kollégám vett tankokat, repülőt stb.).
Ellenben az, amit pl. a Lepin csinál, durván jogsértő, ők ugyanis egy az egyben lemásolnak készleteket, ugyanaz a forma, a doboz, az útmutató, minden. Ők egyértelműen ellopják azt a szellemi alkotást, ami egy-egy készlet mögött van, és ami a Lego tulajdona. Aki ezt veszi, az bűntárs a lopásban, nem tudok rá másként tekinteni.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
HUN_Sector
őstag
LEGO 60207. Na gyere fiam, összerakjuk újra, harmadik alkalommal.
Basszus, miért lötyög a figura alsó része? Ja, kettétört az állásban a 2 éves lego figura torzója.... (dobozban, fénytől védett helyen volt tartva, nem játszott) -
Crus
őstag
válasz HUN_Sector #50237 üzenetére
Biztos alusisakos idiótának leszek nézve, de pont most a NES gép összerakása során szembesültem vele, hogy itt bizony JOBB az anyagminőség és nem csak az... mintha a pontosság is tökéletesebb lenne. Creatorhoz képest egyszerűen sokkal jobbnak érződött.
-
Crus
őstag
válasz HUN_Sector #50205 üzenetére
Hál' égnek már csak kevés HP szett tetszik úgy igazán. Jó az expressz, de kevéskének érzem. Roxmorts viszont valamikor idén, még be kell, hogy ugorjon, régóta wishen van.
-
Crus
őstag
válasz apholyon #50221 üzenetére
Sajna nem elég jól még így se. A saját határaim is átléptem már és ettől van bennem némi rossz érzés is... de az addikció, a gyűjtőszenvedély erősebb volt. Jövő héten jön a Sesame Street és a HP tanóra "könyvek", melyből már csak +1 db. kell majd, meg valamikor idén a Roxmorts lekuponozva és elvileg zárom a hülyéségem. Amit még nagyon nagyon szeretnék az a Simpsons szett, de az már kifutott és aranyáron megy sajna
A másik gond, hogy nekem ez csak az egyik a sok hobbi közül. Nem is értem azokat, akik azt mondják unatkoznak. Nekem ez sose sikerült... pont az a baj, hogy még így is van 1-2 hobbi, amire már tényleg nem jut időm.
Így van! A gyűjtögetés, keresgélés is része az élménynek és nálam nagyon fontos pl. a közvetlen környezetemben a perifériás látómező kitöltése. Jó érzés, ha olyan cuccok vesznek körül, amiket szeretek, nekem fontosak... de ez pénzbe kerül. Nem is kevésbe. Ha a körülöttem levő Lego és egyéb merchandise cuccokat nézem 7 számjegyű összeg felett van bőven és ez egyrészt nem túl normális dolog, másrészt befektetett érték.
-
HUN_Sector
őstag
Ha egy üzlet beindul...
Kibontottam egy Technic Ford Raptort.
Az, hogy az összerakási előlapja enyhén sérült, nem is érdekes.
A matricaív gyűrötten, három darab a zacskókra és a doboz belső felére feltapadva: (nem tudom visszaragasztani őket a matricaívre, semmi tapadásuk)[ Szerkesztve ]
-
edgR
őstag
válasz HUN_Sector #50243 üzenetére
Ennek az instrukcióval együtt kellene lennie, a fólián belül. Újracsomagoltként vetted?
-
edgR
őstag
válasz HUN_Sector #50246 üzenetére
tragédia - ilyesmivel az újabb készleteknél azért szerencsére ritkán lehet találkozni
-
manokaj
tag
Ma végre volt idő a 2 thrumbler összeépítésére.Nagyon jól sikerült mindkét kocsi. Nyilván én raktam össze a kisebbet ,gyerek gyorsan lecsapott a nagyra. Nem gondoltam volna, hogy ekkora lesz a nagyobbik, most megint kereshetem a megfelelő helyet neki. Most már csak az1989 batmobile kéne, de hát arról lecsúsztam.Ha van vkinek 100 körül, szóljon nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest