-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
apholyon
aktív tag
válasz atus72 #50446 üzenetére
Néhány Tescoban van még (engem nem fogtak meg a "zöldségek")... Ellenben megvettem a Monster Jam sort... + dolgozói kedvezménnyel 5k alá jött ki / db. (Mellre szívtam, hogy nincs egy darab normális SW készlet sem. Bezzeg HP van...
Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)
-
hami85
tag
válasz turikoczka #50447 üzenetére
FB csoport ma láttam 130k.
-
Lehet csak nekem uj: 100 szett felárazása szeptembertől.
van egy-ket felhaborito-kozeli tetel..de nyilvan ok jobban tudjak. Egyszerubb lett volna mindent 20%-kal dragabban adni, es abbol lehet majd akciozni, es meg marad nekik egy extra reteg parizerre is.
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
RapaNui1
aktív tag
Üdv az alzánál volt egy 3000 es kuponom. Meg is rendeltem a Hoth at st azonban nem mentem el érte. 13k az ára kuponnal. Akit érdekel írjon privátban és a róbert károly úti üzletben átvehető 06.12 ig, megadom a megrendelés számát. Az első jelentkező prioritást élvez
-
RapaNui1
aktív tag
-
atus72
őstag
Rakom össze a bonsai-t, a békákon besírtam
Ahogy látom (vagy valami nagyon kimaradt) sokkal több kis békát meg virágszirmot adtak mint ami a leírás alapján kell? Én b***tam el valamit vagy ez jófejség a LEGO részéről?
... ahhh ... egy kicsit elnagyolták a manualt a béka/virég szirmok összerakásánál szerintem
(nem adtak többet)[ Szerkesztve ]
-
apholyon
aktív tag
válasz RapaNui1 #50455 üzenetére
Ez a 75322? Ha senki nem venné át és te egyébként is mennél arrafelé és esetleg még el is küldenéd Foxpost-tal, akkor én elfogadnám (előre is utalok)...
Természetesen csak ha nem nagy kerülő/fáradtság, egyéb esetben megrendelem kockavaros-ról (ez volt a tervem eredetileg is).
-
ii77
tag
válasz RapaNui1 #50457 üzenetére
Micsoda rímes beszéd.
Nem adhatom , ő már a mi kis családunk tagja. De 2.000-es Emag kuponnal 14.900-ért még foglalható a Pólusban egy ikertesója.VESTAX QFO
-
Mauzes
addikt
Tudja valaki, mikor lesz új katalógus? A mostani elvileg január-május, most meg már június van...
-
kbalage2
aktív tag
válasz maross #50454 üzenetére
Láttam mindenhol a hatalmas felhördülést, mindenki kapát-kaszát ragadott hogy mint képzel a LEGO, bojkott és hasonlók... nem tudom a nagy átlag hol vásárol a hétköznapokban, de 2020-hoz képest szinte minden 20-500%-ot drágult. Miért pont a LEGO lenne a kivétel?
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
válasz kbalage2 #50465 üzenetére
Ebben is van valami, csak a forint arfolyam miatt rajtunk duplan csatatn az ostor, kellemetlen.
Ha valaki belefut a junius-december lego katalogusba digitalis formaban, linkelje be legyszi, gyerek minden nap megkerdezi mikor jon mar ki. Lego.hu-rol elsejen rendeltem, ok nem kuldtek (igaz regit sem).
[ Szerkesztve ]
eladó 100+ új/használt társasjátékom: https://tinyurl.com/tarsasjatekok
-
sb
veterán
válasz kbalage2 #50465 üzenetére
Szerintem az is benne van, hogy már eleve prémium árazású dologról van szó. Alapvető élelmiszerből, hétköznapi cuccokból van ami jobban drágult, de szerintem itt kevés az átfedés az összehasonlításhoz.
Ill. a jelenlévők tudják, hogy az egyik legnagyobb növekedési időszak után van a cég. Ezzel együtt nézve fáj.Amúgy meg normális, logikusan az infláció spirálszerűen végighalad mindenen. Aztán kérdés, hogy ez jó-e ill. hol áll meg. Ezt meg kb. senki nem tudja.
Én egyet tudok ahol meg szokott állni: a munkahelyre valahogy soha nem gyűrűzik be bér oldalon. -
Mozaart
aktív tag
Nem akarok offolni, de az mindig eszembe jut hogy defláció ritkán van, mármint most minden felmegy és valószínűleg ott is marad. A bérek pedig lenn, tisztelet a kivételnek akinek feljebb van, de még ők is megérzik..
A bérek is lehet növekednek, de nem ez a jellemző és ha valakinél növekedik is, nem tudja szerintem követni az infláció gyorsulását..
Tudom ez mindig is így volt, csak most nagyon érződik. Évről évre egyre kevesebb jut X dologra. De ezt tudjuk mindannyian.[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
kbalage2
aktív tag
A prémium és nem prémium cuccok egyaránt drágulnak, mivel az alapanyag és az energia is folyamatosan drágul. Persze a LEGO profitját lehet lobogtatni, de nem tudom hogy az építőipari cégek profitját ki firtatja amikor ma 2x annyiba kerül házat építeni mint 2 éve...
A lényeg hogy szerintem nem meglepő a drágulás, erre halad sajnos a világ mindenféle okok miatt, a kevesebb parizer mellé kevesebb LEGO is fog jutni.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
atus72
őstag
Sziasztok,
Valaki nem tud ehhez a gyönyörűséghez leírást?
https://steponabrick.com/bonsai
[link][ Szerkesztve ]
-
Mozaart
aktív tag
válasz atus72 #50471 üzenetére
Fél éve már más is keresett Redditen. Az alkotónak van Shopja ugyanazon az oldalon, de csak Mech témában. Oka lehet hogy nincsen: Nagyon bonyolult lenne ezt elkészíteni Studioban.
Szerintem képről kellene megalkotni, de nagyon sok idő.. Plusz nagyon trükkös, lehet épp ezért nem készült hozzá guide.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz Mozaart #50469 üzenetére
Ritka a defláció de azért az még érthető és ismerős is lehet. 2008 után láthattunk rá példát. Válság=nincs pénz=nem tudod kifizetni a drágább cuccokat=lehet árcsökkenés.
A most emlegetett stagfláció ami nekem megfoghatatlan. Ha visszaesik a növekedés az válságot generál ahogy kezdjük látni 1-2 területen. Tehát pénz és kereslet ugyanúgy kevesebb lesz. Közben az árak meg egyre magasabbak amitől még kevesebb pénz marad az egyre dráguló cuccokra. Tehát...? Ennek valamerre el kell dőlnie rövid távon szvsz.
Ha már off még erre akartam reagálni, talán hétvéginek belefér.
@Freddy76
Ellenben az, amit pl. a Lepin csinál, durván jogsértő, ők ugyanis egy az egyben lemásolnak készleteket, ugyanaz a forma, a doboz, az útmutató, minden. Ők egyértelműen ellopják azt a szellemi alkotást, ami egy-egy készlet mögött van, és ami a Lego tulajdona. Aki ezt veszi, az bűntárs a lopásban, nem tudok rá másként tekinteni.A jog biztos egzaktabb tudomány ennél (bár néha nem ezt látjuk ott sem) de nekem ez a téma nem ennyire fekete-fehér.
A szabadalmi kapcsán olvastam is róla, hogy talán az USA-ban voltak problémák akörül, hogy mikor járjon le és meddig tartson, mi tartozzon bele. Ez szerintem egy érdekes kérdés, mert addig, hogy valaki gyárt egy terméket, használ egy technológiát ami jogvédelem alatt áll és ne lopják el mások azt ami őt illeti, ez rendben van.De X év, évtizedek múlva és/vagy nem is gyártva az adott terméket ez nekem már visszásnak hat. Ott már monopolhelyzetről, vevői (esetleg közösségi, globális) érdekek sérüléséről, ellátásbiztonságról is lehetne elmélkedni.
1. Mi van ha gyártották 20 éve de én most nem tudom megvenni? Oké, Legóból nem kötelező, de vannak musthave termékek is.
2. Gyártják ugyan jelenleg is de monopolhelyzetben. Lehet, hogy mint vevő választanék elérhetőbb, más minőségű alternatívák közül is. Ez sem alanyi jogom nyilván, de több évtized után előremutatóbb lehetne közösségi szinten mint egy kisajátított termék/technológia.
3. Ha gyártják és meg is felel a vevőnek, megvenné, akkor is lehet simán monopolhelyzet.
4. Végül pedig gyártják, mondjuk monopolhelyzetben túlárazzák de még így is venné/veszi mindenki. Szükséges termék: lesz vmi gond, megszűnik az ellátás pedig közösségi érdek lenne.
5. A fentiek, de eleve nincs elég és közösségi érdek lenne, hogy legyen.A vevői felelősség oldalán meg még nehezebb szerintem a helyzet. Legalábbis a saját példámban ezt láttam. Amit nemrég írtam: jó lenne egy oldschool kalózhajó de nem gyártják régóta.
- A használt aranyáron van, a másolatot mondjuk elvből nem veszem meg. Nyilván nem mondhatom, hogy nekem ez járna, de akár a megvétellel, akár a meg nem vétellel a Lego-n nem segítettem semmit.
- Felelősség oldalán valós élmény: Az egyik nem eredeti készlet megtetszett. Volt ott gyerekkoromból ismerős készlet is de a másik volt az. Fogalmam sem volt róla, hogy mondjuk 20 éve gyártották és lopott terméket vennék. Ilyenkor mélyelemzést nehéz elvárni vevői oldalról, hogy ezt gyártották-e. Főleg 10-30 éve. Nem egy életszerű elvárás szerintem ami egy friss készletnél még elvárható lehet.
- Továbbmenve szó volt róla, hogy az elvi felépítési szabadalom már lejárt, de spec elemekre még van. Ha ezt nézzük akkor az vevői oldalról még irreálisabb elvárás, hogy a 2500db-os készletből kiszúrjam, hogy ebben van 30db levédett, ellopott elem vagy tök egyedi és jogszerű a készlet. Vagy akár az egész gyártó az, mint a Cada.
A szaláminál sem fogom tudni megmondani, hogy a recept 20%-a lopott-e X márkánál az Y-tól.
Ezt hatóságilag lenne muszáj megoldani szerintem.
Jogi oldalról meg valami használható(bb) átmenet lenne jó a védelem és a kizárólagosság között. Főleg évtizedek után, mérlegelve a hasznosságot is. -
sb
veterán
válasz kbalage2 #50470 üzenetére
Egyetértünk.
Fáj, de nem meglepő. Csak ezt a két dolgot akartam elkülöníteni.Az építőiparon gondolkodtam, hogy beírjam-e. Van az 2.5-3x is. Ott is lehet mutogatni pl. anyagárakra, de vannak remek elemzések, hogy itthon az is hányszoros sebességgel drágult a "világpiaci, elkerülhetetlen" hatásokhoz képest az utóbbi 2-3 évben. Szóval van bőven rosszabb. Ahol ráadásul "kicsit" nagyobb szükség is lenne elérhetőbb árakra mint a Legonál.
szerk: A prémium és nem prémiumot sem arra írtam magyarázatként, hogy miért lenne az egyik jogosabb mint a másik. Csak arra értettem, hogy a fejekben miért kezelhetik másképp a 'zemberek... akár mi is.
[ Szerkesztve ]
-
LÁZ
Topikgazda
válasz magickonfig #50477 üzenetére
ma sztem semmi, majd 15.én
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
-
Mozaart
aktív tag
válasz magickonfig #50477 üzenetére
Előzetes hírek szerint ez június 15-22. Ez a Lego hivatalos oldalán egy katalógusban megvan erősítve. De ez US Retail. Globális szinten még kérdés. Egy biztos első nap elfogyhat.
"One set per household."[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz HUN_Sector #50479 üzenetére
Ebből vajon kapnak a store-ok is?
-
Mauzes
addikt
Kis érzelgősség, elővettem ma a Big Ben készletemet, hogy eladjam, fotózzam. Elkezdtem kicsit porolgatni, és annyira megragadott újra, annyira tetszik ez az épület, hogy visszaraktam . Egyéb Architecture cuccokat simán el tudtam adni, még a nagyobbakat is.
Viszont erről eszembe jutott MÁS:
Talán volt már ilyen felvetés, és nem biztos, hogy jól működne a gyakorlatban. De nem lenne értelme csinálni valami adásvételi módszert/infómegosztást/dokumentumot kifejeztetten a topiknak, belső használatra? Most mondok egy egyszerűt, lenne egy google sheet, amiben van egy "eladó" szekció, ott mindenki kiírja, hogy mit adna el és mennyiért, lehet esetleg egy keresek szekció is fordított irányú listával, és akkor itt ph-n belül egymás között lehetne kicsit business-elni.
Persze simán lehet, hogy ha valaki el akar adni valamit, akkor inkább az erre kitalált helyekre akarja kirakni, ezzel nincs is gond. De ez tudna működni ilyen elővásárlási infóadásként, mert talán szívesebben adnánk el "ismerősnek", mint vadidegen érdeklődőknek. Esetleg egymás között normálisabb árakkal is találkoznánk, stb. -
-
Dilikutya
félisten
A Madrigal család háza (43202)
Páromnak mindig is tetszett, megvettük a gyereknek, biztos lesz évzáró, szülinap, vasárnap a közeljövőben. Alapvetően a Müller brutáldrága (pár új Friends szett drágább mint a hivatalos store-ban), de a 15%-os akcióban ez jól jött ki. Igaz drágábban, mint a legolcsóbb ÁK árak, de szállítással az is ennyi lett volna, így meg a teljes árát fizetve jött még két új Jurassic World és Friends polybag, meg egy zacskó Haribo gumicukor. Lassan annyi baby raptorunk lesz már, hogy óvodát lehet nyitni.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
LÁZ
Topikgazda
bricklink dizájner csillagvizsgáló update
mindenkinek az alacsonyabb áron adják a cuccot
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
apholyon
aktív tag
kockavaros és/vagy kocka.hu kuponja nincs esetleg valakinek? Szokott egyáltalán lenni?
-
Mozaart
aktív tag
válasz maross #50487 üzenetére
En benne lennek. Marcsak azert is mert ezzel is plusz egy dolog amivel kapcsolodni lehet az itteni topik kozosseghez.
A sheet elerhetosege privat maradna. Tehat pm ben korbe kuldenenk a linket. Tehat veletlen se lenne publikus.
Hozza feres kereshez legalabb kellene egy PH! fiok. De csak otletelek.Ugyanitt egy kulon masik fulon lehetne akciokat gyujteni. Es nem itt publikusan kerulne irasra.
Igy is fb csoportokban egybol kiteszik a dolgokat. Pl a 30% tescot is lattam a napokban. De ez legalabb a sajat gyujtesunk lenne.
:)[ Szerkesztve ]
-
Lajti
tag
válasz Mauzes #50483 üzenetére
Hogy mennyire működne, az jó kérdés, de elsőre jól hangzik. Mehetne bele akár az említett akció és privátban. Így meglenne az előnye, hogy tényleg csak az látja, aki itt van.
@HUN_Sector Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem az aláíráson átugrik a szemem.
@LÁZ: köszi, jól hangzik! -
Mauzes
addikt
válasz HUN_Sector #50484 üzenetére
Most pl eladtam 6 készletemet 1 hét alatt, aláírásba nem raknám.
-
balint82
senior tag
válasz HUN_Sector #50479 üzenetére
Sokáig, az utóbbi idők ajándék szettjeiből kiindulva nagyon sokat gyárt ilyenekből a lego.
Google Pixel 4a
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Amazon Fire TV stick/box
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- DIGI kábel TV
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest