-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
az Observatory ara 320 euroert is teljesen rendben volt. eszmeletlenul reszletgazdag.
a Lion castle set egyebkent egy jol alcazott creator expert / ideas. megoldasokban eleg sok otlet visszakoszon a haunted housebol es a tree housebol, illetve valamennyire a harry potter and the chamber of secrets is hasonlo. reszben a kinyithatosag, reszben az, hogy tele apro elemekkel feldobni. elemszamra masfel akkora mint a haunted house, es azert ez latszik rajta.
pont emiatt hatalmas az elemszama is: kell a diszitesre, kell a viragokra a falon, kell a fara, kell a vizimalomra. es sajnos le kell menni 1x1es elemszintre ha az ember tenyleg reszletgazdag eredmenyt akar par esetben. jatszani, atepiteni ez a set nem jo (ahogy kb semmi sem az ~2000 elem folott), az epitesi elmenynek kell szupernek lennie.
ahogy nezem a 90nel foleg az ikonikus seteket modernizaltak ugy, ahogy az ember fejeben elnek. a varat igy, ebben a formaban kellett kiadni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
sb
veterán
válasz proci985 #50901 üzenetére
az Observatory ara 320 euroert is teljesen rendben volt. eszmeletlenul reszletgazdag.
Igen, én is arra értettem még amikor ennyiért kitették. 80e-ért meg félig ajándék. :)ahogy nezem a 90nel foleg az ikonikus seteket modernizaltak ugy, ahogy az ember fejeben elnek. a varat igy, ebben a formaban kellett kiadni.
Ez is tiszta. A cél az volt, hogy meglegyen a régi stílus+hangulat. Persze egy várnál amúgy sincs szerintem nagy mozgástér, a space szetten ez látványosabb, hogy kicsit modernebb megoldások mellett mennyire oldschool maradt.
pont emiatt hatalmas az elemszama is: kell a diszitesre, kell a viragokra a falon, kell a fara, kell a vizimalomra. es sajnos le kell menni 1x1es elemszintre
Ezzel viszont vitatkoznék. Szerintem elég "szürke" a vár , kevés a látványos részlet. Persze így is van de azok inkább olyanok amik belesimulnak a koncepcióba. Itt szerintem továbbra is a falra és az "egyhangúságra" ment el sok elem: fal, tégla minták, felül a lekerekített bástya részek, stb... Persze ez is részlet és ezt sem bírálatként írtam. Nem lehet egy vár Ninjago szintű extrém részletorgia.Átépítésre is azt mondanám, hogy jó lehet, eleve az elemszám és a relatíve sok hasonló színű elem miatt... persze korlátozottan, másik várra.
Haunted House van itthon de még nem álltunk neki. Viszont azt is úgy vettem, hogy ránézésre a fal, a rengeteg ablak, faldíszek szvsz elég jó alapot adnának bármilyen házhoz. De ezzel így nincs még tapasztalatom, lehet, hogy rosszul gondolom.[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
Bakker a vártól és űrhajótól eltekintve nekem a Sanctum Sanctorum és a Hullámvasút hurokkal sokkal jobban bejön, de az áruk ezeknek sem baráti. Tekintve hogy a legutóbbi modular building 75k ról indult és meg lehetett venni 61k ért is, a Sanctum 92k ára ezt jóval meghaladja még idővel is talán 70-75k lehet, míg a hullámvasút annyiba fog kerülni mint a vár, ha esetleg mind a 4 kéne azar nem kevesebb mint kb 440k. Nem semmi.
-
proci985
MODERÁTOR
varnal van a belso oldal is, azzal szerintem siman megvan a reszletesseg. plusz szerintem a space sethez hasonloan a kulsot meg akartak tartani retronak kinezetben is. pl ott a varborton a csontvazzal, imadom, ahogy modernizaltak azt a reszt.
a 71741 meg egy mas teszta, az kb a Lego sajat 80s B movies besztofja, ami a franchaise ismerete nelkul kb par elem atmozgatasaval ahogy nezem teljesen jol hozza a cyberpunk eleterzest is. egy ideje szemezunk vele, de boven van epitenivalom igy is .
haunted houset elvileg at lehetne epiteni, bar eleg hangulatos ugy, ahogy van. [link] pl itt van ra templom MOC ugyanattol, aki a Castle in the Forrest setet designolta.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
nemorino
tag
Szerintem ez a vár nem pusztán a nosztalgiára épít, hiszen nem hű újraalkotása egy régi készletnek (mint a Forest Hidout), hanem egy új, minden eddiginél nagyobb és részletesebb vár. A nosztalgia a figurákban érhető csak tetten, a címerek, a Forestman sapkák, mind egy 30 éve megszakadt korszakot idéznek. Én úgy látom, hogy ostromra nem a legjobb a készlet, nagyon magasak a falak, míg a 7946 Kingdoms vár pár kockából építhető létrákkal könnyen ostromolható volt. Szerintem ez leginkább egy display set olyan vásárlóknak, akiknek a szülei 30 éve nem ve(he)tte meg az aktuális várat és emiatt csak képeken nézegethette.
Szerintem az új Castle várhatóan két éven belül jön, mert a kovácsműhely, a Creator vár, a 90 éves évfordulós készletek mind sikeresek. Nem is igazán értem, hogy miért nincs folyamatosan történelmi témája a Legónak, egy gyerek legós korszaka kb. 5-8 év, súlyos hiba 8 évig teljesen hanyagolni ezt a témát, most egy korosztály teljesen kimaradt belőle, esélye sem volt.
[ Szerkesztve ]
"Le style est l'homme même." Georges-Louis Leclerc de Buffon
-
Szada85
aktív tag
Mozaart leírta a "kulcs"-ot, mégpedig az embert magát.
Amíg LEGO-t (de ugyanígy lehetne sorolni PS5-öt, játékokat, luxus órákat) is mindenki, mindenáron megveszi akár flipperektöl is, addig nem fog itt semmi változni, viszont pontosan ennyire egyszerü lenne magát a változást is "elindítani", szerintem.
A legyeknek kellene IQ-ban felnöni, és akkor megszünne a lósz*r is elöbb-utóbb.Nyilván ez szisztematikusan fel lett építve az évek alatt a közösségi médiák világával is, a birtoklási vágy, az érzés, hogy "Te számítasz, szerezd meg azonnal, amit akarsz" csúcsrajáratásával, aminek most csak az eredményét látjuk.
Nem mellékesen azért a mai "világ" piacainak müködésében erösen érezni ismét a "mánia" effektust, ami ismerve a piacok történelmének ciklusait nem feltétlen "jó elöjel".
A Forest GWP-k ára is 20-27 ezer Ft körül szaladt 1-2 napig, ma már 15-17 ezer Ft között is lehet találni a Fb csoportban. Türelem kell, ennyi a lényeg.
-
HUN_Sector
őstag
válasz Szada85 #50908 üzenetére
A gwp életgörbéjének csúcsán vagyunk. Imigyen néz ki:
- kiadják: elsőként a piacon el tudod adni jó áron
- fut: a sah mellett adjak a lego boltok és a kiemelt partnerek. Ez van most, telítődés.
- kifutás: az árgörbe visszakorrigál felfelé. Belépnek azok akik eddig kivártak, de nem jutottak hozzá.
- kifutott: Az argörbe tetőzik lassan tovabb nő. A kereslet fennmarad egy alacsonyabb palyán, az eladók némlileg ehhez igazítják az árazást, a hiánycikk többletárát is figyelembe véve. -
balint82
senior tag
-
magickonfig
tag
[link] Állítólag augusztusban visszahozzák a Forst Hudeout promo szettet. Ami simán elképzelhető, mert akkor jelenik meg a Vár is. Úgyhogy csak óvatosan a felvásárlással
-
Sundesz
őstag
válasz magickonfig #50913 üzenetére
A tejes dobozos Luke-ot is pletykálták május 4-re, aztán nem lett semmi. Vagy arról van más infó?
Hörcsög Powa'
-
Mozaart
aktív tag
válasz Sundesz #50914 üzenetére
Valami olyan rumour volt, hogy over produced volt, de egy Lego hogy termelne túl. Minden deakára kivan mérve. De hát csak rumour.
A 30625 speciális eset, mert tudtommal ő csak a Lego Star Wars The Skywalker Sagahoz konzoloshoz adták. Még mindig nem értem PC-hez miért nem.. ez még mindig nagy szívfájdalmam..
Nem önálló GWP-ként. Egyébként már nem kapni official ha jól tudom.[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Crus
őstag
válasz apholyon #50892 üzenetére
Értelek, de egy cég lényege nem az lenne, hogy a profit náluk csapódjon le és ne xy neppernél? Azért veszik meg drágábban, mert nincs, mert adott cég nem gyárt belőle eleget, pedig megtehetné.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Crus
őstag
Nem erre való a pre-order gomb? Xy hónappal felteszem a terméket, paramétereit, árát. Majd lehet nyomkodni a pre-order-t a vásárlóknak. Ebből elég jól látható, hogy mire mekkora igény van. Szvsz.
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Dilikutya
félisten
Kocka.hu-n 15-én leadott utánvétes Foxpost rendelés még mindig sehol. Normális ez?
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
-
Llew
senior tag
Az évfordulózás kapcsán, amit nem értek az, hogy miért 90 év? Az nem olyan kerek. Emlekeim szerint 80-nál sem volt semmi.
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Throme
veterán
válasz Dilikutya #50921 üzenetére
Én most küldtem mailt, h mi a helyzet... mondjuk kifizettem előre, szóval nekem később fog megjönni
Továbbra is zavar, hogy semmi státuszinfó a weboldalukon.
Nem kéne érdeklődni, csak ránézni...
Az emagos rendelésem már leadást követően, másnap átvehető volt és informáltak mi merre hányméter....szerk
#50925Dilikutya
... akkor még várhatok... most jönnek az utánvétesek?![ Szerkesztve ]
-
-
kbalage2
aktív tag
Azért ritka esetektől eltekintve max 1 hónappal megjelenés előtt szokták kirakni a szetteket. Mire te megnyomhatod azt a preorder gombot már réges-rég legyártották az adott mennyiséget. Ennyi alkatrésszel, szettel és a szétszórt gyárakkal itt olyan logisztikának kell lenni hogy kb már most gránitba van vésve minimum egy évre előre a termelés, miből mennyit mikor hol fognak gyártani.
Minden ami LEGO RC - racingbrick.com
-
Tony21
tag
válasz maross #50929 üzenetére
Minden sok darabos technicet rossz szétszedni, legalábbis én nehezen szánom rá magam
Egy ideje fizetős, nekem még régről van meg, akkor csak .io formátumban volt fent.
Aztán ez is atomjaira hullik nemsokára, gyerkőc a kukásautót akarja majd összerakni. De előtte összerakatom vele a targoncát, az nem olyan sok darab, könnyebben fog menni a szétszedős móka -
Mauzes
addikt
A szállítás a Foxpost miatt szarakszik, nem a kocka.hu miatt. 1 hete raktárproblémáik vannak.
Technic szétszedést kesztyűben kell csinálni, abban viszont "tök jó". Olyan vékony kerti kesztyű jó ehhez, aminek tapadófelület van az ujjain.
-
Mauzes
addikt
válasz kbalage2 #50934 üzenetére
Ezt most dark lesz, de ez jutott eszembe, hogy mi lesz az eredménye pár tucat Technic szett szétszedésének kesztyű nélkül : https://www.skubizo.hu/foldonkivulinek-akart-kinezni-ezert-levagatta-ket-egeszseges-ujjat-e1/
-
adalbert1
veterán
(elnézést a dobozok állapotát taglaló hozzászólásokat nem kedvelőktől)
Más is kapott már ennyire igénytelenül hajtott/ragasztott gyári dobozt?
Kb mintha a Tóték dobozolták volna az őrnaggyal a nap végén :D
A gyerek fogja ajándékba kapni, de csak később, így egyelőre nem bontom még meg.
A ragasztás/doboz épnek tűnik, így arra gyanakszom, hogy ez gyárilag sikerült így. -
Pötyi
őstag
válasz Throme #50937 üzenetére
Hát őőő, például egy futárcégnél is naaagyon sok kézen átmegy egy doboz, mi inkább attól félünk, hogy van náluk sniccer, van náluk tubusos ragasztó - meg van a lopási ösztön. Azért kell megnézni, mert ha így néz ki a doboz, az gyanús.
Kiegészítés:
Ezen a fórumon is írták már sokszor, hogy az újságosnál fel volt szakajtva a Lego magazin nájlon csomagolása és csodák-csodája, hiányzott az ajándék...
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
sb
veterán
válasz szombatitomi #50506 üzenetére
Én ma kaptam meg a sajátom:
910011 1950's Diner V29 39 990 Ft Menny.: 1 Összesen:39 990 Ft
zt a tételt töröltük. Ok: ElfogyottBaromi jó... Mégsem volt véletlen, hogy a többinél refundot láttam ennél meg stornót a banki oldalon. De az mondjuk hetekkel ezelőtt volt...
A coin reward saga:
Amikor "lejárt" volt 2 napig, írtam a supportnak, hogy visszaválthatnák pontra és törölhetnék a beváltást, hogy újra tudjam a coin-t igényelni.
Ezek után lett újra aktív a kódom az érmére.Ma belépek és jóváírták a pontot, de a coinnál: "Sorry! You have reached the max number of redemptions for this reward." fogad.
Már kezd szánalmasba átkanyarodni a téma. De főleg a fenti *****tt fel. A felirat is vicces, elfogyott. Sosevót', bakker! Több mint 1 hónap után jut eszükbe... és ezek szerint a kártyás fizetés stornója (az is 2-3 hét után jött, de már 1.5 hete legalább) meg a tök más státusz a rendelésnél már induláskor mind erre utalt. Már akkor.
Azért ez így supportból elég mélyen van.[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
"ragasztás/doboz épnek tűnik"
Vagy felbontja, belenéz, füleket bekeni ragasztóval és visszacsukja. Gyerek semmit nem fog észrevenni, teljes lesz az élmény.
(nyitást meg videóra veszi)
Egyébként nem tudom, hogy futárcégnél hány lego fanatikus dolgozik, aki még lopna is.
Arról hallottam itt a fórumon, hogy nagyáruházból vett szettben nem legó volt, de egy szakboltból érkező csomagnál...Ha jól tudom nem a futárcég csomagol, szóval ha megrázza és tudja, hogy az lego csörgés, akkor kiműti a külső csomagolásból, majd kíműti a kockákat és mindent visszaállít, originált kondícióhoz nagyon nagyon közeli állapotban....
-
Mauzes
addikt
Érdekes, én pl semmit nem látok a bankszámlán, csak hogy a korábbi függő összeg eltűnt, szóval se refund, se storno. Viszont a Lego.com-on sajnos nálam is más státusszal mutatja a Dinert. Egyéb termékek "utánrendelve", Diner meg "Új készletre vár. account.order.status.waitingStock.description"
-
sb
veterán
válasz Mauzes #50941 üzenetére
Ez nálam is így volt már a rendeléstől.
Diner: Új készletre vár. Ebből lett most törölve. (banknál stornó)
Winter Chalet és Observatory: Utánrendelve azóta is. (banknál refund)Bankszámlán lehet, hogy a stornó csak simán eltűnik. Bár fura mert nehéz így visszakeresni de láttam már szerintem ilyet. Nálam most épp Revolut számláról volt kifizetve, ott írja egyértelműen, hogy stornó és 1 tranzakciót látok áthúzva. A refundoknál két tranzi van, egy levonás és egy jóváírás később. De ez tényleg egyedi, attól függ hogy kezeli a bank.
Egyébként amennyire bénák adminisztrációban simán azt gondoltam, hogy a kétféle státusznak semmi jelentősége. Lásd az Observatory kézi árkorrekciót is...
Igazából még most se mernék rá pénzt tenni, hogy egy tök külön dimenzióban regisztrálták és gyártják majd a Diner-eket aztán majd 7-8 hónap múlva rájönnek és itt is visszaadminisztrálják. Bármi lehetséges náluk.szerk:
Megnéztem a leveleket is. Az már nem konzisztens a fenti státuszokkal.
Tehát felületen ezt láttam (fent is ezt írtam, csak nem készletenként):
- Winter Chalet Utánrendelve azóta is. (banknál refund)
- Observatory: Utánrendelve azóta is. (banknál refund)
- Diner: Új készletre vár. Ebből lett most törölve. (banknál stornó)A levelek így jöttek vissza a rendelések után:
- Winter Chalet:
1. levél: status update. Nincs benne a készlet adata és státusza sem, "üres" a levél ilyen szempontból. A szövegben írják, hogy backoder-ben van. A rendelésszám alapján egyértelműen ez a Chalet.
2. levél: order is confirmed!
- Observatory:
1. levél: status update. Benne a készlet név, ár, státusz: backorder. Szövegben backorder.
2. levél: order is confirmed!
- Diner:
1. levél: status update. Benne a készlet név, ár, státusz: backorder. Szövegben backorder.
2. levél: order is confirmed!Tehát itt van egy adathibás levél, de az nem a Diner. Státusz és/vagy folyószöveg alapján pedig mindhárom azonos státuszban és mindhárom confirmed.
Ez már a saját felületükkel sem egyezett...[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
Mauzes
addikt
válasz hami85 #50944 üzenetére
Ennyit arról, hogy a kartondoboz megvédi.
Viszont kapcsolódó kérdés: tud bárki pontosan (nagyon közel) Lego doboz méretű kartondobozt utólagos beszerzéssel? Nyilván a gyári karton lenne az ideális, de olyat nem lehet csak úgy utólag beszerezni.
A közepes/nagyobb szettek között 2 gyakori, közel standard méret van Legoéknál: ~ 58 x 48 x 12 cm, és ~ 58 x 38 x 11 cm. Eddig egyetlen opciót találtam, amibe a nagy doboz is belefér, ami az OBI-nak az XXL költöztető doboza 72 x 52 x 42 cm méretben. Viszont ez egyrészt marha drága, 1700 ft, másrészt pedig nem fér bele foxpost automatába, ami egyes vevőknek az elvárása.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EA SPORTS FC™ Mobile Football
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Overwatch 2
- Home server / házi szerver építése
- Call of Duty: Black Ops 6
- Okos Otthon / Smart Home
- Xbox Series X|S
- MIUI / HyperOS topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.