Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagoly
senior tag
válasz
szasza_xp #39 üzenetére
Órákat képes aludni a paplan alatt.Valójában este már akkor bebújik, amikor még csak tv-t nézni fekszem be az ágyba, aztán együtt alszunk el és kb éjfél tájékán szokott kimászni, mert nem bírja, hogy túl sokat forgolódom. Hajnalban néha még visszafúrja magát. A fennmaradó időben meg a gyékény szennyesruhatartó tetejére helyezett pokrócon (hivatalos nevén a ''sasfészken''
) horpaszt, hogy reggel, amikor az ébresztőm megszólal széles mosollyal az arcomba dörgölhesse a fejét. Rengeteg szeretetet tudnak adni, az biztos.
A harmadik kedvenc tartózkodási hely a működő monitor teteje (padlófűtés rulez). A másik cica (ő idősebb nőstény) pedig ha nem is vegetáriánus, de imádja a zöldségeket: paprika, uborka, borsó, főtt-kukorica a kedvencei. Neki külön kis kuckója van, hivatalos, boltban vásárolt.
Szóval ketten vannak, mindkettő házi. Név szerint Dezső és Zsuzsi.
[Szerkesztve] -
iguana
őstag
a párom szüleinek a macskája megőrül a pogácsáért. ha érzi az illatát, teljesen bepörög, és kezelhetetlen. leül eléd, és keservesen nyerveg
jah, és minden ékszerre ugrik. kifulladásig lehet hergelni egy nyaklánccal. életemben először láttam lihegni így macsekot.bírom a kis dögöt.
-
Surv
tag
A miénk, ha bármilyen reklámszatyorral a kézben állítok be, azonnal birtokba veszi a tartalmát. Halálosan meg tud sértődni, ha véletlenül nem engedem meg neki
Kajailag pedig mindenevő. Ilyet még nem láttam. Úgy eszi a csokit, mint a gyerekek
Őszintén szólva kicsit aggódom is emiatt. Cukorbeteg lehet ettől a macskám?
[Szerkesztve] -
I. Richard
senior tag
válasz
szasza_xp #40 üzenetére
Akkor lehet, hogy a macskák mágsem ragadozók, hanem mindenevők...
De leginkább a macskatápot eszik!!!! Olyanok, mint egy edzett drogfüggő, nem birják ki, ha nem kapnak, és iszonyatos nyávogásba kezdenek egy idő után, és csak a megfelelő ''dózis'' után hagyják csak abba!!! -
szasza_xp
senior tag
válasz
I. Richard #38 üzenetére
A miénk a virágokat szereti, szegfű, rózsa neki mindegy, de eszegeti szépen
Meg amortizálja a vázákat -
Bagoly
senior tag
OFF
Ja ja, sok a felesleges topik: pl a ''Tildy kalandjai Norvégiában'' (vagy mi) is elfért volna bőven az offtopikban...
(Teljesen más téma a macskatartás ill. a macska lábtölőre hugyozásának megakadályozása.)
ON
Nálunk is él két macsek.....az egyiknek az a ''furcsa'' szokása, hogy a paplan alatt alszik velem... Olyan macskával már éltem, amelyik a paplanon heverészett, de olyannal amelyik a paplan alatt eddig még nem...
-
szasza_xp
senior tag
UP kiscica elvihető SOS (lásd fentebb)
-
Surv
tag
válasz
I. Richard #34 üzenetére
Nekem ilyen van, annyit mondhatok, 6 hónapos korára nagyobb lesz, mint egy kifejlett házimacska. Hosszú szőr, élénk természet jellemzi. Mondanám, hogy nekem kell, de mint mondtam nekem már van
Egy pedig azért elég belőle
-
I. Richard
senior tag
Kell v.kinek kiscica? Tök aranyosak, hétvégén születtek(nem házimacska, de nem is perzsa, amolyan félperzsa)
Lehet, hogy ezzel életet mentenétek.... -
gabor22
csendes tag
Nekem van 3 macskám.
Az öreg nősény macska ugy indít, -általában- hogy akit a közelébe megy meg akarja símogatni akkor először megveri az emberek kezét.A lábai közé fogja és harap meg rugdos.
Tehát mindig mindenkinek először megmutatja ki a főnök utána lehet csak megsímogatni... -
Surv
tag
Igazad van, de ez a topic nem a macskapisiről szól, hanem meghirdetheted pl. ha vannak eladó vagy átadásra váró kiscicáid. És minden egyebet is a macskatartással kapcsolatban.
De részben igazad van azért.
Egyébként úgy kezdtem, hogy beirtam itt a keresőbe, hogy macska, de nem volt találat.
[Szerkesztve] -
G@ben
addikt
Nálunk is voltak kismacskák változó számban, de kimiskároltattuk mind a két macsekunkat. Egyszer, amikor 3 kicsi volt, úgy döntöttem, hogy nem megyek aludni az ágyamba, hanem elalszok a tv előtt, a 3 kicsivel a hasamon. Hajnali 4 felé arra ébredtem, hogy játszanak a kicsik, de az arcomon és kieresztett karmokal!
Ritka nyúzottan keltem reggel.
-
fügike
senior tag
Kisállat-kereskedésben kapni spec almot, amit le kell rakni, és rá kő szoktatni a macsekot, hogy oda járjon, ha muszáj menni. Az felveszi a szagát, és amikor már kezded érezni, csak kimosod egy kis vízzel, és megint fel lehet használni.
Anyuéknak állandóan van vagy 10 macskájuk. Volt már úgy is, hogy 23 kismacska volt otthon, meg nemtomhány nagy! Nem vicc! -
tildy
nagyúr
ott sem csak arról van szó.Egy összevonás lehet nem ártana.
Másrészt tényleg hardver fórum és szerintem senki nem harapta volna le a topiknyitó fejét, ha az említett topikba ír.Ne legyen már tényleg kismillió topik egy dologról, még ha látszólag különbözik is.Na jó ha ennyire akarjátok mindjárt nyitok a bonsai macskákról, a hosszúszőrű macskákról, a lakásban tartott macskákról még egy topikot, hiszen nem a macskák elriasztásáról van szó!
[Szerkesztve] -
b.bone
senior tag
a mi macskánk is tud úszni. meglepően jól.
igaz nem szeret
rohadt reakciós ,útálom. -
szasza_xp
senior tag
Ja az enyém ha aludni akar felugrik a szekrény tetejére és ott alszik
Tiszta öröm, amikor hajnalban leesik (rám) és kajáért könyörög! -
tildy
nagyúr
Surv:minek kell mindig uj topikokat nyitni.Ez simán beleférne a mitől undorodika macsak topicba.Tudom hogy más a címe, de akkoris.Jóhogy már nem 10 topik legyen egy állatról a hardverfórumon...
-
Beck18
tag
Én is csatlakoznék. Két macsek van a háznál, két teljesen más személyiség. Az 1iknek a fürdőszoba a mániája, ha valaki bent van akkor ő is be akar menni, vízbe nem mászik csak ott feszik a mosogépen, szennyestartón, épp ahol helyet talál magának. A másik sokkal óvatosabb a fürdőszobával és mindennel kapcsban. Olyan mint egy megfontolt, öregróka
Szal imádom őket, ha kell majd nyomok 1-2 képet róluk.
-
szasza_xp
senior tag
Hát az enyém is rohan ha vízcsobogást hall, de nem rajong érte, pedig egyszerűbb volna az élete
Meg az enyém is nem kellene 3 havonta fürdetnem.
Ja az enyém meg európai rövidszörű+meg sziámi keverék és fekete
A macskapisi szagára a kisálatt kereskedésben tudnak adni vmi tablettát vagy port amit az alomba kell szorni ! a nevét nem tudom, az enyém ''gyárilag'' ivartalanított -
Karex
senior tag
A mi macskánk szinte nem is hajlandó a kihelyezett tálkájából inni. Csak a csapból.
-
Surv
tag
Tud valaki valami jó módszert macskapisi szagtalanitásra? Még nem akarjuk ivartalanitani. Kb. 1 hónapja elég nehezen viselhető. Egyébként 6 hónapos a macsek.
-
Surv
tag
A miénk úszni nem úszik ugyan, de egyáltalán nem bánja, ha habfürdő van a fején
Van róla fotónk is, ahogy fürdetjük, jövő héten lehet fel is teszem a netre
Egyébként nem egy hülye macsek. Miután elvégezte a dolgát, bemegy a fürdőbe, és jelzi, hogy viz kell neki. Amikor folyik beugrik, bevizezi magát. Amikor ezzel megvan, nekiáll megtisztitani magátRájött, hogy kevesebb almot nyal be, ha vizes a lába
[Szerkesztve] -
KovacsUr
addikt
Nem minden macska fél a víztől. Az egyik nálunk is ilyen lökött
De valószínűleg minden macskának megvan a saját kis pszichózisa, akár az embereknek. Az idősebb macskánk (Sanyi) a pirospaprikáért és a palacsintáért van oda (egyiket sem eszi meg, csak rajong értük). A palacsintát tátott szájjal csodálja, a paprikát pedig egyszer még kiskorában leborította az asztalról és belehempergett
Azóta sem láttam olyan boldognak.
-
-
Surv
tag
Sziasztok!
Szeretném, ha leirnátok a tapasztalataitokat a macskatartással kapcsolatban. Mindjárt feldobom a labdát egy nem mindennapi dologgal.
Nekünk egy fél éves keverék macsekunk van, az apja perzsa volt, az anyja egy házicica. A macsek hosszúszőrű és teljesen fekete. Ez eddig még nem meglepő.
De a macskánk fürdik. Szinte minden nap. Ha meghallja a csobogó vizet, azonnal felugrik a kádra és be akar menni. Ha nem szólunk rá, be is megy. Frankón berakja a feját a viz alá és pofozgatja is a folyó vizet.
Mivel úgy tudom a macskák félnek a viztől, főleg a folyó viztől elég meglepő a dolog nem?
Nektek van ilyen vagy hasonló érdekes macskás tapasztalatotok?
Egyéb jó tanácsokat is várok a témában, sőt azt sem bánom, ha egyesek itt hirdetik meg eladó vagy ingyen elvihető kiscicáikat.
Ti jöttök...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bluetooth hangszórók
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Eladó újszerű Lay-Z-Spa Santorini Hydrojet Pro felfújható masszázsmedence-jakuzzi.
- Menabo Logic 3 kerékpárszállító
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Xiaomi Vacuum S20 bontatlan új fekete
- Hatalmas szerszámcsomag Új!!!!!!!! Továbbértékesítésre is!+néhány ajándék CSERE IS!
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest