- Acer notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Androidos tablet topic
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
Aktív témák
-
simonzé
addikt
Wow... 6mp = 4MB? Hűűűűűha! És ez már tömörített? Wow!
Asszem látom a gondot: az alsó harmadban vane egy testes csík a képen. Ez valami elektromos zaj lehet. Én is egy ventire gyanaxom, bár ilyet még nem szagoltam. Nem lehet, hogy a gépedben a 12V az nem egészen 12V? A Motherboard monitor c. progi megmondja.
A kártya egyébként nem minden esetben árnyékolt, az új Pixelview és KWorld kártyákon pl. már nincs árnyékolt rész... -
simonzé
addikt
Ami az előzőekhez kell az egy ilyen kábel:
és egy ilyen közösítő:
Bocs a modemesektől! -
simonzé
addikt
Ez így tutira jó. Csak arra kell figyelni, hogy az alufólia ne érjen semmihez a kartonon kívül. Megmondom őszintén, elég gyanús, hogy a videó sem javított semmit a képen...
RCA-t úgy csinálhatsz koaxból, hogy mondjuk a koax megy a videóba, és itt véget is ér. Innen vagy egy RCA/RCA (mindkét vége ugyanaz) kábellel viszed át a képet a TVtunerbe. Nálam ilyen aljzat nincs a videón, ezért 900 Ft-ért vettem egy kábelt, aminek egyik végén egy SCART (21 tűs, szögletes, fekete) dugó van, a másikon meg hat db kompozit (RCA) dugó. A SCART dugót bedugtam a videó hátán lévő aljzatba, a Video Out jelű sárga dugót a tunerbe, a piros és a fehét Audio Out (jobb és baloldali hang) dugókat meg egy közösítőn keresztül a line in-be. Így a hang hifi stereo lett, a kép meg zajmentes. Álom.
Ha valamiben tudok segíteni, írjatok. Elég tömény lett ez így, de ha látjátok a kábeleket, világos lesz minden. -
simonzé
addikt
Hé-hé-hééé! Álljunk már meg! Az alaplapod tele van olyan pontokkal, amik közül ha kettőt összezársz, azonnal elfüstöl a géped. Az alufólia elméletileg jó megoldás, de csak akkor, ha kívülről, oldalról mindenütt el tudod takarni papírral/műanyaggal/akármivel, nehogy nem kívánt kontaktot teremtsen.
Mindegyik belső tunernél van ilyen vételi hiba, a kábelen érkező jel erősségétől függ, mennyire jön ez ki. Én azt javaslom, hogy gyenge vételnél engedd át a jelet egy videón, az felerősíti. Ja, és használd a tunered RCA (kompozit) bemenetét a koax csatlakozó helyett, másik minőségi kategória...
A belinkelt képeken egyébként némi deinterlacing hiba is van. Piszkáld meg a beállításokat, valahol van egy bekapcsolható deinterlacing funkció, ami ezt a hullámosságot összemossa/eltünteti. A legjobb ilyen szűrő a legjobb TV-néző progiban van, a Dscalerben. Bővebben: link ingyenes, próbáld ki, bár nem tudom, hogy a kártyádat ismeri-e.
Z.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest