Aktív témák
-
tmscsaba
tag
válasz
Gerisz #22290 üzenetére
"Gerisz (PH! addikt)"
"Én moziban jól vagyok a3D-vel, de haver Samuja előtt nem tudok ülni 5 percet, mert megfájdul a fejem a villogástól. Én jobban birom a passzívat, ezt mindenkinek meg kelle tapasztalni mielőtt bármit vesz."Ezt én már megtapasztaltam.
Kettő tv volt egymáshoz közel a MMarktban, egy aktív és egy passzív 3D, így össze tudtam hasonlítani őket. Mindegyiket a saját szemüvegével, olyan távolságból, hogy éppen eltűntek az elemi képpontok.
Az aktívnál gyönyörű térhatású kép jelentkezett, minden zavaró látvány nélkül.
A passzívnál megjelent szintén a térhatás, viszont a régi katódsugárcsöveshez hasonló zavaró csíkozottságot láttam a képernyőn, ami csak akkor tűnt el amikor jóval távolabb mentem a tv-től, vagy a passzív szemüveget levettem.Ez persze természetes is, mert a passzív működési elve erre alapul, hogy egyik szemnek szánt információt minden páros sorban jelenítenek meg, amíg a másik szemhez minden páratlan számú sor tartozik.
Ezeket a képernyő sorokat egymás után a képernyőre "felhelyezett" eltérő polarizációs síkú szűrő fedi le a szemre felhelyezett, eltérő síkú polarszűrők előtt. Vagyis minden második sort eltakarja a szemüveg a megjelenő látványból. Azért látjuk csíkosnak, ami még nem is lenne baj, ha nem a teljes részletes felbontás szemlélése lenne a cél. A passzív rendszer viszont ezt lehetetlenné teszi, de csak akkor ha feltesszük a hozzá adott szemüveget.
Azért ez elég nagy baj.A térhatás ugyan megjelenik passzívon is, de a felbontás lecsökken és megjelennek a vízszintes csíkok.
Ha meg távolabbról nézzük, akkor elvész a HD információ vízszintes része is.
Szóval a passzív sehogy nem lehet jól használható, habár annál jobb ha nem lenne semmi más.A nézési távolságról már tettem ide linket?
http://www.av-online.hu/teszt/nezesi-tavolsagok_200
Ezt érdemes átnézni ! -
hernan.c
tag
válasz
Gerisz #22257 üzenetére
Nálam is akkor megy a legtöbbet a tv amikor elfelejtem beállítani és hajnalba ébredek fel vmi jó kis reklámra... Tényleg nem ez a fő szempont, de akkor a villanyszámlád nem ugrott meg észrevehetően neked se?
Khelben: Teljesen igazad van de azt hittem h egyértelmű h lcd-t veszek csak ez most megdőlni látszik.
-
Tegla80
addikt
válasz
Gerisz #22044 üzenetére
"Vagy ha megveszed és meglátod, hogy sz*r, bebeszéled magadnak, hogy jó döntés volt és használod örömmel."
uhh,ez nem én vok. elismerem ha szar vétel volt valami!zavar is olyankor h meg vettem,és szabadulok utána tőle. volt már rá példaa plazma bejáratása miből áll,erre van valami korrekt linked(tek).
nemtom,abból mi jó(mmint plazmából),főleg játékra, ebben az árban amit fentebb is írtam.
plazma,hmmm
utána kell nézek a témának asszem -
Tegla80
addikt
válasz
Gerisz #22033 üzenetére
szia.
amennyire Én tudom a plazma, tv nézésre, az lcd játékra jobb.(bár ennek még nem jártam semennyire utána ,lehet csak legenda.)
amúgy meg nemszívesen vennék plazmát.Akkor inkább dell 27coll monitor(abban ez az isten emberi áron, a szakik szerint) és tojok a nagyságra,meg valami 5.1 közvetlen a PS ből .
Félek az "állítva" szállítástól, a bejáratástól meg a jóval nagyobb fogyasztástól a plazmáknál.
bár rákerestem már pár pana(nemtom,de ha esetleg ..........akkor valamiért e típusból lenne.)tv re is.innen is tudom a magasabb fogyasztást.
-
GuruZone
őstag
szia,
amit én ajánlanék Neked, az az LG 42LE5300 / 42LE5310.
(ahova jutott 42LE5310, az is az 5300 árán megy)5év gari, 100Hz, 2ms, 3milliós kontraszt, 4x hdmi, hd videók lejátszása usb-ről stb stb
12.19. vasárnap este 6tól 188e ft a metro-ban,
január elejétől két héten át újra 199e ft
Aktív témák
Hirdetés
LCD TV topic összevonásra került a LED TV topiccal.
Fáradjatok át a másik topicba a kérdésekkel!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest