Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz Eskimoka #5636 üzenetére
ha mindkét monitor rá van dugva, akkor vagy csak az egyiken van kép, vagy mindkettőn. a megjelenítő tulajdonságainál lehet egy azonosítást kérni, eggyor egy nagy számot rajzol ki mindkét monitorra ami vagy 1 és 2 lesz, vagy 2 db 1-es. ilyenkor az egyszözkezelőben a monitoroknál meg kell jelenjen az alapértelmezett képernyő mellett egy másik is, esetedben sztem p&p monitor lesz, arra kattintva illesztőprogram frissítése- és a fentebb említett driver telepítése lenne a feladat. teljesen mindegy,m it ír ki rá, ez pl épp egy thomson tévémhez volt, az 1360X768@60Hz lesz a lényeges..
mailcím változtatás: fent a fejléc alatt (www.prohardver.hu-ról beszélünk, a fórum részben, tehát ha mosz olvasod mit írtam, ott is működik) ott van egy adataim gomb. rákattintva rögtön az e-mail címmel indít, sok sok dolgot lehet beállítani, de vigyázz, ha elfelejted a jelszót, akkor az ott megadott e-mail-re küld újat, és jól megvicceled magad, ha nem létező cím van beírva...
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Eskimoka #5633 üzenetére
valami nagyon nem oké a mailcímeddel...viszajött az értesítés, miszerint ilyen cím nincs..a 7400as is tudja a 2500as felbontást is, ahogy mindegyik...ha a két kijelződ ugyanolyan felbontással rendelkezik, akkor lehet klónozni, de ha nem (és ez a valószínűbb) akkor érdemes egy billkombinációval váltani a megjelenítők között..addig amíg a másodlagos kijelzőnek nincs driver telepítve(vagyis P&P kijelzőnek érzékeli) addig ne is várj csodát..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz Eskimoka #5613 üzenetére
ha csatlakoztatsz hozzá egy megjelenítőt, aminek 1366X768 a felbontása, kérni fogja hozzá a drivert. én csináltam már egy ilyen 1366os drivert( nem nagy kaland, csak egy inf file) , azt telepíted hozzá, és kész..[link]
-
renatto
őstag
válasz Eskimoka #4554 üzenetére
Igen. Minden működött is, de csak fekete-fehér színben. Az a gond hogy ezzel a kábellal egy 72cm-es Sony CRT TV-hez szoktam kötni (1024*768 (4:3)). Amúgy teljesen jó a képe, legalábbis én filmnézésre használtam. Az új TV-n (LG 42LC41) meg nem ezen a kábelen megy hanem RGB-n és én is most akarom megnézni a különbségeket mert érdekel...
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
renatto
őstag
válasz Eskimoka #4541 üzenetére
Ha csatlakoztatod az S-video kábelt a megjelenítő tulajdonságainál kellene lennie egy új lehetőségnek, ahol a tv-t állítod be kijelzőnek és módosíthatod a tulajdonságait. A fekete fehér jelenség nálam is előfordult (laptop), betelefonáltam a szervízbe és mondták: 2 tűt össze kell hegeszteni az S-Video kábel csatlakozóján és jó lesz, délutánra csináltak is egyet nekem és azóta semmi gond.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
félisten
válasz Eskimoka #4317 üzenetére
Lejátszani amúgy is letudod, csak ezeket gyorsítják az adott videókártyák. A VC-1 tömörítés az "eredeti" Blu-Ray és HD-DVD filmek többségében használt tömörítési mód, a H.264 talán a legnépszerűbb HD rip tömörítési eljárás, de létezik az X.264 is, na azt már viszont nem tudom, hogy a H.264-es és az X.264-es között milyen különbség van, és hogy mi történik, ha X.264-es tömörítést akarsz lejátszani majd. :S
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
félisten
válasz Eskimoka #4311 üzenetére
Először is nézd meg a videókártya honlapját. Bizonyos típusok mentesítik, bizonyos típusok nem. Például a 8800GTS/GTX nem, a 8800GT igen, de csak a H.264-eseket, a HD 2400, 2600-osok a H.264-eseket és a VC-1-es tömörítésüeket is. Legalábbis szerény tudásom szerint ez a helyzet.
-
félisten
válasz Eskimoka #4261 üzenetére
Szerintem nem. Nézd meg, hogy az S-Video kimenetnél milyen felbontást tudsz beállítani, a GeForce 8xxx-eknél ki lehet küldeni 720p-s jelet is, abból lesz komponens bemenetre való jel. De próbáld ki, aztán vagy működik, vagy nem.
-
félisten
válasz Eskimoka #3864 üzenetére
Ha a TV-d nem tudja az 1:1 PM-et, és legalább 1.2-es HDMI van rajta, az 1280x720 (vagyis a 720p) még elvileg menni fog. Gyakorlatilag nem hétszentség. Korábban írtak arról, hogy állítólag az LE7-esek tudják az 1:1PM-et, de őszintén szólva részletek már nem rémlenek. :S
-
félisten
válasz Eskimoka #3861 üzenetére
LCD TV esetén az S-video, SCART, Kompozit bemenetet elfelejteni számítógépről való rákötés esetén! Azok csak SD képfelbontást (480i, 576i) ismernek. Állítólag a mostani kártyákhoz jár S-video -> Komponens átalakító, amelyel a videókártya képes 720p felbontást is kitolni. Erről többet nem tudok, de ez még szóba jöhet.
A két alap megoldás a D-Sub kável (sima VGA) és a DVI-HDMI, illetve az újabb alaplapi és PCI-Ex videókariknál a HDMI-HDMI összekötés.
-
Joshi
titán
válasz Eskimoka #3864 üzenetére
Analóg jelből nem csinálhatsz digitális jelet, legalábbis kábellel nem. Én például meg voltam elégedve a VGA képminőséggel is, talán egy kicsit mosottab a kép.
Ha PC-vel szeretnéd használni monitorként akkor fontos lehet a natív felbontás, egyébként nem feltétlenül. Itt a fórumba Cifu azt állítja hogy 32"-os TV-k közül(ár/érték) a legjobb választás az LG 32LC41/51 lehet, és ezt én is alátámasztom mivel nekem is ilyen TV-ém van és nagyon zsír. -
félisten
válasz Eskimoka #3732 üzenetére
Nézd meg a kézikönyvét. Ha említve van az 1360x768-as felbontás, akkor be lehet állítani, valószinüleg azt is említi, hogy VGA vagy HDMI bemeneten tudja-e. D-Sub kimenetről szvsz nem tudsz HDMI bementere jelet küldeni...
-
félisten
válasz Eskimoka #3692 üzenetére
-Sima HD felbontású (720p)
-Korábban valaki írt olyat, hogy tudja a Pana LE7-es az 1:1-es PM-et, de nem részletezte hogyan (milyen csatlakozón, milyen módon, stb.).
-A gép 720p filmekhez tuti elég, 1080p-khez már lehet, hogy kevés lesz.Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Ukrajnai háború
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.